Pregled SiteGround vs BlueHost 2020: Kateri je hiter in zanesljiv spletni strežnik?

0

Vas zanima, koga izbrati, ko gre za SiteGround proti BlueHost?


Če želite samo začeti blog, potem vam osnovni načrt teh ponudnikov ustreza, vendar je zmeda, katero izbrati. Obe sta dobro znani, cenjeni in prisotni na seznamu priporočil WordPress.org.

Obe podjetji ponujata prilagodljive možnosti, tako da se lahko, če vaš blog raste, enostavno preusmerite na iznajdljiv načrt.

BlueHost je v lasti EIG, ki je največja skupina v spletnem gostovanju, medtem ko SiteGround deluje kot neodvisen igralec in ga vodijo pametni fantje.

Področje posebnosti:

SiteGround: Znani so po napredni infrastrukturi, varnostnih pobudah in lastno izdelanih orodjih, kot so SuperCacher, hitrostni strežnik NGINX in varnostni sistem.

Omogočajo vam, da izberete podatkovni center po vsem svetu, izolacijo računa in strežnike, ki podpirajo SSD.

BlueHost: velja za privlačno rešitev za nova spletna mesta.

Družba pogosto ponuja večje popuste.

Hitri povzetek

Podjetje BlueHost je bilo ustanovljeno leta 2003, EIG pa ga je pridobil leta 2010. Podjetje tako stalno raste in ima zdaj več kot 2 milijona strank. Znani so tudi po hitrih storitvah in popustih, zaradi česar so dobra izbira za nove blogerje.

SiteGround vstopijo leta 2004 in so znani po izjemni infrastrukturi in skrbi za stranke. Izdelujejo različna interna orodja za hitrejše in varnejše storitve. Zdaj podjetje ponuja osnovno gostovanje na podjetniškem nivoju in gosti več kot 500.000 domen.

Če ste zmedeni in ne veste, kateri je najboljši ponudnik gostovanja za vaš blog, potem vam razkrijemo notranjo zgodbo, tako da primerjamo glavo na glavo.

SiteGround in BlueHost pregled 2020

Tehnologija

Sprejem najnovejše tehnologije kaže, da se podjetje bolj zavzema za to, da svojim strankam zagotavlja večjo zanesljivost. Skupina razvijalcev SiteGround si vedno prizadeva, da bi svojim strankam ponudila nekaj edinstvenega, zaradi česar ponujajo SuperCahcer, lasten rezervni sistem, HTTP / 2, proaktivno spremljanje, tehnologijo strežnika NGNIX in še veliko več.

SiteGround postavlja varnost med prednostne naloge in pogosto uvaja različne varnostne popravke za izgradnjo trdnega požarnega zidu. Ni dvoma, da si v celoti prizadevajo za uvedbo sistema Anti-Hack, da vas zaščiti, vendar mora uporabnik sprejeti tudi nekaj varnostnih ukrepov. Tukaj preberite, kako zavarovati blog WordPress.

Na drugi strani BlueHost ni nekakšen tehnični predvajalnik. Ponavadi se bolj osredotočajo na trženje, namesto da bi izboljšali svojo infrastrukturo. Do zdaj niso uvedli nobenega internega orodja in imajo zelo omejeno število podatkovnih centrov. Zdi se, da ciljajo na posamezne potrebe po gostovanju in na mala podjetja.

SiteGround ponosno predstavlja specifikacije njihovih strežnikov. Uporabljajo V3 Intel Xeon E5-2690 CPU-jev. Ti strežniki so tudi oboroženi s 265 GB RAM-a in SSD diski s pomočjo RAID-a 10. Posoda Linux naredi strežnike bolj učinkovite z izboljšanjem branja & hitrost pisanja in 2-kratna moč CPU-ja. Medtem ko BlueHost ni razkril svojih specifikacij strežnika. Tudi ko govorimo, preprosto niso želeli razkriti nobenih podatkov o strežniku.

Zmagovalec: SiteGround

SSD pogoni

Morda boste slišali o pogonih SSD. V nasprotju s predilnimi pogoni so SSD diski hitrejši in učinkovitejši pri izvajanju operacij (branje in pisanje). Zato so mnoga podjetja začela uporabljati strežnike, ki poganjajo SSD, za zagotavljanje hitrih zmogljivosti.

SiteGround je eden najboljših ponudnikov gostovanja SSD. Vrhunski pogoni SSD jim pomagajo pri hitrem in zanesljivem spletnem gostovanju od običajnega spletnega gostitelja.

Medtem ko je BlueHost odvisen od njihove tradicionalne infrastrukture in shranjuje podatke o predilnih pogonih. Kljub temu delujejo pred SiteGround, vendar še vedno niso naredili potrebnih sprememb.

