BlueHost vs HostGator 2020 [Snelheid, uptime en functies beoordeeld]

0

Ben je in de war wat je moet kiezen uit BlueHost vs HostGator?


BlueHost versus HostGator-vergelijking

Omdat deze twee bekend staan ​​als de betrouwbare en goedkope WordPress-hostingproviders om een ​​website te maken met elk groot CMS zoals Joomla, Drupal of WordPress. En daarom lijken mensen in de war als het erom gaat een van hen te selecteren. Beide hosts bieden hostingplannen bijna tegen dezelfde prijzen en bevatten alle essentiële functies zoals cPanel, 1-klik-installatieprogramma, nieuwste PHP-versie en e-mailaccounts, enz..

Snelle feiten – BlueHost vs HostGator Review

Zowel BlueHost als HostGator zijn eigendom van EIG (Endurance International Group). De groep heeft ook vele andere grote namen in de hostingsector verworven en werkt samen met WordPress.com, SiteLock en Comodo, enz..

  • BlueHost is in 2010 overgenomen door de EIG.
  • HostGator is in 2012 overgenomen door de EIG.

BlueHost vs. HostGator Snel overzicht

BlueHost staat vermeld als een van de aanbevolen providers op Wordpres.org. Het bedrijf is erg beroemd vanwege de economische prijzen en daarom wordt het gehost op meer dan 2 miljoen websites. Ze bieden ook verschillende schaalbare opties zoals cloud, dedicated en VPS-hosting.

Aan de andere kant is HostGator ook een grote speler en heeft het meer dan 500 werknemers in dienst. Nu beheren ze meer dan 8 miljoen domeinnamen en 400.000 klanten wereldwijd. Bovendien bieden ze ook tal van hostingoplossingen met een zeer redelijk prijskaartje.

BlueHost

HostGator

Dus hier komen we met BlueHost versus HostGator-vergelijking om het u gemakkelijk te maken om te beslissen. En we zijn er zeker van dat je aan het einde van het artikel deze verwarring kunt oplossen en de beste kunt bedenken.

BlueHost vs HostGator-vergelijking: wie zal de strijd winnen?

Reputatie

Er is een mix van reacties van gebruikers over deze twee providers, maar we zien dat BlueHost een iets betere reputatie heeft dan de HostGator. Er kan een mogelijke reden zijn, zoals BlueHost wordt officieel aanbevolen door WordPress en ook door veel invloedrijke bloggers.

BlueHost heeft ook een uitstekende reputatie onder de bloggers en webmasters die gewoon een blog willen starten. Aan de andere kant klagen velen dat HostGator de nieuwelingen probeert te verwarren met hun upsell-tactieken.

Er was een tijd dat HostGator werd beschouwd als een van de geweldige serviceproviders, maar nu zijn veel gebruikers niet tevreden met hun kwaliteit, met name klantenondersteuning. Hoewel er een onwaarschijnlijke fluctuatie is in de kwaliteit van BlueHost-services. Dus gaan we voor BlueHost als het gaat om reputatie.

Winnaar: BlueHost

Uptime

U moet ervoor zorgen dat uw website niet vaak wordt onderbroken, omdat dit de reputatie van uw site kan schaden. De virulente waarheid is dat de downtime niet volledig kan worden geëlimineerd. Maar dit kan worden verminderd door de sites te hosten op hoogwaardige hostingproviders.

BlueHost biedt een solide uptime. Het account dat we gebruiken, presteert competent. Tot dusver hebben we geen van de incidenten meegemaakt toen hun gemiddelde uptime onder de uptime van 99,9% daalde. Hier zijn de Uptime-statistieken die door de Uptime-robot zijn gecontroleerd om te controleren.

BlueHost-uptime

UptimeTest BlueHost-hosting

Aan de andere kant presteert HostGator ook erg goed en slaagt het erin om binnen enkele maanden 100% uptime uit te voeren, maar ze missen de consistentie.

