NameCheap vs GoDaddy Review 2020 (welke is beter voor u?)

1

Zit je vast in NameCheap vs GoDaddy-strijd om te beslissen waar domeinnamen te kopen? Dit is de meest verwarrende situatie wanneer je als nieuweling een blog of website gaat opzetten. Hoewel er veel andere domeinregistreerders zijn waar u een domeinnaam kunt kopen, maar de dominante en gerenommeerde spelers zijn NameCheap en GoDaddy.


Laten we beginnen!

Deze twee bedrijven hebben een goede reputatie en zijn zeer beroemd vanwege hun domeinregistratiebedrijf. Beide zijn een door ICANN geaccrediteerde domeinregistreerder. Dus wie heeft gewonnen in de vergelijking NameCheap en GoDaddy?

GoDaddy beweert meer dan 77 miljoen domeinen te beheren, terwijl NameCheap meer dan 10 miljoen domeinen onder hun beheer heeft. Maar alleen cijfers kunnen u niet helpen te besluiten welke de beste is.

Nadat we beide services van het bedrijf hebben ervaren, werken we aan het schrijven van deze diepgaande NameCheap vs GoDaddy-vergelijking, die u zeker zal helpen om zonder enige wazigheid een beslissing te nemen..

NameCheap vs GoDaddy Comparison Review

NameCheap vs GoDaddy-vergelijking 2020

Welke is de beste registrar en hostingprovider?

We hebben deze vergelijking opgesplitst in verschillende delen om elke functie / product dat ze aanbieden uit te leggen, zoals prijzen, verlengingspercentages, SSL-certificaat, freebies, hostingplannen, interface en klantenondersteuning.

Prijzen: die domeinen aanbieden tegen de laagste prijs?

Het prijskaartje is de basisfactor voordat u een beslissing neemt om te kopen of niet. Bijna alle bedrijven bieden een domein aan in een paar dollar, maar het volgende jaar rekenen ze behoorlijk meer geld in vergelijking met het eerste jaar. Zowel NameCheap als GoDaddy zijn beroemd vanwege hun lage prijsaanbiedingen voor nieuwe klanten.

Dit is de beste tactiek om meer klanten te verleiden door ze het eerste jaar een exclusieve en grootste korting te geven.

Hier is de kostenstructuur van GoDaddy voor de domeinnaam. Deze prijzen zijn voor het eerste jaar dat u een nieuw domein gaat kopen met een nieuw account en kan fluctueren omdat ze van tijd tot tijd promoties aanbieden.

Prijzen van GoDaddy

 • .Com voor $ 0,99 / jaar
 • .Org voor $ 8,99 / jaar
 • .Net voor $ 11,99 / jaar
 • .Info voor $ 2,99 / jaar
 • .Biz voor $ 7,99 / jaar

Bezoek GoDaddy

NameCheap Prijzen

 • .Com voor $ 8,88 / jaar
 • .Org voor $ 12,48 / jaar
 • .Net voor $ 7,88 / jaar
 • .Info voor $ 0,88 / jaar
 • .Biz voor $ 11,88 / jaar

Bezoek NameCheap

Zoals je kunt zien, biedt GoDaddy grotere promotiekortingen. Dus als je een domein voor een jaar wilt, ga dan zeker voor GoDaddy of bekijk de volgende GoDaddy-alternatieven.

Winnaar: GoDaddy

Opmerking: als u van plan bent om een ​​domein voor meer dan een jaar te kopen, is het een goede optie om NameCheap te kiezen. Omdat GoDaddy meer geld vraagt ​​bij verlengingen. NameCheap is het beste voor de lange termijn omdat hun verlengingspercentages hetzelfde zijn als u betaalt voor de nieuwe domeinnaam.

Verlengingspercentages

Bijna alle bedrijven bieden promotiekortingen zoals GoDaddy omdat ze “.com” aanbieden in slechts $ 0,99 voor het eerste jaar. Maar het spel begint vanaf het 2e jaar wanneer de kosten voor de komende jaren hoog zijn. GoDaddy vraagt ​​meer geld dan eerder vermeld dan de normale verlengingspercentages in vergelijking met NameCheap.

Bij NameCheap moet u hetzelfde geld betalen als u had betaald voor de nieuwe domeinaankoop. Voor .com TLD-extensie is de verlengingsprijs $ 10,69, maar GoDaddy rekent $ 14,99.

