BlueHost срещу HostGator 2020 [Преглед на скоростта, времето и функциите]

0

Обърквате ли се кой да изберете от BlueHost срещу HostGator?


Сравнение между BlueHost и HostGator

Тъй като тези двама са известни като надеждни и евтини доставчици на хостинг услуги на WordPress, за да създадат уебсайт, използвайки всички основни CMS като Joomla, Drupal или WordPress. И затова хората изглежда объркани, когато става дума за избор на един от тях. И двамата домакини предлагат хостинг планове почти на еднакви цени и включват всички основни функции като cPanel, инсталатор с 1 щракване, последна версия на PHP и акаунти за електронна поща и т.н..

Бързи факти – BlueHost срещу HostGator преглед

И BlueHost, и HostGator са собственост на EIG (Endurance International Group). Групата също така придоби много други големи имена в хостинг индустрията и е в партньорство с WordPress.com, SiteLock и Comodo и т.н..

  • BlueHost беше придобита от EIG през 2010 г..
  • HostGator беше придобит от EIG през 2012 г..

Бърз преглед на BlueHost срещу HostGator

BlueHost е посочен като един от препоръчаните доставчици на WordPress.org. Компанията е много известна поради своите икономични цени и затова хоства над 2M уебсайтове. Освен това те предлагат различни мащабируеми опции като облачни, посветен и VPS хостинг.

От друга страна, HostGator също е голям играч и има над 500 служители. Сега те управляват повече от 8 милиона имена на домейни и 400 000 клиенти по целия свят. Освен това, те също предлагат множество хостинг решения с много разумни цени.

BlueHost

HostGator

И така, тук идваме със сравнението BlueHost срещу HostGator, за да улесним решението ви. И сме сигурни, че в края на статията ще можете да разрешите това объркване и да излезете с най-доброто.

Сравнение между BlueHost и HostGator: Кой ще спечели битката?

репутация

Има реакция на потребителите относно тези двама доставчици, но виждаме, че BlueHost е малко по-добре известен от HostGator. Възможно е да има някаква възможна причина като това BlueHost официално се препоръчва от WordPress а също и от много влиятелни блогъри.

Също така BlueHost има отлична репутация сред блогърите и уебмастърите, които просто искат да започнат блог. Докато от друга страна, мнозина се оплакват, че HostGator се опитват да объркат новобранците със своите тактики на upsells.

Имаше време, когато HostGator счита за един от големите доставчици на услуги, но сега много потребители не са доволни от качеството си, особено поддръжката на клиентите. Макар да има незначително колебание в качеството на услугите на BlueHost. Така че ние продължаваме за BlueHost, що се отнася до репутацията.

Победител: BlueHost

Uptime

Трябва да сте сигурни, че уебсайтът ви не се проваля често, защото това може да увреди репутацията на вашия сайт. Вирулентната истина е, че престоят не може да бъде премахнат изцяло. Но това може да бъде намалено чрез хостинг на сайтове на качествени хостинг доставчици.

BlueHost осигурява солидна продължителност. Профилът, който използваме, изпълнява компетентно. Досега не сме се сблъсквали с нито един инцидент, когато техният среден продължителен работен ден е под 99,9%. Ето статистическите данни за Uptime, взети от робота Uptime, който посещава l.

BlueHost Uptime

UptimeTest хостинг на BlueHost

От обратната страна, HostGator също се представя много добре и успява да извърши 100% Uptime за няколко месеца, но им липсва последователност.

В момента те се справят добре, както можете да видите снимката по-долу, която доказва, че са% 100 през последните 7 дни. Но когато става въпрос за 30-дневен период за наблюдение на средното време за работа става 99,98%. И ако говорим за периода преди 30 дни, тогава също се сблъскваме с 2 прекъсвания. Първият продължава 1 минута, а вторият поддържа сайта ни за 3 минути.

Въпреки че това са малки прекъсвания, но като цяло, това се превръща в сериозен престой.

HostGator Uptime

UptimeTest HostGator хостинг

Да, винаги има възможности за престой с всеки доставчик на хостинг услуги, но според нашите BlueHost срещу HostGator статистика за ъптайм BlueHost е очевидният победител.

