Cum să construiți un site web: Ghidul începător A-to-Z

În acest articol, vă voi arăta pașii esențiali în crearea unui site web.


 1. Înregistrați un nume de domeniu
 2. Înregistrare pentru o găzduire web
 3. Proiectați-vă pagina web
 4. Validați și testați site-ul
 5. Finetune și crește

Crearea unui site web de bază este ușor. Munca în sine nu ar trebui să dureze mai mult de o oră. Înțelegerea alegerilor tale și încadrarea lor în situația ta nu este totuși ușor de făcut.

Datorită faptului că unele etape pot necesita cunoștințe suplimentare care nu intră în sfera de aplicare a acestui articol, am inclus link-uri către resurse detaliate, acolo unde este necesar.

De ce creezi un site web

Înainte de a începe, este important să vă definiți mai întâi scopul.

Știm cu toții că un site web poate fi o parte importantă a prezenței dvs. online – ca entitate de afaceri sau persoană fizică. Pentru o persoană, poate fi ceva atât de simplu ca un profil de bază sau la fel de detaliat ca întregul portofoliu. Pentru companii, ar trebui să fie considerate ca fiind o parte a activelor dvs. și să se raporteze la profilul, produsele sau lucrurile pe care le faceți.

Având un scop clar în minte vă permite să luați o decizie mai bună pe drum – adică ce platforme să utilizați, ce canale de marketing să se angajeze etc..

Câteva motive tipice pentru care este construit un site web:

 • Pentru a vinde produse – Dacă obiectivul principal este de a vinde produse, site-ul dvs. web ar trebui să includă vitrine de produse, un coș de cumpărături online, o poartă securizată de plată și, de preferință, un sistem de vânzare.
 • La afiseaza informatii – Dacă obiectivul dvs. este să afișați informații despre companie sau personale, luați în considerare construirea unui site web simplu de o pagină pe o platformă accesibilă.
 • Pentru a împărtăși idei curente și experiență – Un blog este de obicei cel mai bun pentru utilizatorii care adoră să scrie și să-și împărtășească ideile cu lumea.

Aceste motive nu trebuie să se excludă reciproc. De exemplu, puteți avea un site web care combină două sau mai multe dintre elementele de mai sus.

Pașii esențiali pentru construirea propriului dvs. site web

După ce ați sortat obiectivele site-ului dvs., este timpul să construiți! Pentru a începe, trebuie mai întâi …

1. Înregistrați un nume de domeniu

Ce este un nume de domeniu?

Pentru a porni un site web, primul lucru de care aveți nevoie este un nume de domeniu.

Un nume de domeniu este adresa care identifică site-ul dvs. web pe Internet. Unele exemple includ Yahoo.com, Google.com sau BuildThis.io (site-ul web pe care îl citești chiar acum).

Unde se înregistrează un nume de domeniu?

Pentru a deține un domeniu, va trebui să îl înregistrați la un registrator de domenii.

Un registrator de domeniu vă va ajuta să verificați dacă un nume de domeniu este unic înainte de a vă permite să continuați cu o înregistrare. GoDaddy și NameCheap sunt două registre de domeniu populare. Le folosesc pentru a-mi administra domeniile de foarte mult timp.

Cum să alegeți un nume de domeniu?

Alegerea unui nume de domeniu este adesea cea mai grea parte, deoarece nu numai că trebuie să reflecte marca dvs., dar trebuie să fie totuși ușor, simplu și memorabil.

Numele dvs. de domeniu trebuie să fie unic – numele nu trebuie să fie deținut de o altă persoană sau organizație din întreaga lume. O regulă generală de care trebuie să ții cont pentru crearea numelor de domeniu sunt:

 • Păstrați-l scurt și ușor de reținut
 • Nu folosiți mărci înregistrate
 • Accesați .com sau .net când este posibil
 • Fii creativ și folosește cuvinte compuse sau alcătuite
 • Încercați să-l faceți relevant pentru cuvântul cheie

Sfaturi acționabile

 • Dacă aveți timp dificil să aflați un nume de domeniu, puteți utiliza întotdeauna generatoare de nume de domeniu pentru idei. Unele dintre cele mai populare sunt Wordroid și Căutare de domenii slabe.
 • Dacă sunteți începători, vă recomandăm să mergeți la GoDaddy sau Namecheap pentru a găsi un nume de domeniu. Ambele facilitează cumpărarea și înregistrarea unui nume de domeniu.

2. Înscrieți-vă pentru un cont de găzduire web

Ce este o gazdă web?

O gazdă web este un computer mare (serverul aka) care este utilizat pentru a stoca fișierele necesare ca parte a site-ului dvs. web.

