A fényképészeti blog elindítása a WordPress használatával (és 4 pénzszerzési módszer)

Az emberek a következő két ok miatt indítják el a fotózási blogokat:


# 1. Amikor fényképezési blogjaikat arra törekszik, hogy előadásokat generáljon fényképezési vállalkozásukhoz és szolgáltatásaikhoz.

VAGY

# 2: Amikor csak amatőr fotósok, és meg akarják osztani kreatívjaikat a világgal. Természetesen, miközben ezt teszik, pénzt akarnak keresni az övék ezen projektjéből.

Mielőtt elmondom neked a WordPress fényképészeti blog felépítésének lépéseit, fontos, hogy megértse, miért szeretné elindítani a fotózási blogot. Ez a betekintés mindent befolyásol a fotóblogban, kezdve a téma megválasztásával a különféle bevételszerzési módszerekig.

Kezdjük azzal, hogy meghatározzuk a fényképezési blog fő célja (i).

Navigáció

 • Határozza meg a fotóblog célját
 • Válasszon egy rést
 • 1. lépés: Válassza ki a domain nevet és az internetes hostot
 • 2. lépés: Válasszon egy WordPress témát
 • 3. lépés: Telepítse a vonatkozó plugineket
 • Négy hatékony módszer a fotóblog pénzbevételére

Eszközök listája 

FTC közzététel: A BuildThis az ezen a weboldalon felsorolt ​​eszközökön keresztül áttételi díjakat kap. De a vélemények tapasztalatainkon alapulnak, nem pedig az, hogy mennyit fizetnek. Arra koncentrálunk, hogy segítsük a kisvállalkozásokat és az egyéneket a weboldalak vállalkozásként történő felépítésében. Kérjük, támogassa munkánkat és többet tudjon meg a közzétételükről.

A fényképészeti blog elindításának célja

A fotóblog-célok meghatározásához válaszoljon az alábbi egyszerű kérdésre:

“Mit akarok elérni a blogommal?”

Néhány tipikus válasz a következő:

 • Több leadot vagy ügyfelet generálhat szabadúszó fotós vállalkozásom számára
 • Adja el a fényképeimet
 • Generáljon passzív jövedelemforrást
 • Vonzza a hallgatókat a fotós tanfolyamra

Stb…

Több cél kitűzése szintén jó. Például, rendben lehet elindítani egy fotózási blogot azzal a céllal, hogy minél több ügyfelet szerezzen vállalkozása számára, és más fotósoknak fényképezési és szabadúszó órákat is tanítson..

Ez nem más, mint a blogbevételek diverzifikálása.

Ryan Brenizer fényképezési blogja jó példája egy ilyen blognak, amely számos célt megold:

 • Ez Ryan portfóliójaként szolgál és engedményeket generál vállalkozása számára.
 • Berendezés-felülvizsgálati szakaszt sportol, ahol Ryan áttekint néhány kiválasztott terméket – ezáltal lehetővé teszi Ryan számára, hogy passzív jövedelmet szerezzen társult marketingjével.
 • Segít abban is, hogy vonzza a hallgatókat Ryan fotóműhelyére.

Ryan-brenizerRyan BrenizerFotózási blogja

Ön is több jövedelmi csatornára összpontosíthat. Tehát sorolja fel az összes blogcélját, mielőtt folytatná a következő lépést. Ezek a célok segítenek kiválasztani a megfelelő bevételszerzési módszereket.

Egy másik dolog, amelyet meg kell tennünk, mielőtt elkezdené a blogbeállítását, az, hogy befejezi a rést.

Válasszon egy rést a fotózási blog indítása előtt

Ha profi fotós vagy, akkor már van rése. Tehát továbbléphet a következő szakaszba, ahol látjuk a beállítási lépéseket.

De ha csak hobbista fotós vagy, inkább egy általános hobbi sportoló, akkor ki kell választania egy rést. A fülke kiválasztása a fényképészeti bloghoz hozzá fogja vonzani a megfelelő közönséget a blogjához.

A fülke kiválasztása lehetővé teszi:

1. Adjon releváns tartalmat

Miután kitalálta a rést, a témákra összpontosíthat, amelyek érdeklődik a célközönség számára. Például egy életmód-fotózási blog különböző dolgokat fed le egy utazási fotózási blogból.

2. Partner a megfelelő vállalatokkal

A fülke kiválasztása segít kiválasztani a megfelelő termékeket vagy szolgáltatásokat, amelyeket felülvizsgálhat a blogjában. Ez azért fontos, mert egy álló fotóblogger igényei eltérnek az e-kereskedelemről szóló fotós igényeitől.