Hier is de vergelijking van verlengingspercentages:

GoDaddy Renwals

 • .Com voor $ 14,99 / jaar
 • .Org voor $ 17,9 / jaar
 • .Net voor $ 11,69 / jaar
 • .Info voor $ 2,99 / jaar
 • .Biz voor $ 7,99 / jaar

Bezoek GoDaddy

NameCheap Verlengingen

 • .Com voor $ 10,69 / jaar
 • .Org voor $ 12,48 / jaar
 • .Net voor $ 12,88 / jaar
 • .Info voor $ 2,99 / jaar
 • .Biz voor $ 7,99 / jaar

Bezoek NameCheap

Dus als je het doel hebt om een ​​domein langer dan een jaar vast te houden, dan moet je het zeker bij NameCheap kopen. Als u bij GoDaddy koopt, kunt u het eerste jaar wat geld besparen, maar later moet u meer geld betalen dan de NameCheap.

Winnaar: NameCheap

Freebies

Ja, we houden van freebies en alle anderen, maar u kent een beperkt aantal bedrijfsaanbiedingen die nuttige freebies bieden. In NameCheap vs. GoDaddy won NameCheap de race.

NameCheap biedt gratis WhoisGuard voor het eerste jaar en later slechts $ 2,88. WhoisGuard is ontworpen om uw privacy te beschermen. Het beschermt uw naam, e-mailadres, telefoonnummer en houdt ze geheim om spamming, domeinkaping of enige ongewenste situatie te voorkomen.

Aan de andere kant bevat Go Daddy geen freebie. Ze rekenen $ 7,99 voor de privacybescherming en $ 14,99 voor privacy en zakelijke bescherming (inclusief wat meer bescherming), wat veel is dan NameCheap.

Winnaar: NameCheap

SSL-certificaat

Laten we het nu hebben over het SSL-certificaat. Kortom, het is een beveiligingsprotocol om de belangrijke informatie van de klant te beschermen, zoals creditcardnummers, wachtwoord en gebruikersnamen enz.

Hier kregen we nog een voordeel door een domein te registreren bij NameCheap. Ze brengen slechts $ 9 / jaar in rekening, maar we raden u aan om het voor meer dan een jaar te abonneren, omdat de prijs hierdoor wordt verlaagd naar $ 8,95 / jaar. Het is van toepassing op een enkele site.

Terwijl GoDaddy het eerste jaar $ 55,99 / jaar in rekening brengt en $ 69,99 bij verlenging. Het kan ook worden gebruikt om één site te beveiligen.

Winnaar: NameCheap

Genadeperiode

De Grace-periode is de tijdsduur gedurende welke het bedrijf uw verlopen domeinnaam bezit. Verschillende domeinextensies hebben een verschillende respijtperiode. Het bedrijf stuurt u verschillende e-mails wanneer uw domein verloopt en nadat het is verlopen om het te verlengen.

Als we het hebben over NameCheap, adviseren ze om uw verlopen domeinnaam binnen 27 dagen opnieuw te activeren. Houd er rekening mee dat deze respijtperiode van toepassing is op .com, .net, .org, .info en .biz.

Hoewel GoDaddy hier een voorsprong heeft, bieden ze 41 dagen aan. Na exact 42 dagen wordt uw domein geannuleerd. Deze respijtperiode is van toepassing op .com, .net, .info, .biz, .cc, .org, enz.

Winnaar: GoDaddy

 • Misschien wilt u ook lezen: NameCheap-alternatieven en concurrenten voor domeinaankoop

Betaalproces & Upsell

Upsell is een strategie waarbij het bedrijf verschillende gerelateerde producten aanbiedt om hun omzet te vergroten. Vanuit zakelijk oogpunt is het een goede strategie, maar te veel upsells kunnen potentiële klanten in de steek laten.

Laten we het eerst hebben over GoDaddy. Het maakt ze niet uit of de klanten in de war of geïrriteerd zijn vanwege hun upsell-strategie, ze blijven gewoon zien van jaren.

Als je nieuw bent en nooit de koopprocedure ervaart, wees dan voorzichtig, want tijdens het zingen moet je doorgaan naar de volgende stappen nadat je de hele pagina hebt bekeken.

Wanneer u uw domeinnaam invoert en op “zoeken” klikt, ziet u op de volgende pagina verschillende upsells, die u in eerste instantie dwalen. Na het doorlopen van deze stap op de volgende pagina is er een lijst met gerelateerde producten zoals privacybescherming, hosting, sitebouwer en e-mailservices.