Gândiți-vă la ea ca la o casă care stochează mobilă și electrocasnice – casa este gazda dvs. web și orice este posibil în casa este conținutul site-ului dvs. web. Conținutul site-ului web include în general text, imagini, videoclipuri și orice alte elemente pe care le considerați necesare.

Care sunt alegerile dvs. în ceea ce privește găzduirea?

Gazduirea web vine în diverse pachete astăzi. În mod tradițional, un furnizor de găzduire web este implicat doar în închirierea serverelor cu software de bază și suport tehnic. Găzduirea site-ului dvs. web cu un furnizor de hosting tradițional este de obicei mai ieftină și mai flexibilă; dar necesită un pic de muncă suplimentară pentru a configura un site web.

În zilele noastre, companiile îmbină diferite servicii împreună și le permite utilizatorilor să construiască, să găzduiască și să gestioneze site-uri web de la un singur furnizor de servicii. De obicei, apelăm la aceste companii Website Builders sau Online Builders Builders. Găzduirea unui site web pe aceste platforme „pachet” este de obicei scump și mai puțin flexibil; dar va trebui să construiți cu ușurință un site web sau un magazin online.

Platforma de gazduire pentru incepatori

Dacă tocmai începi – găzduirea comună de bază este de obicei suficient de bună. Pentru asta, recomand Planul unic Hostinger – care vă permite să găzduiți un site web la un preț redus de doar 0,80 USD / lună.

Gazduire HostingerHostinger Single Plan – Gazduiește un site web cu 10 GB stocare SSD și 100 GB lățime de bandă (mai mult decât suficient pentru început) la 0,80 USD / lună.

Platforma de gazduire pentru magazinele online de comert electronic

Dacă intenționați să vindeți produse direct de pe site-ul dvs. web (un magazin de comerț electronic), atunci ar trebui să consultați Shopify Basic (preț de pornire 29 USD / lună).

Platforme Shopify800.000 de magazine de comerț electronic folosesc Shopify, inclusiv NBA Lakers Store și Tattly.com. Shopify Basic începe de la 29 USD / lună.

Platforma de găzduire pentru site-uri web ușor de făcut / afaceri mici

Dacă tot ce aveți nevoie este un simplu site web care vă prezintă portofoliul de afaceri și detaliile de contact, o opțiune de găzduire în pachet poate fi corectă. Wix și Weebly sunt cei doi constructori de site care îmi plac – scriem pe larg despre cei doi și puteți consulta recenziile noastre aici – Recenzie Wix / Weebly review.

Wix ca opțiuni incluseOferit ca serviciu online, Wix vă permite să lucrați cu un editor vizual drag-and-drop pentru a vă construi site-ul, chiar dacă aveți cunoștințe de codare zero. Wix Unlimited Plan începe de la 12,50 USD / lună.

Sfaturi acționabile

 • Există diferite tipuri de găzduire disponibile: găzduire partajată, găzduire dedicată serverului și hosting cloud / VPS.
 • Dacă sunteți un site web mic, este mai ieftin să accesați planuri de găzduire partajate. Site-urile mai mari sunt recomandate să folosească cloud sau hosting specializat.
 • Unele calități cheie pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a alege o gazdă web sunt prețurile, viteza serverului și ratele de funcționare. Hostinger (pentru începători), precum și InMotion Hosting și SiteGround (pentru site-uri web mai mari), sunt câteva dintre numele populare.
 • Luați în considerare utilizarea unui constructor de magazine, cum ar fi Shopify sau BigCommerce, dacă intenționați să vindeți produse direct de pe site-ul dvs. web.

3. Proiectați-vă paginile web

Odată ce numele de domeniu și gazda dvs. web sunt gata, este timpul să expuneți ceva pe Internet. Pentru a vă proiecta paginile web, puteți angaja un dezvoltator web sau faceți-vă singur.

Discutăm în detaliu despre modul de externalizare a unei sarcini de dezvoltare web aici. Ar trebui să omiteți următorii pași și să mergi la pagina respectivă dacă intenționezi să angajezi pe cineva care să-ți dezvolte site-ul pentru tine.

Pentru bricolători, iată cele trei moduri simple de a proiecta o pagină web:

1- Editorul web Ce vă vedeți este ceea ce obțineți (WYSIWYG)

Un editor WYSIWYG vă permite să configurați un site web și să proiectați paginile web de la zero, fără a fi nevoie de codare. Funcționează la fel cum ar face un procesor de texte normal – începeți cu un șablon sau o pagină goală, apoi creați paginile site-ului. După ce ați terminat, le completați cu conținut și încărcați întregul dosar în gazda dvs. web folosind un program de protocol de transfer de fișiere (FTP)..