Ne feledje: Csak akkor, ha a megfelelő termékeket ragaszkodja hozzá, generálhat affiliate értékesítéseket és bevételeket.

3. Helyezze el magát a piacon

Ha egy rést ragaszkodsz hozzá, az később hozzákapcsolódhat az erőforráshoz.

Tehát ez arra a kérdésre vezet minket, hogy miként választhat egy rést a fényképezési blogjához.

Nos … leginkább a rést választva az Ön érdekei, a domain ismerete vagy szaktudása függ.

Íme néhány fontolóra vehető népszerű fényképezési blog-ötlet:

 • eCommerce
 • Ingatlan
 • Természet
 • életmód
 • Esküvő
 • Esemény
 • Étel
 • Fekete és fehér
 • Városi
 • panorámaképek
 • állatok
 • Sport
 • Szépművészet
 • Egyszínű
 • Légi felvételek

(Megtalálhatja ezeknek a réseknek az előnyeit és hátrányait) ebben a cikkben, Josh.)

Most, hogy megértjük a blogod fő célját, valamint azt, hogy ki kell választani egy rést, készen állunk a blogbeállítás lépéseire.

Itt áll a három lépés, amelyet meg kell tennie egy fényképészeti blog létrehozásához a WordPress segítségével.

Hogyan lehet elindítani egy fotózási blogot

1. lépés: Válasszon domainnevet és tárhelyet

A sikeres fotóblog létrehozásának első lépése a domain név kiválasztása. A domain név az online cím.

Mindig azt javaslom, hogy használja a saját nevét domain névként, mert ez tökéletes márkaépítési gyakorlatként működik. Ez még fontosabb, ha a fotóblog egyben az online önéletrajzod is, ami valószínűleg ez.

Miután kiválasztott egy domain nevet, foglalja le azt az egyik megbízható domain regisztrátorral, mint például a Namecheap.

A Namecheap kiváló árakat és fantasztikus ügyfélszolgálatot kínál. A domain név lefoglalásához nem kell tovább vizsgálnia ezt a szolgáltatást.

Rövid megjegyzés: A legtöbb tárhely szolgáltató lehetővé teszi a domain nevek regisztrációját is.

Azt javaslom azonban, hogy külön vásároljam meg a domaint, és külön tároljunk, mert bizonyos esetekben a blogod annyira növekedhet, hogy érdemes átváltani egy másik tárhelyre. A domain-átadás sokkal könnyebb, ha nem társul a tárhelyhez.

Rendben … tehát miután megszerezte a domain nevet, a következő lépés a webhelyének tárhelyének megvásárlása.

Az Ön webcíme vagy domainneve megmutatja a webhelyét, miután a házigazda elhelyezi. Számos olyan webtárhely-szolgáltatót foglal magában, amelyre gondol.

De veled kell menned InMotion tárhely mivel:

 1. A WordPress telepítése és kezelése nagyon egyszerű az InMotion-nál.
 2. Rendkívül költséghatékony, ha a WordPress tárhely-terve mindössze 2,95 dollár / hónap kezdődik a kezdő blogok számára.
 3. Az SSD technológiának köszönhetően gyorsan villog.

Elolvashatja a teljes véleményem a web hosting titkos felfedte. Alternatív megoldásként megnézheti az enyém is A WordPress tárhelyi útmutatója itt található.

2. lépés: Válasszon egy WordPress fotóblog-témát

Amikor éppen kezdődik, rendben van, ha ingyenes témával kezdjük. Amikor beállítja ezt a témát, felismeri azokat a funkciókat, amelyekre leginkább szüksége van. Ezek a betekintések nagyon hasznosak lehetnek prémium téma vásárlásakor.

Itt van két gyönyörű ingyenes WordPress fotóblog-téma.

Ingyenes 1. téma – tökéletes fénykép

fotó tökéletesDemó & Letöltés

A Photo Perfect egy érzékeny WordPress fotóblog-téma, amely falazott stílusban mutatja be a fényképeket.

A honlapon egy teljes szélességű kép található. Ezzel a nyílással megjelenítheti a legjobb képet. Nem csak az, hogy amikor a felhasználók bármelyik megjelenített kép fölé az egeret mutatják, lehetőséget kapnak arra, hogy navigáljanak a megfelelő blogbejegyzéshez, vagy előnézzék a képet egy nagy fénydobozban.

Ingyenes 2. téma – Photomania

fotó-mániaDemó & Letöltés

A Photomania egy másik hatékony blogbemutató téma a WordPress számára.

