Преглед на SiteGround срещу BlueHost 2020: Кой от тях е бърз и надежден уеб хост?

0

Любопитно ли сте кой да изберете, когато става въпрос за SiteGround срещу BlueHost?


Ако просто искате да започнете блог, тогава основният план на тези доставчици е добре подходящ за вас, но объркването е кой да изберете. И двамата са добре познати, известни и присъстват в списъка с препоръки на WordPress.org.

И двете компании предлагат мащабируеми опции, така че ако вашият блог расте, можете лесно да се прехвърлите към находчивия план.

BlueHost е собственост на EIG, която е най-голямата група в уеб хостинга, докато SiteGround работи като независим играч и се управлява от техни умели момчета.

Област на специалност:

SiteGround: Те са известни със своята модерна инфраструктура, инициативи за сигурност и създадени вътрешни инструменти като SuperCacher, скоростен сървър на NGINX и резервна система.

Позволяват ви да изберете център за данни по целия свят, изолиране на акаунти и SSD сървъри.

BlueHost: Счита се за атрактивното решение за новите уебсайтове.

Компанията често предлага по-големи отстъпки.

Бързо обобщение

BlueHost основана през 2003 г. и придобита от EIG през 2010 г. Компанията расте толкова стабилно и сега имат повече от 2 милиона клиенти. Те са известни и с бързите си услуги и отстъпките, които го правят добър избор за нови блогъри.

SiteGround направи влизането през 2004 г. и известен с изключителната си инфраструктура и грижа за клиентите. Те произвеждат различни вътрешни инструменти, за да направят услугите си по-бързи и сигурни. Сега компанията предлага основни за корпоративно ниво хостинг и хоства повече от 500 000 домена.

Така че, ако сте объркани и не знаете кой от тях е най-добрият хостинг доставчик за вашия блог, тогава тук разкриваме вътрешната история, като правим сравнение между главата.

SiteGround и BlueHost преглед 2020

технология

Приемането на най-новите технологии показва, че компанията е по-ангажирана да обслужва клиентите си с по-голяма надеждност. Екипът на SiteGround Developer винаги се стреми да предложи нещо уникално за своите клиенти, в резултат на което те предлагат SuperCahcer, собствена резервна система, HTTP / 2, проактивен мониторинг, NGNIX сървърна технология и много други.

SiteGround поставя сигурността в приоритети и често въвежда различни кръпки за сигурност, за да изгради солидна защитна стена. Без съмнение те полагат всички усилия да въведат системата Anti-hack, за да ви защитят, но потребителят също трябва да вземе някои предпазни мерки от тяхна страна. Тук прочетете как да защитите блога на WordPress.

От друга страна, BlueHost не е един вид играч с технологични фокуси. Те са склонни да се фокусират повече върху маркетинга, вместо да подобряват инфраструктурата си. Досега те не въведоха никакви вътрешни инструменти и разполагат с много ограничен брой центрове за данни. Изглежда те са насочени към индивидуални хостинг нужди и малки предприятия.

SiteGround гордо представя спецификациите на техните сървъри. Те използват V3 Intel Xeon E5-2690 CPU. Тези сървъри също са въоръжени с 265 GB RAM и твърди дискове, използващи RAID 10. Контейнерът на Linux прави сървърите по-ефективни чрез подобряване на четенето & скорост на писане и 2 пъти мощност на процесора. Докато BlueHost не разкри своите спецификации на сървъра. Дори когато говорим, те просто отказаха да разкрият каквато и да е информация за сървъра.

Победител: SiteGround

SSD устройства

Може да чуете за Solid State Drives. За разлика от въртящите се дискове, SSD устройствата са по-бързи и ефективни при изпълнение на операциите (четене и запис). Ето защо много компании започнаха да използват сървър, задвижван от SSD, за да осигурят високоскоростна производителност.

SiteGround е един от най-добрите доставчици на SSD хостинг услуги. Авангардни твърди дискове им помагат да доставят пламенно бързо и надеждно решение за уеб хостинг от традиционния уеб хост.

Докато BlueHost зависи от традиционната им инфраструктура и съхранява данните на въртящите се дискове. Въпреки че те работят преди SiteGround, но все още не са направили такива необходими промени.