Momenteel doen ze het goed, zoals je op de onderstaande afbeelding kunt zien, wat bewijst dat ze de afgelopen 7 dagen% 100 zijn. Maar als het gaat om 30 dagen bewakingsperiode de gemiddelde uptime wordt 99,98%. En als we het hebben over de periode vóór 30 dagen, dan staan ​​we ook voor 2 downtime, de eerste duurt 1 minuut en de tweede houdt onze site 3 minuten stil.

Hoewel dit kleine uitvaltijden zijn, wordt dit als geheel een ernstige uitvaltijd.

HostGator-uptime

UptimeTest HostGator-hosting

Ja, er zijn altijd mogelijkheden voor downtime bij elke hostingprovider, maar volgens onze uptime-statistieken van BlueHost vs HostGator is BlueHost de voor de hand liggende winnaar.

Winnaar: BlueHost

BlueHost

HostGator

Snelheid

Heb je een hekel aan wachten? Niemand houdt ervan dat hun browser gewoon de pagina blijft laden en uiteindelijk laadt de site met kapotte inhoud. Als servers meer tijd nodig hebben om de pagina te laden, betekent dit een lage snelheid en dus een afname van het verkeer. En als er geen verkeer is, wat is dan het doel van het onderhouden van de website. Na uptime is snelheid het volgende noodzakelijke element waarmee u rekening moet houden.

Beide bedrijven staan ​​heel dicht bij elkaar als ze snelheidsstatistieken vergelijken

BlueHost-snelheidstest

Pingdom BlueHost Speed ​​Test

HostGator-snelheidstest

Pingdom HostGator snelheidstest

Het statistiekenoverzicht legt uit dat beide de pagina meestal binnen 1 seconde laden. Maar soms de site waarop wordt gehost HostGator-servers nemen tussen 800 – 1500 ms in beslag. De duur is nog steeds respectabel, maar een lagere laadtijd betekent dat de site snel wordt geladen, dus het beste voor uw site.

De site die op de BlueHost-server wordt gehost, heeft meer paginagrootte dan HostGator, maar laadt nog steeds sneller dan HostGator.

Winnaar: BlueHost

Load Impact Test

Door de load-test uit te voeren, kunt u de kwaliteit van de servers beoordelen. Om te controleren of beide bedrijven duurzame en betrouwbare webhosting aanbieden, we gebruiken een beroemde tool die bekend staat als LoadImpact.

Met behulp van deze tool sturen we virtuele gebruikers op beide sites die worden gehost op HostGator- en BlueHost-servers.

Bekijk onderstaande statistieken om de beste webhost te vinden.

HostGator-statistieken laten zien dat tot 30 virtuele gebruikers de resultaten behoorlijk bevredigend zijn en dat de laadtijd meestal onder de 630 ms blijft. Maar daarna vertoonde de server een onstabiel gedrag en nam de laadtijd toe tot 16 sec.

HostGator LoadImpact-statistieken

LoadImpact Test HostGator Server

BlueHost LoadImpact-statistieken

Volgens de BlueHost-statistieken neemt hun server aanvankelijk bijna 950 ms in beslag, maar daarna spelen de servers redelijk goed door de laadtijd te verkorten. Door te observeren, kunt u zien dat de laadtijd van de site meestal onder de 900 ms blijft en dat er slechts in zeldzame gevallen een seconde wordt bereikt. Je kunt ook de consistentie zien in de lijn van de laadtijd.

Het betekent dus dat BlueHost-servers verkeer efficiënt kunnen beheren, zelfs als er meer actieve gebruikers zijn.

LoadImpact Test BlueHost Hosting

Winnaar: BlueHost

Ondersteunende diensten

Hoe zit het met het ondersteuningsbeleid van de webhost? Bieden ze 24/7 technische ondersteuning? Dit is een gebied dat het belangrijkst is voor zowel beginners als experts.

Beide bedrijven bieden 24/7 Live Chat, Telefoon, E-mail, ticketsysteem en een kennisbank met artikelen. Maar zijn ze allebei snel?