Honlap-kereső funkciója különösen alkalmassá teszi az Ön számára, ha engedélyezni szeretné az olvasóinak a fényképei keresését (és megvásárlását). A vásárlási funkció nem beépített, de vannak ingyenes plug-inek, amelyek segítenek hozzáadni. Ez a téma egy hatalmas csúszkával rendelkezik a honlapon.

Tehát ezek voltak a szabad lehetőségek.

De ha egy prémium témával kezdheti, akkor mindenképpen tegye.

Az alábbiakban megtalálja a 3 legcsodálatosabb prémium WordPress fotóblog blog témáját.

Fizetett 1. téma – Divi

A Divi from Elegant Themes egy többcélú WordPress téma, amely segít bármilyen WordPress webhely felépítésében. Fotóblogok vannak benne.

A Divihez hasonló témákhoz való csatlakozás egyik legnagyobb előnye, hogy nemcsak téma, hanem témaépítő. Különböző elemekkel érkezik, amelyeket az oldalán húzhat és ejthet, és a weboldalt úgy alakíthatja, ahogy képzelted. Ezenkívül tetszés szerint frissítheti webhelyének kialakítását.

És amint tudod, a csúszkák nagyon kívánatosak a fotózási blogban, mivel divatos módszereket kínálnak a munka bemutatására. Itt látja Divi teljes pontszámot.

A Divi csúszka modulja lehetővé teszi a csúszkák elhelyezését bárhol a webhelyen. Könnyen beállíthatja a csúszkák magasságát és szélességét. Vezérelheti a csúszkák animációit és a lebegő színeket is.

Árképzés: A Divi az Elegáns Témák tagságának része, amely évente 69 dollárral kezdődik. 87 témát és 6 bővítményt kap a tagság részeként.

Ha szereti a Divi-t, és biztos benne, hogy örökre használni fogja, akkor fontolóra veheti az egész életen át tartó tervét, amely 249 USD egyszeri díjjal jár..

Itt van egy példa egy egyszerű, mégis gyönyörű fényképészeti bloggal, amelyet a Divi-vel készítettek.

divi-mintaDemó & Letöltés

Fizetett 2. téma – Beluga

A Beluga egy gyönyörű WordPress fotóblog-téma, amely szinte minden pontot megjelöl minden fotóblogáló témájú kívánságlistájában.

Beluga is oldalszerkesztővel jön, de a Divivel ellentétben csak korlátozott számú lehetőséget kínál – elegendő egy fantasztikus fényképészeti blog felépítéséhez..

Mivel a Beluga rendelkezik élő előnézeti funkcióval, megtekintheti a weboldalt, ahogy készíti.

belugaDemó & Letöltés

Egy másik rendkívül hasznos Beluga szolgáltatás a beépített csúszkakészítő, amely lehetővé teszi testreszabott csúszkák készítését a blogjához történő hozzáadáshoz.

Egyéb figyelemre méltó funkciók közé tartozik egy hihetetlenül felhasználóbarát felület a tartalom hozzáadásához, az albumkezelés (így könnyedén besorolhatja a képeket) és a végtelen görgetés.

Ez a téma egy abszolút lopás 79 dollárért.

Fizetett 3. téma – Határ

A Border egy lenyűgöző WordPress fotóblog-téma, amelyhez egy hatalmas és gyorsan betöltő honlap csúszka tartozik. Ha nem akarja a csúszkát, akkor keresse meg a többi megjelenítési lehetőséget, például a Kőművesség vagy Rács a miniatűrök. Az összes elrendezés továbbra is a képeket helyezi a középpontba.

A Border segítségével fényképeit eladhatja a boltsablonon keresztül.

Az egyik dolog, amit nagyon szeretek a Border kapcsán, az, hogy szép egyensúly van a formatervezés és a tartalom között. Tehát nemcsak meg kell osztania a fényképeit az olvasókkal, hanem stílusosan kell megosztania a történeteket is:

határDemó & Letöltés

Egy másik kiváló szolgáltatás a projekt oldalsablonjának beillesztése. Ha a fotózás blogja is az ön folytatása, akkor a projekt sablonnal kiemelheti a speciális projekteket.

A projekt sablon olyan részleteket mutat, mint az ügyfél, a projekt története és az összes kép a projekt albumból.

border-mintaDemó & Letöltés

Ez a téma 75 dollárba került, és több mint 4000 példányt adott el. És megvásárolhatja bármiféle telítettségtől való félelem nélkül, mert miután hozzáadta képeit ehhez a témához, gyakorlatilag tulajdonosa lesz a formatervezésnek!

