SiteGround vs BlueHost Review 2020: welke is een snelle en betrouwbare webhost?

0

Ben je benieuwd welke je moet selecteren als het gaat om SiteGround vs BlueHost?


Als je gewoon een blog wilt starten, dan is het basisplan van deze providers geschikt voor jou, maar de verwarring is welke je moet kiezen. Beiden zijn bekend, gereputeerd en aanwezig in de aanbevelingslijst van WordPress.org.

Beide bedrijven bieden schaalbare opties, zodat als je blog groeit, je gemakkelijk kunt overschakelen naar het vindingrijke plan.

BlueHost is eigendom van de EIG, de grootste groep in webhosting, terwijl SiteGround als een onafhankelijke speler werkt en wordt gerund door technisch onderlegde jongens.

Gebied van specialiteit:

SiteGround: ze staan ​​bekend om hun geavanceerde infrastructuur, beveiligingsinitiatieven en in eigen huis vervaardigde tools zoals SuperCacher, NGINX-snelheidsserver en back-upsysteem.

Hiermee kunt u een datacenter over de hele wereld kiezen, accountisolatie en SSD-servers.

BlueHost: Het wordt beschouwd als de aantrekkelijke oplossing voor de nieuwe websites.

Het bedrijf biedt vaak grotere kortingen.

Korte samenvatting

BlueHost werd opgericht in 2003 en werd in 2010 overgenomen door EIG. Het bedrijf groeit zo gestaag en heeft nu meer dan 2 miljoen klanten. Ze staan ​​ook bekend om hun snelle services en kortingen, waardoor het een goede keuze is voor nieuwe bloggers.

SiteGround maakt de entree in 2004 en staat bekend om hun uitzonderlijke infrastructuur en zorg voor de klanten. Ze produceren verschillende interne tools om hun services sneller en veiliger te maken. Nu biedt het bedrijf basis- tot enterprise-niveau hosting en heeft het meer dan 500.000 domeinen gehost.

Dus als je in de war bent en niet weet welke de beste hostingprovider voor je blog is, dan onthullen we hier het innerlijke verhaal door een onderlinge vergelijking te maken.

SiteGround en BlueHost Review 2020

Technologie

Het gebruik van de nieuwste technologie toont aan dat het bedrijf zich meer inzet om zijn klanten betrouwbaarder te bedienen. Het SiteGround Developer-team streeft er altijd naar om iets unieks aan hun klanten aan te bieden, waardoor ze SuperCahcer, een eigen back-upsysteem, HTTP / 2, proactieve monitoring, NGNIX-servertechnologie en nog veel meer bieden.

SiteGround stelt de beveiliging voorop en introduceert regelmatig verschillende beveiligingspatches om een ​​solide firewall te bouwen. Ongetwijfeld hebben ze er alles aan gedaan om het anti-hacksysteem te introduceren om u te beschermen, maar de gebruiker moet ook enkele voorzorgsmaatregelen van hun kant nemen. Lees hier hoe u de WordPress Blog beveiligt.

Aan de andere kant is BlueHost geen vriendelijke techfocus-speler. Ze richten zich meer op marketing in plaats van het verbeteren van hun infrastructuur. Tot dusver hebben ze geen enkele interne tool geïntroduceerd en hebben ze een zeer beperkt aantal datacenters. Ze lijken zich te richten op individuele hostingbehoeften en kleine bedrijven.

SiteGround presenteert met trots de specificaties van hun servers. Ze gebruiken V3 Intel Xeon E5-2690 CPU’s. Deze servers zijn ook bewapend met 265 GB RAM en solid-state schijven die RAID 10 gebruiken. De Linux-container maakt de servers efficiënter door het lezen te verbeteren & schrijfsnelheid en 2 keer CPU-kracht. Hoewel BlueHost zijn serverspecificaties niet bekendmaakte. Zelfs als we praten, weigerden ze gewoon om serverinformatie te onthullen.

Winnaar: SiteGround

SSD-schijven

U hoort misschien over de Solid State Drives. In tegenstelling tot de Spinning-schijven zijn de SSD’s sneller en efficiënter in het uitvoeren van de bewerkingen (lezen en schrijven). Daarom zijn veel bedrijven SSD-aangedreven servers gaan gebruiken om snelle prestaties te leveren.

SiteGround is een van de beste SSD-hostingproviders. De geavanceerde solid-state schijven helpen hen om een ​​razendsnelle en betrouwbare webhostingoplossing te leveren dan de traditionele webhost.

Terwijl BlueHost afhankelijk is van hun traditionele infrastructuur en de gegevens op draaiende schijven opslaat. Hoewel ze vóór de SiteGround werken, maar nog steeds niet de noodzakelijke wijzigingen hebben aangebracht.

