NameCheap срещу GoDaddy Review 2020 (кой е по-добър за вас?)

1

Заседнали сте в битката за NameCheap срещу GoDaddy, за да решите къде да закупите имена на домейни? Това е най-объркващата ситуация, когато ще настроите блог или уебсайт като новак. Въпреки че има много други регистратори на домейни, където можете да си купите име на домейн, но доминиращите и известни играчи са NameCheap и GoDaddy.


Да започваме!

Тези две компании са известни и много известни заради бизнеса си с регистрация на домейни. И двамата са акредитиран ICANN регистратор на домейни. И така, кой спечели в сравнение на NameCheap и GoDaddy?

GoDaddy твърди, че управлява над 77 милиона домейна, докато NameCheap има 10+ милиона домейна под тяхното управление. Но просто числата не могат да ви помогнат да заключите кой е най-добрият.

След като изпитахме и двете услуги на компанията, работим да напишем това задълбочено сравнение на NameCheap срещу GoDaddy, което със сигурност ще ви помогне да вземете решение без никаква мътност.

NameCheap срещу GoDaddy сравнителен преглед

NameCheap срещу GoDaddy сравнение 2020

Кой от тях е най-добрият регистратор и хостинг доставчик?

Разделихме това сравнение на няколко части, за да обясним всяка функция / продукт, който предлагат такива цени, цени за подновяване, SSL сертификат, безплатни хостинг планове, интерфейс и поддръжка на клиенти.

Цени: Кой предлага домейни на най-ниска цена?

Ценовият етикет е основният фактор, преди да вземете решение за покупка или не. Почти всички компании предлагат домейн в няколко долара, но през следващата година те таксуват доста повече пари в сравнение с първата година. И двете NameCheap и GoDaddy са известни поради ниските си ценови предложения за нови клиенти.

Това е най-добрата тактика за примамване на повече клиенти, като им предоставяте изключителна и най-голяма отстъпка за първата година.

Ето структурата на разходите на GoDaddy за името на домейна. Тези цени са за първа година, когато ще закупите нов домейн с нов акаунт и може да се колебаят, тъй като предлагат промоции от време на време.

Цени на GoDaddy

 • .Com за $ 0,99 / година
 • .Org за $ 8,99 / година
 • .Net за $ 11,99 / година
 • .Info за $ 2,99 / година
 • .Biz за $ 7,99 / година

Посетете GoDaddy

Цени на NameCheap

 • .Com за $ 8,88 / година
 • .Org за $ 12.48 / година
 • .Net за $ 7.88 / година
 • .Info за $ 0.88 / година
 • .Biz за $ 11,88 / година

Посетете NameCheap

Както можете да видите GoDaddy предлагат по-големи промоционални отстъпки. Така че, ако искате домейн за една година, тогава със сигурност отидете за GoDaddy или проверете следвайки алтернативите на GoDaddy.

Победител: GoDaddy

Забележка: Ако сте планирали да купите домейн за повече от една година, тогава изборът на NameCheap би бил чудесен вариант. Защото GoDaddy изисква повече пари за подновяване. NameCheap е най-подходящ за дългосрочно изпълнение, тъй като степента им на подновяване е същата, както плащате за новото име на домейн.

Тарифи за подновяване

Почти всички компании предлагат промоционални отстъпки като GoDaddy, тъй като предлагат „.com“ само за 0,99 долара за 1-ва година. Но играта започва от 2-ра година, когато зарядите са много небе за следващите години. GoDaddy таксува повече пари, както беше споменато по-рано от нормалните нива на подновяване в сравнение с NameCheap.

С NameCheap трябва да платите същите пари, които сте платили за покупката на новия домейн. За разширение .com TLD цената за подновяване е 10,69 долара, но GoDaddy таксува $ 14,99.

Ето сравнението на степента на подновяване:

GoDaddy Renwals

 • .Com за $ 14,99 / година
 • .Org за $ 17,9 / година
 • .Net за $ 11.69 / година
 • .Info за $ 2,99 / година
 • .Biz за $ 7,99 / година

Посетете GoDaddy

NameCheap Renewals

 • .Com за $ 10.69 / година
 • .Org за $ 12.48 / година
 • .Net за $ 12.88 / година
 • .Info за $ 2,99 / година
 • .Biz за $ 7,99 / година

Посетете NameCheap

Така че, ако имате за цел да задържите даден домейн повече от година, със сигурност трябва да го купите от NameCheap. Ако купувате от GoDaddy, тогава можете да спестите малко пари за 1-ва година, но по-късно, че трябва да платите повече пари от NameCheap.

Победител: NameCheap

Freebies

Да, ние обичаме безплатни и всички останали, но знаете, че ограничен брой от фирмите предлагат полезни безплатни. В NameCheap срещу GoDaddy, NameCheap спечели състезанието.

NameCheap предлага безплатен WhoisGuard за първата година и по-късно за такса само $ 2,88. WhoisGuard е създаден да защитава вашата поверителност. Той защитава вашето име, имейл адрес, телефонен номер и ги пази в тайна, за да избегнете спам, отвличане на домейни или всякакви нежелани ситуации.

