Kako enostavno dodati sidrne povezave v WordPress in zakaj?

0

Izkoristimo sidrne povezave v naših dolgotrajnih objavah v WordPressu, da uporabnikom pomagamo, da hitro skočijo na temo, ki jo iščejo.


Oglejte si objavo naših registratorjev domen in v poglavju »Hitra navigacija« boste videli primere sidrnih povezav. Sidrne povezave so običajno postavljene v kazalo, tako da lahko uporabnik, ki išče določeno vsebino, do tega hitro dostopa.

Poleg tega je dobro tudi s strani SEO, saj lahko Google pri rezultatih iskalnikov prikaže seznam spodaj na vašem spletnem mestu.

V njem ni raketne znanosti, tako da če ste začetnik, se počutite svobodno, to je zelo enostaven postopek.

V glavnem obstajata dva načina uporabe povezav za sidranje: ročna in samodejna. Tukaj se bomo pogovarjali o obeh.
Torej, pojdimo naprej in začnimo z dejanskim primerom sidrnih povezav. Spodaj je seznam tem, ki jih bomo obravnavali.

Kliknite na temo, o kateri se želite naučiti, in pripeljala vas bo do lokacije.

Hitra navigacija

Kaj je sidrna povezava / oznaka?

Sidrna povezava je vrsta povezave znotraj objave, ki jo preskoči na določeno mesto v isti objavi / strani. Uporabnike vodi do določene vsebine v objavi, v kateri jih najbolj zanima. Tako se izkaže za pomoč uporabnikom, ki pristanejo na vaši spletni strani.

Povprečni uporabnik traja približno dve do tri sekunde, ali naj ostane na spletnem mestu ali ne. Zato je čas, da ostanejo na vašem spletnem mestu.

Najboljši način, da jih prepričamo, je zagotavljanje vsebine, ki jih zanima. In tu igrajo sidrne povezave nujno vlogo. S klikom na povezavo lahko uporabniki preskočijo ostalo vsebino in skočijo na del, ki ga želijo prebrati.

Prednost oznake sidra?

Pomoč pri organizaciji vsebine: S pomočjo sidra lahko stvari ohranjate v redu. Na primer, imate daljšo objavo. S pomočjo sidrne oznake jo lahko organizirate in izboljšate uporabniško izkušnjo. Poleg tega sidra namesto razdelitve vsebine na različne objave omogočajo spletnemu skrbniku, da obdrži vse na enem mestu, ne da bi vsebino zapletel..

Prihranite čas in brez drsenja: Skoraj največja korist za vaše občinstvo je, da se jim ne bo treba pomakniti do konca, da bi prebrali vsebino, ki ste jo postavili na koncu objave. In včasih, ko se hitro pomikate, celo prečkate vsebino, ki jo iščete, kar je zmedeno. Torej, da skočite na prave sidrne oznake vsebine, so uporabnikom zelo koristne.

Za uporabo v SEO / iskalnikih: Druga mamljiva prednost je, da iskalniki, kot je Google, v rezultatih iskanja uporabljajo sidrne povezave, tako da lahko uporabniki neposredno pristanejo na določeno vsebino, na katero se povezujete. To je plus točka za več prometa in izboljšanje uvrstitve v iskalnikih

sidrna povezava v Googlu

Dovolj je pogovor, zdaj pa preidimo na postopek, kako ga lahko dodate.

Kako ročno dodati sidrno povezavo v WordPress:

Ročni postopek je običajno boljši, če želite v svoj članek dodati manj specifičnih povezav. Sestavljen je iz dveh korakov.

 1. Sidrna povezava z znakom #. Tam uporabnik klikne in skoči na vsebino, ki jo želi prebrati
 2. Kraj, kamor želite uporabnik pristati, ali lahko rečemo, da je glavna vsebina, na katero se povezujete.

Začnimo

Korak 1:

Odprite WordPress objavo, v kateri želite uporabiti sidrne povezave. Zdaj izberite besedilo, ki ga želite povezati, in nato vstavite gumb povezave, ki je na voljo v urejevalniku WordPress

kako vstaviti sidrno povezavo

Po kliku gumba Vstavi se bo pojavilo majhno okno, kamor običajno postavite povezave. Tokrat za sidrno povezavo uporabite # in nato vnesite ključne besede, povezane s poglavjem, na katerem bo uporabnik pristal.

In nato pritisnite gumb Uporabi. Tu je nekaj hitrih nasvetov med tipkanjem povezave #.

 • Ne uporabljajte dolgih in zapletenih stavkov.
 • Uporabite ključne besede, s katerimi povezujete.
 • Vezniki niso bistveni, ampak le naredijo besedilo bolj berljivo, zato to uporabite.

Doslej ste uspešno ustvarili sidrno povezavo, vendar s klikom na to ne bo nič. Zato, ker niste postavili ID-ja za povezavo, tako da vas brskalnik ne bo vodil nikamor.

2. korak:

Korak 2 je zelo preprost kot prvi korak in vključuje preprosto kodno vrstico. V urejevalniku WordPress, medtem ko ostajate v svoji objavi, se pomaknite navzdol do vsebine, po kateri želite, da uporabnik krmili, ko klikne sidrno povezavo, ustvarjeno v prvem koraku.

Na primer, želimo, da se uporabnik pomeri do odstavka, prikazanega na spodnji sliki.

sidrna oznaka

Zdaj kliknite gumb »Besedilo«, ki je v zgornjem desnem kotu urejevalnika WordPress.

Pomaknite se do odstavka in nato vnesite to kodno vrstico

 

Namesto naslov odseka, postavite isti naslov, ki ga uporabljate v prvem koraku, vendar brez # predpone. Glej spodnjo sliko.