Победител: SiteGround

BlueHost

SiteGround

Uptime

Времето означава, когато сайтът ви е достъпен по интернет. Представяте ли си да хоствате вашия сайт на сървъра на който и да е хостинг доставчик, който не е ангажиран да предоставя максимална продължителност? Разбира се, че не. А престоят означава, че вашият сайт не е достъпен от онлайн посетителите. Така че, това означава, че ъптаймът е много по-важен от скоростта на сайта и това трябва да бъде вашият основен приоритет при избора на уеб хостинг.

Bluehost

BlueHost не е лошо, когато сравняваме времето за работа на двете компании, но както можете да видите по-долу на нашия сайт, който се хоства на сървърите на Bluehost, наскоро се сблъсква с престой и така продължителността на последния 24 часа е 99,97%. Времето за престой остава почти 4 минути, което означава, че клиентите не могат да купуват или преглеждат уебсайта Ви през тези 4 минути.

Uptimerobot предоставя и статистика на времето за реакция на сайта. По-долу можете да видите, че средното време на работа е доста ниско, което е невероятно, но вие имате по-голям скок, който показва, че в определен момент сайтът отнема почти 4 до 5 секунди за отговор. Все пак резултатите са приемливи, защото има само няколко случая, когато сайтът отнеме известно време за отговор.

Подробности за доклада на BlueHost

SiteGround

От друга страна, тестовият ни сайт на SiteGround не се сблъска с прекъсвания. По-долу статистиката показва, че тя е била онлайн през последните 30 дни и няма нито един прекъсване. В момента HostingSprout.com се хоства и на сървърите на SiteGround. И сме много доволни, тъй като през последните 4 месеца не сме имали прекъсвания, което показва, че те са доста последователни в качеството на услугата.

Ако говорим за времето за реакция на SiteGround за периода, то това е много по-задоволително от Bluehost. Както можете да видите, че нашият тестов сайт отнема средно 282.09ms за отговор. Също така, в графиката има по-малки шипове в сравнение с BlueHost, а максималният шип се приближава до почти 2 секунди, което е приемливо. Така че това означава, че Siteground не само се справя невероятно за продължаване, но и много добре в отговор на времето.

статистика за продължителност на сайта

Победител: SiteGround

BlueHost

SiteGround

Резултати от теста за скорост

Следващото най-важно съображение при избора на най-добрата хостинг компания WordPress е скоростта. Въпреки че има много плъгини и услуги, които са полезни за подобряване на скоростта на сайта като W3 Total Cache и CDN и т.н., но скоростта силно зависи от качеството на хостинг сървърите. И за това направихме тестове за скорост, за да измерим това, което е доставчик на бърз хостинг.

Въпреки че и двамата хостинг доставчици осигуряват доста бърза скорост, но Siteground печелят малко предимство в скоростта на зареждане на сайта. Ето защо трябва да отидете на Siteground, когато става въпрос за скорост. Освен това, тъй като Siteground предлага множество технологични предимства за бързина като SSD, SuperCacher, HTTP / 2 и NGINX и т.н., така че SiteGround вероятно ще е по-последователен и в скоростта.

BlueHost

Тест за бързина на BlueHost Pingdom

SiteGround

SiteGround Тест за скорост на Pingdom

Победител: SiteGround

Тест за LoadImpact

Времето за зареждане става все по-решаващо, тъй като не само влияе на позицията ви в класирането на търсачките, но и на опита на клиента. А изследване е взето от Akamai показва, че повечето от потребителите искат даден уебсайт да се зареди под 2 секунди, докато 40 процента потребители не чакат повече от 3 секунди. Освен това те отбелязаха, че клиентите проявяват лоялност към тези сайтове, които бързо се зареждат. Това означава, че времето за зареждане е един от ключовете за успеха.

Тест на BlueHost LoadImpact

Когато изпращаме виртуалните потребители на нашия тестващ сайт, хостван от Bluehost, ние сме доволни да видим резултатите. Защото техните сървъри постепенно се представят по-добре, тъй като има повече потребители на сайта. Това отнема време само в началото и тогава също има последователност и времето остава под 1 секунда през повечето време.

