BlueHost vs HostGator 2020 [Pregledana hitrost, čas in funkcije]

0

Ste zmedeni, koga izbrati med BlueHostom in HostGatorjem?


Primerjava BlueHost proti HostGatorju

Ker sta ta dva znana kot zanesljivi in ​​poceni ponudniki gostovanja WordPress, da ustvarite spletno mesto z uporabo večjih CMS, kot so Joomla, Drupal ali WordPress. In zato se ljudje zdijo zmedeni, ko izberejo enega od njih. Oba gostitelja ponujata gostovalne načrte skoraj po enakih cenah in vključujejo vse bistvene funkcije, kot so cPanel, namestitveni program z enim klikom, najnovejša različica PHP in e-poštni računi itd..

Hitra dejstva – BlueHost vs HostGator Review

Tako BlueHost kot HostGator sta last EIG (Endurance International Group). Skupina je pridobila tudi mnoga druga velika imena v gostiteljski industriji in je v partnerstvu z WordPress.com, SiteLock in Comodo itd..

  • BlueHost je EIG pridobil leta 2010.
  • HostGator je EIG kupil leta 2012.

Сігналы абмеркавання

Hitri pregled BlueHost vs HostGator

BlueHost je na Wordpres.org naveden kot eden izmed priporočenih ponudnikov. Podjetje je zelo znano zaradi svojih ekonomičnih cen in zato gostuje na več kot dveh milijonih spletnih strani. Ponujajo tudi različne možnosti, ki jih je mogoče razširiti, kot so oblak, namensko in VPS gostovanje.

Po drugi strani je HostGator tudi velik igralec in je zaposlil več kot 500 zaposlenih. Zdaj upravljajo z več kot 8 milijoni domenskih imen in 400.000 strank po vsem svetu. Poleg tega ponujajo tudi številne gostovalne rešitve z zelo razumnimi cenami.

BlueHost

HostGator

Torej, tukaj smo primerjali BlueHost proti HostGatorju, da se boste lažje odločili. In prepričani smo, da boste na koncu članka lahko rešili to zmedo in izbrali najboljšega.

Primerjava BlueHost proti HostGatorju: Kdo bo zmagal v bitki?

Ugled

Uporabnikova reakcija glede teh dveh ponudnikov je različna, vendar vidimo, da je BlueHost nekoliko bolj cenjen kot HostGator. Morda obstaja kakšen možen razlog, kot je BlueHost uradno priporoča WordPress pa tudi številni vplivni blogerji.

Prav tako ima BlueHost odličen ugled med blogerji in spletnimi skrbniki, ki želijo samo začeti blog. Medtem ko se po drugi strani mnogi pritožujejo, da HostGator poskuša zmede novincev s svojimi taktikami za prodajo.

Bil je čas, ko je HostGator veljal za enega odličnih ponudnikov storitev, zdaj pa mnogi uporabniki niso zadovoljni s svojo kakovostjo, zlasti s podporo strankam. Kakovost storitev BlueHost je zanemarljiva. Torej gremo za BlueHost, ko gre za ugled.

Zmagovalec: BlueHost

Občasni čas

Poskrbeti morate, da vaše spletno mesto ne bo propadalo precej pogosto, ker lahko to uniči ugled vašega spletnega mesta. Resnična resnica je, da izpadov ni mogoče v celoti odpraviti. Toda to lahko zmanjšate z gostovanjem spletnih mest pri kakovostnih ponudnikih gostovanja.

BlueHost zagotavlja trden čas delovanja. Račun, ki ga uporabljamo, deluje kompetentno. Do zdaj se nismo soočili z nobenim incidentom, ko njihov povprečni čas upada pade pod 99,9% podaljška. Tu je statistika Uptime, ki jo je opravil robot Uptime, ki se je začel ukvarjati z l.

BlueHost Uptime

UptimeTest BlueHost gostovanje

Tudi na nasprotni strani HostGator deluje zelo dobro in v nekaj mesecih uspe 100-odstotno opraviti, vendar jim manjka doslednosti.