От другата страна, G o Daddy не включва безплатни. Те таксуват 7,99 долара за защита на поверителността и 14,99 долара за защита на личния живот и бизнес (включва още малко защита), което е много повече от NameCheap.

Победител: NameCheap

SSL сертификат

Сега да поговорим за SSL сертификата. По принцип това е протокол за защита, който защитава важната информация на клиента като номера на кредитни карти, парола и потребителски имена и т.н..

Тук получихме още едно предимство заради регистрацията на домейн с NameCheap. Те таксуват само $ 9 / година, но ви препоръчваме да го абонирате за повече от година, защото ще намали цената до $ 8.95 / година. Той е приложим за един сайт.

Докато GoDaddy таксува $ 55,99 / година за първата година и $ 69,99 при подновяване. Също така може да се използва за осигуряване на един сайт.

Победител: NameCheap

Гратисен период

Периодът на Грейс е продължителността на времето, през което компанията държи вашето изтекъл име на домейн. Различните разширения на домейни имат различен гратисен период. Компанията ще ви изпрати няколко имейла, когато вашият домейн изтича и след изтичането му да го поднови.

Ако говорим за NameCheap, те съветват да активирате отново изтеклото ви име на домейн в рамките на 27 дни. Тук имайте предвид, че този гратисен период е приложим за .com, .net, .org, .info и .biz.

Докато GoDaddy получи преднина тук, те предлагат 41 дни. Точно за 42 дни те ще анулират вашия домейн. Този гратисен период е приложим за .com, .net, .info, .biz, .cc, .org и т.н..

Победител: GoDaddy

 • Може също да искате да прочетете: Алтернативи на NameCheap и конкуренти за закупуване на домейни

Процес на закупуване & Верижна продажба

Upsell е стратегия, при която компанията предлага различни свързани продукти, за да увеличи продажбите си. Това е добра стратегия от бизнес гледна точка, но твърде много продажби могат да изоставят потенциалните клиенти.

Нека първо поговорим за GoDaddy Те не се интересуват дали клиентите са объркани или раздразнени поради стратегията си за продажба, те просто продължават да се показват от години.

Ако сте нов и никога не изпитвате процедура за закупуване, тогава бъдете внимателни, защото докато пеете, трябва да преминете към следващите стъпки след преглед на цялата страница.

Когато въведете името на домейна си и кликнете върху „търсене“, след това на следващата страница ще видите няколко продажби, които отначало се скитат в съзнанието ви. След това, след като преминете през тази стъпка на следващата страница, има списък на свързани продукти като защита на поверителността, хостинг, създаване на сайтове и имейл услуги.

За хостинг, GoDaddy може да ви привлече поради своите нискотарифни планове. Но бихме препоръчали InMotion хостинг и B lu ehost, тъй като те са едни от най-добрите хостинг доставчици. G o Daddy е евтин, но не е достоен да хоствате вашите професионални сайтове. Бавният отговор на сървъра, под средните услуги за поддръжка и високите проценти на обновяване, е традициите на GoDaddy.

Сега, ако говорим за тактиката на UpCell на NameCheap, процедурата за подписване е доста проста и чиста. Да, те предлагат някои свързани продукти, но все пак чиста страница. Така че, ако сте нов купувач на домейн, купете го от NameCheap, защото смятаме, че процесът няма да ви осуети. Освен това, ако имате нужда от обяснението на всяка стъпка, можете да го направите, като започнете чат на живо.

Както знаем всяка компания, използваща прихващащи капани, но някои компании направиха този процес объркващ и в крайна сметка нов клиент в крайна сметка купува някои нежелани функции. Преди да завършите поръчката, не забравяйте да премахнете всички нежелани оферти. Процедурата за закупуване на NameCheap е много по-проста от GoDaddy.

Победител: NameCheap

Автоматично подновяване

Автоматичното подновяване е опция, която помага да се извърши плащането автоматично в момента, когато вашият домейн изтича. Ако не сте подновили домейна си, тогава сайтът ви излиза офлайн.

Опцията „Автоматично подновяване“ значително ще ви помогне, когато сте забравили или поради някаква друга причина не подновихте домейна ръчно. За това просто трябва да запазите достатъчно пари в прикачената сметка за кредитна карта и да активирате опцията за подновяване.

Така че следващия път, когато му дойде времето, компанията приспада сумата за подновяване без никакъв спад.

Победител: Вратовръзка

Интерфейс на контролния панел

Контролният панел на домейна ви дава възможност да конфигурирате всички домейни, поддомейни, имейли, функция за прехвърляне и DNS и др. Лошо проектиран контролен панел губи ценното време на потребителя.

Как беше опитът с контролните им панели? Защото той е най-цененият фактор при избора на регистратор на домейн. Табло за управление, което е лесно за навигиране, осигурява удобно за потребителя изживяване. Така че кой е победителят между конкурса NameCheap и GoDaddy?