Тест на BH LoadImpact

SiteGround LoadImpact Test

И ако видим статистиката на SiteGround няма нито един скок, когато сървърът им отнеме време като BlueHost, отнеме 2 секунди в началото. Времето за зареждане на SiteGround остава под секундата дори когато има повече виртуални потребители на сайта. И двете са много близки, когато сравняваме статистиките за носенето. Тъй като SiteGround предоставя доста постоянен опит и няма скок, така че те са победителят в този кръг.

SG Hosting LoadImpact Test

Победител: SiteGround

BlueHost

SiteGround

Служба за поддръжка

Така че проблемът идва на портата ви посред нощ и нямате идея как да го решите? Най-добрият начин е да се свържете с вашия хостинг доставчик. Защото по-добре се справят със ситуацията. Но какво ще стане, ако те не са налични по това време? Ето защо е много необходимо да се провери дали те са на разположение 24/7.

Ако говорим за SiteGround, те със сигурност са на разположение 24/7. Имате нужда от помощ за отваряне на чат на живо, телефонно обаждане или представяне на билет. Всеки път, когато имаме нужда от помощ, ние се свързваме с тях чрез чат на живо и в рамките на 1 минута човек се появява за помощ. Персоналът е добре запознат и реагира много бързо. Освен това, техният чат интерфейс изглежда нежен.

Освен това имате достъп до видео уроци и база от знания, която е пълна с ръководства и информационни статии. Освен това, за лекотата на потребителя, те категоризират уроците като WordPress, Joomla, Drupal и Magento и т.н..

BlueHost е известен и с бързите си услуги за поддръжка и на разположение 24/7 за съдействие на клиентите си. Но когато има конкуренция SiteGround срещу BlueHost, тогава несъмнено можем да кажем, че SiteGround е по-бърз. Просто се свържете с тях през чата, преди да купите хостинг плана, ще видите основна разлика.

Когато отворите чат на живо, BlueHost отнема почти 6-10 минути, за да се свържете. Това не е голяма продължителност, но по-ниската продължителност е добра, тъй като никой няма достатъчно време да изчака, докато човекът от другата страна няма време да помогне на търсещия. Можете също да се свържете с екипа за поддръжка на клиенти на Bluehost чрез имейл, телефон и като представите билета. Освен това можете да търсите указания и ръководства от базата знания.

Въпреки че и двете работят по най-добрия начин, за да обслужват клиентите, но SiteGround върши по-добра работа от BlueHost.

Победител: SiteGround

Сравнение на функции за хостинг на SiteGround срещу Bluehost

Място за съхранение

Пространството за съхранение е мястото, където ще съхранявате изображения, съдържание на уеб страници, аудио и видео. И така, колко съхранение имате нужда? Зависи от вида на уебсайта, който искате да хоствате.

Е, ако искате да хоствате уебсайт, където просто публикувате статиите, тогава нямате нужда от много място за съхранение, тъй като 10GB съхранение е достатъчно за години. Но ако публикувате твърде много видеоклипове, изображения и графични публикации, помислете за повече място.

SiteGround е малко ограничен и предлага 10 GB пространство в StartUp план. От друга страна, с BlueHost не е нужно да се грижите за съхранението, тъй като предлагат 50 GB в основния план.

Победител: BlueHost

BlueHost

SiteGround

Честотна лента / Брой посетители

Това се отнася до броя на хората, които могат да посетят сайта ви след месец. Много компании от бранша позволяват неограничен брой посетители дори при основни планове. Неограничената честотна лента поддържа сайта ви жив, когато се случват неочаквани скокове на трафика.

BlueHost осигурява непроменена честотна лента за всичките им планове, което означава, че няма ограничения за броя на посетителите, но когато консумирате твърде много ресурси, те ви изпращат имейл за намаляване на използването.

Никога не се сблъскваме с такъв тип инциденти, тъй като те предлагат достатъчно ниво на честотна лента за работа с малките уебсайтове. Но препоръчваме, когато сайтът ви се разшири, опитайте се да преминете към по-високия план.

SiteGround, от друга страна, ограничете броя на посетителите / месец. Те позволяват 10 000 посещения / месечно. Така че, ако тепърва ще стартирате уебсайт, това може да е достатъчно.