Trenutno jim gre dobro, kot lahko vidite na spodnji sliki, ki dokazuje, da so bili v zadnjih 7 dneh% 100. Ko pa gre za 30-dnevno obdobje spremljanja, povprečno podaljšanje postane 99,98%. Če govorimo o obdobju pred 30 dnevi, potem se srečujemo tudi z dvema odpovedoma, 1. traja 1 minuto, drugi pa na svoji spletni strani 3 minute..

Čeprav gre za manjše odmore, vendar kot celota to postane resen izpad.

Ustime HostGator

UptimeTest HostGator gostovanje

Da, vedno obstajajo možnosti izpadov pri vsakem ponudniku gostovanja, toda glede na našo statistiko o upodabljanju BlueHost vs HostGator BlueHost je očitni zmagovalec.

Zmagovalec: BlueHost

BlueHost

HostGator

Hitrost

Sovražite čakati? Nihče ni všeč, da njihov brskalnik kar naprej nalaga stran in na koncu spletno mesto naloži s pokvarjeno vsebino. Če si strežniki vzamejo več časa za nalaganje strani, to pomeni majhno hitrost in s tem povzroči zmanjšanje prometa. In ko ni prometa, kakšen je namen vzdrževanja spletne strani. Po podaljšku je hitrost naslednji nujni element, ki ga morate upoštevati.

Če primerjamo statistiko hitrosti, sta si obe podjetji zelo blizu

Test hitrosti BlueHost

Test hitrosti Pingdom BlueHost

Test hitrosti HostGatorja

Test hitrosti Pingdom HostGator

Povzetek statistike pojasnjuje, da oba večinoma naložijo stran manj kot 1 sekundo. Včasih pa spletno mesto, ki ga gostijo Strežniki HostGator trajajo med 800 – 1500 ms. Trajanje je še vedno spoštljivo, toda krajši čas nalaganja pomeni nalaganje spletnega mesta hitro, kar je najbolje za vaše spletno mesto.

Spletno mesto, ki gostuje na strežniku BlueHost, ima večjo velikost strani kot HostGator, vendar se še vedno nalaga hitreje kot HostGator.

Zmagovalec: BlueHost

Obremenitveni test

S preizkusom obremenitve lahko presodite kakovost strežnikov. Da preverite, ali obe podjetji zagotavljata trajnostno in zanesljivo spletno gostovanje, uporabljamo znano orodje, znano kot LoadImpact.

S pomočjo tega orodja navidezna uporabnika pošiljamo na oba spletna mesta, ki jih gostita na strežnikih HostGator in BlueHost.

Spodaj preverite statistiko in poiščite najboljšega gostitelja.

Statistika HostGator kaže, da so rezultati za do 30 virtualnih uporabnikov povsem zadovoljivi, čas nalaganja pa večinoma ostaja manj kot 630 ms. Toda po tem strežnik pokaže nestabilno vedenje in čas nalaganja se je povečal na 16sec.

Statistika nalaganja HostGatorja

LoadImpact Test HostGator Server

Statistika BlueHost LoadImpact

Glede na statistiko BlueHost, njihov strežnik na začetku traja skoraj 950 ms, potem pa strežniki igrajo precej dobro, saj skrajšajo čas nalaganja. Če opazite, vidite, da večinoma čas nalaganja mesta ostane manj kot 900 ms in so le redki primeri, ko zadene 1sec. Doslednost lahko vidite tudi v vrstici časa nalaganja.

Torej, to pomeni, da lahko BlueHost gonilniki učinkovito upravljajo promet, tudi če je več uporabnikov več.

LoadImpact test BlueHost gostovanje

Zmagovalec: BlueHost

Podporne storitve

Kaj pa politika podpore spletnega gostitelja? Ali nudijo 24/7 tehnično podporo? To je eno področje, ki je za začetnike in strokovnjake najpomembnejše.

Obe podjetji ponujata 24/7 klepet v živo, telefon, e-pošto, sistem vozovnic in bazo znanja s polnimi članki. A sta oba hitra?

Storitve podpore BlueHost so hitrejše od HostGatorja. Kadar koli potrebujemo pomoč ali nekaj informacij, začnemo klepet v živo in se povežemo pod 5 – 7 minut.

