NameCheap vs GoDaddy Pregled 2020 (kateri je boljši za vas?)

1

Ste zapeti v NameCheap proti GoDaddy bitki, da bi se odločili, kje kupiti domenska imena? To je najbolj zmedeno stanje, ko boste kot novinec postavili blog ali spletno mesto. Čeprav obstaja veliko drugih registratorjev domen, kjer lahko kupite ime domene, vendar prevladujoči in cenjeni igralci so NameCheap in GoDaddy.


Začnimo!

Ti podjetji sta cenjeni in zelo znani zaradi poslovanja z registracijo domen. Oba sta registrarja domene, pooblaščena za ICANN. Torej, kdo je zmagal v primerjavi z NameCheap in GoDaddy?

GoDaddy trdi, da upravlja več kot 77 milijonov domen, medtem ko ima NameCheap 10+ milijonov domen pod njihovim upravljanjem. Toda zgolj številke vam ne morejo pomagati ugotoviti, kateri je najboljši.

Po izkušnjah obeh storitev podjetja se trudimo, da napišemo to poglobljeno primerjavo NameCheap proti GoDaddy, ki vam bo zagotovo pomagala pri odločitvi brez nejasnosti..

NameCheap vs GoDaddy Primerjava Pregled

NameCheap vs GoDaddy Primerjava 2020

Kateri je najboljši registrator in ponudnik gostovanja?

To primerjavo smo razdelili na več delov, da smo razložili vsako funkcijo / izdelek, ki ga ponujajo takšne cene, cene obnavljanja, SSL potrdilo, Freebies, Hosting načrti, vmesnik in podporo strankam.

Cene: Kdo ponuja domene po najnižji ceni?

Cena je osnovni dejavnik, preden se odločite za nakup ali ne. Skoraj vsa podjetja ponujajo domeno v nekaj dolarjih, vendar že v naslednjem letu zaračunajo precej več denarja v primerjavi s prvim letom. Tako NameCheap kot GoDaddy sta znana zaradi nizkih cenovnih ponudb za nove stranke.

To je najboljša taktika, s katero lahko pritegnete več kupcev, saj jim za prvo leto omogočite ekskluzivni in največji popust.

Tukaj je struktura stroškov GoDaddy za ime domene. Te cene veljajo prvo leto, ko boste kupili novo domeno z novim računom in lahko nihajo, saj ponujajo promocije občasno.

Cene GoDaddy

 • .Com za 0,99 USD / leto
 • .Org za 8,99 USD / leto
 • .Net za 11,99 USD / leto
 • .Info za 2,99 USD / leto
 • .Biz za 7,99 USD / leto

Obiščite GoDaddy

NameCheap Cene

 • .Com za 8,88 USD / leto
 • .Org za 12,48 USD / leto
 • .Net za 7,88 USD / leto
 • .Info za 0,88 USD / leto
 • .Biz za 11,88 USD / leto

Obiščite NameCheap

Kot lahko vidite, GoDaddy ponuja večje promocijske popuste. Če torej želite domeno za eno leto, potem zagotovo pojdite po GoDaddy ali pa pojdite po možnosti GoDaddy.

Zmagovalec: GoDaddy

Opomba: Če ste domeno nameravali kupiti več kot eno leto, bi bila odlična izbira NameCheap. Ker GoDaddy zahteva več denarja za obnovo. NameCheap je najboljši za dolgoročno vodenje, saj so njihove stopnje obnove enake kot plačujete za novo ime domene.

Obnovitvene stopnje

Skoraj vsa podjetja ponujajo promocijske popuste, kot je GoDaddy, saj ponujajo “.com” v samo 0,99 USD za prvo leto. Toda igra se začne od 2. leta, ko so naboji v naslednjih letih visoko nebo. GoDaddy zaračuna več denarja, kot je bilo omenjeno prej, kot običajne stopnje obnavljanja v primerjavi z NameCheap.

Pri NameCheap morate plačati enak denar, kot ste ga plačali za nakup nove domene. Za podaljšek .com TLD je cena za podaljšanje 10,69 USD, GoDaddy pa zaračuna 14,99 USD.