Zmagovalec: SiteGround

BlueHost

SiteGround

Občasni čas

Občasni čas pomeni, ko je vaše spletno mesto dostopno prek interneta. Si predstavljate, da bo vaše spletno mesto gostilo na strežniku katerega koli ponudnika gostovanja, ki ni zavezan k zagotavljanju največjega časa delovanja? Seveda ne. In izpadi pomenijo, da vaše spletno mesto ni dostopno spletnim obiskovalcem. Torej, to pomeni, da je uptime veliko pomembnejši od hitrosti spletnega mesta in to bi morala biti vaša glavna prioriteta pri izbiri spletnega gostovanja.

Bluehost

BlueHost ni slab, če primerjamo čas delovanja obeh podjetij, vendar, kot lahko vidite pod našo spletno stranjo, ki gostuje na strežnikih Bluehost, se pred kratkim soočajo z izpadi, zato je podaljšek v zadnjih 24 urah 99,97%. Izpadi ostanejo skoraj 4 minute, kar pomeni, da stranke v teh 4 minutah ne morejo kupiti ali brskati po vašem spletnem mestu.

Uptimerobot zagotavlja tudi statistiko odzivnega časa na mestu. Spodaj si lahko ogledate, da je povprečni čas upodabljanja precej nizek, kar je neverjetno, vendar obstaja večji trn, kar kaže, da spletno mesto v nekem trenutku traja skoraj 4 do 5 sek. Kljub temu so rezultati sprejemljivi, saj obstaja le nekaj primerov, ko mesto vzame nekaj časa za odziv.

Podrobnosti poročila o BlueHost

SiteGround

Po drugi strani pa se naša preizkusna stran na spletnem mestu SiteGround ni soočila z izpadi. Spodaj statistika kaže, da je bilo v zadnjih 30 dneh spletno in ni enega samega izpada. Trenutno HostingSprout.com gostuje tudi na strežnikih SiteGround. In zelo smo zadovoljni, saj se v zadnjih 4 mesecih nismo soočili z izpadi, kar kaže na to, da so po kakovosti storitev precej dosledni.

Če govorimo o odzivnem času SiteGround v obdobju, je to veliko bolj zadovoljivo kot Bluehost. Kot lahko vidite, da naše testno mesto v povprečju sprejme le 282,09 ms. Na grafu so tudi manjši trni v primerjavi z BlueHostom, največji konici pa se približata skoraj dve sekundi, kar je sprejemljivo. Torej to pomeni, da Siteground ne samo da deluje neverjetno za uptime, ampak tudi zelo dobro odziva.

statistika o uptime spletnega mesta

Zmagovalec: SiteGround

BlueHost

SiteGround

Rezultati preizkusa hitrosti

Naslednji najpomembnejši dejavnik pri izbiri najboljšega podjetja za gostovanje WordPress je hitrost. Čeprav obstaja veliko vtičnikov in storitev, ki pomagajo pri izboljšanju hitrosti spletnega mesta, kot sta W3 Total Cache in CDN itd. Toda hitrost je močno odvisna od kakovosti gostiteljskih strežnikov. In za to smo naredili hitrostne teste, da smo lahko izmerili tisto, ki je ponudnik hitrega gostovanja.

Čeprav oba ponudnika gostovanja zagotavljata zelo hitro hitrost, vendar Siteground nekoliko poveča prednost pri hitrosti nalaganja spletnega mesta. Zato bi morali iti na Siteground, ko gre za hitrost. Poleg tega saj Siteground ponuja več tehnoloških prednosti za hitrost, kot so SSD-ji, SuperCacher, HTTP / 2 in NGINX itd., Tako bo SiteGround po vsej verjetnosti bolj skladen tudi v hitrosti.

BlueHost

Test hitrosti BlueHost Pingdom

SiteGround

Test hitrosti spletnega mesta Pingdom

Zmagovalec: SiteGround

LoadImpact test

Čas nalaganja postaja vse pomembnejši, saj ne vpliva samo na vaš položaj v razvrstitvi iskalnikov, temveč tudi na izkušnjo stranke. A anketa je posnel Akamai kaže, da večina uporabnikov želi, da se spletno mesto naloži manj kot 2 sekundi, medtem ko 40 odstotkov uporabnikov ne čaka več kot 3 sekunde. Poleg tega so tudi ugotovili, da stranke izkazujejo zvestobo tistim spletnim mestom, ki se hitro naložijo. Torej, pomeni, da je čas nalaganja eden od ključev do uspeha.

BlueHost test obremenitve

Ko virtualne uporabnike pošljemo na našo spletno stran za testiranje, ki jo gosti Bluehost, smo veseli rezultatov. Ker njihovi strežniki postopoma delujejo bolje, saj je na spletnem mestu več uporabnikov. Na začetku je potreben le čas, nato pa je potrebna tudi doslednost in večino časa ostane čas pod 1 sek.