Победител: BlueHost

Служба за кеширане

За да правят блоговете по-бързи, блогърите използват приставки за кеш, като кеш кеш W3. Плъгинът работи чудесно и има голяма разлика преди и след използването на това. По подобен начин някои компании предлагат свои собствени специални инструменти, за да направят услугата по-бърза, гладка и отзивчива.

 • Може да искате да четете плъгини Essential WordPress

Екипът на разработчици на SiteGround свърши чудесна работа, като представи SuperCacher. Това е вътрешно изобретение, което може да активира различните възможности за правене на кеш на сайта. Отначало те произвеждат кеша на статично съдържание. Вторият вариант е много ефективен, който кешира динамичното съдържание като HTML изходи.

Следващият вариант е известен като Memcached, който кешира кариерите на базата данни. Компанията също така въвежда специфична опция за Cloud и специализирани хостинг планове.

В тази конкуренция на SiteGround срещу BlueHost съперникът BlueHost не предложи никакви свои собствени инструменти за ускоряване на услугите си. Въпреки че, SiteGround предлагат само една опция на SuperCacher на потребителите им в StartUp план, но все пак си струва да се използват.

Победител: SiteGround

Избор на центрове за данни

Някои уеб хостинг компании поставят контрола в ръцете на клиента, за да изберат центъра за данни. Този фактор може да играе роля за подобряване на скоростта на вашия сайт. Когато изберете център за данни в близост до вашата целева аудитория / клиенти, това прави възможно бързото доставяне на съдържание.

Да предположим, че имаме трафик, базиран в САЩ, тогава изборът на център за данни, разположен в САЩ, може да бъде добро решение. Обикновено тази опция е добра, ако стартирате сайт за електронна търговия, тъй като в този тип уебсайтове можете по-добре да прецените целевата си аудитория.

SiteGround позволява на клиентите да избират центровете за данни. Те предлагат 5 центрове за данни, които са позиционирани стратегически, за да обслужват клиентите от всяка част на света (САЩ, Азия и Европа). Освен това те позволяват избор на център за данни, дори ако купувате най-основния план (StartUp).

Докато BlueHost не разреши на клиентите си да избират центъра за данни. Те имат само един базиран в САЩ център за данни за клиенти с споделен хостинг, където компанията е домакин на уебсайтовете на своя клиент.

Победител: SiteGround

BlueHost

SiteGround

MySQL & PostgreSQL Бази данни

Може да сте наясно с базите данни. Те са най-важни при уеб хостинга, защото без база данни не можете да стартирате уебсайта си. По принцип се създава база данни за всеки уебсайт. Наличието на прекомерно количество бази данни може да опрости работата ви и има шансове, че може да се нуждаете от повече при пътуването си в блогове.

Ако сте начинаещ, тогава не се забърквайте, тъй като сега хостингът предлага много лекота и базите данни, създадени автоматично. Просто се фокусирате върху вашия сайт.

SiteGround предлага неограничен брой MySQL и PostgreSQL във всичките им планове и можете да ги управлявате съответно чрез phpMyAdmin и phpPgAdmin. Докато BlueHost поддържа 20 бази данни, независимо от типа.

Победител: SiteGround

.htaccess файл

„.Htaccess“ дава повече контрол в ръцете ви. С помощта на този файл можете да защитите, разрешите и блокирате конкретните IP адреси. Освен това се използва за създаване на страници за пренасочвания и грешки и т.н. Може да се нуждаете от технически умения, преди да създадете и редактирате този файл.

И двамата хостинг доставчици позволяват на потребителите да качват .htaccesss файла на сървъра. Можете свободно да създавате и редактирате .htaccess файла.

Победител: Вратовръзка

Контролен панел

Предложението на контролния панел от хостинг доставчика е място, където можете да управлявате домейни, поддомейни, FTP акаунти, акаунти за архивиране и имейли и др..

Както SiteGround, така и BlueHost предлагат cPanel, който е супер лесен за работа и дори ако сте новак, няма да ви обърка. SiteGround cPanel е много чист и разделен на различни секции като Домейни, Авто инсталатори, бази данни и Сигурност и т.н..

