Hoe u uw website-ontwikkelingswerk kunt uitbesteden

U begint misschien net met uw aanwezigheid op het web en heeft een nieuwe site nodig. Of misschien bent u een bestaande site-eigenaar en zou u willen dat uw website beter zou kunnen zijn. Er zijn veel situaties waardoor ik zeker weet dat je hebt gespeeld met het idee om je webontwikkeling geheel of gedeeltelijk uit te besteden.


Voordat u verder leest, moet ik u laten weten dat ik van de school ben dat bedrijven zich altijd moeten concentreren op hun kerncapaciteiten. Dit betekent dat als uw belangrijkste inkomen uit andere activiteiten dan webontwikkeling moet komen, u uw webontwikkeling moet uitbesteden!

Houd er rekening mee dat het uitbesteden van webontwikkeling niet echt alle druk van uw schouders afneemt, alleen de noodzakelijke onderdelen.

Hoe outsourcing werkt

Over het algemeen werkt outsourcing van webontwikkeling als volgt:

1- Kies een juiste outsourcingpartner

2- Eerste contact en configuratie

3- Plan en stel mijlpalen in

4- Contracten opstellen

5- Ontwikkeling en lancering

Inleiding: webdesign versus webontwikkeling

Hoewel veel mensen misschien zeggen dat het gewoon een kwestie is van terminologie, is webdesign en -ontwikkeling niet echt hetzelfde. Design heeft betrekking op de esthetiek van de site – hoe mooi het eruit ziet. Ontwikkeling kan betrekking hebben op het ontwerp van de site, maar omvat ook de bouw van de engine die de site beheert.

PSD naar HTML / PSD naar WordPress werkt niet meer

Al geruime tijd geleden beschreven bedrijfseigenaren een ontwerper hoe ze wilden dat hun website eruit zou zien. De ontwerper zou het uiterlijk van de site opstellen met iets als Photoshop en het vervolgens overhandigen aan een ontwikkelaar die het PSD-bestand in HTML-code zou veranderen.

Dit is nu grotendeels verouderd, dankzij de enorme toestroom van apparaten met verschillende schermformaten. Een ‘one size fits all’-ontwerp is niet langer haalbaar, en tenzij u bereid bent tijd en geld te besteden aan het afzonderlijk ontwerpen en ontwikkelen van elk apparaattype – is PSD naar HTML niet realistisch meer.

PSD naar HTML is nog steeds een enorm onderwerp op internet (zie zoeken) – ook al is een ‘one size fits all’ ontwerp tegenwoordig niet meer haalbaar.

Kijk bijvoorbeeld eens naar WordPress en overweeg dit feit. Het gebruik van sjablonen kan veel van de ontwerplasten verlichten en veel van hen reageren, wat betekent dat de sjablonen zich aanpassen aan verschillende schermformaten.

Begrijp me niet verkeerd, je kunt het nog steeds doen, je kunt zelfs je PSD-bestanden zelfs omzetten in WordPress-sjablonen, maar is het de moeite waard?

Hoe Outsourcing Web Development werkt

Het eerste dat u moet weten, is dat u, zelfs als u uw webontwikkeling uitbesteedt, als toekomstige site-eigenaar nog steeds zeer nauw betrokken zult zijn bij het ontwikkelingsproces. Van het kiezen van de juiste partner tot het bepalen van de exacte reikwijdte van uw online activiteiten, uw input is van vitaal belang als u verwacht niet teleurgesteld te zijn door wat uw webontwikkelaars blijken te zijn.

Onthoud: webontwikkelaars zijn hetzelfde als andere bedrijfseigenaren – ze zijn experts in hun eigen vakgebied. Wat u nodig heeft, is om uw expertise in uw domein aan hen door te kunnen geven en hen in staat te stellen die kennis om te zetten in hun technisch ontwerp. Zorg ervoor dat dingen zo eenvoudig mogelijk worden beschreven, zodat er geen ruimte is voor verkeerde interpretatie.

Klacht over IndiaHet web staat vol met klachten over uitbestede webontwikkeling

Wat te verwachten 

 • Vertragingen op de projecttijdlijn
 • Voorgestelde wijzigingen aan uw ontwerpen
 • Intern personeel moet de tijd krijgen om contact te onderhouden met de ontwikkelaar
 • Ten minste kleine kostenoverschrijdingen

Wat u niet kunt verwachten:

 • Inhoud voor de website
 • Eventuele speciale afbeeldingen / video’s
 • Zoekmachine & sociale media marketing
 • Webhosting en domeinnaam

1. Kies een juiste outsourcingpartner

Nu we dat uit de weg hebben geruimd, hoe kun je dan zien of een webontwikkelaar geschikt is voor jou? Het is niet zo eenvoudig als het lijkt.