Ko pa govorimo o tem HostGator Klepet v živo je grozno. Začnete klepet v živo, da lahko hitro dobite odgovor. Vendar v povprečju trajajo skoraj 10 – 40 minut, celo včasih morate čakati skoraj eno uro. Recimo, da želite imeti več virov ali vaše spletno mesto naleti na kakšno napako in takoj potrebujete pomoč, vendar le spijo. To je znak, da “Brez skrbi za stranke”.

Zmagovalec: BlueHost

BlueHost

HostGator

HostGator vs BlueHost gostovanje funkcije

Skladiščni prostor

Koliko torej potrebujete prostora za shranjevanje vsebine spletnega mesta? Preprosta spletna stran z informacijami običajno ni potrebovala veliko prostora. BlueHost ponudba 50 GB shranjevanje v osnovnem načrtu, medtem ko je HostGator njihovo shranjevanje označil kot “Neomejeno”.

Neomejeno pomeni, da ni omejitev, ko pa podjetje meni, da vaše spletno mesto porabi več sredstev, vas bo obvestilo o nadgradnji načrta. Običajno ko ponudnik reče neomejeno ali neomejeno, to pomeni skoraj 100 GB. Uporabniki HostGatorja lahko brez težav naložijo vsebino do 200 GB, nato pa jih bodo morda morali nadgraditi.

Zmagovalec: HostGator

Pasovna širina

Pasovna širina je prenos podatkov, ko vsak obiskovalec obišče vaše spletno mesto. Lahko rečemo tudi, da je število obiskovalcev, ki jih lahko obišče vaše spletno mesto. Če nimate pasovne širine, potem nihče ne more obiskati vaše strani.

Vendar ni skrbi, ker tako BlueHost kot HostGator zagotavljata neomejeno pasovno širino za vse načrte.

Zmagovalec: Tie

E-poštni računi

E-poštni račun z blagovno znamko se zdi bolj profesionalen in vam omogoča večji nadzor.

Zato izberite ponudnika, ki vam omogoča ustvarjanje številnih e-poštnih računov. BlueHost omogoča do 5 e-poštnih računov in 100 MB e-poštnega prostora za shranjevanje v vsakem računu. To je dovolj, ker imajo večinoma spletna mesta na posameznih ravneh en ali dva e-poštna naslova, da ostaneta v stiku s svojimi obiskovalci.

HostGator ponuja neomejeno število e-poštnih računov za vse njihove načrte kar jim bo v tem krogu jasno prineslo zmago nad BlueHostom. Tukaj upoštevajte, da oba ponudnika gostovanja podpirata spletno pošto, POP in IMAP.

Zmagovalec: HostGator

BlueHost

HostGator

Nadzorna plošča

Zapletena zaledna plošča ne samo, da deluje, ampak tudi izgublja dragocen čas. Ni pomembno, da če podjetje ponuja lastno izdelani panel ali industrijski standard cPanel, ampak poanta je, da bi moralo biti enostavno razumeti.

Oba ponudnika ponujata cPanel, ki je zaradi svoje intuitivne narave na trgu zelo pogost.

Nadzorna plošča BlueHost

Nadzorna plošča nadzorne plošče BlueHost

Nadzorna plošča HostGator

Nadzorna plošča nadzorne plošče HostGator

Če trenutno uporabljate cPanel, potem premik na BlueHost ali HostGator ne povzroča zmede. Iskreno, BlueHost cPanel je bolj barvit in vključuje WordPress orodja. Ker oba ponujata cPanel, tako da je to neodločen rezultat.

Zmagovalec: Tie

[Opomba: Osebno imamo rad bolj kot HostGator nadzorno ploščo BlueHost.]

BlueHost

HostGator

Namestitelj aplikacij

Gotovi so dnevi, ko se morate naučiti ukazov za namestitev spletne aplikacije (skripta), kot je WordPress. Zdaj so se predstavili vsi najboljši ponudniki gostovanja WordPress Instalacijski program z enim klikom ki omogoča hitro namestitev. Samo nekaj klikov.