BlueHost-ondersteuningsservices zijn sneller dan de HostGator. Wanneer we hulp of informatie nodig hebben, starten we een livechat en worden we binnen 5 – 7 minuten verbonden.

Maar als we erover praten HostGator Live-chat het is verschrikkelijk. Je start een Live chat zodat je snel het antwoord krijgt. Maar gemiddeld duren ze bijna 10 – 40 minuten en soms moet je zelfs bijna een uur wachten. Stel dat u meer bronnen wilt of dat uw site een fout vertoont, en u hebt onmiddellijk hulp nodig, maar ze slapen gewoon. Het is een teken dat “Geen zorg voor klanten”.

Winnaar: BlueHost

BlueHost

HostGator

HostGator versus BlueHost Hosting-functies

Opslagruimte

Dus hoeveel heb je de opslagruimte nodig om de inhoud van de site op te slaan? Een eenvoudige informatieve website had meestal niet veel ruimte nodig. BlueHost-aanbieding 50 GB opslag in het basisplan terwijl HostGator hun opslag bestempelde als “onbeperkt”.

Onbeperkt betekent dat er geen limiet is, maar als het bedrijf denkt dat uw site meer middelen verbruikt, zullen ze u op de hoogte stellen om het plan te upgraden. Wanneer een provider onbeperkt of onbeperkt zegt, betekent dit meestal bijna 100 GB. Maar HostGator-gebruikers kunnen inhoud tot 200 GB gemakkelijk uploaden en daarna moeten ze mogelijk upgraden.

Winnaar: HostGator

Bandbreedte

Bandbreedte is de gegevensoverdracht wanneer elke bezoeker uw site bezoekt. We kunnen ook zeggen dat het aantal bezoekers dat uw site kan bevatten. Als je geen bandbreedte meer hebt, kan niemand je site bezoeken.

Maar u hoeft zich geen zorgen te maken, want zowel BlueHost als HostGator bieden onbeperkte bandbreedte voor alle plannen.

Winnaar: gelijkspel

Emailaccounts

Een e-mailaccount met de merknaam lijkt professioneler en geeft u meer controle.

Kies daarom een ​​provider waarmee u een aantal e-mailaccounts kunt aanmaken. BlueHost staat maximaal 5 e-mailaccounts en 100 MB e-mailopslag toe op elk account. Dit is voldoende omdat de meeste websites op individueel niveau een of twee e-mailadressen hebben om in contact te blijven met hun bezoekers.

HostGator biedt het onbeperkte aantal e-mailaccounts op al hun plannen die hen een duidelijke overwinning op de BlueHost in deze ronde geven. Houd er rekening mee dat beide hostingproviders webmail, POP en IMAP ondersteunen.

Winnaar: HostGator

BlueHost

HostGator

Controlepaneel

Een gecompliceerd backend-paneel is niet alleen grimmig om te bedienen, maar verspilt ook kostbare tijd. Het maakt niet uit dat als het bedrijf een eigen gemaakt paneel of cPanel in de branche aanbiedt, maar het punt is dat het gemakkelijk te begrijpen moet zijn.

Beide providers bieden cPanel aan, wat erg gebruikelijk is in de markt vanwege het intuïtieve karakter.

BlueHost-configuratiescherm

Dashboard van BlueHost-bedieningspaneel

HostGator-configuratiescherm

HostGator-configuratiescherm Dashboard

Dus als je op dit moment cPanel gebruikt, dan zal het overschakelen naar BlueHost of HostGator geen verwarring veroorzaken. Eerlijk gezegd is BlueHost cPanel kleurrijker en bevat het WordPress-tools. Omdat beide cPanel bieden, is dit een gelijkspel.

Winnaar: gelijkspel

[Opmerking: persoonlijk houden we meer van het BlueHost-configuratiescherm dan van de HostGator.]

BlueHost

HostGator

Applicatie-installatieprogramma

Voorbij zijn de dagen dat je commando’s moet leren om de webapplicatie (script) zoals WordPress te installeren. Nu hebben de beste WordPress-hostingproviders geïntroduceerd 1-klik installatieprogramma dat maakt een snelle installatie mogelijk. Het is maar een paar klikken.