Победител: BlueHost

BlueHost

HostGator

скорост

Мразиш ли да чакаш? Никой като този, браузърът им просто продължава да зарежда страницата и в крайна сметка сайтът се зарежда с разбито съдържание. Ако сървърите отнемат по-голямо време за зареждане на страницата, това означава ниска скорост и следователно причинява намаляване на трафика. И когато няма трафик, каква е целта за поддържане на уебсайта. След ъптайм скоростта е следващият императивен елемент, който трябва да вземете предвид.

И двете компании са много близки една до друга, когато сравняват статистиките за скоростта

Тест за скорост на BlueHost

Тест за скорост на Pingdom BlueHost

Тест за скорост на HostGator

Тест за скорост на Pingdom HostGator

Обобщената статистика обяснява, че и двамата предимно зареждат страницата под 1 секунда. Но понякога сайтът, на който се хоства HostGator сървърите отнема между 800 – 1500 ms. Продължителността все още е респектираща, но по-ниското време за зареждане означава зареждане на сайта бързо, така че е най-доброто за вашия сайт.

Сайтът, хостван на сървъра BlueHost, има повече размер на страницата от HostGator, но все пак се зарежда по-бързо от HostGator.

Победител: BlueHost

Тест за въздействие на натоварване

Правейки тест за натоварване, можете да прецените качеството на сървърите. За да проверите дали и двете компании предоставят устойчив и надежден уеб хостинг, използваме известен инструмент, известен като LoadImpact.

С помощта на този инструмент изпращаме виртуални потребители на двата сайта, хоствани на сървърите HostGator и BlueHost.

Просто проверете под статистиката, за да намерите най-добрия уеб хост.

Статистиката на HostGator показва, че до 30 виртуални потребители резултатите са доста задоволителни и времето за зареждане най-вече остава под 630ms. Но след това сървърът показва нестабилно поведение и времето за зареждане се увеличава до 16 сек.

Статистика за HoadGator LoadImpact

LoadImpact Test HostGator Server

Статистика за BlueHost LoadImpact

Според статистиката на BlueHost, първоначално сървърът им отнема почти 950ms, но след това сървърите играят доста добре, като намаляват времето за зареждане. Като наблюдавате, можете да видите, че предимно времето за зареждане на сайта остава под 900 ms и има само редки случаи, когато той удари 1sec. Можете също да видите консистенцията в реда на времето за зареждане.

Така че, това означава, че BlueHost север може да управлява трафика ефективно, дори когато има повече брой активни потребители.

LoadImpact тест хостинг BlueHost

Победител: BlueHost

Услуги за поддръжка

Какво ще кажете за правилата за поддръжка на уеб хоста? Предлагат ли 24/7 техническа поддръжка? Това е една област, която е най-важна както за начинаещи, така и за експерти.

И двете компании предлагат денонощна чат на живо, телефон, имейл, система за билети и база знания с пълен брой статии. Но бързат ли и двамата?

Услугите за поддръжка на BlueHost са по-бързи от HostGator. Всеки път, когато се нуждаем от помощ или някаква информация, започваме чат на живо и се свързваме под 5 – 7 минути.

Но когато говорим за HostGator Чат на живо е ужасно. Започвате чат на живо, за да получите бързо отговора. Но средно те отнемат почти 10 – 40 минути и дори понякога се налага да чакате почти час. Да предположим, че искате повече ресурси или вашият сайт изпитва някаква грешка и се нуждаете от помощ незабавно, но те просто спят. Това е знак, че „Без грижа за клиентите“.

Победител: BlueHost

BlueHost

HostGator

HostGator срещу BlueHost хостинг функции

Място за съхранение

И така, колко ви трябва място за съхранение, за да съхранявате съдържанието на сайта? Един прост уеб сайт с информационен тип обикновено не се нуждаеше от много място. Оферта BlueHost 50GB съхранение в основния план, докато HostGator обозначава тяхното съхранение като “Неограничен”.

Неограничено означава, че няма ограничение, но когато компанията смята, че вашият сайт изразходва повече ресурси, тогава те ще ви уведомят за надграждане на плана. Обикновено, когато доставчик казва, че е неограничен или немериран, това означава почти 100 GB. Но потребителите на HostGator могат лесно да качват съдържание до 200 GB и след това може да се наложи да надстроят.