Afgezien van de gebruikelijke spam van Nigeriaanse prinsen en de IRS die me vragen om op de een of andere manier aan mij toegeschreven miljoenen terug te vorderen, ben ik de afgelopen jaren ook begonnen met het ontvangen van spam van webontwikkelaars. Dit zijn meestal individuen en de spam is zelfs geëvolueerd naar cold calls om hun diensten te verkopen.

Er zijn tegenwoordig letterlijk duizenden webontwikkelingsbedrijven en een nog groter aantal freelance webontwikkelaars. Het probleem is om de juiste te vinden om met u samen te werken op uw website.

Hier zijn een paar tips om er een te kiezen;

 • Vraag hen om referenties – Alle webontwikkelingsbedrijven kunnen een eigen fatsoenlijke site bedenken en deze aanspreken, maar het bewijs is dat ze tevreden klanten hebben. Controleer die referenties en let op hun opmerkingen.
 • Evalueer de communicatiestroom – Vraag hoe de werkcommunicatiestroom eruit ziet. Ik heb ooit met een ontwikkelaar gewerkt die een zeer zwijgzame aanpak had – ik communiceerde met hun ondersteunend personeel, die communiceerde met hun technische staf en scheidde andere mensen die de facturering, klachten enzovoort behandelden. Het proces verliep tergend langzaam en vaak verwarrend.
 • Pas uw budget aan – Het zal vaak verleidelijk zijn om met een kleinere ontwikkelaar te gaan die je de maan en de sterren belooft voor een schijntje. Ter vergelijking: een groter, meer gerenommeerd bedrijf kan op zijn hoede zijn voor sommige dingen die u nodig heeft: luister realistisch en onpartijdig naar beide partijen voordat u beslist over het risiconiveau dat u bereid bent te nemen.

Geweldige opties voor outsourcing

Outsource platform # 1- Codeerbaar

Codeerbare homepage (bezoek online)

Opgericht in 2012, begon Codeable met het aannemen van getalenteerde individuen en deze vervolgens uit te huren aan diegenen die ad-hoc website-ondersteuning nodig hadden. Tegenwoordig zijn ze veranderd in een van de beste bronnen die beschikbaar zijn voor mensen die WordPress-vaardigheden nodig hebben.

Ze hebben het freelancingsysteem vereenvoudigd om de tijd en moeite te verminderen die nodig zijn om de juiste vaardigheden te vinden. Het enige wat u hoeft te doen is hen te vertellen wat u wilt en zij zullen u helpen de juiste talenten te vinden en een enkele prijs te citeren – ondersteund met een garantie.

* Opmerking – We werken samen met Codeable en hebben hier een ingebouwd offerteformulier. Dien uw projectdetails in en vraag om 1) een gratis offerte en 2) aanbeveling voor ontwikkelaars; via dit formulier. 

PROS

 • Redelijke uurtarieven tussen $ 70 en $ 120
 • Een enkele prijsopgave helpt de focus van de kosten af ​​te houden
 • Deskundige freelancers in meer dan 60 landen
 • 28 dagen bugfixgarantie

CONS

 • Bovenop het uurtarief wordt 17,5% servicekosten geheven
 • Servicekosten worden niet gerestitueerd
 • Alleen WordPress-specifieke vaardigheden beschikbaar

Ga naar Codeable

Outsource platform # 2- Stack Overflow

Stackoverflow (bezoek vacaturebank hier).

Als een freelancenetwerk gespecialiseerd in codegoeroes, begon Stack Overflow al in 2008. Ze zijn zo gegroeid dat ze vier financieringsrondes hebben doorlopen voor een bedrag van $ 70 miljoen. Tegenwoordig beschikken ze over een netwerk van meer dan 50.000 ontwikkelaars.

Wat ze uniek maakt in de freelancenetwerkruimte, is hun Q&Een model waarmee u eenvoudig vragen kunt stellen en kunt deelnemen aan het delen van kennis. De site is een verzamelpunt voor bekwame ontwikkelaars die graag deelnemen aan Q&Een sessies.

PROS

 • Geen extra kosten – betaal alleen wat de freelancer in rekening brengt
 • Grote community-drive Q&Een database
 • Staat vacatures toe

CONS

 • Traditionele banenlijststructuur om freelancers te vinden

Ga naar StackOverflow

Outsource platform # 3- Fiverr

Vijf talenten in programmeren en tech (bezoek online).