A témák után szükségük lesz néhány beépülő modulra, hogy további funkcionalitást szerezzen a blogjában. Nézzünk meg néhány hasznos bővítményt.

3. lépés: Telepítse a vonatkozó plug-inket a WordPress fényképezési blogjaiba

A WordPress fényképezési blogjainak egyik legnagyobb funkcionalitása a galériák és csúszkák hozzáadása. Bár beépülő modulokat javasolok ezekre, erősen ajánlom, hogy vegyen részt egy témával, amely beépített anyagot ad neked.

Supsystic képgalériája

supsysticDemó & Részletek

Ez a bővítmény lehetővé teszi a webhely médiagalériájának képeinek használatát, és gyönyörű képet hozhat létre körhinta, polaroid, és teljes szélességű stílusú galéria. Minden stílus előre elkészített sablonnal érkezik, így nem kell a nulláról kezdenie.

Hatalmas IT csúszka

hatalmas-it-csúszkaDemó & Részletek

Ez a leginkább letöltött WordPress csúszkás plugin. Használhatja korlátlan csúszkák létrehozásához és hozzáfűzéshez, oldalakhoz és widget-területekhez. Testreszabhatja a csúszka magasságát és szélességét, a szünet idejét, a navigációs stílust és a betöltési ikont.

Média eladása

Ha a blog fő bevételszerzési módja a fényképek eladása, akkor imádni fogja ezt a bővítményt. A Média eladása lehetővé teszi a fényképek kereskedelmi, szerkesztői és személyes felhasználásainak eladását és díjak kiszámítását.

A Sell Media a PayPal szolgáltatást használja a fizetések begyűjtésére.

Demó & Részletek 

Lazy Load

A Photopgraby blogokban több száz fotó van, így nagyon lassúvá válnak az összes kép betöltése miatt. A Lazy Load plugin remek megoldás erre a problémára.

A Lazy Load felgyorsítja a webhely felépítését, ha csak azokat a képeket tölti be, amelyek a felhasználó számára láthatóak a böngésző hajtási területén. A hajtási terület alatti képeket betöltik a felhasználó görgetése közben.

A Lazy Loadnak nincs konfigurálható beállítása. Csak aktiválja a bővítményt, és jó lesz.

Demó & Részletek

Yoast SEO

Az Image SEO nagy szerepet játszik a webhelyek rangsorolásában. Ez sokkal fontosabb számodra, mert számodra a képek teszik ki a legtöbb blog tartalmat. A Yoast SEO segít a képek optimalizálásában alt címkékkel és címekkel, hogy a keresőmotorok megértsék, mi a fotóid.

A gyors képoptimalizálási tipp leíró nevek használata.

Tehát az alapértelmezett képfájlnevek – például az IMG-12847340304e9558 – használata helyett optimalizált fájlneveket kell írni, például New Orleans esküvői fényképeket vagy New Orleans esküvői képeket.

Demó & Részletek

Ezen beépülő modulok mellett fontolóra kell vennie egy képtömörítő eszközt is Optimizilla.

Ideális esetben soha ne töltsön fel eredeti képet a blogjába, mert az eredeti fájl hatalmas méretű lehet. Túl sok ilyen nagy felbontású kép elpusztíthatja webhelyének sebességét.

Tehát, mielőtt feltölti a fényképeit, futtassa azokat az Optimizillán, és csökkentse a méretüket anélkül, hogy a minőségük romlana.

Ezzel készen áll egy funkcionális fotóblogra. Nézzük meg most, hogyan lehet pénzt keresni belőle.

Alternatív platformok a fényképészeti blog indításához

Ha úgy érzi, hogy a WordPress nem az, amit keres, itt van néhány alternatíva, amelyeket fontolóra kell venni,

állványok
Mit kínál
Tudjon meg többet

wix

Wix

Az egyedi galéria megjeleníti a fényképeit, rengeteg tárolóhellyel.Olvassa el: Wix Review
Shopify

Shopify

All-in-one e-kereskedelmi platform, amellyel fotóblogját online áruházmá változtathatja.Olvassa el: Shopify Review
Weebly

Weebly

Rendkívül könnyen kezelhető és karbantartható. A legjobb kezdőknek és webhelytulajdonosoknak, akik nem akarnak túl sok időt tölteni az interneten.Olvassa el: Weebly Review

4 hatékony módszer a fotózási blog bevételszerzésére

Miután beállította a blogot, rájössz, hogy annak felállítása valójában a folyamat legegyszerűbb része volt. Az igazi kihívás a bevételszerzés.