Победител: HostGator

Bandwidth

Честотната лента е пренос на данни, когато всеки посетител посещава вашия сайт. Можем също да кажем, че броят на посетителите, които вашият сайт може да притежава. Ако сте извън пропусквателната способност, тогава никой не може да посети вашия сайт.

Но няма притеснения, тъй като и BlueHost, и HostGator осигуряват непроменена честотна лента на всички планове.

Победител: Вратовръзка

Имейл акаунти

Е-мейл акаунта с името на марката изглежда по-професионален и ви дава повече контрол.

Затова е необходимо да изберете доставчик, който ви позволява да създавате брой имейл акаунти. BlueHost позволяват до 5 имейл акаунта и 100 MB съхранение по имейл на всеки акаунт. Това е достатъчно количество, защото предимно уебсайтове на отделни нива имат един или два имейл адреса, за да останат във връзка със своите посетители.

HostGator предлага неограничен брой имейл акаунти във всичките им планове които им дават ясна победа над BlueHost в този кръг. Тук имайте предвид, че и двамата хостинг доставчици поддържат уеб поща, POP и IMAP.

Победител: HostGator

BlueHost

HostGator

Контролен панел

Сложен задния панел не само мрачно работи, но и губи ценното време. Няма значение, че ако компанията предлага свой собствен панел или индустриален стандартен cPanel, но въпросът е, трябва да е лесно да се разбере.

И двамата доставчици предлагат cPanel, който е много разпространен на пазара поради интуитивния си характер.

Контролен панел BlueHost

Табло за управление на BlueHost Control Panel

Контролен панел на HostGator

Табло за управление на HostGator Control Panel

Така че ако в момента използвате cPanel, след това преминаването към BlueHost или HostGator не предизвиква объркване. Честно казано, BlueHost cPanel е по-цветен и включва WordPress инструменти. Защото и двете предлагат cPanel, така че това е равенство.

Победител: Вратовръзка

[Забележка: Лично ние обичаме контролния панел BlueHost повече от HostGator.]

BlueHost

HostGator

Инсталатор на приложения

Изминаха дните, в които трябва да научите команди за инсталиране на уеб приложението (скрипт) като WordPress. Сега всички най-добри доставчици на хостинг услуги на WordPress са се представили Инсталатор с едно щракване което позволява бърз монтаж. Това е само въпрос на няколко кликвания.

Не само WordPress и двамата уеб хостове предлагат множество скриптове като Joomla, Drupal и PrestaShop и т.н.. за лесно изпълнение на инсталациите.

Победител: Вратовръзка

PHP версия

PHP е най-известният език за програмиране и обхваща почти 82% уебсайтове. И така, колко е важно за вас да изберете компания, която поддържа най-новата версия на PHP?

Отговорът е прост, най-новата версия на PHP като 7.0, 7.1 може значително да подобри скоростта на сайта. Тук можете да научите повече за PHP.

Както HostGator, така и BlueHost поддържат най-новите версии. Можете обаче да преминете отново към всяка стара версия, като 5.6 или 5.4.

Победител: Вратовръзка

BlueHost

HostGator

Паркирани домейни

Може да не почувствате необходимостта от паркирани домейни още в самото начало, но след като сте известни, това използвайте и за осигуряване на марката и трафика. Например, имате домейн abc.com и получавате значителен трафик. И така, ако някой създаде името на домейна, подобно на вас като abc.net? Възможно е той да получи някои от вашите потенциални посетители.

Паркираният домейн ви предпазва от подобни инциденти. с Основен план BlueHost можете да паркирате 5 домена. Това означава, че ако закупите abc.net, можете да му посочите вашето име на домейн (abc.com) и всеки път, когато посетителят отвори abc.net, той автоматично ще пренасочи към вашия сайт (abc.com).

Но HostGator не предлага никакво съоръжение за паркиране на домейните в техния Hatchling (основен) план. Така че, ако паркирането на домейн е задължително включено във вашия случай, тогава планът за излюпване на HostGator не е добър избор.

Победител: BlueHost

Автоматична миграция на сайт

Миграцията на сайтове се оказа удобен вариант, когато сте решили да преместите блога / уебсайта си от съществуващия доставчик към друг. Възможно е да има множество причини за миграция, като липса на мащабируеми възможности. Другата причина може да бъде, че съществуващият доставчик вече не е качествен доставчик.