Niet alleen WordPress beide webhosts bieden talloze scripts zoals Joomla, Drupal en PrestaShop, enz. om de installaties gemakkelijk uit te voeren.

Winnaar: gelijkspel

PHP-versie

PHP is de meest bekende programmeertaal en beslaat bijna 82% websites. Dus hoeveel is het belangrijk dat u een bedrijf selecteert dat de nieuwste PHP-versie ondersteunt?

Het antwoord is simpel, de nieuwste PHP-versie zoals 7.0, 7.1 kan de sitesnelheid aanzienlijk verbeteren. Hier je kunt meer leren over de PHP.

Zowel HostGator als BlueHost ondersteunen de nieuwste versies. U kunt echter ook downgraden naar een oude versie zoals 5.6 of 5.4.

Winnaar: gelijkspel

BlueHost

HostGator

geparkeerde domeinen

U voelt misschien niet meteen de noodzaak van geparkeerde domeinen, maar als u eenmaal beroemd bent, gebruikt deze deze ook om het merk en het verkeer te beveiligen. U heeft bijvoorbeeld een abc.com-domein en ontvangt opmerkelijk verkeer. Dus wat als iemand de domeinnaam maakt die op u lijkt, zoals abc.net? De kans bestaat dat hij / zij een aantal van uw potentiële bezoekers krijgt.

Een geparkeerd domein beschermt u tegen dergelijke incidenten. Met Met BlueHost basisplan kunt u 5 domeinen parkeren. Het betekent dat als u abc.net koopt, u ​​het uw domeinnaam (abc.com) kunt geven en wanneer de bezoeker abc.net opent, ze automatisch naar uw site (abc.com) zullen verwijzen.

Maar HostGator bood geen enkele mogelijkheid om de domeinen in hun Hatchling (basis) plan te parkeren. Dus, als domeinparkeren een must-have is in uw geval, dan is het Hatchling-plan van HostGator geen goede keuze.

Winnaar: BlueHost

Automatische sitemigratie

Sitemigratie bleek een handige optie toen u er aan dacht om uw blog / website van de bestaande provider naar een andere te verplaatsen. Migratie kan meerdere redenen hebben, zoals het ontbreken van schaalbare opties. Een andere reden zou kunnen zijn dat de bestaande aanbieder geen kwaliteitsleverancier meer is.

Dus als u van de oude provider naar HostGator wilt migreren, vul dan gewoon hun overdrachtsformulier in en zij zullen alle dingen overdragen zoals databases, inhoud en scripts, etc. zonder kosten. Houd er rekening mee dat u gedurende de eerste 30 dagen na aanmelding in aanmerking komt voor automatische migratie. En na 30 dagen zal een beheerder je alleen helpen.

Aan de andere kant zul je geschokt zijn om dat te zien BlueHost brengt $ 149,99 in rekening voor automatische sitemigratie. Dus als u uw site op BlueHost-servers wilt verplaatsen, kunt u dit beter zelf doen. Er zijn veel tutorials beschikbaar op internet.

Winnaar: HostGator

Laten we SSL coderen

In het begin was SSL het belangrijke onderdeel voor sites die omgaan met persoonlijke gegevens van klanten, zoals namen, adressen, creditcardnummers, enz. Het wordt gebruikt om het persoonlijke van de gebruiker te versleutelen door beveiligingsprotocollen te implementeren voor verbeterde beveiliging en privacy.

Maar nu wordt het een verplicht onderdeel van elke website en blogs, of u nu een op inhoud gebaseerde blog of een e-commercesite heeft vanwege de recente aankondiging van Google. Als zoekmachines (Google) geven sites met SSL enige rangorde.