BH LoadImpact test

SiteGround LoadImpact test

In če vidimo, da statistika SiteGround ni niti enega pika, ko njihov strežnik vzame čas, kot je BlueHost, na začetku vzame 2 sekundi. Čas nalaganja SiteGround ostane pod drugo, tudi ko je na spletnem mestu več virtualnih uporabnikov. Obe sta si zelo blizu, če primerjamo statistiko obremenitve. Ker SiteGround ponuja precej dosledne izkušnje in ni trna, zato so zmagovalci tega kroga.

SG Hosting LoadImpact test

Zmagovalec: SiteGround

BlueHost

SiteGround

Podporna služba

Torej težava pride na vaša vrata sredi noči in nimate ideje, kako bi jo rešili? Najboljši način je, da se obrnete na ponudnika gostovanja. Ker bolje obvladajo situacijo. Kaj pa, če takrat niso na voljo? Zato je zelo pomembno, da preverite, ali so na voljo 24/7.

Če govorimo o SiteGround, so zagotovo na voljo 24/7. Potrebujete pomoč pri odprtju klepeta v živo, telefonskem klicu ali predložitvi vozovnice. Kadar koli potrebujemo pomoč, jih kontaktiramo preko klepetanja v živo in v roku 1 minute se oseba pokaže za pomoč. Osebje je znanje in odziv zelo hitro. Poleg tega je njihov vmesnik za klepete videti nežen.

Prav tako imate dostop do video vadnic in zbirke znanja, ki je polna vodnikov in informativnih člankov. Poleg tega vadnice za lažjo uporabnost uvrščajo med WordPress, Joomla, Drupal in Magento itd..

BlueHost je znan tudi po hitrih podpornih storitvah in na voljo 24/7 za pomoč strankam. Ko pa obstaja konkurenca SiteGround proti BlueHost, nedvomno lahko rečemo, da je SiteGround hitrejši. Pred nakupom načrta gostovanja jih kontaktirajte prek klepeta in videli boste veliko razliko.

Ko odprete klepet v živo, BlueHost vzame skoraj 6–10 minut, da se povežete. To ni dolgotrajno, vendar je krajše trajanje dobro, saj nihče nima dovolj časa, da počaka, dokler oseba na drugem koncu ne dobi časa za pomoč iskalcu. Na skupino za podporo strankam Bluehost se lahko obrnete tudi po e-pošti, telefonu in s predložitvijo vozovnice. Poleg tega lahko poiščete navodila in vodnike iz baze znanja.

Čeprav oba delujeta po svojih najboljših močeh, vendar SiteGround opravlja boljše delo kot BlueHost.

Zmagovalec: SiteGround

Primerjava funkcij gostovanja SiteGround proti Bluehostu

Skladiščni prostor

Prostor za shranjevanje je kraj, kamor boste shranjevali slike, vsebino spletnih strani, avdio in video posnetke. Koliko skladišča potrebujete? Odvisno je od vrste spletnega mesta, ki ga želite gostiti.

No, če želite gostovati na spletnem mestu, na katerem samo objavljate članke, potem ne potrebujete veliko prostora za shranjevanje, ker 10 let prostora za shranjevanje zadostuje več let. Če objavljate preveč videoposnetkov, slik in grafičnih objav, potem upoštevajte več prostora.

SiteGround je nekoliko omejen in v programu StartUp ponuja 10 GB prostora. Po drugi strani pa vam z BlueHostom ni treba skrbeti za shranjevanje, saj v osnovnem načrtu ponujajo 50 GB.

Zmagovalec: BlueHost

BlueHost

SiteGround

Pasovna širina / Število obiskovalcev

To se nanaša na število ljudi, ki lahko obiščejo vašo spletno stran v enem mesecu. Mnoga podjetja v tej panogi dovolijo neomejeno število obiskovalcev tudi v osnovnih načrtih. Neomejena pasovna širina ohranja vaše spletno mesto živimi, ko se zgodijo nepričakovani prometni skoki.

BlueHost zagotavlja neomejeno pasovno širino za vse njihove načrte, kar pomeni, da ni omejitev števila obiskovalcev, ko pa porabite preveč virov, vam pošlje e-poštno sporočilo za zmanjšanje porabe.

Nikoli se ne srečujemo s takšnimi dogodki, saj ponujajo zadostno raven pasovne širine za ravnanje z majhnimi nivoji. Priporočamo pa, ko se vaše spletno mesto poveča, poskusite preiti na višji načrt.

Po drugi strani pa SiteGround omejite število obiskovalcev / mesec. Dovolijo 10.000 obiskov na mesec. Torej, če boste šele ustanovili spletno mesto, bi to lahko zadostovalo.

