Hoe eenvoudig ankerlinks toevoegen in WordPress en waarom?

0

We profiteren van ankerlinks in onze lange WordPress-berichten, zodat de gebruikers snel kunnen springen naar het onderwerp waarnaar ze op zoek zijn.


Kijk maar eens naar onze Domain Registrars-post daar, u ziet voorbeelden van ankerlinks onder het kopje “Snelle navigatie”. Ankerlinks worden meestal in de inhoudsopgave geplaatst, zodat de gebruiker die op zoek is naar specifieke inhoud daar snel toegang toe heeft.

Verder is het ook goed van de SEO-kant, aangezien Google de vermelding onder uw site in zoekresultaten van zoekmachines kan weergeven.

Er zit geen rocket science in, dus als je een beginner bent, voel je vrij, het is een supereenvoudig proces.

Er zijn voornamelijk 2 manieren om de ankerlinks te gebruiken: handmatig en automatisch. We gaan beide hier bespreken.
Laten we dus beginnen en beginnen met een live voorbeeld van ankerlinks. Hieronder vindt u de lijst met onderwerpen die we gaan behandelen.

Klik op een onderwerp dat u wilt leren en het brengt u naar de locatie.

snelle navigatie

Wat is Anchor Link / tag?

Een ankerlink is een soort link binnen een bericht om over te springen naar een specifieke locatie op datzelfde bericht / dezelfde pagina. Het leidt de gebruikers naar specifieke inhoud op het bericht waarin ze het meest geïnteresseerd zijn. Het is dus echt een helpende hand voor de gebruikers die op uw website terechtkomen.

Een gemiddelde gebruiker heeft ongeveer twee tot drie seconden nodig om op de website te blijven of niet. Dat is dus het moment om ze op uw site te laten blijven.

De beste manier om hen te overtuigen is door de inhoud te leveren waarin ze geïnteresseerd zijn. En dit is waar ankerlinks een dwingende rol spelen. Door op de link te klikken, kunnen de gebruikers de andere inhoud overslaan en naar het gedeelte gaan dat ze willen lezen.

Voordeel van Anchor-tag?

Hulp bij het organiseren van de inhoud: Met behulp van ankers kun je de zaken op orde houden. Je hebt bijvoorbeeld een langere post. Met behulp van een ankertag kunt u deze ordenen en de gebruikerservaring verbeteren. Verder, in plaats van de inhoud op te splitsen in verschillende berichten, stellen ankers de webmaster in staat alles op één plek te bewaren zonder de inhoud in de war te brengen.

Bespaar tijd en niet scrollen: Bijna het grootste voordeel voor uw publiek dat ze niet naar het einde hoeven te scrollen om de inhoud te lezen die u aan het einde van de post heeft geplaatst. En soms, als je snel scrolt, ga je zelfs door de inhoud die je zoekt, wat verwarrend is. Dus om naar de juiste inhoud te springen, zijn ankertags erg handig voor gebruikers.

Voor SEO / zoekmachine gebruik: Een ander verleidelijk voordeel is dat zoekmachines zoals Google ankerlinks gebruiken in zoekresultaten, zodat de gebruikers direct naar die specifieke inhoud kunnen gaan waarnaar u linkt. Het is dus een pluspunt om meer verkeer te krijgen en de positie van zoekmachines te verbeteren

ankerlink in Google

Dat is genoeg gepraat, laten we nu verder gaan met het proces hoe u het kunt toevoegen.

Hoe handmatig Anchor Link toevoegen in WordPress:

Het handmatige proces heeft meestal de voorkeur als u minder specifieke links aan uw artikel wilt toevoegen. Het bestaat uit twee stappen.

 1. De ankerlink met # -teken. Hier klikt de gebruiker om naar de inhoud te springen die hij wil lezen
 2. De plaats waar u wilt dat de gebruiker terechtkomt, of we kunnen de hoofdinhoud zeggen waarnaar u linkt.