Če želite videti, ali ste sidro postavili ali ne, se lahko v urejevalniku WordPressa preklopite nazaj na način “Visual”. Tako majhen znak lahko vidite

Čestitamo! Sidrno povezavo / oznako ste uspešno postavili. Zdaj shranite svojo objavo in jo »Predogled« preverite, ali deluje ali ne.

Hitri povzetek

 • Izberite besedilo, ki ga želite uporabiti kot sidrno povezavo. Uporabite povezavo za vstavljanje in namesto da dodate URL druge strani, vnesite ključno besedo z #. Na primer # najhitrejši avtomobili
 • Zdaj se pomaknite do razdelka z vsebino, kamor želite, da vaši uporabniki skočijo, ko kliknejo sidrno povezavo.
 • Preklopite v način »Besedilo« urejevalnika WordPress. Nato postavite to kodo

Po našem primeru bo

Kako samodejno dodati povezave sidra s pomočjo vtičnika?

1. metoda

Uporaba WordPress vtičnika je najlažji način za dodajanje sidrnih povezav v daljše objave. Torej pojdite na WordPress vtičnike in namestite TinyMCE Advanced. Je eden najboljših vtičnikov za dodajanje sidra z namestitvami 2M +. Po namestitvi in ​​aktiviranju vtičnika boste videli, da dodaja dodatne funkcije v urejevalniku WordPress

vtičnik za dodajanje sidrne povezave

Korak 1:

Ko namestite in aktivirate, pojdite v svojo objavo in naredite naslednje

 • Izberite besedilo, ki ga želite uporabiti kot sidrno povezavo
 • Uporabite gumb za vstavljanje povezave

kako vstaviti sidrno povezavo

 • Zdaj namesto da bi se povezali na drugo stran / objavo, preprosto vnesite ključno besedo z #, povezano z besedilom, na katero se povezujete.

(Zaenkrat je to enak postopek kot v koraku 1, ko opisujemo dodajanje povezav za ročno sidranje.)

2. korak:

V koraku 2 naredite naslednje

 • Premaknite se na odstavek, v katerem želite, da se uporabniki pomikajo, ko kliknejo sidrno povezavo, ki ste jo ustvarili v Korak 1.
 • Izberite besedilo, do katerega želite povezati.
 • Nato iz prikazanih funkcij vtičnika kliknite »Vstavi« in nato »Sidri«

samodejno dodajte sidrne povezave

 • Vnesite ime, ki ste ga dali v 1. koraku, tako kot mi Bali-Indonezija, vendar pri vnosu ID-ja ne uporabite #.

Čestitamo! To ste uspešno opravili. Ta vtičnik prihrani veliko vašega dragocenega časa, saj vam ni treba puščati urejevalnika »Vizualno« v urejevalniku besedila. Prav tako vam ni treba ročno vnašati nobene kodne vrstice.

2. način:

Druga metoda za uporabo sidrnih povezav za izboljšanje uporabniške izkušnje je uporaba drugega vtičnika. Proces naredi še hitreje kot zgoraj omenjeni vtičnik. Enostavna vsebina je eden najboljših vtičnikov, ki so zelo koristni za spletne skrbnike, ki objavljajo dolge članke. Ima več kot 100K namestitev s precej dobro oceno.

Pojdite na iskanje po razdelkih vtičnikov WordPress Enostavna vsebina mize ter jo namestite in aktivirajte.

Ta vtičnik večino dela opravi precej samodejno. Ustvaril bo kazalo vsebine s sidrnimi povezavami z ugibanjem naslovov kot razdelka z vsebino, kamor želite voditi svojo publiko. Iz nastavitev vtičnika pa ga lahko prilagodite glede na svoje potrebe.

Pa začnimo

Korak 1

 • Namestite in aktivirajte vtičnik
 • Zdaj se pomaknite do nastavitev vtičnika, kot je prikazano spodaj

nastavitev vtičnika za samodejno sidranje

 • Vtičnik je privzeto omogočen za strani, zato ga v razdelku »Omogoči podporo« omogočite za objave.

 • Možnost »Samodejno vstavljanje« omogoča samodejno dodajanje sidrnih povezav za vse objave. Če pa ga želite prikazati v izbranih objavah, počistite to možnost.

 • Pomaknite se navzdol, kjer lahko konfigurirate nastavitve, na primer kje za prikaz tabele in kdaj jo lahko prikažete itd.

sidrne povezave vsebine

 • Nadaljnje nastavitve vključujejo njegov videz.
 • V »Napredno« nastavitve, lahko izberete, kateri naslov naj bo vključen ali izključen iz tabele.
 • Ko opravite želeno nastavitev, ne pozabite pritisniti gumba »Shrani spremembe«.

2. korak

Kako torej postavite kazalo vsebine v objave?

 • Če omogočite Samodejno vstavljanje, bo vtičnik samodejno dodal vsebino za vse objave.
 • Če želite ročno vstaviti vsebino sidrnih povezav, se pomaknite na to objavo.
 • Ko ste v urejevalniku sporočil WordPress, se pomaknite navzdol do konca in prikazal se bo „Vsebina“, kjer lahko preverite možnost „Vstavi vsebino“..
 • Shranite spremembe in pojdite v predogled.

Vtičnik samodejno prikaže vsebino glede na vaše nastavitve.

Zaključek:

Tudi če ste začetnik, lahko sidrne povezave uporabite skoraj brez napora. Zgoraj smo omenili različne načine, kako lahko ročno in samodejno vstavite sidrne povezave. Če običajno objavljate dolge članke, je uporaba sidrnih povezav najboljši način, da občinstvu hitro omogočite dostop do vsebine. Poleg tega vam ponuja tudi plus točko z vidika iskalnika.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map