Ne samo WordPress oba spletna gostitelja ponujata številne skripte, kot so Joomla, Drupal in PrestaShop itd. za enostavno izvajanje namestitev.

Zmagovalec: Tie

Različica PHP

PHP je najbolj znan programski jezik in pokriva skoraj 82% spletnih strani. Koliko je torej pomembno, da izberete podjetje, ki podpira najnovejšo različico PHP-ja?

Odgovor je preprost najnovejša različica PHP, kot je 7.0, 7.1, lahko znatno izboljša hitrost spletnega mesta. Tukaj lahko izveste več o PHP.

Najnovejša sta HostGator in BlueHost različice. Vendar pa lahko nadgradite tudi na katero koli staro različico, kot je 5.6 ali 5.4.

Zmagovalec: Tie

BlueHost

HostGator

Parkirane domene

Morda ne boste čutili nujnosti parkiranih domen že na samem začetku, ko pa ste znani, uporabite to za zaščito blagovne znamke in prometa. Na primer, imate domeno abc.com in prejemate pomemben promet. Kaj pa, če nekdo ustvari ime domene, podobno vam, kot je abc.net? Obstaja možnost, da bo dobil nekaj vaših potencialnih obiskovalcev.

Parkirana domena vas varuje pred takšnimi primeri. Z Osnovni načrt BlueHost lahko parkirate 5 domen. Če kupite abc.net, lahko navedete svoje ime domene (abc.com) in kadar koli obiskovalec odpre abc.net, bo samodejno preusmeril na vaše spletno mesto (abc.com).

Vendar HostGator ni ponudil nobenega objekta za parkiranje domen v svojem osnovnem načrtu. Če je v vašem primeru nujno parkiranje domen, potem HostGatorjev načrt za izločanje ni dobra izbira.

Zmagovalec: BlueHost

Samodejno selitev spletnega mesta

Migracija spletnega mesta se je izkazala za priročno možnost, ko ste se odločili, da svoj blog / spletno mesto prestavite iz obstoječega ponudnika na drugega. Razlogi za migracijo so lahko več, kot je pomanjkanje možnosti, ki jih je mogoče povečati. Drugi razlog bi lahko bil, da obstoječi ponudnik ni več kvaliteten ponudnik.

Torej, če želite preiti s starega ponudnika na HostGator, potem samo izpolnite njihov obrazec za prenos in ti bodo prenesli vse stvari kot so baze podatkov, vsebina in skripte itd. brez stroškov. Ne pozabite, da ste primerni za samodejno selitev v prvih 30 dneh od prijave. Po 30 dneh vam bo skrbnik le pomagal.

Medtem ko boste na drugi strani to presenetili BlueHost zaračuna 149,99 USD za samodejno migracijo spletnega mesta. Če želite svoje spletno mesto prestaviti na strežnike BlueHost, potem bolje to storite sami. Na spletu je na voljo veliko vadnic.

Zmagovalec: HostGator

Šifriraj SSL

Na začetku je bil SSL pomemben del spletnih mest, ki se ukvarjajo z osebnimi podatki strank, kot so imena, naslov, številke kreditnih kartic itd. Uporablja se za šifriranje uporabnikove osebnosti z izvajanjem varnostnih protokolov za izboljšanje varnosti in zasebnosti.

Zdaj pa postane obvezen del vsakega spletnega mesta in blogov, ne glede na to, ali imate, na podlagi vsebine blog ali spletno mesto za e-trgovino zaradi nedavne Googlove napovedi. Ker iskalniki (Google) dajejo določeno prednost uvrstitvi na spletna mesta s SSL.

BlueHost cPanel predstavljen z opcijo Let’s Encrypt v vseh njihovih načrtih. To uporabniku omogoča, da SSL aktivira v samo nekaj klikih. Toda HostGator doslej ni uvedel tovrstne avtomatizirane in priročne funkcije (naj bo Encrypt). Seveda dajo tudi SSL za vse svoje načrte, vendar morate opraviti nekaj tehničnega dela za aktiviranje tega in plačati dodatne stroške.

