Oktatóanyag: Hogyan hozhat létre első webhelyet a Weebly segítségével

A Weebly az üzleti élet egyik legerősebb weboldal készítője. Az internetes jelenlétre vágyók számára lehetőséget kínál arra, hogy web-alapúak legyenek, és nem kell megtanulniuk a webes kódolást. A szűk költségvetési korlátozásokkal rendelkező kisvállalkozás-tulajdonosok számára ez lehet egy módja az üzletág kibővítésének, anélkül, hogy az általános költségeket jelentősen megnövelnék.


A weboldal-készítő használata nagyon vizuális élmény, és egy weboldal létrehozása olyan, mint egy Lego-halom játék – kivéve, még könnyebb. Ma bemutatom mindazokat az alapokat, amire szüksége van az első weboldal létrehozásához a Weebly segítségével.

A Weebly honlapjának képernyőképeHozza létre a weboldalát vagy online áruházát a Weebly segítségével.

Tartalomjegyzék

 • 1. lépés: Jelentkezzen be egy Weebly fiókra
 • 2. lépés: Válasszon egy Weebly témát
 • 3. lépés: Válassza ki a domainjét
 • 4. lépés: Készítse el Weebly webhelyét
 • 5. lépés: Tegye közzé Weebly webhelyét
 • Mennyibe kerül az első Weebly webhelyem?
 • Következtetés: Erőteljes weboldal készítő

Fedezze fel Weebly-t

 • Kezdje el a Weebly-vel
 • Az összes Weebly téma (webhelysablonok)
 • Valódi webhelyek, amelyeket a Weebly készített
 • Weebly tervek és árképzés

Hogyan használható a Weebly az első weboldal készítéséhez

1. Iratkozzon fel Weebly fiókra

Weebly tervek
Ingyenes
Pro
Üzleti
Éves ár$ 0.00 / mo$ 12.00 / hó$ 25.00 / mo
Lemeztárolás500 MBKorlátlanKorlátlan
SSL biztonságIgenIgenIgen
Csatlakozási tartományNemIgenIgen
Ingyenes domainNemIgenIgen
Tranzakciós díjak3%0%
Termékek hozzáadása25 termékKorlátlan
Alkalmas…Szórólap weboldalKisvállalkozás / online áruházMinden és még sok más

A Weebly szolgáltató, és mielőtt bármelyik szolgáltatást igénybe tudja venni, létre kell hoznia egy fiókot velük. Három módon lehet feliratkozni a Weebly-re – a Facebook-fiókjával, a Google-fiókjával vagy e-mailben.

Fiók létrehozása a Weebly-nél ingyenes.

Kezdd itt > Kattintson ide a regisztrációhoz és a Weebly webhely létrehozásához.

2. Válasszon témát

Weebly témák - Beépített webhelysablonok a Weebly-benGyors pillantás a Weebly témákra.

Miután létrehozta a fiókját, a Weebly az alapokkal kezdi. Az első dolog, amelyet meg kell választania, hogy csak alapvető weboldalt vagy online áruházat kíván-e létrehozni. Ha ez az első webhelye, akkor ne aggódjon e miatt, és egyszerűen válassza ki egyet vagy a másikt.

Amint ez megtörténik, egy sor témát mutat be (ezek közül Weebly hívja a sablonokat), amelyek közül választhat. A Weebly témáit olyan kategóriákba rendezi, mint üzleti, személyes vagy blog. Szánjon időt és böngésszen a témák között, hogy kiválassza, melyik felel meg az Ön igényeinek.

Fedezze fel és olvassa el az összes Weebly témát itt.

3. Válassza ki a domainjét

Válassza ki domain névét a Weebly oldalonVálassza ki domain névét a Weebly oldalon

Miután kiválasztotta a témát, felkérést fog kapni egy domain név kiválasztására. Három módon adhat hozzá domain-ot Weebly webhelyéhez.

 1. Keressen és vásároljon – A Weebly segítségével keressen domainnevet és vásároljon rajta keresztül. Ez magában foglalja a domain név szokásos költségét, és ehhez is éves díjakat számítanak fel. Bár ez kényelmes megoldásnak tűnik, nem igazán ajánlom, mivel a Weebly domain nevek és a megújítási árak meglehetősen meredek, évi 19,95 dollár..
 2. Csatlakoztasson egy meglévő domain nevet – Az átruházás jó lehetőség, ha a már meglévő domain nevet szeretné használni. DE, ne felejtse el, hogy ez azt jelenti, hogy a költözés után a Weebly domain név megújítási díjat fizeti.
 3. Használjon ingyenes aldomaint – Nem optimális választás, de jó indulási hely. Az ingyenes aldomainek kénytelenek a Weebly márkanevet használni a webhelyükön, de jó módja annak, hogy először feltárják a rendszert, mielőtt később hivatalos domain nevet csatlakoztatnak..

