Hogyan állítsuk vissza a WordPress-webhelyről készült biztonsági másolatot

Mivel a WordPress az internet több mint 34% -át táplálja, nagyon könnyűvé vált weblap készítése és karbantartása. Számos olyan funkció van, amelyeken gondoskodni kell. Mondd, hogy kell áttelepítheti vállalata webhelyét egy másik webhelyre. Nem aggódsz – elvégre ezt már megtetted. De mi van, ha az áttérés befejezése után rájössz, hogy néhány kritikus WordPress-fájlt nem migráltak? Sajnos nincs olyan egyszerű „Visszaállítás” vagy „Visszavonás” gomb, amely ezt megfordíthatja. Ezért fontos a webhelyről biztonsági másolatot készíteni – visszaállíthatja a fájlokat és megismételheti az áttérést.


A WordPress webhelyek biztonsági másolatból történő visszaállításának többféle módja van, amelyet a következő szakaszokban tárgyalunk. De először, értjük meg egy weboldal különféle összetevőit, amelyeket biztonsági másolatot kell készíteni és vissza kell állítani.

A WordPress webhely kulcsfontosságú alkotóelemei

Bármely WordPress telepítés különféle összetevőket tartalmaz, amelyek alapvető alkotóelemei. Jelenleg 4 WordPress-összetevő van, amelyeket mindig készítsen biztonsági másolatot:

 • WordPress mag – Ez alkotja a WordPress alapfájljait, beleértve a forráskódot, a WordPress funkciókat és a webhely beállításait.
 • WordPress adatbázis – Ez a WordPress háttérfájlokat foglalja magában, amelyek tárolják a webhely adatait. Ez magában foglalja az adatbázis táblákat, amelyek olyan alapvető nyilvántartásokat tartalmaznak, mint például felhasználói hitelesítő adatok, cikkek, webhely-hozzászólások és webhely-metaadatok.
 • WordPress plugins – Ezek harmadik fél által gyártott kiegészítők vagy eszközök, amelyeket az általános funkcionalitás javítása érdekében a WordPress telepítésébe integráltak. Könnyen letölthetők a WordPress lerakatból, és hozzáadhatók az Ön webhelyéhez.
 • WordPress témák – Ezek ismét harmadik féltől származó alkalmazások, amelyek célja webhelyének általános megjelenésének és kialakításának javítása. A pluginekhez hasonlóan számos ingyenes WordPress téma elérhető a lerakatban és más online piacokon.

A WordPress biztonsági másolat általában mind a négy összetevőt tartalmazza. Ennek eredményeként a biztonsági másolat visszaállítása azt jelenti, hogy ezeket az összetevőket vissza kell állítani a webhelyre. Most nézzük meg, hogyan hajthatjuk végre a visszaállítási folyamatot.

Két módszer a WordPress biztonsági másolatának helyreállítására

A WordPress visszaállítást az alábbi módszerek bármelyikével hajthatja végre:

 1. Manuális visszaállítás a phpMyAdmin eszközzel, vagy egy adatbázis visszaállítás a MySQL eszköz.
 2. Automatikus visszaállítás WordPress biztonsági mentési plugin használatával.

A WordPress biztonsági másolatának visszaállításához szükséges eszközök

A következő szakaszban részletesebben megvizsgáljuk ezeket a helyreállítási módszereket. A kézi helyreállítás elvégzéséhez azonban először a következőkre van szüksége:

 • Hozzáférés a phpMyAdmin eszköz (amelyet a web host szolgáltatója biztosít) a rendszeren.
 • A webhely adatainak visszaállítani kívánt biztonsági másolata.
 • egy FTP eszköz, például a FileZilla.
 • Felhasználói jogok az adatbázis fájlok módosítására, beleértve a szerkesztést, a kivágást és a szerzői jogokat.

1. módszer: Manuális visszaállítás elvégzése a phpMyAdmin használatával

Ha a phpMyAdmin eszközt használja a webhely biztonsági másolatának készítéséhez, akkor könnyen használhatja azt a biztonsági másolat visszaállításához is. Töltse le önmagában a phpMyAdmin eszközt, vagy használhatja az előtelepített eszközt, amelyet a web host szolgáltatója biztosít a kezelőpanelről..

A következő lépéseket kell végrehajtania:

 1. Jelentkezzen be a phpMyAdmin felhasználói hitelesítő adataival.

A PHPMyAdmin felhasználható a webhely adatainak biztonsági mentésére és visszaállítására.