Нещо повече, SiteGround има малко предимство тук в cPanel, като добави инструментите за WordPress и Joomla, където можете да управлявате различни аспекти на вашия WordPress и Joomla сайт като Автоматични актуализации, активиране на SuperCacher и инструментариум и др. Тук вижте SiteGround cPanel

От друга страна, BlueHost също се справя чудесно и идва с чист и цветен cPanel. Те също добавиха WordPress инструменти за извършване на различни операции през едно място. Можете лесно да получите достъп до инструментите за сигурност, база данни, програмиране и уебсайтове. Ето вижте снимката на BlueHost по-долу.

Победител: Вратовръзка

BlueHost

SiteGround

Инсталиране на приложение

И така, как можете да инсталирате уеб приложения като WordPress. Наскоро закупихме облачен хостинг акаунт от хостинг доставчик и след закупуването му разбрахме, че той работи в командните редове. Само за инсталиране на WordPress трябва да напишем множество команди. Това отнема голяма част от нашето време.

И двете компании, SiteGround и BlueHost предлагат инсталатор с едно кликване в контролния си панел (cPanel). SiteGround осигурява инсталатора на Softaculous, който позволява инсталиране с едно кликване за повече от 400 скрипта като WordPress и Joomla и т.н..

За да инсталирате WordPress с инсталатор с едно кликване, просто щракнете върху иконата на WordPress в cPanel или кликнете върху Softaculous и след това изберете WordPress.

Докато BlueHost интегрира Mojo пазара в своя cPanel за инсталиране с едно кликване. В контролния панел на хостинга щракнете върху Инсталиране с едно щракване и ще видите множество скриптове за автоматично инсталиране като WordPress, Joomla и други приложения.

Победител: Вратовръзка

Имейл акаунти

Когато създавате уебсайт е много необходимо да създадете имейл адрес с името на вашата марка. Например, ако името на вашия сайт е bestmotors.com, тогава можете да направите имейл адрес като [Имейл защитен]

Освен това имейл адрес с име на вашия сайт (име на марка) вместо @Gmail, @Outlook създава усещане за доверие в съзнанието на клиента. Така че, тя трябва да има функция.

BlueHost предлагат 5 имейл акаунта и 100 MB съхранение на акаунт. Докато SiteGround позволяват на потребителите си да създават неограничен брой имейл акаунти и няма ограничение за съхранението на имейли.

И двамата предлагат интеграция в уеб пощата. Също така и двете предлагат POP и IMAP протоколи, които помагат на потребителя да чете имейлите през приложението като Outlook.

Победител: SiteGround

Да шифроваме

Когато работите онлайн, трябва да защитите данните на клиента си. За това трябва да внедрите SSL протокола. SSL сертификатът използва за криптиране на данните на клиента, като номер на кредитна карта, телефон и имейл адрес и т.н. Първоначално беше важно за тези, които предлагат процес на регистрация или работят с уебсайтове за електронна търговия..

Но сега тя се превръща в съществена част за всеки тип уебсайт и Google също дава известно предимство при класирането на тези сайтове, които прилагат SSL. Можете да получите безплатен SSL чрез CloudFlare, като конфигурирате някои настройки. И така, кое е лесното решение за активиране на SSL?

Някои хостинг компании за лекота на своите потребители предлагат безплатен SSL, който може да се активира само с едно щракване. Както BlueHost, така и SiteGround предлагат безплатна функция за шифроване на SSL на Let’s в контролния панел, където просто трябва да натиснете няколко кликвания и да започнете да защитавате сайта си. Не изисква конфигурации.

Победител: Вратовръзка

Изолация на акаунта – Подобрете сигурността на вашия сайт и защитете ресурсите си

Тази технология се отнася до начина, по който всеки акаунт се третира като отделен акаунт. Обикновено това ще се случи в случай на скъпи хостинг услуги като VPS и Специализирани и т.н. Поради споделената услуга има шансове, че ако акаунтът стане уязвим, тогава той може да повлияе на останалите. Но SiteGround разработи изолирана среда с помощта на BaseOS. Ако някакъв акаунт стане уязвим, натрапникът не може да получи достъп до други акаунти.

Освен това, подобно на Google, те също така разработват механизма за проверка за хакване и ви предупреждават, защото когато Google види уебсайт с уязвимости, той просто ще каже на всички, като маркира кои причиняват намаляване на трафика.