Winnaar: SiteGround

BlueHost

SiteGround

Uptime

Uptime betekent wanneer uw site via internet toegankelijk is. Stelt u zich voor dat u uw site host op de server van een hostingprovider die niet is toegewijd aan het leveren van maximale uptime? Natuurlijk niet. En downtime betekent dat uw site niet toegankelijk is voor de online bezoekers. Het betekent dus dat de uptime veel belangrijker is dan de snelheid van de site en dit zou uw topprioriteit moeten zijn bij het kiezen van de webhosting.

Bluehost

BlueHost is niet slecht als we de uptime van beide bedrijven vergelijken, maar zoals u hieronder kunt zien, wordt onze site die op de Bluehost-servers wordt gehost onlangs geconfronteerd met een downtime en dus is de uptime van de afgelopen 24 uur 99,97%. De downtime blijft bijna 4 minuten, wat betekent dat de klanten gedurende die 4 minuten uw website niet kunnen kopen of browsen.

De Uptimerobot biedt ook de reactietijdstatistieken van de site. Hieronder kun je zien dat de gemiddelde uptime van vrij laag is, wat geweldig is, maar er is een grotere piek die laat zien dat de site op een gegeven moment bijna 4 tot 5 seconden nodig heeft om te reageren. Toch zijn de resultaten acceptabel omdat er maar een paar keer is dat de site enige tijd nodig heeft om te reageren.

BlueHost-uptime-rapportdetails

SiteGround

Aan de andere kant had onze testsite op SiteGround geen downtime. Onderstaande statistieken laten zien dat het de afgelopen 30 dagen online was en dat er geen enkele storing is. Momenteel wordt HostingSprout.com ook gehost op de SiteGround-servers. En we zijn zeer tevreden omdat we de afgelopen 4 maanden geen downtime hebben gehad, wat aantoont dat ze vrij consistent zijn in servicekwaliteit.

Als we het hebben over de reactietijd van SiteGround gedurende de periode, is deze veel bevredigender dan Bluehost. Zoals u kunt zien, heeft onze testsite gemiddeld slechts 282,09ms nodig om te reageren. Er zijn ook kleinere pieken in de grafiek in vergelijking met de BlueHost en de maximale piek benadert bijna 2 seconden, wat acceptabel is. Het betekent dus dat Siteground niet alleen geweldig presteert voor uptime, maar ook erg goed is in responstijd.

siteground uptime-statistieken

Winnaar: SiteGround

BlueHost

SiteGround

Snelheidstestresultaten

De volgende belangrijkste overweging bij het selecteren van het beste WordPress-hostingbedrijf is de snelheid. Hoewel er veel plug-ins en services zijn die nuttig zijn bij het verbeteren van de sitesnelheid, zoals W3 Total Cache en CDN enz. Maar de snelheid hangt sterk af van de kwaliteit van de hostingservers. En daarvoor hebben we snelheidstests uitgevoerd om te meten wat een snelle hostingprovider is.

Hoewel beide hostingproviders een behoorlijk hoge snelheid bieden, wint Siteground een beetje voorsprong op de laadsnelheid van de site. Kies daarom voor Siteground als het om snelheid gaat. Bovendien, aangezien de Siteground meerdere technologische voordelen biedt voor snelheid zoals SSD’s, SuperCacher, HTTP / 2 en NGINX, enz., Zal SiteGround waarschijnlijk ook consistenter zijn in snelheid..

BlueHost

BlueHost Pingdom snelheidstest

SiteGround

SiteGround Pingdom snelheidstest

Winnaar: SiteGround

LoadImpact-test

Laadtijd wordt steeds belangrijker omdat het niet alleen van invloed is op uw positie in de positie van zoekmachines, maar ook op de klantervaring. EEN enquête is genomen door Akamai toont aan dat de meeste gebruikers willen dat een website binnen 2 seconden laadt, terwijl 40 procent gebruikers niet langer dan 3 seconden wachten. Bovendien merkten ze ook op dat klanten loyaliteit tonen aan die sites die snel worden geladen. Het betekent dus dat laadtijd een van de sleutels tot succes is.

BlueHost LoadImpact-test

Wanneer we de virtuele gebruikers naar onze door Bluehost gehoste testsite sturen, zijn we verheugd de resultaten te zien. Omdat hun servers geleidelijk beter presteren omdat er meer gebruikers op de site zijn. Het kost alleen tijd aan het begin en dan is er ook consistentie en blijft de tijd meestal onder de 1 seconde.