Преглед на контролния панел NameCheap

Наскоро NameChea p актуализира своя панел за управление на домейна и сега новият панел е много гладък и безпроблемен. На таблото за управление на NameCheap можете лесно да управлявате множество домейни и да изпълнявате всяка необходима задача, като обновяване на домейна, редактиране на имейл сървър и също така можете да проверите данните за SSL сертификат. За промяна на DNS / Имен сървър, просто кликнете върху името на домейна, за което искате да добавите нови записи и въведете NS записи там.

Контролен панел на домейна GoDaddy

GoDaddy също има страхотен, лесен за навигация и приятелски панел за управление на домейни. Точно като NameCheap, на самото табло можете да подновите имена на домейни, да добавите WHOIS Guard, Edit Domain и DNS настройки за минути. Като цяло и двете компании предлагат удобен за потребителя контролен панел и декларирането на един е най-доброто от друго би било неподходящо.

Победител: Вратовръзка

Поддръжка на клиенти

Няма значение дали купувате хостинг план или име на домейн, поддръжката на клиентите винаги е важна, защото понякога се нуждаете от помощ в някои въпроси, които са трудни за разбиране. Установихме, че времето за реакция на GoDaddy е бавно за поддръжката по имейл.

Закупихме домейн от GoDaddy. Те обикновено отнемат един ден, за да отговорят на имейла ви и са непоследователни. Понякога отговорът им идва в рамките на един ден, а понякога дори забравят да отговорят, след като изминат няколко дни.

Чатът на живо е достъпен само от понеделник до петък през определени часове. Въпреки това, можете да се свържете с тях по телефона 24/7. Но не всеки иска да се свърже по телефона, повечето хора използват Live Chat, където могат да пишат своите проблеми удобно.

От друга страна, услугите за поддръжка на NameCheap са доста надеждни и достъпни 24/7. Те не предлагат услуги за поддръжка по телефона, но можете да се свържете с тях чрез чат на живо, което е наистина добро. Макар че с подаване на билет понякога почивката закъснява, но чатът на живо е много и лесно достъпен.

Ние не само имаме лош опит с GoDaddy, но има много потребители, които се оплакват от техните услуги за поддръжка. Така че в сравнение на NameCheap срещу GoDaddy, базирано на нашия опит, NameCheap е победител.

Победител: NameCheap

Уеб хостинг планове

И двете компании са известни като един от най-добрите регистратори на домейни, но по-късно предлагат и евтини хостинг планове. И двете предлагат почти една и съща скорост на работа и сървъри. Но ако сте нов тогава NameCheap е добър за вас, защото предлагат 24/7 поддръжка за чат на живо. Освен това NameCheap предлага хостинг с най-ниска цена при $ 9,88 / година, докато GoDaddy таксува $ 59,88 / година. Да, ап ameChe предлага хостинг план за една година под 10 долара

Планът за хостинг на NameCheap включва също скенер за злонамерен софтуер, архивиране (два пъти седмично), безплатен сайт за създаване на сайтове и ускорено пространство за съхранение на SSD. Все още не е приключило, можете да хоствате 3 домейна в плана „Стойност“ (основен), което е наистина привлекателна опция за начинаещи и тези с много ограничен бюджет.

Но GoDaddy има много повече жажда за пари. Те таксуват $ 23,88 / година за обратно & възстановяване, $ 17,88 за сканиране на злонамерен софтуер, Без създател на безплатни сайтове и имате право да хоствате само един уебсайт в техния план за икономика (основен).

Ако искате да хоствате вашия сайт от тези два, тук създаваме сравнителна таблица, за да ви помогнем да изберете правилния.

Характеристика

NameCheap

GoDaddy

Безплатен домейн

да

да

Уебсайтове

3

1

съхранение

20GB-SSD ускорен

100GB-Без SSD

Bandwidth

неограничен

неограничен

Политика за възстановяване

14 дни

30 дни

Щракнете върху Инсталатор

да

да

Поддръжка 24/7 (чат на живо)

да

Не

Цена

$ 9.88 / година

Посетете NameCheap

$ 59.88

Посетете GoDaddy

Нашата препоръка за хостинг

Ако искате уеб хостинг само с цел получаване на опит, евтиният хостинг може да бъде значителна възможност. Бихме ви препоръчали да разгледате списъка с евтини хостинг доставчици на WordPress.

За професионален или бизнес уебсайт бихме искали да препоръчаме да използвате InMotion хостинг. Също така, има някои добре известни хостинг компании, тук разгледайте списъка с най-добрите уеб хостинг компании WordPress.

Купете хостинг InMotion сега!
lorem ipsum dolor

И така, кой е победителят в конкурса NameCheap и GoDaddy?

Е, както можете да видите, победител е NameCheap. Да, GoDaddy също е добър избор за закупуване на домейн, но защо да плащате високи цени за подновяване? И двете са добре известни компании и не участват в никакви измамни дейности.

Ние бихме ви препоръчали да закупите домейн от NameCheap, тъй като степента на обновяване е доста ниска в сравнение с GoDaddy и за хостинг услугата, трябва да отиде за InMotion хостинг. Освен това ще получите безплатен WhoisGuard за първата година и добре обзаведен контролен панел за лесно управление от NameCheap.

Моля, не се колебайте да споделите това сравнение на Namecheap срещу Godaddy в социалните медии.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map