De amint már korábban említettem, amikor egy egyértelmű célokat szolgáló webhelyet épít fel, a bevételszerzési terv készítése soha nem jelent problémát.

Itt található a 4 leghatékonyabb fotóblog-bevételszerzési módszer, amelyekkel elindulhat:

# 1: Vezérlők generálása a fényképező vállalkozás számára

A fotóblog bevételszerzésének leggyakoribb módja az, hogy átalakítja ólomtermelőgévé a fényképező vállalkozás számára.

Nagyon szép példa egy fényképészeti blogra, amely üzleti vezetéseket generál Gratisography. A gráfográfia Ryan McGuire mellékprojektje, ahol gyakran közzétesz fotófotókat. Ezeket a fényképeket ingyenesen, még kereskedelmi felhasználásra is kiadta.

Hivatkozik fő üzleti webhelyére, Bells Design, ebből a projektből. Ez a fotózási blogprojekt nagyon érdekes, mivel Ryan elsősorban webdesigner, és dizájnnal, és nem fotózási szolgáltatásokkal foglalkozik.

(Hobbisták, figyelsz?)

Még egy adományozási gombot is hozzáadott ennek a projektnek a támogatásához (Még egy adományozási gombot is felvette a projekt támogatására („Vásárol nekem egy kávét?” Link).

Amellett, hogy weblaptervező üzletének vezetést generál, Ryan eme blogján is támogatja Shutterstockot.

Még egy adományozási gombot is felvette a projekt támogatására.

Egy másik jó példa egy fényképészeti blogra, amely üzleti vezetéseket generál Lány Kamera. A Girl With A Camera fotós Ashley Baxter fotós blogja. Ez hivatkozik Ashley portfóliójának webhelyére.

gwac

Ashley fényképészeti blogjával kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy bár ez elsősorban fotóblog, Ashley tartalmat is ír a munkájának támogatására..

Ha a fotózási blog is az önéletrajz, írjon egy kicsit a fényképeiről. Ez elősegíti a potenciális ügyfelek jobb megértését. Ezenkívül a keresőmotorok szeretik a rangsoroló webhelyeket, amelyek tartalma nem elégtelen.

# 2: Adja el fényképeit

A fényképek eladása kiváló módszer a fotózási blog bevételszerzésére.

Már látottunk egy plugint, amely segít abban.

A Border témanek van egy teljes áruházmodulja, amellyel eladásokat indíthat.

Mivel már van rése, akkor el is kezdheti felkeresni weblaptervezőket és ügynökségeket, amelyek webhelyeket építenek az Ön résében. Az ilyen cégeknek mindig gyönyörű képekre van szükségük, amelyeket ügyfélhelyükhöz adhatnak. És így ők lehetnek az első vásárlóid.

# 3: Adja el termékeit

Az egyik legjövedelmezőbb online pénzszerzési taktika a saját termékének eladása. Ez egyben a legjövedelmezőbb lehetőség, mert az összes nyereséget a zsebébe helyezi. Tehát nézd meg, tudod-e fejleszteni a termékeidet.

Fotós és blogger, Emily Lucarz különféle Photoshop akciókat és workshopokat kínál vele blog.

Fotós és blogger, Emily Lucarz különféle Photoshop tevékenységeket és műhelyeket kínál blogján (forrás).Fotós és blogger, Emily Lucarz különféle Photoshop tevékenységeket és workshopokat kínál blogjában (forrás).

# 4. Piaci kapcsolt termékek

Ha nincs ideje vagy sávszélessége saját termékek kifejlesztésére, regisztrálhat más termékek társult programjaira, és áttekintheti azokat a blogjában. Minden alkalommal, amikor egy látogató az Ön ajánlása alapján vásárol, kapsz társult jutalékot.

Megkezdheti a felülvizsgálatot:

 • fényképezőgépek
 • Lövészeti felszerelés
 • Photoshop műveletek
 • Fotókönyvek és tanfolyamok

További termékötletekkel kapcsolatban nézze meg a Fényképezőgép, valamint a Berendezések és források kategóriákat blog. További termékötleteket találhat a Alltop.

De ne feledje, hogy csak azokat a termékeket válassza ki, amelyek a réstől törődnek.

Fényképészeti blog indítása – összecsomagolása…

Tehát ez minden, amit tudnod kell egy WordPress fotóblog-webhely elindításához és pénzbevételéhez.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map