BH LoadImpact-test

SiteGround LoadImpact-test

En als we de SiteGround-statistieken zien, is er geen enkele piek wanneer hun server tijd kost, zoals BlueHost aan het begin 2 seconden duurt. De laadtijd van SiteGround blijft onder de seconde, zelfs als er meer virtuele gebruikers op de site zijn. Beide zijn heel dichtbij als je de dragende statistieken vergelijkt. Omdat SiteGround een vrij consistente ervaring biedt en er geen piek is, zijn ze de winnaar van deze ronde.

SG Hosting LoadImpact Test

Winnaar: SiteGround

BlueHost

SiteGround

Ondersteunende dienst

Dus er komt midden in de nacht een probleem aan je poort en je hebt geen idee hoe je het kunt oplossen? De beste manier is om contact op te nemen met uw hostingprovider. Omdat ze beter met de situatie omgaan. Maar wat als ze op dat moment niet beschikbaar zijn? Daarom is het erg noodzakelijk om te controleren of ze 24/7 beschikbaar zijn.

Als we het hebben over SiteGround, zijn ze zeker 24/7 beschikbaar. Je hebt hulp nodig bij het openen van een livechat, een telefoontje of het indienen van een ticket. Wanneer we hulp nodig hebben, nemen we contact met hen op via livechat en binnen 1 minuut verschijnt er een persoon voor hulp. Het personeel is deskundig en reageert zeer snel. Bovendien ziet hun chat-interface er zacht uit.

Je hebt ook toegang tot video-tutorials en kennisbank die vol staat met gidsen en informatieve artikelen. Bovendien categoriseren ze, voor het gemak van de gebruiker, de tutorials als WordPress, Joomla, Drupal en Magento enz..

BlueHost staat ook bekend om hun snelle ondersteuningsservices en is 24/7 beschikbaar voor hulp van hun klanten. Maar als er een SiteGround vs BlueHost-competitie is, kunnen we ongetwijfeld zeggen dat SiteGround sneller is. Neem gewoon contact met hen op via de chat voordat je het hostingplan koopt, je zult een groot verschil zien.

Wanneer je live chat opent, duurt het bijna 6-10 minuten voordat BlueHost verbinding maakt. Dit is geen lange duur, maar een lagere duur is goed omdat niemand genoeg tijd heeft om te wachten totdat de persoon aan de andere kant tijd heeft gekregen om de zoeker te helpen. U kunt ook contact opnemen met het Bluehost-klantenserviceteam via e-mail, telefoon en door het ticket in te dienen. Bovendien kunt u zoeken in de how-tos en gidsen uit de kennisbank.

Hoewel beide presteren om klanten optimaal te bedienen, doet SiteGround het beter dan BlueHost.

Winnaar: SiteGround

SiteGround vs Bluehost Hosting Functievergelijking

Opslagruimte

Opslagruimte is de plaats waar u afbeeldingen, inhoud van webpagina’s, audio en video’s gaat opslaan. Dus hoeveel opslagruimte heb je nodig? Het hangt af van het type website dat u wilt hosten.

Als je een website wilt hosten waar je alleen de artikelen publiceert, heb je niet veel opslagruimte nodig, want 10 GB opslag is jarenlang voldoende. Maar als u te veel video’s, afbeeldingen en grafische berichten plaatst, overweeg dan meer ruimte.

SiteGround is een beetje beperkt en biedt 10 GB ruimte in het StartUp-plan. Aan de andere kant hoeft u zich bij BlueHost geen zorgen te maken over opslag, want ze bieden 50 GB in het basisplan.

Winnaar: BlueHost

BlueHost

SiteGround

Bandbreedte / aantal bezoekers

Dit verwijst naar het aantal mensen dat uw site binnen een maand kan bezoeken. Veel bedrijven in de branche staan ​​onbeperkte bezoekers toe, zelfs met basisplannen. Onbeperkte bandbreedte houdt uw site in leven wanneer er onverwachte verkeerspieken optreden.

BlueHost biedt onbeperkte bandbreedte voor al hun plannen, wat betekent dat er geen beperkingen zijn voor het aantal bezoekers, maar wanneer u te veel bronnen gebruikt, sturen ze u een e-mail om het gebruik te verminderen.

We hebben nog nooit zo’n incident meegemaakt omdat ze voldoende bandbreedte bieden om de kleine websites af te handelen. Maar we raden u aan om, wanneer uw site groter wordt, over te stappen naar het hogere plan.

SiteGround daarentegen beperkt het aantal bezoekers / maand. Ze staan ​​10.000 bezoeken / maand toe. Dus als u net een website gaat starten, kan dit voldoende zijn.