Zmagovalec: BlueHost

Služba za predvajanje

Da bi blogerji hitreje naredili blog, uporabljajo vtičnike predpomnilnika, kot je predpomnilnik W3. Vtičnik deluje odlično in obstaja velika razlika pred in po uporabi. Podobno nekatera podjetja ponujajo svoja posebna orodja za hitrejšo, gladko in odzivnejšo storitev.

 • Morda boste radi prebrali vtičnike Essential WordPress

Ekipa razvijalcev SiteGround je z uvedbo SuperCacherja odlično opravila svoje delo. To je lastni izum, ki lahko aktivira različne možnosti za izdelavo predpomnilnika spletnega mesta. Sprva izdelajo predpomnilnik statičnih vsebin. Druga možnost je zelo učinkovita, ki predpomni dinamične vsebine, kot so izhodi HTML.

Naslednja možnost je znana kot Memcached, ki predpomni kamnolome baze podatkov. Podjetje uvaja tudi posebno možnost za načrte za gostovanje v oblaku in namensko gostovanje.

V tej konkurenci SiteGround v primerjavi z BlueHostom tekmec BlueHost ni ponudil nobenega lastnega orodja za pospešitev svojih storitev. Čeprav SiteGround uporabnikom programa StartUp načrt ponuja samo eno možnost SuperCacherja, vendar jo je vseeno vredno uporabiti.

Zmagovalec: SiteGround

Izbira podatkovnih centrov

Nekatera podjetja, ki gostijo spletno gostovanje, dajejo nadzor v stranki, da izbere podatkovni center. Ta dejavnik lahko igra pomembno vlogo pri izboljšanju hitrosti vašega spletnega mesta. Ko izberete podatkovni center, ki je blizu vaši ciljni publiki / strankam, potem omogoča hitro dostavo vsebine.

Recimo, da imamo promet s sedežem v ZDA, potem bi bila izbira podatkovnega centra v ZDA morda dobra odločitev. Običajno je ta možnost dobra, če zaženete spletno mesto za e-trgovino, saj lahko na tej vrsti spletnih mest bolje presodite svojo ciljno publiko.

SiteGround strankam omogoča izbiro podatkovnih centrov. Ponujajo 5 podatkovnih centrov, ki so strateško postavljeni tako, da služijo strankam iz vseh delov sveta (ZDA, Azije in Evrope). Poleg tega omogočajo izbiro podatkovnih centrov, tudi če kupujete najbolj osnovni načrt (StartUp).

Medtem ko BlueHost svojim strankam ni dovolil izbire podatkovnega centra. Imajo samo en podatkovni center s sedežem v ZDA za stranke s skupnim gostovanjem, kjer podjetje gosti spletna mesta svoje stranke.

Zmagovalec: SiteGround

BlueHost

SiteGround

MySQL & PostgreSQL baze podatkov

Morda ste seznanjeni z bazami podatkov. Te so najbolj pomembne pri spletnem gostovanju, saj brez baze podatkov ne morete zagnati svojega spletnega mesta. Na splošno se na vsaki spletni strani ustvari baza podatkov. Če imate prekomerno količino baz podatkov, lahko poenostavite svoje delo in obstaja velika verjetnost, da boste na svojem blogerskem potovanju morda potrebovali več.

Če ste novinec, potem se ne spuščajte, saj zdaj gostovanje ponuja veliko enostavnosti in baze podatkov, ustvarjene samodejno. Samo osredotočite se na svojo spletno stran.

SiteGround ponuja neomejeno število MySQL in PostgreSQL v vseh njihovih načrtih, z njimi pa lahko upravljate prek phpMyAdmin oziroma phpPgAdmin. Medtem ko BlueHost podpira 20 baz podatkov ne glede na vrsto.

Zmagovalec: SiteGround

.htaccess datoteka

“.Htaccess” daje večji nadzor v vaših rokah. S pomočjo te datoteke lahko določene naslove IP zaščitite, dovolite in blokirate. Poleg tega se uporablja za ustvarjanje preusmeritev in strani z napakami itd. Pred ustvarjanjem in urejanjem te datoteke boste morda potrebovali nekaj tehničnega znanja.

Oba ponudnika gostovanja uporabnikom omogočata, da na strežnik naložijo datoteko .htaccesss. Datoteko .htaccess lahko prosto ustvarite in uredite.

Zmagovalec: Tie

Nadzorna plošča

Ponudba nadzorne plošče ponudnika gostovanja je kraj, kjer lahko upravljate domene, poddomene, račune FTP, račune za varnostno kopiranje in e-pošto itd. Poleg tega prikazuje tudi različne statistike, povezane s prostorom za shranjevanje, pasovno širino in bazami podatkov.

Tako SiteGround kot BlueHost ponujata cPanel, ki je zelo enostaven za upravljanje in četudi ste novinec, vas ne bo zmedel. SiteGround cPanel je zelo čist in razdeljen na različne oddelke, kot so domene, samodejni namestniki, zbirke podatkov in varnost itd..