4. Készítse el Weebly webhelyét

A Weebly Weboldal készítő nagyon hasonlóan működik, mint egy WYSIWYG szövegszerkesztőA Weebly Weboldal készítő nagyon hasonlóan működik, mint egy WYSIWYG szövegszerkesztő.

A Weebly Weboldal készítő nagyon hasonlóan működik, mint egy WYSIWYG szövegszerkesztő. Olyan elemeket használ, mint például szövegdobozok, képek és más építőelemek weblap készítéséhez. Használatuk csupán összeillesztésük és néhány üres hely kitöltése a saját szöveggel.

Weebly webhelyed szerkesztése

Az első weboldal szerkesztése a Weebly-nAz első weboldal szerkesztése a Weebly-n

Mielőtt elkezdené a webhely szerkesztését, vegye figyelembe a böngésző címsorán található figyelmeztető jelzéseket. A Weebly szerkesztői olyan szkripteket futtatnak, amelyekre néhány böngésző figyelmeztet, és engedélyeznie kell őket, hogy futtassák, hogy a Weebly probléma nélkül működjön..

Miután ezt megtette, két fő dolgot megtehetsz webhelyével. Az első az, hogy húzza az építőelemeket a bal oldali navigációs sávról a webhelyére, amely a képernyő jobb oldalán található. A második az, hogy szerkesztsük ezt az építőelemet testreszabása céljából.

Tegyük fel például, hogy rákattint egy szövegmezőre, és húzza rá a jobb oldali témára. Ha ez megtörtént, be kell gépelnie a szöveget, amelyet megjeleníteni szeretne a mezőben. Az építőelemek hatékony felhasználása egy kicsit megkísérelheti a javítást, ám ez egy nagyon korszerű élmény.

Az e-kereskedelem funkcióinak használata online áruház felépítéséhez

A Weebly online áruház főbb jellemzőiTervezze meg online áruházának frontvonalát, fogadja el a fizetést, a szállítási szabályokat és az árakat, az adóbeállítást és kezelje az ügyfelek megrendeléseit a Weebly online áruházban.

Ha rákattint a „Store” elemre a navigációs sáv felső részén, akkor konfigurálhat további beállításokat, amelyek hasznosak, ha egy online áruház. Csak töltse ki ezeket az adatokat, ha szüksége van rájuk. Az áruház konfigurációs menüjében szinte mindent megtehetsz, amire szüksége van az e-kereskedelemhez, az online áruház alapinformációitól és a fizetések elfogadásától a kuponok létrehozásáig és a szállítás kezeléséig..

Növelje a funkcionalitást az alkalmazások használatával

Weebly App CenterWeebly App Center

A Weebly önmagában egy nagyon alapvető weboldal-készítő, és ez nagyszerű, mert egyszerű és kezelhető módot kínál a felhasználók számára egy weboldal létrehozására. Ugyanakkor a fejlettebb felhasználók igényei eltérőek lehetnek, amelyeket a Weebly App Center segítségével lehet kielégíteni.

Kattintson az ‘Alkalmazások’ lehetőségre a felső navigációs sávon, és böngészhet az App Centerben. Itt egy csomó alkalmazást találhat, amelyek kiterjesztik az áruház funkcionalitását. Néhányat maguk a Weebly építettek, mások harmadik gyártók fejlesztői.

Szinte bármihez vannak alkalmazások, és hozzáadhat annyi, amennyit csak akar. Például vannak olyan alkalmazásai, amelyek segítenek hatékonyabb kapcsolattartási űrlapok létrehozásában, vagy mások, amelyek segítségével mobilalkalmazást építhet fel a webhelyén.

Egyes alkalmazások ingyenesek, mások havi díjakat számíthatnak fel, amelyeket a használatért meg kell fizetnie. Vigyázzon arra, hogy milyen alkalmazásokat ad hozzá, mivel a webhely működtetésének költségei ellenőrizetlenül növekedhetnek, ha túl sok fizetett alkalmazást használ.

A webhely beállításainak módosítása

Weebly alapvető webhely-beállításWeebly alapvető webhely-beállítás

A navigációs sávban a Beállítások opcióval módosíthat néhány általános beállítást a webhelyén. A webhely nevétől a SEO opciókig és azoknak az embereknek, akikkel együtt szeretne együttműködni a weboldal tervezésében – mindez itt hozzáadható vagy megváltoztatható.

Ne felejtse el, hogy ezek közül a lehetőségek közül sok, például a SEO, nagyon alapvető fontosságú, mivel a Weebly fő célja az, hogy könnyedén felépítsen egy webhelyet. Haladó SEO funkciók érhetők el, ha megtalálják a megfelelő alkalmazást az App Center-ben.