Laten we beginnen

Stap 1:

Open het WordPress-bericht waarin u ankerlinks wilt gebruiken. Selecteer nu de tekst die u wilt linken en voeg vervolgens de linkknop in die beschikbaar is in de WordPress-editor

hoe u een ankerlink invoegt

Nadat u op de knop Invoegen hebt geklikt, verschijnt er een klein venster waarin u gewoonlijk links plaatst. Gebruik deze keer voor ankerlink # en typ vervolgens de zoekwoorden die betrekking hebben op de sectie waarop u wilt dat de gebruiker terechtkomt.

En klik vervolgens op de knop Toepassen. Hier zijn enkele snelle tips tijdens het typen van de # link.

 • Gebruik geen lange en ingewikkelde zinnen.
 • Gebruik zoekwoorden waarnaar u linkt.
 • Koppeltekens zijn niet essentieel, maar het maakt de tekst alleen leesbaarder, dus maak daar gebruik van.

Tot dusver heeft u de ankerlink gemaakt, maar als u erop klikt, doet u niets. Dat komt omdat je de ID voor de link niet hebt geplaatst, zodat de browser je nergens heen leidt.

Stap 2:

Stap 2 is ook heel gemakkelijk als de eerste stap en omvat een eenvoudige coderegel. Blader in de WordPress-editor, terwijl u in uw bericht blijft, naar de inhoud waar u de gebruiker naartoe wilt laten navigeren wanneer u op de ankerlink klikt die in de eerste stap is gemaakt.

We willen bijvoorbeeld dat de gebruiker naar de alinea navigeert die in de onderstaande afbeelding wordt weergegeven.

ankertag

Klik nu op de knop “Tekst” in de rechterbovenhoek van de WordPress-editor.

Navigeer naar de alinea en typ deze coderegel

 

In plaats van de titel van de sectie, plaats dezelfde titel die u in de eerste stap gebruikt, maar zonder # prefix. Zie onderstaande afbeelding.

Om te zien of je het anker al dan niet hebt geplaatst, kun je terugschakelen naar de “Visuele” modus in de WordPress editor. Je kunt zo’n klein bordje zien

Gefeliciteerd! U heeft de ankerlink / -tag handmatig geplaatst. Sla nu uw bericht op en ‘Bekijk het’ om te controleren of het werkt of niet.

Korte samenvatting

 • Selecteer de tekst die u als ankerlink wilt gebruiken. Gebruik de link invoegen en in plaats van een andere pagina-URL een trefwoord te typen met #. Bijvoorbeeld # snelste auto’s
 • Blader nu naar het inhoudsgedeelte waar u wilt dat uw gebruikers springen wanneer ze op de ankerlink klikken.
 • Schakel over naar de “Tekst” -modus van de WordPress-editor. Plaats dan deze code

Volgens ons voorbeeld zal het zijn

Automatisch ankerlinks toevoegen met plug-in?

Methode 1

Het gebruik van WordPress-plug-in is de gemakkelijkste manier om ankerlinks in langere berichten toe te voegen. Dus ga naar WordPress-plug-ins en installeer TinyMCE Advanced. Het is een van de beste plug-ins voor het toevoegen van anker met 2M + installaties. Na het installeren en activeren van de plug-in, zult u zien dat deze een aantal extra functionaliteiten toevoegt in de WordPress-editor

plug-in om een ​​ankerlink toe te voegen

Stap 1:

Zodra je hebt geïnstalleerd en geactiveerd, ga je nu naar je bericht en doe je het volgende

 • Selecteer de tekst die u als ankerlink wilt gebruiken
 • Gebruik de linkknop invoegen

hoe u een ankerlink invoegt

 • In plaats van te linken naar een andere pagina / post, typt u gewoon het trefwoord met # gerelateerd aan de tekst waarnaar u linkt.

(Tot nu toe is dit hetzelfde proces als in stap 1 bij het beschrijven van het toevoegen van handmatige ankerlinks.)