 1. A sikeres bejelentkezés után keresse meg az eszköz „Adatbázisok” szakaszát, ahol megtekintheti a webhely adatbázis-táblázatainak teljes listáját..
 2. Válassza ki azt az adatbázist, amelyre vissza kívánja állítani az adatbázis biztonsági másolatát.
 3. A visszaállítás előtt távolítsa el az összes létező táblát a kiválasztott adatbázisból. Ehhez egyszerűen:
  • Kattintson az „Összes kattintása” elemre az adatbázis összes táblájának kiválasztásához.
  • Kattintson a „Dobás” elemre a „With Selected” listában.
 4. A biztonsági mentési adatoknak az adatbázisba történő importálásához keresse meg az „Importálás” fület a phpMyAdmin felületen.
 5. Az új ablakban kattintson a „Tallózás” gombra, hogy kiválassza a számítógépes mappát, ahonnan importálni kívánja a biztonsági mentési adatokat.
 6. Végül kattintson a „Go” gombra a biztonsági mentési adatok importálásához és visszaállításához a webhely adatbázisába.

Manuális visszaállítás a MySQL használatával

Ha ismeri az SQL parancsokat, és a MySQL eszköz használatával létrehozta a webhely biztonsági másolatát, akkor a.

Íme a végrehajtáshoz szükséges manuális lépések:

 1. Bontsa ki vagy bontsa ki a biztonsági mentési fájlokat (* .tar.gz vagy * .bz2 fájlok) a következő SQL parancsok segítségével:

Megjegyzés: Ha az adatbázis biztonsági másolata * .tar.gz volt (például: blog.bak.sql.tar.gz, akkor)

tar -zxvf blog.bak.sql.tar.gz

Megjegyzés: Ha az adatbázis biztonsági másolata * .bz2 volt (például: blog.bak.sql.bz2, akkor)

[Email protected]: ~ / files / blog> bzip2 -d blog.bak.sql.bz2

 1. A kibontott fájlokból másolja be és illessze be a következő SQL lekérdezéseket a MySQL adatbázisba:

[Email protected]: ~ / files / blog> mysql -h mysqlhostserver -u mysqlusername -p adatbázisnév < blog.bak.sql

Írja be a jelszót: (adja meg a mysql jelszavát)
[Email protected]: ~ / files / blog>

Ezzel visszaállíthatja az adatbázis biztonsági másolatait a WordPress webhelyére.

Noha ezek a kézi módszerek mind hatékonyak, csak a WordPress adatbázis fájljainak helyreállításához hasznosak. A WordPress többi összetevőjének a rendelkezésre álló biztonsági másolatból történő visszaállításához meg kell tennie néhány extra kézi lépést. Ezenkívül a kézi visszaállítás elvégzéséhez elegendő műszaki ismeretekkel kell rendelkeznie ahhoz, hogy simán végre tudja hajtani a rendszeren, és elháríthatják a problémákat, ha felmerülnek problémák..

Jobb biztonsági mentési és visszaállítási lehetőség kezdő vagy nem technikai WordPress felhasználó számára az automatikus visszaállítás egy WordPress biztonsági mentési és visszaállítási plugin eszköz használatával.

2. módszer: Automatikus visszaállítás végrehajtása egy plugin segítségével

Nézzük meg, hogyan használhatja a BlogVault plugin a biztonsági mentés visszaállításához. Biztonságos és független helyen hozza létre és tárolja webhelyének biztonsági mentéseinek több változatát. A visszaállítási folyamat során kiválaszthatja a biztonsági mentési verziók bármelyikét a webhelyén történő visszaállításhoz.

Automatikus visszaállítás végrehajtása:

 1. Először jelentkezzen be, és válassza ki a visszaállítani kívánt webhelyet.
 2. A megnyíló „Webhely részletei” oldalon kattintson a „Helyreállítás” gombra (lent látható).
 3. A WordPress webhelyét a legfrissebb elérhető biztonsági másolatból helyreállítják.

A BlogVaults visszaállítási folyamata egyszerűsített, de részletesebb; kiválaszthatja, hogy melyik biztonsági másolatot kívánja visszaállítani.

A BlogVaults visszaállítási folyamata egyszerűsített, de részletesebb; kiválaszthatja, hogy melyik biztonsági másolatot kívánja visszaállítani.