Tu je primerjava stopenj obnavljanja:

GoDaddy Renwals

 • .Com za 14,99 USD / leto
 • .Org za 17,9 USD na leto
 • .Net za 11,69 USD / leto
 • .Info za 2,99 USD / leto
 • .Biz za 7,99 USD / leto

Obiščite GoDaddy

Podaljšati NameCheap

 • .Com za 10,69 USD / leto
 • .Org za 12,48 USD / leto
 • .Net za 12,88 USD / leto
 • .Info za 2,99 USD / leto
 • .Biz za 7,99 USD / leto

Obiščite NameCheap

Če želite domeno obdržati več kot eno leto, jo zagotovo kupite pri NameCheap. Če kupujete od GoDaddyja, boste lahko prvo leto prihranili nekaj denarja, kasneje pa boste morali plačati več denarja kot NameCheap.

Zmagovalec: NameCheap

Zastonj

Da, ljubimo brezplačne izdelke in vse druge, toda veste, da omejeno število podjetij ponuja brezplačne brezplačne izdelke. V ekipi NameCheap proti GoDaddy je zmagal NameCheap.

NameCheap ponuja brezplačno WhoisGuard prvo leto in pozneje le 2,88 USD. WhoisGuard je zasnovan za zaščito vaše zasebnosti. Ščiti vaše ime, e-poštni naslov, telefonsko številko in jih skriva, da se izognete neželeni pošti, ugrabitvi domene ali kakršnemu koli neželenemu položaju.

Na drugi strani pa G očka ne vključuje nobenega zastonj. Za zaščito zasebnosti in 14,99 USD za zaščito zasebnosti in poslov (vključno z nekaj več zaščite), kar je veliko več kot NameCheap.

Zmagovalec: NameCheap

SSL potrdilo

Zdaj pa pogovorimo o SSL certifikatu. V bistvu varnostni protokol ščiti pomembne podatke stranke, kot so številke kreditnih kartic, geslo in uporabniška imena itd.

Tu smo dobili še eno prednost zaradi registracije domene z NameCheap. Zaračunajo le 9 USD / leto, vendar priporočamo, da ga naročite več kot eno leto, ker bo znižal ceno na 8,95 USD / leto. Uporablja se za eno mesto.

Medtem ko GoDaddy prvo leto zaračuna 55,99 USD / leto in obnovo 69,99 USD. Uporablja se lahko tudi za zavarovanje enega mesta.

Zmagovalec: NameCheap

Obdobje milosti

Obdobje Grace je čas, v katerem ima podjetje vaše ime domene, ki je potekel. Različne razširitve domen imajo različno miren čas. Podjetje vam bo poslalo več e-poštnih sporočil, ko poteče vaša domena in po poteku njene obnove.

Če govorimo o NameCheap, svetujejo, da v roku 27 dni ponovno aktivirate vaše potečeno ime domene. Upoštevajte, da je to obdobje mirovanja uporabno za .com, .net, .org, .info in .biz.

Medtem ko je GoDaddy dobil vodstvo, ponujajo 41 dni. Točno 42 dni bodo preklicali vašo domeno. To obdobje trajanja velja za .com, .net, .info, .biz, .cc, .org itd.

Zmagovalec: GoDaddy

 • Morda bi radi prebrali tudi: NameCheap alternative in tekmovalci za nakup domen

Postopek nakupa & Upsell

Upsell je strategija, kjer podjetje ponuja različne povezane izdelke za povečanje prodaje. S poslovnega vidika je to dobra strategija, vendar bi prevelike prodajne možnosti lahko opuščale potencialne stranke.

Najprej govorimo o GoDaddyju. Ne zanima jih, ali so stranke zmedene ali nadležne zaradi svoje strategije prodaje, samo še naprej prikazujejo leta.

Če ste nov in nikoli ne doživite postopka nakupa, bodite previdni, saj med petjem nadaljujete na naslednje korake po ogledu celotne strani.

Ko vnesete svoje ime domene in kliknete »search«, potem na naslednji strani vidite več prodajnih mest, ki se sprva sprehajajo. Po naslednjem koraku na naslednji strani je seznam povezanih izdelkov, kot so zaščita zasebnosti, gostovanje, oblikovalec spletnih strani in e-poštne storitve.