Winnaar: BlueHost

Caching-service

Om blog sneller te maken, gebruiken bloggers cacheplug-ins zoals de totale cache van W3. De plug-in werkt prima en er is een groot verschil voor en na gebruik hiervan. Evenzo bieden sommige bedrijven hun eigen speciale tools om de service sneller, soepeler en responsiever te maken.

 • Misschien lees je Essentiële WordPress-plug-ins

Het SiteGround-ontwikkelteam heeft geweldig werk geleverd door SuperCacher te introduceren. Het is een interne uitvinding die de verschillende opties voor het maken van sitecache kan activeren. In eerste instantie produceren ze de cache met statische inhoud. De tweede optie is zeer effectief die de dynamische inhoud zoals HTML-uitvoer in de cache opslaat.

De volgende optie staat bekend als Memcached, die de database-steengroeven in de cache opslaat. Het bedrijf introduceert ook een specifieke optie voor cloud- en dedicated hostingplannen.

In deze SiteGround vs BlueHost-wedstrijd bood de rivaal BlueHost geen eigen tools aan om hun diensten sneller te maken. Hoewel SiteGround slechts één optie van SuperCacher aanbiedt aan hun gebruikers van het StartUp-plan, is het toch de moeite waard om te gebruiken.

Winnaar: SiteGround

Keuze uit datacenters

Sommige webhostingbedrijven geven de klant de controle om het datacenter te selecteren. Deze factor kan een rol spelen bij het verbeteren van uw sitesnelheid. Wanneer u een datacenter selecteert in de buurt van uw doelgroep / klanten, dan is een snelle levering van inhoud mogelijk.

Stel dat we in de VS gevestigd verkeer hebben, dan is het kiezen van een datacenter in de VS een goede beslissing. Normaal gesproken is deze optie goed als u een e-commercesite start, omdat u in dit type websites uw doelgroep beter kunt beoordelen.

Met SiteGround kunnen klanten de datacenters kiezen. Ze bieden 5 datacenters die strategisch zijn gepositioneerd om klanten uit alle delen van de wereld (VS, Azië en Europa) te bedienen. Bovendien maken ze datacenterselectie mogelijk, zelfs als u het meest eenvoudige abonnement koopt (StartUp).

Terwijl BlueHost hun klanten niet toestond het datacenter te selecteren. Ze hebben slechts één datacenter in de VS voor shared hosting-klanten waar het bedrijf de websites van hun klanten host.

Winnaar: SiteGround

BlueHost

SiteGround

MySQL & PostgreSQL-databases

U bent mogelijk op de hoogte van databases. Deze zijn het meest cruciaal bij webhosting omdat u zonder een database uw website niet kunt uitvoeren. Over het algemeen wordt er per website een database aangemaakt. Het hebben van een overmaat aan databases kan uw werk vereenvoudigen en er is een kans dat u meer nodig heeft tijdens uw blogreis.

Als u een beginner bent, raak dan niet in verwarring, aangezien hosting nu veel gemak biedt en de databases automatisch worden aangemaakt. U concentreert zich gewoon op uw site.

SiteGround biedt een onbeperkt aantal MySQL en PostgreSQL op al hun plannen en u kunt ze beheren via respectievelijk phpMyAdmin en phpPgAdmin. Terwijl BlueHost 20 databases ondersteunt, ongeacht het type.

Winnaar: SiteGround

.htaccess-bestand

Een “.htaccess” geeft meer controle in uw handen. Met behulp van dit bestand kunt u de specifieke IP-adressen beschermen, toestaan ​​en blokkeren. Bovendien werd het gebruikt voor het maken van omleidingen en foutpagina’s, enz. Mogelijk hebt u enige technische vaardigheid nodig voordat u dit bestand maakt en bewerkt.

Met beide hostingproviders kunnen gebruikers het .htaccesss-bestand op de server uploaden. U kunt het .htaccess-bestand vrij maken en bewerken.

Winnaar: gelijkspel

Controlepaneel

Het controlepaneelaanbod van de hostingprovider is een plaats waar u domeinen, subdomeinen, FTP-accounts, back-ups en e-mailaccounts enz. Kunt beheren. Bovendien toont het ook verschillende statistieken met betrekking tot opslagruimte, bandbreedte en databases.

Zowel SiteGround als BlueHost biedt cPanel dat super eenvoudig te bedienen is en zelfs als je een beginner bent, zal het je niet in verwarring brengen. SiteGround cPanel is zeer schoon en onderverdeeld in verschillende secties zoals domeinen, automatische installatieprogramma’s, databases en beveiliging enz.