BlueHost cPanel uitgerust met de Let’s Encrypt-optie in al hun plannen. Hierdoor kan de gebruiker de SSL met slechts een paar klikken activeren. Maar HostGator heeft tot nu toe niet zo’n soort geautomatiseerde en handige functie geïntroduceerd (laten we versleutelen). Natuurlijk bieden ze ook SSL op al hun plannen, maar je moet wat technisch werk doen om dit te activeren en extra kosten betalen.

Winnaar: BlueHost

BlueHost

HostGator

Reservekopie van gegevens

Back-ups hebben is de laatste hoop wanneer alles in de war is en je geen oplossing ziet. Door een back-up te herstellen, verschuift uw site naar een positie wanneer u de back-up voor het laatst hebt gemaakt. Daarom is het nodig om de back-up te maken. Er zijn veel gratis en betaalde services om een ​​back-up te maken van het geheel of van geselecteerde elementen van een website.

Een optie voor het maken van back-ups die door het hostingbedrijf wordt aangeboden, samen met een plan dat meestal in het configuratiescherm wordt gegeven, en u hoeft geen plug-in te installeren.

BlueHost biedt zowel gratis als betaalde back-upservices. U kunt de service configureren om de dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse back-ups te maken. Bovendien, als je de back-up op je computer wilt downloaden, dan kan dat via FTP. Er zijn ook geen kosten verbonden aan het herstellen van de back-up.

HostGator doet het hier slecht. Het bedrijf zegt dat ze gratis back-up aanbieden en, ja, ze hebben gelijk, maar wanneer je de back-up wilt herstellen, rekenen ze $ 15. Serieus? Yah! We zijn serieus. Dus wat gaan we doen met de gratis services die alleen de back-up kunnen maken, maar geen gratis herstel toestaan?

Winnaar: BlueHost

Prijzen

Prijs is een ander zeer belangrijk element om te overwegen, vooral voor mensen met beperkte middelen. U moet ervoor zorgen dat u waar voor uw geld krijgt. Beide bedrijven bieden gedeelde, WordPress, VPS en dedicated hostingplannen.

Gratis domeinnaam

Domeinnaam is een webadres van een blog of websites. Zonder dit kun je geen blog opzetten. Veel hostingproviders bieden dit gratis aan als u een hostingplan koopt. BlueHost biedt naast de webhosting ook een gratis domeinnaam aan. U hoeft het eerste jaar zelfs geen cent te betalen.

HostGator bood zijn klanten geen gratis domeinnaam aan. Dit zal het eerste jaar iets meer zijn dan de BlueHost.

Winnaar: BlueHost

BlueHost

HostGator

Domeinen & Privacybescherming

Wat als u alleen de domeinnaam wilt kopen? Hoewel er enkele andere beste domeinregistreerders zijn, zijn BlueHost en HostGator ook een uitzonderlijke overweging. Er is een klein verschil tussen hun prijzen.

BlueHost brengt $ 11,99 in rekening voor een .com-domein, terwijl HostGator het $ 12,95 biedt. Maar het verhaal is nog niet voorbij. Na een jaar kost BH $ 15,99, terwijl HG $ 15 vraagt ​​voor verlenging. Dus als je voor BH gaat, dan kun je voor één keer bijna een dollar besparen, maar meer betalen bij verlengingen in vergelijking met de HG.

Domeinprivacybescherming is een add-on die uw privégegevens zoals e-mailadres etc. verbergt om u te beschermen tegen kwaadaardige e-mails en marketingbedrijven. Maar merk hier op dat het geen verplichte add-on is. Dus als je dit wilt activeren, biedt BlueHost het aan in $ 11,88, terwijl HostGator biedt in $ 12,95.

Het eerste jaar ga je bijna $ 2 besparen bij het kopen van een domein en privacybescherming bij BlueHost en bij verlengingen bespaar je een paar centen. Omdat de verschillen klein zijn, is dit een duidelijke stropdas.

Winnaar: gelijkspel

Web hosting

BlueHost biedt 3 webhostingplannen in gedeelde categorie. Er is op dit moment geen kostenverschil, beide prijzen van de provider zijn hetzelfde, behalve de basisplannen. In hun basisabonnement biedt BlueHost 1 gratis domeinnaam, 50 GB opslag (meer dan genoeg) en onbeperkte bandbreedte. U kunt in dit plan één domein hosten. Dit is zeer geschikt als je een kleine persoonlijke blog wilt hosten.