Za gostovanje vas bo GoDaddy morda pritegnil zaradi svojih nizkocenovnih načrtov. Priporočamo pa InMotion Hosting in B lu ehost, saj sta ena najboljših ponudnikov gostovanja. O očka je poceni, vendar ni dostojno gostovati na vaših profesionalnih spletnih mestih. Počasen odziv strežnika, pod povprečjem podpornih storitev in visokimi stopnjami obnavljanja, je tradicija GoDaddyja.

Zdaj če govorimo o taktiki upsell NameCheap, je postopek prijave precej preprost in čist. Da, ponujajo nekaj povezanih izdelkov, vendar še vedno lepo stran. Če ste kupec nove domene, jo kupite pri NameCheap, ker menimo, da vam postopek ne bo motil. Poleg tega, če potrebujete razlago na katerem koli koraku, lahko to storite tako, da začnete klepet v živo.

Kot poznamo vsako podjetje, ki uporablja prodajne pasti, so pa nekatera podjetja to postopek zmedla in na koncu nova stranka na koncu kupi nekaj neželenih funkcij. Pred zaključkom naročila počistite vse neželene ponudbe. Postopek nakupa NameCheap je veliko enostavnejši kot GoDaddy.

Zmagovalec: NameCheap

Samodejna obnova

Samodejna obnova je možnost, ki pomaga samodejno plačilo v času, ko poteče vaša domena. Če domene niste obnovili, potem spletno mesto ne deluje brez povezave.

Možnost »Samodejna obnova« vam bo v veliko pomoč, če ste pozabili domeno ali zaradi kakega drugega razloga domeno niste obnavljali ročno. Za to morate le hraniti dovolj denarja na priloženem računu za kreditno kartico in omogočiti možnost obnovitve.

Tako da naslednjič, ko pride čas, podjetje odšteje znesek za podaljšanje brez padca.

Zmagovalec: Tie

Vmesnik nadzorne plošče

Nadzorna plošča domene vam omogoča, da konfigurirate vse domene, poddomene, e-pošto, funkcijo prenosa in DNS itd. Slabo zasnovana nadzorna plošča zapravlja dragoceni čas uporabnika.

Kakšna je bila izkušnja z njihovimi nadzornimi ploščami? Ker je najbolj pomemben dejavnik pri izbiri registratorja domene. Armaturna plošča, ki jo je enostavno krmariti, zagotavlja uporabniku prijazno izkušnjo. Torej, kdo je zmagovalec med tekmovanjem NameCheap in GoDaddy?

Pregled nadzorne plošče NameCheap

Pred kratkim NameChea p posodablja nadzorno ploščo svoje domene in zdaj je nova plošča zelo gladka in brezhibna. Na nadzorni plošči NameCheap lahko enostavno upravljate več domen in izvajate katero koli potrebno opravilo, kot so obnova domene, urejanje imena strežnika in lahko preverite tudi podatke SSL certifikata. Če se DNS / Name Server spreminja, samo kliknite ime domene, za katero želite dodati nove zapise in tam vnesti zapise NS.

Nadzorna plošča domene GoDaddy

GoDaddy ima tudi odlično, enostavno za navigacijo in uporabnikom prijazno ploščo za upravljanje domen. Tako kot NameCheap lahko tudi na sami nadzorni plošči podaljšate imena domen, v nekaj minutah dodate nastavitve WHOIS Guard, Uredi domeno in DNS. Na splošno obe podjetji ponujata uporabniku prijazno nadzorno ploščo in razglasitev ene je najboljša od druge, da bi bila neprimerna.

Zmagovalec: Tie

Pomoč strankam

Ni važno, ali kupujete gostiteljski načrt ali ime domene, podpora strankam je vedno pomembna, saj včasih potrebujete pomoč pri nekaterih poizvedbah, ki jih je težko razumeti. Ugotovili smo, da je odzivni čas GoDaddyja po elektronski podpori počasen.

Domeno smo kupili pri GoDaddyju. Običajno trajajo en dan, da odgovorijo na vaše e-poštno sporočilo in so nedosledni. Včasih se njihov odziv pojavi v enem dnevu, včasih pa so pozabili odgovoriti tudi po nekaj dneh.

Live Chat je na voljo samo od ponedeljka do petka ob določenih urah. Čeprav jih lahko kontaktirate preko telefona 24/7. A vsi ne želijo vzpostaviti stika po telefonu, večina ljudi uporablja Live Chat, kjer lahko udobno pišejo svoje težave.