Voor hosting kan GoDaddy u aantrekken vanwege hun goedkope plannen. Maar we raden InMotion Hosting en B lu ehost aan omdat ze een van de beste hostingproviders zijn. Papa is goedkoop, maar het is niet waard om uw professionele sites te hosten. Trage serverreactie, ondermaatse ondersteunende diensten en hoge vernieuwingspercentages, zijn de tradities van GoDaddy.

Als we het nu hebben over NameCheap upsell-tactieken, is de aanmeldingsprocedure vrij eenvoudig en schoon. Ja, ze bieden wel een aantal gerelateerde producten, maar nog steeds een nette pagina. Dus als u een nieuwe domeinkoper bent, koop het dan bij NameCheap omdat we denken dat het proces u niet zal frustreren. Bovendien, als u de uitleg bij een stap nodig heeft, kunt u dit doen door een livechat te starten.

Zoals we weten, gebruikt elk bedrijf upselling-traps, maar sommige bedrijven maakten dit proces verwarrend en uiteindelijk kochten nieuwe klanten uiteindelijk een aantal ongewenste functies. Zorg ervoor dat u alle ongewenste aanbiedingen uitschakelt voordat u de bestelling voltooit. De koopprocedure van NameCheap is veel eenvoudiger dan GoDaddy.

Winnaar: NameCheap

Automatische vernieuwing

Automatische verlenging is een optie die helpt om de betaling automatisch uit te voeren op het moment dat uw domein verloopt. Als u uw domein niet heeft verlengd, gaat uw site offline.

De optie ‘Automatisch verlengen’ helpt enorm wanneer u het domein bent vergeten of om een ​​andere reden het domein niet handmatig hebt verlengd. Hiervoor hoeft u alleen maar genoeg geld op de bijgevoegde creditcardrekening te houden en de verlengingsoptie in te schakelen.

Zodat het bedrijf de volgende keer dat het zover is, het verlengingsbedrag zonder enige aftrek in mindering brengt.

Winnaar: gelijkspel

Configuratiescherm-interface

Een domeincontrolepaneel biedt u de mogelijkheid om alle domeinen, subdomeinen, e-mails, overdracht en DNS-functie, enz. Te configureren. Een slecht ontworpen bedieningspaneel verspilt kostbare tijd van de gebruiker.

Hoe was de ervaring met hun bedieningspanelen? Omdat het de meest gewaardeerde factor is bij het kiezen van een domeinregistreerder. Een gemakkelijk te navigeren dashboard zorgt voor een gebruiksvriendelijke ervaring. Dus wie is de winnaar tussen NameCheap en GoDaddy-competitie?

NameCheap Configuratiescherm Overzicht

NameChea p heeft onlangs zijn domeinbeheerpaneel bijgewerkt en nu is het nieuwe paneel zeer soepel en naadloos. Op het dashboard van NameCheap kunt u eenvoudig meerdere domeinen beheren en elke vereiste taak uitvoeren, zoals domeinvernieuwing, naamserverbewerking en kunt u ook SSL-certificaatdetails controleren. Om DNS / Name Server te wijzigen, klikt u gewoon op de domeinnaam waarvoor u nieuwe records wilt toevoegen en voert u daar NS-records in.

GoDaddy Domain Control Panel

GoDaddy heeft ook een geweldig, gemakkelijk te navigeren en beginnersvriendelijk domeinbeheerpaneel. Net als NameCheap kunt u op het dashboard binnen enkele minuten domeinnamen vernieuwen, WHOIS Guard toevoegen, Domain bewerken en DNS-instellingen toevoegen. Over het algemeen bieden beide bedrijven een gebruiksvriendelijk controlepaneel en het zou ongepast zijn om te verklaren dat de ene de beste is dan de andere.

Winnaar: gelijkspel

Klantenservice

Het maakt niet uit of u een hostingpakket of een domeinnaam koopt, klantenondersteuning is altijd belangrijk omdat u soms hulp nodig heeft bij sommige vragen die moeilijk te begrijpen zijn. We ontdekten dat de reactietijd van GoDaddy traag is over de e-mailondersteuning.