Fiverr is nog een andere bron waarmee je door pools van freelancers kunt bladeren voor alles van het maken van inhoud tot ondersteuning voor sociale media. Ze stellen freelancers in staat om aanbiedingen te maken die vervolgens door u kunnen worden gekozen. Je kunt ook een vacature maken (een ‘verzoek’ plaatsen) die je specifiek nodig hebt en Fiverr-freelancers toestaan ​​om erop te bieden.

Voor elke transactie neemt Fiverr de korting in de vorm van een vergoeding die wordt doorberekend aan de uiteindelijke prijs. De vergoeding is afhankelijk van de transactiewaarde. Vanwege een reputatiesysteem kunnen freelancers van Fiverr agressief zijn in hun pogingen om aan hun functie-eisen te voldoen.

PROS

 • Breed scala aan vaardigheidstypes en niveaus beschikbaar
 • Bladeren door een baan kan een bron van ideeën zijn voor wat u nodig heeft
 • Fiverr houdt betalingen vast totdat u zegt dat u tevreden bent met het geleverde werk

CONS

 • Bestaan ​​van enkele verouderde berichten
 • Breed scala aan ongereguleerde prijzen
 • Sommige verkopers zijn mogelijk ongeschoold

Ga naar Fiverr

Besteed platform # 4- Toptal uit

Toptal homepage (bezoek online)

De roem van dit netwerk is dat het je helpt om werk uit te besteden aan het neusje van de zalm van de freelance webontwikkelaar. Ze zijn erin geslaagd talenten samen te brengen die alle vaardigheden omvatten die mogelijk nodig zijn voor een website, zelfs ontwerpers.

Of u nu op zoek bent naar algemene ontwikkelaars of mensen met specifieke vaardigheidsgebieden zoals Node.js of de Unity-engine, u zult waarschijnlijk hier hulp vinden.

PROS

 • Grote bron van zeer getalenteerde ontwikkelaars en ontwerpers
 • Geschikt voor bedrijven van elke omvang
 • Pre-screent freelancers op meerdere niveaus: vaardigheden, taal, arbeidsethos en meer
 • Gratis proefperiode bij alle freelancers

CONS

 • Kan duur worden met uurtarieven tussen $ 60 en $ 210
 • Aanmelden is nodig om door talenten te bladeren

Ga naar Toptal

Uitbesteden platform # 5- Gun.io

Homepage van Gun.io (bezoek online)

Gun.io probeert het traditionele pijnlijke onboarding-proces te doorbreken door zijn vaardigheden bij te dragen aan het freelance wervingsproces. Ze bundelen zeer ervaren talenten (geen nieuwkomers hier) die bereid zijn om op contractbasis te werken en keuren ze vervolgens om de juiste pasvormen te vinden voor zowel de freelancers als jij.

Ze hebben geen lijsten met freelancers waar u doorheen kunt bladeren, maar werken samen met degenen die rechtstreeks willen aannemen. Eén telefoontje om hen te helpen bij een onderzoeksmissie, zal ertoe leiden dat ze de juiste persoon voor de klus vinden.

PROS

 • Alleen zeer ervaren freelancers
 • Vooraf gescreende en beoordeelde kandidaten
 • U hoeft niet door lijsten te bladeren om te vinden wat u zoekt
 • Talent match binnen 48 uur

CONS

 • Kosten geschaald naar huurperiode – korte aanwervingen kunnen duur zijn

Ga naar Gun.io

Outsource platform # 6- Upwork

Upwork homepage (bezoek online)

Upwork is meer een multi-mix freelancing netwerksite dan een specialist in goeroes voor webontwikkeling. Ze bieden alles, van webontwikkeling tot boekhouding, gespecialiseerd in externe medewerkers die overal ter wereld beschikbaar zijn.

De manier waarop het werkt, lijkt veel op het traditionele formaat van vacaturesites, waarbij allerlei soorten talenten worden samengevoegd en vervolgens worden gecategoriseerd om te vinden. Naast freelancers staan ​​hier ook bureaus en dat geeft talentzoekers ook een extra mogelijkheid.

PROS

 • Multi-vaardigheidsniveaus beschikbaar
 • Breed scala aan vaardigheden beschikbaar

CONS

 • Aanmelden vereist om door freelancers te bladeren
 • Wat u kunt zien, is beperkt door een aanmeldingspakket (prijs variërend van gratis tot $ 499 per maand)
 • Tot 13% overhead in verwerkingskosten

Ga naar Upwork

2. Weet wat je wilt (en vertel het duidelijk)

Wat ik hier bedoel, is dat je een visie voor je website nodig hebt. Wat bedoel je? Wilt u dat uw website informatief is en uw primaire bedrijfslocatie ondersteunt, of wilt u deze gebruiken als een virtuele uitbreiding van uw bedrijf?