Po drugi strani so storitve za podporo podjetja NameCheap precej zanesljive in na voljo 24/7. Podatkovne storitve niso ponujali po telefonu, vendar jih lahko kontaktirate prek klepeta v živo, kar je res dobro. Čeprav je položitev vozovnice včasih počitek pozen, pa je klepet v živo zelo in lahko dostopen.

Nismo samo tisti, ki imamo slabe izkušnje s podporo za GoDaddy, ampak se veliko uporabnikov pritožuje zaradi njihovih podpornih storitev. Torej v primerjavi z NameCheap proti GoDaddy na podlagi naših izkušenj je NameCheap zmagovalec.

Zmagovalec: NameCheap

Načrti za spletno gostovanje

Obe podjetji sta znani kot ena izmed najboljših registratorjev domen, kasneje pa ponujata tudi poceni gostovalne načrte. Oba ponujata skoraj enako hitrost delovanja in strežnikov. Če pa ste novi, je NameCheap dobro za vas, ker nudijo 24/7 podporo klepetanju v živo. Poleg tega NameCheap ponuja najnižje gostovanje pri 9,88 USD / leto, medtem ko GoDaddy zaračuna 59,88 USD / leto. Ja, N ameChe ap ponuja načrt gostovanja za eno leto pod 10 dolarjev

Načrt NameCheap gostovanja vključuje tudi skener zlonamerne programske opreme, varnostno kopijo (dvakrat na teden), brezplačno oblikovalce spletnih mest in prostor za shranjevanje, pospešeno s SSD. Vsega še ni konec, v programu “Vrednost” (osnovni) lahko gostite 3 domene, kar je res privlačna možnost za novorojenčke in tiste, ki imajo zelo omejen proračun.

Toda GoDaddy ima veliko večjo žejo denarja. Za povračilo zaračunajo 23,88 USD / leto & obnoviti, 17,88 USD za skeniranje zlonamerne programske opreme, brez brezplačnega ustvarjalca spletnih mest in v svojem ekonomskem (osnovnem) načrtu lahko gostite samo eno spletno mesto.

Če želite svoje spletno mesto gostiti od teh dveh, tukaj sestavimo primerjalno tabelo, ki vam bo pomagala izbrati pravo.

Lastnosti

NameCheap

GoDaddy

Brezplačna domena

Da

Da

Spletne strani

3

1

Skladiščenje

20 GB-SSD pospešeno

100 GB-brez SSD-ja

Pasovna širina

Neomejeno

Neomejeno

Politika vračil

14 dni

30 dni

1 Kliknite Installer

Da

Da

Podpora 24/7 (live chat)

Da

Ne

Cena

9,88 USD / leto

Obiščite NameCheap

59,88 USD

Obiščite GoDaddy

Naše priporočilo za gostovanje

Če želite spletno gostovanje samo zaradi pridobivanja izkušenj, je poceni gostovanje morda velika možnost. Priporočamo, da pogledate seznam poceni ponudnikov gostovanja WordPress.

Za profesionalno ali poslovno spletno stran priporočamo uporabo InMotion gostovanja. Obstaja tudi nekaj cenjenih gostovalnih podjetij, tukaj si oglejte seznam najboljših podjetij za spletno gostovanje WordPress.

Kupite gostovanje InMotion zdaj!
lorem ipsum dolor

Kdo je torej zmagovalec v tekmovanju NameCheap in GoDaddy?

No, kot vidite, je zmagovalec NameCheap. Da, GoDaddy je tudi dobra izbira za nakup domene, ampak zakaj plačevati visoke stopnje obnove? Obe sta dobro znani podjetji in nista vpleteni v nobene goljufive dejavnosti.

Priporočamo vam, da kupite domeno od NameCheap-a, ker so stopnje obnavljanja precej nizke v primerjavi z GoDaddy-jem in za gostovanje storitev mora potekati za gostovanje InMotion. Poleg tega boste za prvo leto dobili tudi brezplačno WhoisGuard in dobro opremljeno nadzorno ploščo za enostavno upravljanje podjetja NameCheap.

Prosimo, ne oklevajte, če želite deliti to primerjavo Namecheap proti Godaddy na družbenih medijih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map