Освен това SiteGround наскоро представя Hackalert, които сканират вашия сайт ежедневно и ви изпращат имейл за проблемите със сигурността. Те също така разработват система 1H Hawk за борба срещу грубата атака. Те предоставят пълна подкрепа в случай, че изпитвате проблеми. Всички тези предпазни мерки показват, че компанията приема сигурността като свой приоритет.

Ако говорим за BlueHost, те не вземат такива предпазни мерки и не пуснаха нито един вътрешен инструмент за защита на своите сървъри. Да, те предлагат защита на защитната стена и спам филтри за борба с хакерите. Но те продължават да популяризират премиум инструмент като SiteLock за сигурност на сайта, който струва $ 95 / година.

Победител: SiteGround

BlueHost

SiteGround

резервно копие

Работата онлайн без да имате резервно копие е много рисковано. Защото понякога възстановяването на архивирането е единственият начин да направите всичко правилно. Много хостинг компании предлагат безплатни ежедневни, седмични или месечни резервни услуги.

Когато създадете резервно копие и в определен момент вашият сайт се обърка със злонамерения софтуер и злонамерените кодове, тогава можете лесно да възстановите архивирането, за да извадите сайта от проблемите.

SiteGround направи 1 копие на безплатно ежедневно архивиране, но ако искате да възстановите този архив, тогава трябва да платите $ 39.95. Това не е наистина безплатна услуга.

От другата страна, с BlueHost, можете да създадете безплатни дневни, седмични и месечни архиви за осигуряване на вашия сайт. Освен това възстановяването на архивирането е напълно безплатно.

Победител: BlueHost

FTP акаунти

Вашата хостинг компания предлага ли FTP акаунти? Както SiteGround, така и Bluehost предлагат неограничени FTP акаунти. FTP акаунтът се използва за прехвърляне на по-големи или по-малки файлове между компютър и сървъри. Така че можете да използвате FTP (протокол за прехвърляне на файлове) за прехвърляне на файлове като архивиране на вашия компютър и след това да качвате отново, когато имате нужда.

Той може да ви помогне и при ръчен трансфер на сайтове, като изтеглете съдържанието на сайта на вашия компютър и след това да ги качите на другия сървър. Така че, това е добър вариант.

Победител: Вратовръзка

Паркирани домейни

Паркиран домейн обозначава начина, по който насочвате име на домейн към съществуващия домейн. Например, вашият основен домейн е mydomain.com и след това паркирате mydomains.com на вашия основен домейн. Сега, ако посетителите посетят mydomains.com, те автоматично ще се пренасочат към основния ви домейн и ще прегледат съдържанието.

Устройството за паркиране на домейните е много наложително, когато сте мислили, че хората могат да изписват погрешно вашето основно (действително) име на домейн или да неправилно да разпишете разширението на домейна. Също така се оказва добра функция за вас, когато някой иска да открадне трафика на вашия сайт, като използва подобен домейн.

В основния план на BlueHost можете да паркирате само 5 домена. Но SiteGround предоставя безплатна ръка на своите потребители, като позволява неограничен брой паркирани домейни дори в основния план (StartUp).

Победител: SiteGround

Поддомейни

С помощта на поддомейн можете да създадете изцяло нов сайт. Но поддомейнът включва името на основния домейн. Например, ако hostingsprout.com е основният домейн, тогава можете да създадете поддомейн като blog.hostingsprout.com.

Поддомейните са полезни, ако искате да създадете нов домейн, без да купувате нов домейн и хостинг акаунт. Също така е добре, ако искате да отделите определена част от вашия сайт. Лесно можете да създадете поддомейни през cPanel под раздел домейн.

С BlueHost можете да създадете до 25 поддомейни, докато SiteGround позволява неограничени поддомейни. 25 е красивата сума, но като неограничен се чувства страхотно.

Победител: SiteGround

CloudFlare CDN

CDN е мрежа от центрове за данни, които са разположени по целия свят. Услугата може да намали времето за зареждане на вашия сайт, като кешира съдържанието му и го разпространи между различни центрове за данни. Когато посетител отвори вашия сайт, той ще достави съдържанието му от най-близкия център и по този начин бързо ще го зареди.