HostGator biedt onbeperkte opslag en bandbreedte in hun hatchling-plan, maar beperkt tot het hosten van één domeinnaam. In tegenstelling tot BlueHost geven ze je het eerste jaar geen gratis domein bij de aankoop van een hostingaccount.

Naast het basisplan, als we het hebben over de Plus- (BlueHost) en Baby- (HostGator) -plannen, lijken beide behoorlijk op elkaar. U kunt onbeperkte domeinen hosten. Het is het meest geschikt voor gebruikers die van plan waren in de nabije toekomst meerdere websites te maken zonder extra geld uit te geven. Zoals je kunt zien, is er geen opvallend verschil tussen hogere plannen dan de basis, dus we gaan deze sectie zoals hierboven verbinden.

Winnaar: gelijkspel

BlueHost

HostGator

Restitutiebeleid

Het restitutiebeleid kan ook worden omschreven als de geld-terug-garantie. Een bedrijf kan er alleen naar streven om al zijn klanten tevreden te stellen. Er is geen garantie dat als een gebruiker volledig tevreden is en dus de andere. Hier speelt het teruggavebeleid een rol en bespaart u geld.

Nadat u zich heeft aangemeld bij BlueHost, kunt u binnen de eerste 30 dagen om terugbetaling vragen. Dus als u denkt dat hun diensten niet naar tevredenheid zijn, krijg dan zeker uw geld terug. Houd er rekening mee dat u na 30 dagen niet in aanmerking komt voor terugbetaling.

Terwijl HostGator het terugbetalingsbeleid van 45 dagen nastreeft, betekent dit dat u meer dagen heeft om hun diensten te testen voordat u een beslissing neemt of u al dan niet om terugbetaling vraagt?

Dus, kiezen tussen BlueHost of HostGator in termen van geld-terug-garantie, het is niet zo moeilijk om de beste te kiezen. Is niet zo eenvoudig?

Winnaar: HostGator

Conclusie

Dus het is tijd om een ​​conclusie te trekken z / w BlueHost vs HostGator. Als we het hebben over andere aspecten zoals gratis SSL, dan heeft BlueHost ook de voorsprong op HostGator. Bovendien bevat BlueHost ook gratis back-up, domeinparking, gratis domeinnaam en een goed ingericht bedieningspaneel in het meest basale plan.

Aan de andere kant biedt HostGator veel andere functies, zoals onbeperkte e-mailaccounts, subdomeinen, meer opslagruimte voor e-mails en 4500 gratis websitesjablonen. Maar ze moeten nadenken over gratis SSL door Let’s Encrypt omdat het belangrijk is voor SEO.

U kunt de gratis SSL krijgen van CloudFlare. We gebruiken al gratis SSL door CloudFlare op sommige van onze blogs, en het meest gunstige is dat je geen technische dingen hoeft te leren om het te implementeren. Hier is een complete gids om CloudFlare’s gratis SSL in te schakelen op uw WordPress-websites.

Al met al zijn BlueHost-plannen goed ontworpen en maken ze de maximale beschikbaarheid van hun snelle services effectiever, dus we gaan je BlueHost voorstellen.

We zijn ervan overtuigd dat de beoordeling u alles duidelijk maakt en dat er geen verwarring meer bestaat over welke u moet kiezen tussen BlueHost en HostGator?

BlueHost

HostGator

Als u denkt dat we vergeten om een ​​belangrijk kenmerk te vergelijken dat moet worden vergeleken, laat het ons dan weten in de opmerkingen. We lezen graag uw suggesties en feedback.

Als je nog steeds hulp nodig hebt en in de war bent over HostGator vs BlueHost, aarzel dan niet om contact op te nemen. We zijn er altijd om u te helpen de beste webhost te vinden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map