Така че, ако искате да мигрирате от стария доставчик към HostGator, тогава просто попълнете формата им за прехвърляне и те ще прехвърлят всички неща като бази данни, съдържание и скриптове и т.н. на нулева цена. Не забравяйте, че имате право на автомиграция през първите 30 дни от регистрацията. И след 30 дни администратор само ще ви помогне.

Докато от друга страна, ще бъдете шокирани да видите това BlueHost такса $ 149,99 за авто миграция на сайт. Така че, ако искате да преместите сайта си на сървърите на BlueHost, тогава по-добре направете сами. В интернет има много уроци.

Победител: HostGator

Да шифроваме SSL

В началото SSL беше важната част за сайтове, занимаващи се с лични данни на клиенти като имена, адрес, номера на кредитни карти и т.н. Използва се за криптиране на личното на потребителя чрез прилагане на протоколи за сигурност за подобрена сигурност и поверителност.

Но сега тя става задължителна част от всеки уебсайт и блогове независимо дали имате, блогът, базиран на съдържанието или уебсайта за електронна търговия, поради скорошното съобщение на Google. Тъй като търсачките (Google) дават известно предимство при класиране на сайтове със SSL.

BlueHost cPanel представен с опция Let’s Encrypt във всичките им планове. Това дава възможност на потребителя да активира SSL само с няколко щраквания. Но HostGator не въведе подобен вид автоматизирана и удобна функция (нека да шифроваме) досега. Разбира се, те предоставят и SSL за всичките си планове, но трябва да свършите някаква техническа работа за активирането на това и да заплатите допълнителни такси.

Победител: BlueHost

BlueHost

HostGator

Архивиране на данни

Имането на резервни копия е последната надежда, когато всичко се обърка и не виждате решение. Чрез възстановяването на резервно копие сайтът ви се премества в позиция, когато за последно сте създали архива. Ето защо е необходимо да създадете резервно копие. Има много безплатни и платени услуги за архивиране на цели или избрани елементи на уебсайт.

Опция за създаване на резервни копия, предоставена от хостинг компанията заедно с план, който обикновено се дава в контролния панел и не е необходимо да инсталирате никакъв плъгин.

BlueHost предлага както безплатни, така и платени резервни услуги. Можете да конфигурирате услугата за създаване на дневни, седмични и месечни архиви. Освен това, ако искате да изтеглите архива на вашия компютър, тогава можете да го направите чрез FTP. Също така няма такса за възстановяване на архива.

HostGator върши лоша работа тук. Компанията казва, че предлагат безплатно резервно копие и да, те са прави, но винаги, когато искате да възстановите архивирането, те таксуват 15 долара. Сериозно ?? Дий! Ние сме сериозни. И така, какво ще правим с безплатните услуги, които могат само да направят архивирането, но да не позволят безплатно възстановяване?

Победител: BlueHost

Ценообразуване

Цената е друг много важен елемент, който трябва да се има предвид, особено за тези, които имат ограничени средства. Трябва да гарантирате, че получавате стойност за парите си. И двете компании предлагат споделени, WordPress, VPS и специализирани хостинг планове.

Безплатно име на домейн

Името на домейн е уеб адрес на всеки блог или уебсайтове. Без това не можете да настроите блог. Много от хостинг доставчиците предлагат това безплатно, ако закупите хостинг план. BlueHost също предлагат безплатно име на домейн, заедно с уеб хостинг. Не е нужно да плащате дори и стотинка за първата година.

HostGator не предлага безплатно име на домейн на своите клиенти. Това ще бъде малко повече за първата година от BlueHost.

Победител: BlueHost

BlueHost

HostGator

домейни & Защита на поверителността

Ами ако искате да закупите само името на домейна? Въпреки че има някои други най-добрите регистратори на домейни, но BlueHost и HostGator също са изключително внимание. Има малка разлика между техните цени.

BlueHost таксува $ 11,99 за .com домейн, докато HostGator го предлагат в $ 12,95. Но историята все още не е приключила. След една година БиХ струва $ 15.99, докато HG изисква $ 15 за подновяване. Така че, ако отидете за BH, тогава можете да спестите почти долар за веднъж, но да плащате повече при подновяване в сравнение с HG.