Освен това CloudFlare също засилва сигурността на сайта чрез филтриране на злонамерен трафик. Той също така защитава вашия сайт от DDoS атаки. SiteGround предлага безплатен CDN акаунт с хостинг акаунт, който може да бъде интегриран с вашия сайт.

BlueHost също предоставят опция CloudFlare в контролния панел и с няколко кликвания можете да активирате тази страхотна услуга. посещение CloudFlare ако искате да научите повече.

Победител: Вратовръзка

BlueHost

SiteGround

Прехвърляне на сайта

Ако не сте доволни от съществуващия си хостинг доставчик и искате да прехвърлите вашия сайт, тогава тази функция е много удобна за вас. В тази нова хостинг компания (където искате да мигрирате) се справете с всички въпроси и преместете съдържанието на вашия сайт от съществуващия хостинг доставчик към новия.

SiteGround предлага безплатен трансфер на сайт. Просто трябва да предоставите някакъв достъп до тях като данни за вход на предишната хостинг компания и да ги оставите на всички въпроси. Освен това няма престой при прехвърлянето на вашия сайт.

Но ще изненадате, когато видите, че BlueHost сметне $ 149.99 за миграция. Прехвърлянето на сайта не е твърде сложен процес, който BlueHost таксува толкова висока цена. Така SiteGround върши чудесна работа тук за своите потребители.

Победител: SiteGround

Разработване на езици

Това може да не е полезна функция за всички, защото поддръжката на различни развиващи се езици е важното значение за програмистите при избора на уеб хостинг компания.

Както SiteGround, така и BlueHost поддържат Perl и Python във всичките си планове. Но тук имайте предвид, че SiteGround не включва „Ruby on Rails“ в техните споделени хостинг планове, докато BlueHost поддържа Ruby.

Победител: BlueHost

постановка

Постановката е много важна характеристика, но за съжаление BlueHost не включва толкова приятна функция в нито един от своите планове. С помощта на тази опция можете да създадете копие на оригиналния си сайт. Сега можете да тествате новите си кодове и плъгини на клонирания сайт, вместо директно да тествате в оригиналния сайт. Тъй като тестването на нови приставки и кодове директно на сайта на живо е рисковано и може да компрометира вашата сигурност, оформление на сайта и съдържание.

Този тип опции са много подходящи за разработчици и за тези, които правят промени в сайтовете си често. След като направите промени, когато сте сигурни, че всичко е наред, тогава са необходими няколко кликвания, за да стартирате на живо. Той също така създава копие преди промените, което е полезно в случай, ако искате да преминете към предишната версия.

SiteGround не предлага функция за поставяне в основния си план, за това трябва да се абонирате за техния GoGeek план. Така че, ако ще хоствате уебсайт на малко ниво, тогава е добре да отидете. Но ако ще създадете уебсайт за разработващи цели, тогава да имате такава функция е много удобно.

Тъй като Bluehost не включва поетапно изпълнение в нито един от плановете си, докато Siteground предлагат това в по-висок план, но все пак, тъй като те предлагат, ето защо SiteGround е победител в този кръг.

Победител: SiteGround

Site Builder

Имате дизайн на уебсайт в съзнанието си, искате да го изградите самостоятелно. Не се притеснявайте, ако не знаете кодирането, защото конструкторът за плъзгане и пускане ви улеснява там, където просто трябва да изберете елемент и да го пуснете там, където искате да го поставите.

И двамата хостинг доставчици включват безплатен уебсайт на Weebly в своите планове, което е достатъчно за забавление. Тъй като безплатният създател на сайтове има някои ограничения като ограничен брой страници, реклами и ограничена функционалност и т.н. Това може да е полезно за забавление или за уебсайтове с ограничени страници.

Победител: Вратовръзка

Гарантирано връщане на парите

Ами ако не сте доволни от качеството на услугата на вашия доставчик на хостинг услуги? Просто си върнете парите, ако не сте получили за което плащате. И двете компании предлагат възстановяване на въпрос в рамките на описания от тях период.

SiteGround и BlueHost предлагат 30 дни за гаранция за връщане на парите. Така че, ако те не отговарят на вашите очаквания, тогава не се колебайте да поискате възстановяването в рамките на 30 дни. Тук не забравяйте, ако закупите домейна заедно с хостинг акаунта, тогава те само възстановяват парите, използвани за закупуване на хостинг акаунта. Името на домейн остава във ваша собственост.