Poleg tega je SiteGround dobil nekaj prednosti pri cPanelu z dodajanjem orodij WordPress in Joomla, kjer lahko upravljate različne vidike svojega WordPress in Joomla spletnega mesta, kot so samodejne posodobitve, aktiviranje SuperCacherja in orodij itd. Tu poglejte SiteGround cPanel

Po drugi strani se BlueHost tudi odlično odreže in ima čist in barvit cPanel. Dodali so tudi orodja za WordPress za izvajanje različnih operacij prek enega mesta. Lahko dostopate do orodij za varnost, zbirko podatkov, programiranje in spletna mesta. Spodaj si oglejte posnetek BlueHost-a.

Zmagovalec: Tie

BlueHost

SiteGround

Namestitev aplikacije

Kako lahko namestite spletne aplikacije, kot je WordPress. Pred kratkim smo od ponudnika gostovanja kupili račun za gostovanje v oblaku in po nakupu smo ugotovili, da deluje v ukaznih vrsticah. Samo za namestitev WordPressa moramo napisati več ukazov. Vzame nam veliko časa.

Obe podjetji, SiteGround in BlueHost ponujata namestitveni program z enim klikom na nadzorni plošči (cPanel). SiteGround ponuja namestitveni program Softaculous, ki omogoča namestitev z enim klikom za več kot 400 skriptov, kot sta WordPress in Joomla itd.

Če želite namestiti WordPress z namestitvenim programom z enim klikom, samo kliknite ikono WordPress v cPanel ali kliknite Softaculous in nato izberite WordPress.

Medtem ko BlueHost integrira tržnico Mojo v svoj cPanel za namestitev z enim klikom. Na nadzorni plošči gostovanja kliknite na namestitev z enim klikom in videli boste na tone skript za samodejno namestitev, kot so WordPress, Joomla in druge aplikacije.

Zmagovalec: Tie

E-poštni računi

Ko ustvarite spletno mesto, je zelo potrebno ustvariti e-poštni naslov z imenom vaše blagovne znamke. Na primer, če je ime vašega spletnega mesta bestmotors.com, potem lahko naredite e-poštni naslov [zaščitena e-pošta]

Še več, e-poštni naslov z imenom vašega spletnega mesta (blagovna znamka) namesto @Gmail, @Outlook ustvari občutek zaupanja v misli stranke. Torej, to mora imeti lastnost.

BlueHost ponuja 5 e-poštnih računov in 100 MB prostora za shranjevanje na račun. Medtem ko SiteGround svojim uporabnikom omogočajo ustvarjanje neomejenega števila e-poštnih računov in za shranjevanje e-pošte ni omejitev.

Oba ponujata integracijo spletne pošte. Obe ponujata tudi protokole POP in IMAP, ki uporabniku pomagajo pri branju e-poštnih sporočil prek aplikacije, kot je Outlook.

Zmagovalec: SiteGround

Šifrirajmo

Pri delu v spletu morate zaščititi podatke stranke. Za to morate implementirati protokol SSL. SSL potrdilo uporablja za šifriranje strankinih podatkov, kot so številka kreditne kartice, telefon in e-poštni naslov itd. Sprva je bilo pomembno za tiste, ki ponujajo postopek prijave ali upravljajo spletna mesta za e-trgovino..

Toda zdaj je to bistven del vsake vrste spletnih mest, Google pa daje tudi nekaj prednosti pri razvrstitvi tistim spletnim mestom, ki uporabljajo SSL. Brezplačni SSL lahko dobite prek CloudFlare s konfiguracijo nekaterih nastavitev. Kaj je enostavna rešitev za aktiviranje SSL-ja?

Nekatera podjetja za gostovanje zaradi enostavnosti svojega uporabnika ponujajo brezplačen SSL, ki ga je mogoče aktivirati le z enim klikom. Tako BlueHost kot SiteGround ponujata brezplačno funkcijo Šifriraj SSL na nadzorni plošči, kjer morate samo nekaj klikov in začeti varovati svoje spletno mesto. Ne potrebuje konfiguracij.

Zmagovalec: Tie

Izolacija računa – izboljšajte varnost spletnega mesta in zaščitite svoje vire

Ta tehnologija se nanaša na način obravnave vsakega računa kot ločenega računa. Običajno se bo to zgodilo v primeru dragih storitev gostovanja, kot so VPS in Dedicated itd. Zaradi deljene storitve obstaja velika verjetnost, da če račun postane ranljiv, lahko to vpliva tudi na druge. Toda SiteGround je s pomočjo BaseOS razvil izolirano okolje. Če račun nekako postane ranljiv, vsiljivec ne more dostopati do računa drugih.