Alternatív megoldásként, ha vissza szeretné állítani a webhely biztonsági másolatának másik verzióját:

 1. Kattintson a „Minden biztonsági mentés megjelenítése” gombra a „Biztonsági mentés” szakaszban. Ez megjeleníti az adott webhely biztonsági másolatainak teljes előzményeit.
 2. Kattintson az „Automatikus visszaállítás” elemre annak a biztonsági mentési verziónak a számára, amelyet visszaállítani szeretne.
 3. Írja be az FTP-hitelesítő adatait.
 4. Válassza ki a mappát, ahova a WordPress telepítve van (például a „public_html” mappát, ha a webgazda által biztosított kezelőpanelt használja). Mappákat is kereshet, ahol a WordPress fájlok, például a wp-admin vagy a wp-content vannak tárolva.

Válassza ki a mappát, ahova a WordPress telepítve van. Általában a “public_html” mappában található.

 1. A következő képernyőn meg kell határoznia, hogy mit szeretne visszaállítani a WordPress webhelyére. Kiválaszthatja például a teljes biztonsági mentési verziót vagy a kiválasztott fájlokat vagy táblázatokat.
 2. Végül rákattinthat a „Folytatás” gombra a biztonsági mentési változat visszaállításának megkezdéséhez. Értesítést kapunk a visszaállítás befejezéséről.

Ez az. Ez a folyamat egyszerű és gyorsabb, mint a kézi eljárás. Ezenkívül technikai segítség nélkül is elvégezheti.

Itt van még valami, amit tudnod kell – Mint minden más WordPress fájl, a biztonsági mentési fájlok megsérülhetnek vagy megsérülhetnek. A sérült biztonsági másolat fájlok visszaállítása tovább károsíthatja webhelyét. Hogyan lehet ezt megakadályozni??

Egy egyszerű megoldás egy átmeneti hely létrehozása és a visszaállítani kívánt biztonsági másolat tesztelése. A BlogVault esetén használhatja a „Az intelligens biztonsági mentési teszt visszaállítása”Funkció, amely közvetlenül tölti be az átmeneti webhelyen az utolsó biztonsági másolatot. Plugineket is használhat, mint például WP szakaszolás vagy Duplikátor megállóhelyet hozhat létre. Miután elégedett vagy, mehet tovább, és egyesítheti a biztonsági másolatot az élő weboldallal.

Összefoglalva

A jelenlegi online világban soha nem lehet túl óvatos a webhelyükről. Annak biztosítása, hogy biztonsági másolatot készítsen, alapvető fontosságú a webhely egészségének szempontjából. Biztonsági hálóként működik az adatvesztés ellen, és minimalizálja az állásidőt. De mi a biztonsági másolat, ha nem lehet visszaállítani?

Ahhoz, hogy a webhelyről készített biztonsági mentések bármilyen webhely-összeomlás esetén hasznosak legyenek, a WordPress felhasználóknak a lehető legkevesebb idő alatt hozzáférhetnek és helyreállíthatják biztonsági mentéseiket. Bár ez manuálisan is megtehető, ez általában egy összetett eljárás, amely időt és türelmet igényel. Még a legkisebb hiba is szükségessé teheti a visszaállítás újraindítását.

Ebben az esetben a legjobb, ha egy biztonsági mentési plugint választ, amely leegyszerűsítette a visszaállítási folyamatot. Az automatizált eszközök felhasználóbarát visszaállítási folyamatokat biztosítanak, amelyek gyorsabban és sok gond nélkül végrehajthatók.

Melyik eljárást részesítené előnyben? Ha ön nem hajlandó ezt megtenni, megtudhatja, hogyan lehet kiszervezni a webfejlesztést.

Akshat Choudhary mindig is büszke arra, hogy képes tanítani magát a dolgokra. A BlogVault elindítása óta Akshat átalakította mellékprojektjét jövedelmező vállalkozássá, amely új magasságokat teremt az indiai induló helyiségben. Szinte egy évtizede a WordPress közösség tagja, Akshat szívesen megérti azokat a területeket, ahol a felhasználók küzdenek. Akshat alapvető hiedelme bármely termék elkészítésében annak biztosítása, hogy a végfelhasználónak ne kelljen segítség, és hogy a lehető legjobb módon segítse őket. Csatlakozzon az Akshat be Facebook és LinkedIn

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map