Bovendien kreeg SiteGround een klein voordeel hier bij cPanel door de WordPress- en Joomla-tools toe te voegen waar je verschillende aspecten van je WordPress- en Joomla-site kunt beheren, zoals automatische updates, het activeren van SuperCacher en toolkit enz. Kijk hier naar het SiteGround cPanel

Aan de andere kant doet BlueHost het ook uitstekend en wordt het geleverd met een schoon en kleurrijk cPanel. Ze hebben ook WordPress-tools toegevoegd voor het uitvoeren van verschillende bewerkingen via één plek. U hebt eenvoudig toegang tot de tools voor beveiliging, database, programmering en website. Bekijk hier de snap van BlueHost hieronder.

Winnaar: gelijkspel

BlueHost

SiteGround

Applicatie-installatie

Dus hoe u webapplicaties zoals WordPress kunt installeren. Onlangs hebben we een cloudhostingaccount gekocht bij een hostingprovider en na de aankoop kwamen we erachter dat het op de opdrachtregels werkt. Alleen voor het installeren van WordPress moeten we meerdere opdrachten schrijven. Het kost veel van onze tijd.

Beide bedrijven, SiteGround en BlueHost bieden 1-klik-installatieprogramma in hun configuratiescherm (cPanel). SiteGround biedt het Softaculous-installatieprogramma waarmee u met één klik meer dan 400 scripts zoals WordPress en Joomla enz. Kunt installeren.

Om WordPress te installeren met 1-klik installatieprogramma, klikt u gewoon op het WordPress-pictogram in het cPanel of klikt u op Softaculous en selecteert u WordPress.

BlueHost integreert Mojo-marktplaats in hun cPanel voor installatie met 1 klik. Klik in het configuratiescherm voor hosting op Installatie met één klik en u ziet tonnen scripts voor automatische installatie zoals WordPress, Joomla en andere applicaties.

Winnaar: gelijkspel

Emailaccounts

Wanneer u een website maakt, is het zeer noodzakelijk om een ​​e-mailadres met uw merknaam aan te maken. Als uw sitenaam bijvoorbeeld bestmotors.com is, kunt u een e-mailadres maken zoals [email beveiligd]

Bovendien zorgt een e-mailadres met uw sitenaam (merknaam) in plaats van @Gmail, @Outlook voor een gevoel van vertrouwen bij de klant. Het is dus een must-have-functie.

BlueHost biedt 5 e-mailaccounts en 100 MB opslag per account. Terwijl SiteGround hun gebruikers toestaat om een ​​onbeperkt aantal e-mailaccounts te creëren en er geen limiet is aan de e-mailopslag.

Beiden bieden webmailintegratie. Beide bieden ook POP- en IMAP-protocollen waarmee de gebruiker de e-mails via de applicatie zoals Outlook kan lezen.

Winnaar: SiteGround

Laten we versleutelen

Wanneer u online werkt, moet u de gegevens van uw klant beschermen. Hiervoor moet u het SSL-protocol implementeren. Het SSL-certificaat wordt gebruikt om de gegevens van de klant te versleutelen, zoals creditcardnummer, telefoon- en e-mailadres enz. In eerste instantie was het belangrijk voor degenen die een aanmeldingsproces aanboden of e-commerce websites exploiteerden.

Maar nu wordt het een essentieel onderdeel voor elk type website en Google geeft ook een rankingvoordeel aan die sites die SSL implementeren. U kunt via CloudFlare een gratis SSL krijgen door enkele instellingen te configureren. Dus wat is de gemakkelijke oplossing om de SSL te activeren?

Sommige hostingbedrijven bieden voor het gemak van hun gebruiker gratis SSL aan die met slechts één klik kan worden geactiveerd. Zowel BlueHost als SiteGround bieden een gratis Let’s Encrypt SSL-functie in hun configuratiescherm, waar je maar een paar klikken hoeft te klikken en je site moet gaan beschermen. Het vereist geen configuraties.

Winnaar: gelijkspel

Accountisolatie – Verbeter de beveiliging van uw site en bescherm uw bronnen

Deze technologie verwijst naar de manier waarop elk account als een apart account wordt behandeld. Normaal gesproken zal dit gebeuren in het geval van dure hostingdiensten zoals VPS en Dedicated etc. Door de gedeelde service bestaat de kans dat als een account kwetsbaar wordt, dit de anderen kan beïnvloeden. Maar SiteGround heeft met behulp van BaseOS een geïsoleerde omgeving ontwikkeld. Als een account op de een of andere manier kwetsbaar wordt, heeft de indringer geen toegang tot het account van anderen.

Bovendien ontwikkelen ze, net als Google, ook het mechanisme om te controleren op hack en om je te waarschuwen, want wanneer Google een website met kwetsbaarheden ziet, zal het iedereen eenvoudig vertellen door aan te geven waardoor het verkeer afneemt.