Poleg tega, kot Google, tudi oni razvijejo mehanizem za preverjanje kraje in vas opozorijo, ker ko Google obišče spletno stran z ranljivostmi, bo vsem preprosto povedal, če označi, ki povzročajo upad prometa.

Poleg tega SiteGround pred kratkim predstavlja Hackalert, ki dnevno pregledajo vaše spletno mesto in vam pošljejo e-pošto o varnostnih težavah. Razvijajo tudi sistem 1H Hawk za boj proti napadom grobe sile. V celoti imajo podporo v primeru, da imate težave. Vsi ti previdnostni ukrepi kažejo, da podjetje jemlje varnost kot svojo prednost.

Če govorimo o BlueHostu, ne sprejmejo takšnih varnostnih ukrepov in niso zagnali niti enega lastnega orodja za zaščito svojih strežnikov. Da, ponujajo zaščito požarnega zida in neželeno pošto za boj proti hekerjem. Vendar nadaljujejo s promocijo premium orodja, kot je SiteLock za varnost spletnega mesta, ki stane 95 USD na leto.

Zmagovalec: SiteGround

BlueHost

SiteGround

Rezerva

Delo prek spleta brez varnostne kopije je zelo tvegano. Ker je včasih obnovitev varnostnih kopij edini način, da se vse naredi pravilno. Številna gostiteljska podjetja ponujajo brezplačno dnevno, tedensko ali mesečno varnostno kopiranje.

Ko ustvarite varnostno kopijo in ob določenem času se vaše spletno mesto zmeša z zlonamerno programsko opremo in zlonamernimi kodami, lahko preprosto obnovite varnostno kopijo, da spletno mesto reši težave.

SiteGround naredite 1 kopijo brezplačnega dnevnega varnostnega kopiranja, vendar če želite obnoviti to varnostno kopijo, morate plačati 39,95 USD. Torej ni resnično brezplačna storitev.

Na drugi strani lahko z BlueHostom ustvarite brezplačne dnevne, tedenske in mesečne varnostne kopije za zavarovanje spletnega mesta. Poleg tega je obnovitev varnostnih kopij popolnoma brezplačna.

Zmagovalec: BlueHost

Računi FTP

Ali je vaše gostovalno podjetje ponujalo FTP račune? Tako SiteGround kot Bluehost ponujata neomejene račune FTP. Račun FTP se uporablja za prenos večjih ali manjših datotek med računalnikom in strežniki. Tako lahko uporabite FTP (protokol za prenos datotek) za prenos datotek, kot je varnostna kopija v računalnik, in nato znova naložite, kadar koli potrebujete.

Pomaga vam lahko tudi pri ročnem prenosu spletnega mesta, kot je nalaganje vsebine spletnega mesta v računalnik in nato nalaganje na drug strežnik. To je dobra možnost.

Zmagovalec: Tie

Parkirane domene

Parkirana domena označuje način, kako usmerite ime domene na obstoječo domeno. Na primer, vaša glavna domena je mydomain.com in nato mydomains.com parkirate na vaši primarni domeni. Če obiskovalci obiščejo spletno mesto mydomains.com, se bodo samodejno preusmerili na vašo osnovno domeno in si ogledali vsebino.

Objekt parkiranja domen je zelo nujen, če mislite, da bodo ljudje napačno črkovali vaše primarno (dejansko) ime domene ali napačno napisali razširitev domene. Dobra lastnost je tudi za vas, ko želi nekdo ukrasti promet na vašem spletnem mestu s podobno domeno.

V osnovnem načrtu BlueHosta lahko parkirate samo 5 domen. Toda SiteGround svojim uporabnikom ponuja prosto roko, saj omogoča neomejeno število parkiranih domen tudi v osnovnem načrtu (StartUp).

Zmagovalec: SiteGround

Poddomene

Z uporabo poddomene lahko ustvarite povsem novo spletno mesto. Toda poddomena vključuje ime glavne domene. Na primer, če je hostingsprout.com glavna domena, lahko ustvarite poddomeno, kot je blog.hostingsprout.com.

Poddomene so koristne, če želite ustvariti novo domeno, ne da bi kupili novo domeno in gostovali račun. Prav tako je dobro, če želite ločiti določen del svojega spletnega mesta. Poddomene lahko preprosto ustvarite prek cPanela pod odsekom domene.

Z BlueHostom lahko ustvarite do 25 poddomena, medtem ko SiteGround omogoča neomejeno poddomena. 25 je čeden znesek, a neomejeno se počuti odlično.

Zmagovalec: SiteGround

CloudFlare CDN

CDN je mreža podatkovnih centrov, ki se nahajajo po vsem svetu. Storitev lahko zmanjša čas nalaganja vašega spletnega mesta tako, da predpomni vsebino spletnega mesta in jo razdeli med različne centre podatkov. Ko obiskovalec odpre vaše spletno mesto, bo nato vsebino spletnega mesta dostavil iz najbližjega centra in tako hitro naložil spletno mesto.