Победител: Вратовръзка

BlueHost

SiteGround

Сравнение на цените BlueHost срещу SiteGround

В тази ера на конкуренцията е много трудно една компания да начисли високо, без да достави стойността на парите. Както BlueHost, така и SiteGround предлагат конкурентни цени.

Безплатно име на домейн

Наличието на безплатен домейн за първата година може да спести част от средствата ви. Но през следващата година трябва да платите цената, ако искате да запазите това име на домейн.

BlueHost предлагат безплатно име на домейн за първата година, когато закупите хостинг акаунта от тях. И след първата година ще трябва да платите 15,99 долара за подновяване. Не е много, защото повечето компании изискват близо 16 долара при подновяване на домейна.

SiteGround не предлага безплатно име на домейн. Те предлагат име на домейн само за 14,95 долара и през следващата година трябва да платите същата сума с цел подновяване. Така със SiteGround можете да спестите близо долар при всяко подновяване. Но също така имайте предвид, че плащате $ 14,95 в началото, където BlueHost не таксува нищо.

Победител: BlueHost

Трябва да посетите най-добрия списък на регистраторите на домейни, ако не харесвате ценообразуването на домейна SiteGround и BlueHost.

Цени на хостинг BlueHost и SiteGround

И двете компании предлагат 3, 3 хостинг плана. В основния план на BlueHost можете да хоствате 1 домейн, докато няма ограничение за броя на посетителите. BlueHost практикува същата стратегия като повечето компании в хостинг индустрията, т.е. по-голяма продължителност на абонамента, по-ниските разходи.

Така че с BlueHost можете да вземете основния план с $ 3,95 на месец. само ако сте абонирали техните услуги поне 3 години. Това е смешно, защото когато периодът на възстановяване приключи, тогава сте се задържали с тях. И за кратък период като 1 година хостинг планът става скъп.

Таблица с цените на Bluehost

От друга страна, SiteGround не практикува подобен тип тактики. Те предлагат основния си план (StartUp) в $ 3.95 / месец. дори ако сте се абонирали за година. Това е добре и никога няма да се придържате към тях за по-дълъг период. Така че, това означава, че са по-евтини от BlueHost.

Също така, за разлика от BlueHost Siteground предлага неограничен брой имейл акаунти, поддомейни и паркирани домейни.

Разходи за планове на SiteGround

Победител: SiteGround

BlueHost

SiteGround

заключение

От горното сравнение на SiteGround срещу BlueHost става ясно, че SiteGround е победител. Няколко неща, които могат да попречат на клиентите да изберат SiteGround, са пространството за съхранение и броят на посещенията / мес. Но наистина не е проблем за уебсайтове, базирани на съдържание.

За нов уебсайт техният StartUp е много подходящ. Имаме друг базиран на съдържанието блог за повече от 3 години, който все още консумира не повече от 800 MB. А честотната лента е достатъчна и за новосъздадени уебсайтове.

Освен тях, те са невероятни като 99,99% Uptime, бърза бърза поддръжка на клиенти и ниско време на зареждане и др. BBB.

SiteGround е нашата най-добра препоръка

Защо препоръчваме SiteGround над BlueHost?

 • Невероятни услуги за поддръжка, солидна продължителност на работа и време за зареждане
 • SiteGround предприема много инициативи за ускоряване на услугите си като SSD, NGINX, HTTP / 2 и вътрешен кеш плъгин.
 • Осигурете изолиране на акаунта и сигурност на високо ниво срещу хакове и уязвимости.
 • Те предоставят авангардни технологии в индустрията като метод Linux Container, сървъри с 256 GB RAM, Intel Xeon E5-2690v3 и т.н..
 • Те също така разработват собствена система за бързо архивиране и вътрешно активен мониторинг на сървъра.

SiteGround

BlueHost не е лош избор, но SiteGround е по-подходящ вариант в бъдеще, ако изискванията на сайта ви се увеличат, тогава можете лесно да се прехвърлите към по-високия план и да се насладите на техните непрекъснати услуги.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map