Bovendien introduceert SiteGround onlangs Hackalert die uw site dagelijks scant en u een e-mail stuurt over de beveiligingsproblemen. Ze ontwikkelen ook het 1H Hawk-systeem om te vechten tegen brute force-aanvallen. Ze bieden volledige ondersteuning in het geval u problemen ondervindt. Al deze voorzorgsmaatregelen tonen aan dat het bedrijf de beveiliging als prioriteit neemt.

Als we het hebben over de BlueHost, nemen ze dergelijke voorzorgsmaatregelen niet en hebben ze geen enkele interne tool gelanceerd om hun servers te beschermen. Ja, ze bieden firewallbescherming en spamfilters om hackers te bestrijden. Maar ze blijven de premium-tool zoals SiteLock promoten voor sitebeveiliging, die $ 95 / jaar kost.

Winnaar: SiteGround

BlueHost

SiteGround

Back-up

Online werken zonder de back-up te hebben, is zeer riskant. Omdat soms het herstellen van de back-up de enige manier is om alles goed te maken. Veel hostingbedrijven bieden een gratis dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse back-upservice.

Wanneer u een back-up maakt en uw site op een bepaald moment in de war raakt met de malware en kwaadaardige codes, kunt u de back-up eenvoudig herstellen om de site uit de problemen te halen.

SiteGround maakt 1 kopie van de gratis dagelijkse back-up, maar als u die back-up wilt herstellen, moet u $ 39,95 betalen. Het is dus niet echt een gratis service.

Aan de andere kant kunt u met BlueHost gratis dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse back-ups maken om uw site te beveiligen. Bovendien is het herstellen van back-ups volledig gratis.

Winnaar: BlueHost

FTP-accounts

Bood uw hostingbedrijf FTP-accounts aan? Zowel SiteGround als Bluehost bieden onbeperkte FTP-accounts. FTP-account wordt gebruikt om de grotere of kleinere bestanden over te zetten tussen de computer en de servers. U kunt dus het FTP (protocol voor bestandsoverdracht) gebruiken om bestanden zoals een back-up op uw computer over te zetten en vervolgens opnieuw te uploaden wanneer u maar wilt.

Het kan u ook helpen bij handmatige site-overdracht, zoals het downloaden van de site-inhoud op uw computer en deze vervolgens uploaden naar de andere server. Dus dat is een goede optie.

Winnaar: gelijkspel

geparkeerde domeinen

Geparkeerd domein geeft de manier aan waarop u een domeinnaam naar het bestaande domein verwijst. Uw primaire domein is bijvoorbeeld mydomain.com en vervolgens parkeert u mydomains.com op uw primaire domein. Als bezoekers nu mydomains.com bezoeken, zullen ze automatisch doorverwijzen naar uw primaire domein en de inhoud bekijken.

De mogelijkheid om de domeinen te parkeren is zeer noodzakelijk wanneer u dacht dat mensen uw primaire (werkelijke) domeinnaam verkeerd zouden spellen of de domeinextensie verkeerd zouden kunnen schrijven. Het is ook een goede functie voor u wanneer iemand uw siteverkeer wil stelen door een vergelijkbaar domein te gebruiken.

In het basisplan van BlueHost kun je maar 5 domeinen parkeren. Maar SiteGround geeft hun gebruikers de vrije hand door een onbeperkt aantal geparkeerde domeinen toe te staan, zelfs met het basisplan (StartUp).

Winnaar: SiteGround

Subdomeinen

Door een subdomein te gebruiken, kunt u een geheel nieuwe site maken. Maar een subdomein bevat de naam van het hoofddomein. Als hostingsprout.com bijvoorbeeld het hoofddomein is, kunt u een subdomein zoals blog.hostingsprout.com maken.

Subdomeinen zijn handig als u een nieuw domein wilt maken zonder een nieuw domein en hostingaccount te kopen. Het is ook goed als u het bepaalde deel van uw site wilt scheiden. U kunt eenvoudig subdomeinen maken via het cPanel onder domeinsectie.

Met BlueHost kunt u maximaal 25 subdomeinen maken, terwijl SiteGround onbeperkte subdomeinen toestaat. 25 is het knappe bedrag, maar onbeperkt voelen voelt geweldig.

Winnaar: SiteGround

CloudFlare CDN

CDN is een netwerk van datacenters over de hele wereld. De service kan de laadtijd van uw site verminderen door de inhoud van de site in het cachegeheugen op te slaan en over verschillende datacenters te verdelen. Wanneer een bezoeker uw site opent, levert deze de site-inhoud vanuit het dichtstbijzijnde centrum en laadt zo uw site snel.