Er zijn hier belangrijke verschillen in reikwijdte die de webontwikkelaar moet weten.

Als je eenmaal hebt besloten wat er op je site moet komen, zorg er dan voor dat je zijn informatie duidelijk doorgeeft aan je webontwikkelaar. Hoewel uiterlijk belangrijk is, laat u niet meeslepen en concentreer u te veel op het ontwerp van uw site.

Voorbeelden: draadframe en digitale schetsen die we gebruiken wanneer we deze site in 2018 opnieuw ontwikkelen. Video-opnames, chats, afbeeldingen en handschetsen werden gebruikt om duidelijk te communiceren.

3. Stel projectmijlpalen vast

Werk samen met je ontwikkelaar om een ​​tijdlijn te bedenken die voor jullie beiden acceptabel is. In elke fase moet er een evaluatiepunt zijn om ervoor te zorgen dat u een time-out kunt bellen voor het geval u denkt dat iets niet gaat zoals het zou moeten.

De tijdlijn geeft u ook een beter idee van wanneer uw eindproduct (de website) beschikbaar zal zijn, zodat u ondersteunende activiteiten zoals een zachte lancering, sommige promoties of andere marketingactiviteiten rond de lanceringsdatum kunt plannen.

Een standaard mijlpaal in de ontwikkeling van websites. Elk webontwerpproject is uniek, maar dit is een goede referentie voor gebruikers die hun projectmijlpalen voor het eerst vaststellen (bron).

4. Maak een contract

Inmiddels realiseer je je waarschijnlijk dat je website een waardevol hulpmiddel kan zijn waar je nog meer zakelijke activiteiten rond kunt bouwen. Daarom zul je er op veel manieren aan toegewijd zijn. Het hebben van een contract beschermt zowel uw investering als de belangen van de webontwikkelaar.

Houd er echter rekening mee dat als u besluit om uit te besteden aan een derde partij in bijvoorbeeld India, u ook moet leren hoe afdwingbaar elk contract dat u met hen heeft, is.

5. Bouw een goede relatie op met je ontwikkelaar

Zodra u uw website heeft, is het meestal de norm dat er af en toe iets misgaat. Door een goede relatie met uw ontwikkelaar te onderhouden, kunt u ervoor zorgen dat eventuele bugs of andere problemen die u heeft, snel worden opgelost.

Het bouwt ook verder op vertrouwen en biedt u een goede optie voor het geval u ooit besluit een ‘Phase 2’ aan uw website toe te voegen. De jongens die het hebben gebouwd, zullen het meestal verder kunnen ontwikkelen op een kortere tijdlijn en met minder middelen.

Succesverhaal: Credo

Bron: Entrepreneur Scales Up Business by Outsourcing

Als marketing consultant bij Credo, John had het moeilijk om alleen te concurreren met andere bedrijven die klanten de zekerheid van ‘omvang’ gaven. Er waren grenzen aan hoeveel hij elke dag alleen kon bereiken en besloot uit te besteden aan een WordPress-ontwikkelaar.

Door een werkrelatie bereikte John een punt waarop hij zich niet langer gestrest voelde door ontwikkelingsproblemen in zijn advieswerk en zich kon concentreren op zijn kerndoelen.

Vermijd deze 5 fouten bij uitbesteding

 1. De verkeerde partner kiezen
 2. Stel een onrealistisch budget op
 3. Geen duidelijke doelen hebben
 4. Te ‘hands-off’ zijn in het ontwikkelingsproces
 5. Geen marketingplan opbouwen rond uw website

Conclusie: is outsourcing geschikt voor u?

Elk bedrijf is anders, zowel in wat ze doen als op welk punt. Als u zich afvraagt ​​of outsourcing de juiste keuze voor u is, is dat waarschijnlijk het geval. Waar je naar zou moeten kijken, is veel van wat ik in dit artikel heb behandeld.

Begrijp me niet verkeerd – het uitbestedingspad is niet omzoomd met rozen en bevat meer dan een groot deel van de doornen. Aan het einde van de dag, als het goed is gedaan, heeft u een uiterst professionele aanwinst gekregen voor uw kernactiviteiten.

Het belangrijkste verschil tussen uitbesteding of niet ligt in een paar basisprincipes. Als u uitbesteedt, in plaats van u te concentreren op technische competenties die u nooit meer nodig zult hebben, bouwt u in plaats daarvan op andere goede managementkwaliteiten – communicatie en projectplanning.

Deze werken goed in uw voordeel, ongeacht in welk bedrijfsonderdeel u zich bevindt, zelfs nadat het webontwikkelingsproject is voltooid.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map