Как лесно да добавяте котва връзки в WordPress и защо?

0

Ние се възползваме от връзки за котва в нашите дълги публикации в WordPress, така че да помогнем на потребителите да преминат бързо към темата, която търсят.


Просто хвърлете поглед върху публикацията на нашите регистратори на домейни там ще видите примери на котвени връзки в заглавието „Бърза навигация“. Връзките за котва обикновено се поставят в съдържанието, така че потребителят, който търси конкретно съдържание, може бързо да получи достъп до него.

Освен това е добре и от страна на SEO, тъй като Google може да показва списъка под вашия сайт в резултатите от търсачките.

В нея няма ракетна наука, така че ако сте начинаещ, чувствайте се свободни, това е супер лесен процес.

Основно има 2 начина за използване на връзките за котва: ръчно и автоматично. Тук ще обсъдим и двете.
Така че нека да продължим напред и да започнем с жив пример за котвени връзки. По-долу е списъкът с теми, които ще разгледаме.

Кликнете върху тема, която искате да научите наоколо, и тя ще ви отведе до местоположението.

Бърза навигация

Какво е котва / таг за котва?

Връзката за котва е вид връзка в публикация, която прескача до определено място на същата публикация / страница. Той води потребителите към конкретно съдържание в публикацията, в която те се интересуват най-много. Така че това се оказва наистина полезна ръка за потребителите, които кацат на вашия уебсайт.

Средният потребител отнема около две до три секунди дали да остане на уебсайта или не. Това е моментът, в който трябва да ги накарате да останат на вашия сайт.

Най-добрият начин да ги убедите е да предоставите съдържанието, което ги интересува. И тук връзките за котва играят наложителна роля. С натискане на линка потребителите могат да пропуснат другото съдържание и да прескочат до частта, която искат да прочетат.

Предимство на етикета за котва?

Помощ при организирането на съдържанието: С помощта на котви можете да поддържате нещата в ред. Например, имате по-дълъг пост. Използвайки маркер за котва, можете да го организирате и да подобрите потребителското изживяване. Освен това, вместо да разделят съдържанието на различни публикации, котвите позволяват на уеб администратора да запази всички на едно място, без да заплита съдържанието.

Спестете време и няма превъртане: Почти най-голямата полза за вашата аудитория, че няма да се наложи да превърта до края, за да прочете съдържанието, което сте поставили в края на публикацията. А понякога, когато превъртате бързо, дори преминавате през търсеното от вас съдържание, което е объркващо. Така че да прескочите до правилните маркери за котва за съдържание са наистина полезни за потребителите.

За използване на SEO / търсачки: Друго изкушаващо предимство е, че търсачки като Google използват котвени връзки в резултатите от търсенето, така че потребителите могат директно да се приземят към това конкретно съдържание, към което се свързвате. Това е плюс за увеличаване на трафика и подобряване на класирането в търсачките

котва връзка в Google

Достатъчно е да говорим сега, нека да преминем към процеса, как да го добавите.

Как да добавите ръчно котва връзка в WordPress:

Ръчният процес обикновено е за предпочитане, когато искате да добавите по-малко конкретни връзки в статията си. Състои се от две стъпки.

 1. Връзката за закрепване чрез знак #. Той е мястото, където потребителят кликне, за да премине към съдържанието, което иска да прочете
 2. Мястото, на което искате да кацне потребителят, или можем да кажем основното съдържание, към което се свързвате.

Нека да започнем

Етап 1:

Отворете публикацията в WordPress, в която искате да използвате връзки за котва. Сега изберете текста, който искате да свържете и след това поставете бутона за връзка, наличен в редактора на WordPress

как да вмъкнете котва връзка

След като щракнете върху бутона Вмъкване, той ще изскочи малък прозорец, където обикновено поставяте връзки. Този път за котва връзка използвайте # и след това въведете ключовите думи, свързани с секцията, на която потребителят ще кацне.

И след това натиснете бутона Прилагане. Ето няколко бързи съвета, докато пишете връзката #.

 • Не използвайте дълги и сложни изречения.
 • Използвайте ключови думи, към които свързвате.
 • Дефисите не са от съществено значение, но просто правят текста по-четим, така че използвайте това.

Досега успешно създадохте връзката за котва, но щракването върху него няма да доведе до нищо. Това е така, защото не сте поставили идентификационния номер за връзката, така че браузърът няма да ви води до никъде.

Стъпка 2:

Стъпка 2 също е много лесна като първата стъпка и включва обикновена кодова линия. В редактора на WordPress, докато оставате в публикацията си, превъртете надолу до съдържанието, където искате потребителят да навигира, когато кликне върху връзката за котва, създадена в първата стъпка.

Например, искаме потребителят да премине до абзаца, показан на изображението по-долу.

маркер за котва

Сега кликнете върху бутона „Текст“, даден в горния десен ъгъл на редактора на WordPress.

Отворете абзаца и след това въведете този кодов ред

 

На мястото на заглавието на секцията, поставете същото заглавие, което използвате в първата стъпка, но без # префикс. Вижте изображението по-долу.