Bovendien versterkt CloudFlare ook de sitebeveiliging door kwaadaardig verkeer te filteren. Het beschermt ook uw site tegen DDoS-aanvallen. SiteGround biedt een gratis CDN-account aan met een hostingaccount dat kan worden geïntegreerd met uw site.

BlueHost biedt ook CloudFlare-optie in hun configuratiescherm en met een paar klikken kunt u deze geweldige service activeren. Bezoek CloudFlare als je meer wilt weten.

Winnaar: gelijkspel

BlueHost

SiteGround

Overdracht van site

Als u niet tevreden bent met uw bestaande hostingprovider en uw site wilt overzetten, dan is deze functie erg handig voor u. In dit nieuwe hostingbedrijf (waar u wilt migreren) regelt u alle zaken en verplaatst u de inhoud van uw site van de bestaande hostingprovider naar de nieuwe.

SiteGround biedt gratis site-overdracht. Je hoeft alleen maar wat toegang tot ze te geven, zoals inloggegevens van het vorige hostingbedrijf en ze alle zaken te laten weten. Bovendien is er geen downtime tijdens het overzetten van uw site.

Maar u zult verbazen dat BlueHost $ 149,99 voor migratie in rekening brengt. De overdracht van de site is niet een te ingewikkeld proces dat BlueHost zo’n hoge prijs in rekening brengt. Dus SiteGround doet het hier geweldig voor hun gebruikers.

Winnaar: SiteGround

Talen ontwikkelen

Dit is misschien niet voor iedereen een nuttige functie omdat het ondersteunen van verschillende ontwikkeltalen de belangrijke overweging is voor programmeurs bij het selecteren van een webhostingbedrijf.

Zowel SiteGround als BlueHost ondersteunen Perl en Python in al hun plannen. Maar let hier op dat SiteGround “Ruby on Rails” niet opneemt in hun gedeelde hostingplannen terwijl BlueHost Ruby ondersteunt.

Winnaar: BlueHost

Enscenering

Staging is een zeer belangrijke functie, maar helaas heeft BlueHost niet zo’n leuke functie in een van zijn plannen opgenomen. Door deze optie te gebruiken, kunt u een kopie van uw oorspronkelijke site maken. Nu kunt u uw nieuwe codes en plug-in testen op de gekloonde site in plaats van rechtstreeks op de originele site te testen. Omdat het testen van nieuwe plug-ins en codes direct op de live site riskant is en uw veiligheid, sitelay-out en inhoud in gevaar kan brengen.

Dit type optie is zeer geschikt voor ontwikkelaars en voor degenen die regelmatig wijzigingen aan hun sites aanbrengen. Nadat je wijzigingen hebt aangebracht als je zeker weet dat alles in orde is, heb je een paar klikken nodig om live te gaan. Het maakt ook een kopie voor de wijzigingen, wat handig is als u naar de vorige versie wilt overschakelen.

SiteGround bood geen staging-functie in hun basisplan, hiervoor moet je hun GoGeek-abonnement abonneren. Dus als u een website op klein niveau gaat hosten, dan bent u klaar om te gaan. Maar als je een website gaat starten voor ontwikkelingsdoeleinden, dan is zo’n functie erg handig.

Omdat Bluehost geen enscenering in geen van hun plannen heeft opgenomen, terwijl Siteground dit in een hoger plan aanbiedt, maar toch zoals ze aanbieden, is SiteGround de winnaar van deze ronde.

Winnaar: SiteGround

Site Builder

U heeft een websiteontwerp in gedachten dat u het zelf wilt bouwen. Maak je geen zorgen als je de codering niet kent, want drag and drop builder maakt het je gemakkelijk waar je gewoon een item hoeft te kiezen en neer te zetten waar je het wilt plaatsen.

Beide hostingproviders nemen de gratis Weebly-sitebouwer op in hun plannen, wat genoeg is voor de lol. Omdat de gratis sitebouwer een aantal beperkingen heeft, zoals een beperkt aantal pagina’s, advertenties en beperkte functionaliteit, enz. Dit kan dus goed zijn voor de lol of voor websites met beperkte pagina’s.

Winnaar: gelijkspel

Geldteruggarantie

Wat als u niet tevreden bent over de servicekwaliteit van uw hostingprovider? Krijg gewoon uw geld terug als u niet krijgt waarvoor u betaalt. Beide bedrijven bieden terugbetaling binnen de gestelde termijn.

SiteGround en BlueHost bieden 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Dus als ze niet aan uw verwachtingen voldoen, kunt u binnen 30 dagen om terugbetaling vragen. Onthoud hier dat als u het domein samen met het hostingaccount koopt, ze alleen het geld terugbetalen voor het kopen van het hostingaccount. De domeinnaam blijft uw eigendom.