We hebben een domein gekocht van GoDaddy. Ze nemen gewoonlijk een dag de tijd om op uw e-mail te reageren en zijn niet consistent. Soms komt hun reactie binnen een dag en soms zijn ze zelfs vergeten te reageren na een aantal dagen.

Livechat is alleen beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tijdens bepaalde uren. U kunt echter 24/7 telefonisch contact met hen opnemen. Maar niet iedereen wil telefonisch contact opnemen, de meeste mensen gebruiken Live Chat, waar ze hun problemen gemakkelijk kunnen schrijven.

Aan de andere kant zijn de ondersteuningsdiensten van NameCheap behoorlijk betrouwbaar en 24/7 beschikbaar. Ze boden geen ondersteunende diensten aan via de telefoon, maar je kunt contact met ze opnemen via livechat, wat echt goed is. Hoewel door het indienen van een ticket soms de rust te laat is, is de livechat zeer gemakkelijk toegankelijk.

Wij zijn niet alleen degenen die slechte supportervaring hebben met GoDaddy, maar er zijn genoeg gebruikers die klagen over hun ondersteunende diensten. Dus in een NameCheap vs GoDaddy-vergelijking op basis van onze ervaring, is NameCheap de winnaar.

Winnaar: NameCheap

Webhostingplannen

Beide bedrijven staan ​​bekend als een van de beste domeinregistreerders, maar bieden later ook goedkope hostingplannen aan. Beide bieden bijna dezelfde uptime en serversnelheid. Maar als u nieuw bent, is NameCheap goed voor u omdat ze 24/7 live chat-ondersteuning bieden. Bovendien biedt NameCheap de laagste kosten voor hosting van $ 9,88 / jaar, terwijl GoDaddy $ 59,88 / jaar in rekening brengt. Ja, N ameChe ap biedt een hostingplan voor een jaar onder de $ 10

NameCheap Hosting-abonnement omvat ook malwarescanner, back-up (tweemaal per week), gratis sitebouwer en SSD-versnelde opslagruimte. Het is nog niet voorbij, u kunt 3 domeinen hosten op het “Value” (basis) plan, wat echt een aantrekkelijke optie is voor nieuwkomers en mensen met een zeer beperkt budget.

Maar GoDaddy heeft veel meer dorst naar geld. Ze rekenen $ 23,88 / jaar terug & herstel, $ 17,88 voor het scannen van malware, geen gratis sitebouwer en u mag slechts één website hosten op hun Economy (Basic) -plan.

Als u uw site van deze twee wilt hosten, stellen we hier een vergelijkingstabel samen om u te helpen de juiste te kiezen.

Kenmerken

NameCheap

GoDaddy

Gratis domein

Ja

Ja

Websites

3

1

Opslag

20GB SSD versneld

100GB-geen SSD

Bandbreedte

Onbeperkt

Onbeperkt

Restitutiebeleid

14 dagen

30 dagen

1-klik installatieprogramma

Ja

Ja

24/7 ondersteuning (Live Chat)

Ja

Nee

Prijs

$ 9,88 / jaar

Bezoek NameCheap

$ 59,88

Bezoek GoDaddy

Onze aanbeveling voor hosting

Als u alleen webhosting wilt om ervaring op te doen, dan is goedkope hosting wellicht een aanzienlijke optie. We raden u aan om de lijst met goedkope WordPress-hostingproviders te bekijken.

Voor een professionele of zakelijke website raden we het gebruik van InMotion Hosting aan. Er zijn ook enkele gerenommeerde hostingbedrijven, kijk hier naar de lijst met de beste WordPress-webhostingbedrijven.

Koop nu InMotion Hosting!
Lorem ipsum dolor

Dus, wie is de winnaar in NameCheap en GoDaddy-competitie?

Zoals je kunt zien, is de winnaar NameCheap. Ja, GoDaddy is ook een goede keuze voor domeinaankopen, maar waarom zou u hoge verlengingspercentages betalen? Beiden zijn bekende bedrijven en niet betrokken bij frauduleuze activiteiten.

We raden u aan om een ​​domein bij NameCheap aan te schaffen, omdat de verlengingspercentages vrij laag zijn in vergelijking met de GoDaddy en voor de hostingservice moet gaan voor InMotion Hosting. Bovendien krijg je ook het eerste jaar gratis WhoisGuard en een goed ingericht controlepaneel voor eenvoudig beheer van NameCheap.

Aarzel niet om deze Namecheap vs Godaddy-vergelijking op sociale media te delen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map