За да видите дали сте поставили котвата или не, можете да превключите обратно в режим „Visual“ в редактора на WordPress. Можете да видите малък знак като този

Честито! Ръчно сте поставили връзката / тага на котвата. Сега запазете публикацията си и я „Визуализирайте“, за да проверите дали работи или не.

Бързо обобщение

 • Изберете текста, който искате да използвате като свързваща връзка. Използвайте вмъкване на връзка и вместо да предоставите URL адрес на друга страница, въведете ключова дума с #. Например # най-бързо автомобили
 • Сега превъртете до секцията със съдържание, където искате вашите потребители да скочат, когато кликнат върху връзка за котва.
 • Превключете в режим „Текст“ на редактора на WordPress. След това поставете този код

Според нашия пример ще бъде

Как да добавите автоматично котва връзки с помощта на плъгин?

Метод 1

Използването на приставка за wordpress е най-лесният начин да добавите котва връзки в по-дълги публикации. Затова преминете към WordPress плъгини и инсталирайте TinyMCE Advanced. Той е един от най-добрите плъгини за добавяне на котва с 2M + инсталации. След като инсталирате и активирате приставката, ще видите, че добавя някои допълнителни функционалности в редактора на WordPress

плъгин, за да добавите котва връзка

Етап 1:

След като инсталирате и активирате сега влезте в публикацията си и направете следното

 • Изберете текста, който искате да използвате като свързваща връзка
 • Използвайте бутона за вмъкване на връзка

как да вмъкнете котва връзка

 • Сега вместо да се свързвате с друга страница / публикация, просто въведете ключовата дума с #, свързана с текста, към който се свързвате.

(Засега това е същият процес като този в стъпка 1, когато описваме добавяне на ръчни връзки за котва.)

Стъпка 2:

В стъпка 2 направете следното

 • Преминете към абзаца, в който искате потребителите да се движат, когато кликнат върху връзката за котва, която сте създали в Етап 1.
 • Изберете текста, към който искате да свържете.
 • След това от показаните функции на плъгин щракнете върху „Вмъкване“ и след това „Котва“

добавете котва връзки автоматично

 • Въведете името, което сте му дали в стъпка 1, както правим Бали-Индонезия, но не използвайте #, когато въвеждате идентификатор.

Честито! Вие сте го направили успешно. Тази приставка спестява много от вашето ценно време, защото не е нужно да оставяте редактора „Visual“ на „Text“. Освен това не е необходимо да въвеждате кодов ред ръчно.

Метод 2:

Друг метод за използване на връзки за закрепване за подобряване на потребителското изживяване е използването на друг плъгин. Това прави процеса дори по-бърз от гореспоменатия плъгин. Лесна таблица на съдържанието е един от най-добрите плъгини, които са много полезни за уебмайсторите, които използват за публикуване на дълги статии. Има над 100K инсталации с доста добра оценка.

Преминете към търсенето на секции за WordPress плъгини Лесно съдържание на таблицата и го инсталирайте и активирайте.

Този плъгин изпълнява по-голямата част от работата доста автоматично. Той ще създаде таблица със съдържание с котвени връзки, като отгатва заглавия като секцията със съдържание, където искате да поведете аудиторията си. От настройките на плъгините обаче можете да го персонализирате според вашите нужди.

Така че нека започнем

Етап 1

 • Инсталирайте и активирайте приставката
 • Сега отворете настройките на плъгините, както е показано по-долу

настройка на приставката за автоматична котва

 • По подразбиране плъгинът е активиран за страници, така че в секцията „Активиране на поддръжката“ го активирайте за публикации.

 • Опцията „Auto Insert“ ви позволява автоматично да добавяте връзки за котва за всички публикации. Но ако искате да го покажете на избрани публикации, премахнете отметката от тази опция.

 • Превъртете надолу малко, където можете да конфигурирате настройките като къде да се показва таблицата и кога да се покаже и т.н..

таблица на съдържанието връзки за закрепване

 • Други настройки включват неговия външен вид.
 • в “Advanced” настройките, можете да изберете каква позиция да включвате или изключвате от таблицата.
 • След като направите желаната настройка, не забравяйте да натиснете бутона „Запазване на промените“.

Стъпка 2

И така, как да поставите съдържанието в публикациите?

 • Ако активирате Автоматично вмъкване, плъгинът автоматично ще добави съдържанието за всички публикации.
 • За да вмъкнете ръчно таблицата със съдържанието на връзките на котвата към съответната публикация.
 • След като сте в редактор на WordPress публикации, превъртете надолу до края и ще видите „Съдържание“, където можете да проверите опцията „Вмъкване на съдържанието“.
 • Запазете промените и отидете да проверите в преглед.

Приставката автоматично показва съдържанието на вашите настройки.

Заключение:

Дори и да сте начинаещ, можете да използвате връзките за котва почти без усилия. По-горе споменахме различни начини как можете да вмъквате котвени връзки ръчно и автоматично. Ако обикновено публикувате дълги статии, използването на връзки за котва е най-добрият начин да помогнете на аудиторията си да осигури бърз достъп до съдържанието. Освен това тя ви предлага и плюс точка от гледна точка на търсачката.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map