Poleg tega CloudFlare krepi tudi varnost spletnega mesta s filtriranjem zlonamernega prometa. Prav tako ščiti vaše spletno mesto pred napadi DDoS. SiteGround ponuja brezplačen CDN račun z gostiteljskim računom, ki ga je mogoče integrirati z vašim spletnim mestom.

BlueHost ponuja tudi možnost CloudFlare na njihovi nadzorni plošči in z nekaj kliki lahko aktivirate to odlično storitev. Obiščite CloudFlare če želite izvedeti več.

Zmagovalec: Tie

BlueHost

SiteGround

Prenos spletnega mesta

Če niste zadovoljni s svojim obstoječim ponudnikom gostovanja in želite prenesti svoje spletno mesto, potem je ta funkcija za vas zelo priročna. V tem novem podjetju za gostovanje (kamor se želite preseliti) obravnavajte vse zadeve in vsebino spletnega mesta preusmerite iz obstoječega ponudnika gostovanja na novega.

SiteGround ponuja brezplačen prenos strani. Do njih morate samo zagotoviti nekaj dostopa, kot so podatki o prijavi prejšnjega gostovalnega podjetja in jim pustiti vse zadeve. Poleg tega med prenosom vaše spletne strani ni zastojev.

Presenečeni pa boste, ko boste videli, da BlueHost za migracijo zaračuna 149,99 USD. Prenos spletnega mesta ni preveč zapleten postopek, ki bi BlueHostu zaračunal tako visoko ceno. Tako SiteGround tu odlično opravlja svoje delo za svoje uporabnike.

Zmagovalec: SiteGround

Razvoj jezikov

To morda ni uporabna funkcija za vse, saj je podpiranje različnih jezikov v razvoju pomemben dejavnik za programerje pri izbiri podjetja za spletno gostovanje.

Tako SiteGround kot BlueHost podpirata Perl in Python v vseh svojih načrtih. Vendar tukaj upoštevajte, da SiteGround v svoje skupne gostovalne načrte ne vključuje “Ruby on Rails”, medtem ko BlueHost podpira Ruby.

Zmagovalec: BlueHost

Uprizoritev

Ustvarjanje je zelo pomembna lastnost, vendar BlueHost žal ni vključil tako lepe lastnosti v noben načrt. Z uporabo te možnosti lahko ustvarite kopijo izvirnega spletnega mesta. Zdaj lahko preizkusite svoje nove kode in vtičnike na kloniranem mestu, namesto da neposredno testirate na prvotnem spletnem mestu. Ker je preizkušanje novih vtičnikov in kod neposredno na spletnem mestu v živo tvegano in lahko ogrozi vašo varnost, postavitev spletnega mesta in vsebino.

Ta vrsta možnosti je zelo primerna za razvijalce in za tiste, ki pogosto spreminjajo svoje strani. Ko spremenite, ko ste prepričani, da je vse v redu, potem potrebujete nekaj klikov, da začnete živeti. Pred spremembami ustvari tudi kopijo, ki je uporabna v primeru, če želite preiti na prejšnjo različico.

SiteGround v svojem osnovnem načrtu ni ponujal funkcije uprizoritve, zato morate naročiti njihov načrt GoGeek. Torej, če boste gostili spletno mesto majhne ravni, potem ste dobri. Če pa boste ustanovili spletno mesto za razvojne namene, potem ima takšno funkcijo zelo priročno.

Ker Bluehost ni vključil nobenega od svojih načrtov, medtem ko Siteground to ponuja v višjem načrtu, vendar kljub temu, ker ponujajo, je zato SiteGround zmagovalec tega kroga.

Zmagovalec: SiteGround

Site Builder

V mislih imate oblikovanje spletnega mesta, ki ga želite izdelati sami. Ne skrbite, če ne poznate kodiranja, ker vam program za izdelavo povleci in spusti olajša, kam morate izbrati predmet in ga spustiti, kamor ga želite postaviti.

Oba ponudnika gostovanja v svoje načrte vključujeta brezplačnega graditelja Weebly, kar je dovolj za zabavo. Ker ima brezplačni ustvarjalec spletnih strani nekatere omejitve, kot so omejeno število strani, oglasi in omejena funkcionalnost itd. Torej, to bi lahko bilo dobro za zabavo ali za spletna mesta, ki imajo omejene strani.

Zmagovalec: Tie

Garancija za vračilo denarja

Kaj pa, če niste zadovoljni s kakovostjo storitev svojega ponudnika gostovanja? Preprosto vrnite svoj denar, če ga niste dobili, za kar ste plačali. Obe podjetji ne ponujata vračila brez vprašanja v opisanem roku.