Készítsen mobilra

Készítse el és tekintse meg Weebly webhelyét mobilonKészítse el és tekintse meg Weebly webhelyét mobilon

A mobilitás ebben a korában fontos, hogy a webhelyek jól működjenek mind a mobil eszközökön, mind az asztali számítógépeknél. Annak érdekében, hogy a mobilkészülék jól néz ki, a navigációs sávon válassza a ikont a különböző nézetek váltásához (asztali vagy mobil).

Sajnos kifejezetten mobiltelefonokra építhet webhelyet, és az Ön számára az érzékeny témára kell támaszkodnia. Ez az eszköz legalább biztosítja annak biztosítását, hogy bármit is csináljon, amely mindkét formátumhoz jól illeszkedik.

5. Tegye közzé Weebly webhelyét

Ha mindez megtörtént, és elégedett vagy, akkor közzéteheti Weebly webhelyét. Csak kattintson a közzétételre, és máris jó lehet.

Képernyőkép a közzétett Weebly webhelyről

Csóválás & Mancsok (lásd itt) – A webhely, amelyet a Weebly használatával készítettünk, miközben ezt az oktatóanyagot írta.

Webhelyének marketingje

Egy weboldal elindítása nem csupán puszta összeillesztése. A hatékonyság érdekében képesnek kell lennie vezetések felépítésére és az emberek elérésére. Ennek elősegítésére a Weebly rendelkezik egy marketing funkcióval, ahol konfigurálhat egyes marketing eszközöket.

Beállíthat például egy felugró ablakot, amely felkéri a látogatókat, hogy iratkozzanak fel egy hírlevélre, amelyet rendszeresen elküldhetnek számukra, vagy külön promóciókat. Emellett személyre szabott hírleveleket is létrehozhat, és előzetesen ütemezheti azokat az automatikus küldéshez.

Ezek is alapvető lehetőségek, és a hatékonyabb eszközök megtalálhatók az App Centerben.

Webes marketing lehetőségek a Weebly-nélBeépített webes marketing funkciók a Weebly-nél

Mennyibe kerül az első webhelyem a Weebly-rel?

A legalapvetőbb, hogy egyáltalán semmit sem hozhat létre és tehet közzé egy weboldalt a Weebly segítségével – ingyenes. A Weebly ingyenes webhelyére azonban számos korlátozás vonatkozik. Például, minden olyan webhelyen, amelyet épít és közzétesz, Weebly márkanév lesz, és alapvetően szabad Weebly aldomainébe ragaszkodsz..

Reálisabb lenne a Weebly legalacsonyabb szintjét figyelembe venni, a „Csatlakozás” tervüket, amely havonta 7 dollárba kerül (az ár havonta 4 dollárra esik, ha évente fizetnek). Ezen felül figyelembe kell vennie egy domain név árát is, amely évi 19,95 dollár lenne.

Átlagolva a dolgokat, számíthat fizetésre;

(4 x 12 dollár) + 19,95 dollár = 67,95 dollár évente

… Alapvető weboldal létrehozására és karbantartására a Weebly segítségével.

Tudva, hogy egy reális weboldal a Weebly-rel évi 67,95 dollárba kerül, meg tudjuk csinálni egy alapvető összehasonlító árat. Ha saját weboldalt kellene létrehoznia, és meg kell találnia a saját tárhelyét és domainnevét, akkor mindent össze kell vonnia saját magával.

A domain név átlagos ára évente 10–12 dollár körül mozog, a megosztott költségvetésű webtárhely havonta pedig 1–8 dollárba kerül, a funkcióktól függően. Ez azt jelenti, hogy ha saját webhelyet kellett volna felépítenie és üzemeltetnie, akkor az éves díja átlagosan 59 dollár lesz, ami őszintén szólva, nem jelentősen olcsóbb.

Következtetés: Erőteljes weboldalkészítő

Végül, a Weebly fő előnye van – az a tény, hogy a webhely készítője magában foglalja, és lehetővé teszi a nulla webkódolási ismeretekkel rendelkező személyek számára weboldal készítését. Ez sokkal többet ér, mint a kicsi költségmegtakarítás, amelyet valószínűleg elérne, ha megtalálja a saját tárhelyét.

Az első weboldal létrehozása a Weebly segítségével nem valószínűleg ijesztő feladat. Ha még távolról is ismeri a számítógépeket, vagy tudja, hogyan kell használni a szövegszerkesztőt, azt gondolom, hogy minimális problémák merülnek fel.

Még akkor is, ha valamilyen problémája van, bármikor felkeresheti a Weebly műszaki segítséget, és fedezze fel a problémáikat Tudásbázis ötleteket és segítséget, vagy akár felveheti a kapcsolatot a tábornokokkal Weebly közösség segítségért.

Kezdje meg, regisztráljon ide

Jelentkezzen be a Weebly-re a Facebook-fiókján, a Google-fiókján keresztül vagy e-mailben.Regisztráljon, és hozza létre első webhelyét a Weebly-n.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map