Zmagovalec: BlueHost

BlueHost

HostGator

Varnostno kopiranje podatkov

Lastnost varnostnih kopij je zadnje upanje, ko se vam je vse zmešalo in ne vidite rešitve. Z obnovitvijo varnostne kopije se vaše spletno mesto preklopi na položaj, ko ste nazadnje ustvarili varnostno kopijo. Zato je treba ustvariti varnostno kopijo. Obstaja veliko brezplačnih in plačljivih storitev za varnostno kopiranje celotnih ali izbranih elementov spletnega mesta.

Možnost ustvarjanja varnostnih kopij, ki jo ponuja podjetje za gostovanje, skupaj s načrtom, ki je običajno naveden na nadzorni plošči in vam ni treba namestiti nobenega vtičnika.

BlueHost ponuja tako brezplačne kot tudi plačane rezervne storitve. Storitev lahko konfigurirate tako, da ustvarja dnevne, tedenske in mesečne varnostne kopije. Če pa želite varnostno kopijo prenesti v računalnik, lahko to storite prek FTP-ja. Prav tako ni nobene pristojbine za obnovitev varnostne kopije.

HostGator tu slabo dela. V podjetju pravijo, da ponujajo brezplačno varnostno kopijo in da, prav imajo, vendar vedno, ko želite obnoviti varnostno kopijo, zaračunajo 15 dolarjev. Resno ?? Jah! Resni smo. Torej, kaj bomo naredili z brezplačnimi storitvami, ki lahko naredijo samo varnostno kopijo, vendar ne dovolijo brezplačne obnovitve?

Zmagovalec: BlueHost

Cenitev

Cena je še en zelo pomemben element, ki ga je treba upoštevati zlasti za tiste, ki imajo omejena sredstva. Zagotovite si, da dobite vrednost za svoj denar. Obe podjetji ponujata skupne, WordPress, VPS in namenske gostovalne načrte.

Brezplačno ime domene

Ime domene je spletni naslov katerega koli spletnega dnevnika ali spletnega mesta. Brez tega ne morete nastaviti spletnega dnevnika. Številni ponudniki gostovanja ponujajo to brezplačno, če kupite načrt gostovanja. BlueHost ponuja tudi brezplačno ime domene skupaj s spletnim gostovanjem. Prvo leto vam ni treba plačati niti denarja.

HostGator svojim strankam ni ponudil brezplačnega imena domene. To bo prvo leto nekoliko več kot BlueHost.

Zmagovalec: BlueHost

BlueHost

HostGator

Domene & Varnost zasebnosti

Kaj pa, če želite kupiti samo ime domene? Čeprav obstajajo še nekateri najboljši registratorji domen, pa BlueHost in HostGator prav tako izstopata. Med njihovimi cenami je rahla razlika.

BlueHost zaračuna 11,99 USD za domeno .com, medtem ko ga HostGator ponuja v $ 12,95. Toda zgodba še ni končana. Po enem letu je BH stala 15,99 USD, HG pa za obnovo zahteva 15 USD. Če torej greste v BH, lahko enkrat prihranite skoraj dolar, vendar ob plačilu ob plačilu več plačate v primerjavi s HG.

Varovanje zasebnosti domene je dodatek, ki skriva vaše zasebne podatke, kot je e-poštni naslov itd., Da vas reši pred zlonamernimi e-poštnimi sporočili in tržnimi podjetji. Toda tu upoštevajte, da ne gre za obvezen dodatek. Če želite to aktivirati, vam BlueHost ponudi v vrednosti 11,88 USD, medtem ko ponudba HostGator v 12,95 USD.

Prvo leto boste pri nakupu domene in zaščite zasebnosti pri BlueHostu prihranili skoraj dva dolarja, ob obnovitvi pa boste prihranili nekaj centov. Ker so razlike majhne, ​​je to jasno.