SiteGround in BlueHost ponujata 30 dni za vračilo denarja. Če torej niso izpolnili vaših pričakovanj, prosite, da v roku 30 dni zahtevate vračilo. Tu si zapomnite, če domeno kupite skupaj z gostiteljskim računom, vam le-ta povrne denar, ki ga porabite za nakup računa za gostovanje. Ime domene ostane v vaši lasti.

Zmagovalec: Tie

BlueHost

SiteGround

Primerjava cen BlueHost proti SiteGround

V tem obdobju konkurence je podjetju zelo težko zaračunati visoko, ne da bi mu priskrbel denarno vrednost. Tako BlueHost kot SiteGround ponujata konkurenčne cene.

Brezplačno ime domene

Če imate prvo leto brezplačno domeno, lahko prihranite nekaj sredstev. Toda že naslednje leto morate plačati ceno, če želite obdržati to ime domene.

Ko kupite gostovalni račun pri njih, BlueHost prvo leto ponuja brezplačno ime domene. Po prvem letu boste morali za obnovo plačati 15,99 dolarja. Ni preveč, ker večina podjetij po obnovi domene zahteva skoraj 16 dolarjev.

SiteGround ne ponuja brezplačnega imena domene. Ponujajo ime domene v samo 14,95 USD, v naslednjem letu pa morate za obnovitev nameniti enak znesek. Tako lahko s SiteGround prihranite skoraj dolar za vsako obnovo. Ne pozabite pa, da na začetku plačate 14,95 USD, ko BlueHost nič ne zaračuna.

Zmagovalec: BlueHost

Obiščite seznam najboljših registratorjev domen, če ne marate cen SiteGround in BlueHost domen.

Cene gostovanja BlueHost in SiteGround

Obe podjetji ponujata 3, 3 načrte gostovanja. V osnovnem načrtu BlueHost lahko gostite 1 domeno, medtem ko število obiskovalcev ni omejeno. BlueHost izvaja enako strategijo kot večina podjetij v gostiteljski industriji, tj. Večje je trajanje naročnine, nižji so stroški.

Tako lahko z BlueHostom osnovni načrt zagrabite v 3,95 USD na mesec. samo če ste naročili njihove storitve vsaj 3 leta. To je smešno, ker ko se obdobje vračila konča, se z njimi zataknete. In za kratek čas, kot je eno leto, načrt gostovanja postane drag.

Bluehost tabela cen

Po drugi strani SiteGround ne izvaja takšnih taktik. Svoj osnovni načrt (StartUp) ponujajo v višini 3,95 dolarja na mesec. tudi če ste naročeni za eno leto. To je dobro in nikoli se jih ne boste držali dlje časa. Torej, to pomeni, da so cenejši od BlueHosta.

Tudi za razliko od spletnega mesta BlueHost ponuja neomejeno število e-poštnih računov, poddomena in parkiranih domen.

Stroški SiteGround načrti

Zmagovalec: SiteGround

BlueHost

SiteGround

Zaključek

Iz zgornje primerjave SiteGround proti BlueHost je razvidno, da je zmagovalec SiteGround. Nekaj ​​stvari, ki lahko kupce ovirajo pri izbiri SiteGround, je prostor za shranjevanje in število obiskov / mesečno. Resnično to ni težava za spletna mesta, ki temeljijo na vsebini.

Za novo spletno mesto je zelo primeren njihov StartUp. Imamo še en vsebinski blog za več kot 3 leta, ki še vedno porabi največ 800 MB. In pasovna širina zadostuje tudi za novoustanovljena spletna mesta.

Poleg teh so neverjetne kot 99,99% Uptime, hitra podpora strankam in malo časa nalaganja itd. Poleg tega mnogi drugi uporabniki pokažejo pozitiven odziv na BBB.

SiteGround je naše najboljše priporočilo

Zakaj priporočamo SiteGround preko BlueHosta?

 • Neverjetne podporne storitve, zanesljiv čas delovanja in čas nalaganja
 • SiteGround sprejema številne pobude za hitrejše svoje storitve, kot so SSD, NGINX, HTTP / 2 in vtičnik lastnega predpomnilnika..
 • Zagotovite izolacijo računa in varnost na visoki ravni pred kraji in ranljivostmi.
 • Zagotavljajo vrhunsko tehnologijo v industriji, kot je metoda Linux Container, strežniki z 256 GB RAM-a, Intel Xeon E5-2690v3 itd..
 • Razvijajo tudi lasten hitri varnostni sistem in lastno proaktivno spremljanje strežnikov.

SiteGround

BlueHost ni slaba izbira, vendar je SiteGround v prihodnosti primernejša možnost, če se potrebe vašega spletnega mesta povečajo, se boste nato brez težav premaknili na višji načrt in uživali v njihovih storitvah brez prekinitve..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map