Winnaar: gelijkspel

BlueHost

SiteGround

BlueHost vs SiteGround prijsvergelijking

In dit tijdperk van concurrentie is het voor een bedrijf erg moeilijk om hoge kosten in rekening te brengen zonder de geldwaarde te leveren. Zowel BlueHost als SiteGround bieden concurrerende prijzen.

Gratis domeinnaam

Als u het eerste jaar een gratis domein heeft, kunt u mogelijk een deel van uw geld besparen. Maar het volgende jaar moet je de prijs betalen als je die domeinnaam wilt behouden.

BlueHost biedt het eerste jaar een gratis domeinnaam aan wanneer u het hostingaccount bij hen koopt. En na het eerste jaar moet je $ 15,99 betalen voor verlenging. Het is niet te veel, want de meeste bedrijven vragen bijna $ 16 bij domeinvernieuwing.

SiteGround biedt geen gratis domeinnaam aan. Ze bieden een domeinnaam voor slechts $ 14,95 en in het volgende jaar moet u hetzelfde bedrag betalen voor vernieuwingsdoeleinden. Dus met SiteGround kunt u bij elke verlenging bijna een dollar besparen. Maar houd er ook rekening mee dat je in het begin $ 14,95 betaalt waar BlueHost niets in rekening brengt.

Winnaar: BlueHost

U moet de beste domeinregistratielijst bezoeken als u niet van SiteGround- en BlueHost-domeinprijzen houdt.

BlueHost en SiteGround Hosting-prijzen

Beide bedrijven bieden 3, 3 hostingplannen. Op het basisplan van BlueHost kunt u 1 domein hosten terwijl er geen limiet is aan het aantal bezoekers. BlueHost hanteert dezelfde strategie als de meeste bedrijven in de hostingsector, d.w.z. hoe langer de abonnementsduur, hoe lager de kosten.

Dus met BlueHost kun je het basisplan pakken in $ 3,95 / maand. alleen als u zich voor minimaal 3 jaar op hun diensten heeft geabonneerd. Dit is hilarisch, want als de terugbetalingsperiode voorbij is, blijft u bij hen. En voor een korte periode zoals 1 jaar wordt het hostingplan kostbaar.

Bluehost-prijstabel

Aan de andere kant oefent SiteGround dergelijke tactieken niet uit. Ze bieden hun basisplan (StartUp) aan in $ 3,95 / maand. zelfs als u zich voor een jaar heeft aangemeld. Dit is goed en je zult er nooit voor een langere periode bij blijven. Het betekent dus dat ze goedkoper zijn dan de BlueHost.

In tegenstelling tot de BlueHost Siteground biedt het ook een onbeperkt aantal e-mailaccounts, subdomeinen en geparkeerde domeinen.

SiteGround plant kosten

Winnaar: SiteGround

BlueHost

SiteGround

Conclusie

Uit de bovenstaande vergelijking tussen SiteGround en BlueHost lijkt het duidelijk dat SiteGround de winnaar is. De weinige dingen die de klanten kunnen belemmeren om SiteGround te selecteren, zijn de opslagruimte en het aantal bezoeken / maand. Maar het is echt geen probleem voor op inhoud gebaseerde websites.

Voor een nieuwe website is hun StartUp zeer geschikt. We hebben al meer dan 3 jaar een andere op inhoud gebaseerde blog die nog steeds niet meer dan 800 MB verbruikt. En ook voor een nieuw opgezette website is de bandbreedte voldoende.

Daarnaast zijn ze verbazingwekkend, zoals 99,99% uptime, razendsnelle klantenondersteuning en lage laadtijd enz. Bovendien laten veel andere gebruikersrecensies een positieve reactie zien op BBB.

SiteGround is onze topaanbeveling

Waarom raden we SiteGround aan boven BlueHost?

 • Verbazingwekkende ondersteuningsservices, ijzersterke uptime en laadtijd
 • SiteGround neemt veel initiatieven om hun services sneller te maken, zoals SSD’s, NGINX, HTTP / 2 en interne cache-plug-in.
 • Zorg voor accountisolatie en hoogwaardige beveiliging tegen hacks en kwetsbaarheden.
 • Ze bieden geavanceerde technologie in de branche, zoals de Linux Container-methode, servers met 256 GB RAM, Intel Xeon E5-2690v3, enz.
 • Ze ontwikkelen ook een eigen snel back-upsysteem en in-house proactieve serverbewaking.

SiteGround

BlueHost is geen slechte keuze, maar SiteGround is in de toekomst een geschiktere optie als uw sitevereisten toenemen, dan kunt u gemakkelijk overschakelen naar het hogere plan en genieten van hun non-stop services.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map