Zmagovalec: Tie

Spletno gostovanje

BlueHost ponuja 3 načrte za gostovanje v skupni kategoriji. Trenutno ni razlike v stroških, cene obeh ponudnikov so enake, razen osnovnih načrtov. V svojem osnovnem načrtu BlueHost ponujajo 1 brezplačno ime domene, 50 GB prostora za shranjevanje (več kot dovolj) in neomejeno pasovno širino. V tem načrtu lahko gostite eno domeno. To je zelo primerno, če želite gostiti majhen osebni blog.

HostGator v svojem načrtu za valjenje ponuja neomejeno shranjevanje in pasovno širino, vendar je omejen na gostovanje enega domenskega imena. Za razliko od BlueHosta vam pri nakupu gostiteljskega računa prvo leto ne dajo brezplačne domene.

Če govorimo o načrtih Plus (BlueHost) in Baby (HostGator), poleg osnovnega načrta, sta oba precej podobna. Lahko gostite neomejeno domen. Najbolje ustreza uporabnikom, ki so v bližnji prihodnosti nameravali ustvariti več spletnih mest, ne da bi porabili dodaten denar. Kot vidite, med višjimi načrti ni več nobenega vidnega, zato bomo ta odsek povezali kot zgoraj.

Zmagovalec: Tie

BlueHost

HostGator

Politika vračil

Politiko vračila lahko opišemo tudi kot garancijo za vračilo denarja. Podjetje si lahko prizadeva samo zadovoljiti vse svoje stranke. Ni zagotovila, da če je uporabnik v celoti zadovoljen in tako tudi drugi. Tu se začne uporabljati politika vračila in prihrani vaš denar.

Po prijavi pri BlueHost lahko v prvih 30 dneh zahtevate vračilo. Če torej menite, da njihove storitve niso zadovoljive, potem zagotovo dobite denar. Tu si zapomnite, da po 30 dneh niste upravičeni zahtevati vračila.

Medtem ko HostGator izvaja 45-dnevno pravilo vračila, torej pomeni, da imate več dni časa za preizkus njihovih storitev, preden se odločite, ali boste zahtevali vračilo ali ne?

Torej, če se odločite za BlueHost ali HostGator v zvezi z garancijo vračila denarja, ni tako težko izbrati najboljšega. Ni čisto enostavno?

Zmagovalec: HostGator

Zaključek

Torej je čas, da naredimo zaključek BlueHost proti HostGatorju. Ko govorimo o drugih vidikih, kot je brezplačni SSL, ima BlueHost prednost tudi pred HostGatorjem. Poleg tega BlueHost v svoj najbolj osnovni načrt vključuje tudi brezplačno varnostno kopiranje, parkiranje domen, brezplačno ime domene in dobro opremljeno nadzorno ploščo.

Po drugi strani pa HostGator ponuja številne druge funkcije, kot so neomejeni e-poštni računi, poddomene, višji prostor za shranjevanje e-poštnih sporočil in 4500 brezplačnih predlog spletnih mest. Vendar bi morali razmisliti o brezplačnem SSL-ju podjetja Let Encrypt, saj je to pomembno za SEO.

Brezplačni SSL lahko dobite pri CloudFlare. CloudFlare na nekaterih naših blogih že uporabljamo brezplačni SSL, najbolj ugoden del pa je, da se vam za njegovo izvajanje ni treba naučiti nobenih tehničnih stvari.. Tukaj je popoln vodnik da omogočite brezplačen SSL CloudFlare na spletnih mestih, ki jih poganja WordPress.

Na splošno so načrti BlueHost dobro zasnovani in omogočajo učinkovitejšo razpoložljivost svojih hitrih storitev, zato vam bomo predlagali BlueHost.

Prepričani smo, da vam pregled razjasni vse in ni več nobene zmede, katero izbrati med BlueHost proti HostGator?

BlueHost

HostGator

Če menite, da smo pozabili pokriti katero od glavnih značilnosti, ki bi jih morali primerjati, nam to sporočite v komentarjih. Vaše predloge in povratne informacije bomo z veseljem prebrali.

Če še vedno potrebujete pomoč in ste zmedeni glede HostGatorja in BlueHosta, se obrnite. Vedno smo tu, da vam pomagamo poiskati najboljšega spletnega gostitelja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map