Stap 2:

Doe in stap 2 het volgende

 • Ga naar de alinea waar u de gebruikers naartoe wilt laten navigeren wanneer ze op de ankerlink klikken die u heeft gemaakt Stap 1.
 • Selecteer de tekst waarnaar u wilt linken.
 • Klik vervolgens vanuit de plug-in getoonde functies op “Invoegen” en vervolgens op “Anker”

automatisch ankerlinks toevoegen

 • Typ de naam die je in stap 1 hebt gegeven, zoals we in Bali-Indonesië doen, maar gebruik # niet bij het invoeren van een ID.

Gefeliciteerd! Je hebt het met succes gedaan. Deze plug-in bespaart u veel kostbare tijd omdat u de ‘Visueel’ niet hoeft over te laten aan de ‘Tekst’-editor. U hoeft ook niet handmatig een coderegel in te voeren.

Methode 2:

Een andere methode om gebruik te maken van ankerlinks om de gebruikerservaring te verbeteren, is door een andere plug-in te gebruiken. Het maakt het proces zelfs sneller dan de bovengenoemde plug-in. Gemakkelijke inhoudsopgave is een van de beste plug-ins die erg handig zijn voor webmasters die lange artikelen publiceren. Het heeft meer dan 100K-installaties met een redelijk goede beoordeling.

Ga naar sectie Zoeken in WordPress-plug-ins Gemakkelijke tafelinhoud en installeer en activeer het.

Deze plug-in voert het meeste werk vrij automatisch uit. Het zal een inhoudsopgave maken met ankerlinks door koppen te raden als het inhoudsgedeelte waar u uw publiek naartoe wilt leiden. Echter, vanuit plugin instellingen, kunt u deze aanpassen aan uw wensen.

Laten we beginnen

Stap 1

 • Installeer en activeer de plug-in
 • Navigeer nu naar plugin-instellingen zoals hieronder weergegeven

plugin instelling voor automatisch anker

 • Standaard is de plug-in ingeschakeld voor pagina’s, dus schakel deze in het gedeelte “Ondersteuning inschakelen” in voor berichten.

 • Met de optie “Automatisch invoegen” kunt u automatisch ankerlinks voor alle berichten toevoegen. Maar als je het op geselecteerde berichten wilt laten zien, schakel dan deze optie uit.

 • Scrol een beetje naar beneden waar u de instellingen kunt configureren, zoals waar de tabel moet worden weergegeven en wanneer deze moet worden weergegeven, enz.

inhoudsopgave ankerlinks

 • Verdere instellingen omvatten het uiterlijk.
 • In “Geavanceerd” instellingen kunt u kiezen welke kop u wilt opnemen in of uitsluiten van de tabel.
 • Vergeet na het uitvoeren van de gewenste instelling niet op de knop ‘Wijzigingen opslaan’ te klikken.

Stap 2

Dus hoe plaats je een inhoudsopgave in berichten?

 • Als je het inschakelt Automatisch invoegen, de plug-in voegt automatisch de inhoudsopgave toe voor alle berichten.
 • Ga handmatig naar dat specifieke bericht om inhoudsopgave met ankerlinks in te voegen.
 • Zodra u zich in de WordPress-berichteditor bevindt, scrolt u naar het einde en ziet u “Inhoudsopgave” waar u de optie “Inhoudsopgave invoegen” kunt controleren.
 • Sla wijzigingen op en ga naar de preview.

De plug-in toont automatisch de inhoudsopgave op uw instellingen.

Conclusie:

Zelfs als je een beginner bent, kun je bijna moeiteloos gebruik maken van ankerlinks. Hierboven noemden we verschillende manieren waarop u ankerlinks handmatig en automatisch kunt invoegen. Als u gewoonlijk lange artikelen publiceert, is het gebruik van ankerlinks de beste manier om uw publiek te helpen snel toegang tot de inhoud te bieden. Bovendien biedt het u ook een pluspunt vanuit het oogpunt van de zoekmachine.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map