Защитата на поверителността на домейна е добавка, която крие вашата лична информация като имейл адрес и т.н., за да ви спаси от злонамерени имейли и маркетингови компании. Но тук имайте предвид, че не е задължителна добавка. Така че, ако искате да активирате това, тогава BlueHost го предлагайте в $ 11.88, докато HostGator предлагате в $ 12.95.

За първата година ще спестите почти $ 2 при закупуване на домейн и защита на поверителността от BlueHost и при подновяване ще спестите няколко цента. Тъй като разликите са незначителни, така че това е ясно равенство.

Победител: Вратовръзка

Уеб хостинг

BlueHost предлагат 3 уеб хостинг плана в споделена категория. Понастоящем няма разлика в цената и двете цени на доставчика са еднакви с изключение на основните планове. В основния си план BlueHost предлагат 1 безплатно име на домейн, 50 GB място за съхранение (повече от достатъчно) и неметрирана честотна лента. Можете да хоствате един домейн в този план. Това е много подходящо, ако искате да хоствате малък личен блог.

HostGator предлага немерно съхранение и ширина на честотната лента в техния план за излюпване, но ограничен да хоства едно име на домейн. За разлика от BlueHost, те не ви дават безплатен домейн за първата година при закупуването на хостинг акаунта.

Освен основния план, ако говорим за плановете Plus (BlueHost) и Baby (HostGator), и двата са доста сходни. Можете да хоствате неограничени домейни. Това е най-подходящото за потребителите, които планират да създадат множество уебсайтове в близко бъдеще, без да харчат допълнителни пари. Както можете да видите, няма по-различно различие между по-високи планове от основния, така че ще вържем този раздел като по-горе.

Победител: Вратовръзка

BlueHost

HostGator

Политика за възстановяване

Политиката за възстановяване може да бъде описана и като гаранция за връщане на парите. Една компания може само да се стреми да задоволи всички свои клиенти. Няма гаранция, че ако потребителят е напълно удовлетворен, така и другият. Тук политиката за възстановяване на пари влиза в игра и спестява парите ви.

След като се регистрирате с BlueHost, можете да поискате възстановяването в рамките на първите 30 дни. Така че, ако смятате, че техните услуги не са задоволителни, тогава със сигурност си върнете парите. Тук не забравяйте, че след 30 дни нямате право да поискате възстановяване.

Докато HostGator следва 45-дневната политика за възстановяване, това означава, че имате повече дни, за да тествате техните услуги, преди да вземете решение дали да поискате възстановяване или не?

Така че, вземайки решение между BlueHost или HostGator по отношение на гаранция за връщане на парите, не е толкова трудно да изберете най-добрия. Не е много лесно?

Победител: HostGator

заключение

Така че е време да направим заключение b / w BlueHost срещу HostGator. Когато говорим за други аспекти като безплатен SSL, тогава BlueHost също има предимството пред HostGator. Освен това BlueHost също включва безплатен архив, паркиране на домейн, безплатно име на домейн и добре обзаведен контролен панел в най-основния си план.

От друга страна, HostGator предоставя много други функции, както и неограничени имейл акаунти, поддомейни, по-високо място за съхранение на имейли и 4500 безплатни шаблона на уебсайтове. Но, те трябва да помислят за безплатен SSL от Let’s Encrypt, тъй като той е важен за SEO.

Можете да получите безплатния SSL от CloudFlare. Вече използваме безплатен SSL от CloudFlare в някои от нашите блогове, а най-благоприятната част е, че не е нужно да научавате никакви технически неща за прилагането му. Ето цялостно ръководство за да активирате безплатния SSL на CloudFlare във вашите уебсайтове, работещи с WordPress.

Като цяло плановете на BlueHost са добре разработени и те правят максимално достъпната на бързите си услуги по-ефективно, така че ще ви предложим BlueHost.

Сигурни сме, че прегледът ще ви изясни всичко и няма повече объркване какво да изберете между BlueHost срещу HostGator?

BlueHost

HostGator

Ако смятате, че забравяме да покрием всяка основна характеристика, която трябва да се сравнява, моля, уведомете ни в коментарите. Ще се радваме да прочетем вашите предложения и отзиви.

Ако все още се нуждаете от помощ и объркате относно HostGator срещу BlueHost, не се колебайте да се свържете. Ние винаги сме тук, за да ви помогнем да намерите най-добрия уеб хост.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map