Pentru a merge cu această metodă, cel mai bine este dacă aveți abilități de bază HTML / CSS și câteva cunoștințe generale despre modul în care funcționează internetul.

Există mai mulți editori web WYSIWYG – unii sunt gratuit pentru uz necomercial, în timp ce alții pot necesita o licență plătită. Microsoft Expression Web, Google Web Designer, BlueGriffon, și Element deschis sunt unele bune de verificat.

Pentru un program FTP – FileZilla și WinSCP sunt cele mai bune două opțiuni gratuite.

Microsoft Expression - editor WYSIWYGExemplu – Iată o captură de ecran a editorului web Microsoft Expression. Lista de dosare (stânga) – Structurați-vă site-ul utilizând foldere. Editor (centru) – Scrieți și formatați textul dvs. aici. Stiluri / Cutie de instrumente (dreapta) – Stil și proiectează-ți pagina folosind CSS (opțional). Rețineți că va trebui să creați un index de nume de pagină (.html / .htm / .php / .asp) – acesta va funcționa ca pagina principală a site-ului dvs..

Această opțiune este posibilă numai dacă utilizați o găzduire tradițională (adică Hostinger). Utilizarea unui editor WYSIWYG este flexibil și distractiv dacă vă place să învățați codarea web … dar nu este o opțiune fezabilă pentru începătorii care doresc un site instantaneu.

2- Utilizarea unui sistem de gestionare a conținutului (CMS)

Majoritatea site-urilor web sunt construite și gestionate cu un CMS astăzi. Un CMS oferă multe avantaje din punctul de vedere al proprietarului unui site. Sunt ușor de gestionat, flexibili în proiectare și dezvoltare și rentabili (gratuit!) – trei avantaje cheie.

Dacă nu ați auzit deja despre asta, WordPress, care alimentează ~ 33% din toate site-urile de pe Internet, este cel mai popular CMS din lume.

Pentru cei care optează pentru opțiunea de găzduire convențională la pasul 2, puteți instala WordPress cu doar câteva clicuri.

Instalarea WordPress în HostingerIată cum puteți configura WordPress pe Hostinger. Conectați-vă la contul dvs. Hostinger, accesați site-ul Web > Instalator Auto > WordPress > Configurați o parolă și numele site-ului > Instalare.

Veți obține un cadru de bază a site-ului web odată instalat WordPress. Puteți apoi să vă proiectați paginile web folosind un șablon WordPress. Șabloanele WordPress pre-construite sunt disponibil gratuit pe WordPress.org (directorul temelor oficiale). Sau puteți cumpăra șabloane premium de la dezvoltatori profesioniști precum Elegant Themes sau Artisan.

Disha a explicat cum puteți crea un blog sau un site web folosind WordPress aici. Vă rugăm să urmați instrucțiunile în cazul în care aveți nevoie de informații suplimentare.

Notă – Nu puteți utiliza un CMS dacă ați ales cu platforma „Bundle” precum Wix sau Weebly la pasul 2.

3. Folosind un site web / un constructor de magazin / drag-drop

Un constructor de site-uri / magazine de tip drag-and-drop este cel mai simplu și rapid mod de a crea un site web.

Nu aveți nevoie de abilități de dezvoltare web – alegeți doar un șablon pre-construit, luați elementele web necesare de la constructor (adică formular de contact, meniuri derulante, Google Map, butoane de plată, coș de cumpărături etc.) și un site web cu caracteristici complete este gata.

Există mulți producători de site-uri împrăștiați pe internet – Wix și Weebly sunt două dintre cele mai populare. Și după cum am menționat mai sus, Shopify ar fi o alegere excelentă dacă construiți un magazin online.

Wix demo

Crearea și editarea unui site web cu Wix EditorProiectarea paginii dvs. web la Wix: Meniu site (stânga) – Gestionați paginile, alegeți fundalul site-ului, setați navigarea pe site, adăugați texte și link-uri, încărcați imagini, etc aici; Aliniere (centru / stânga) – Aranjați și aliniați elementele site-ului aici; Previzualizare (dreapta sus) – Salvați, previzualizați și publicați site-ul dvs. web.

Desigarea unui site web cu șabloane pre-construite WixȘabloane Wix – există sute de șabloane pre-construite la Wix (vezi toate).

Magazin demo

Crearea și editarea unui site web folosind editorul ShopifyProiectați-vă magazinul online cu o temă pre-construită la Shopify. Meniu (stânga) – Alegeți teme și adăugați elemente din magazin (diapozitive, titluri, imagini, subsoluri etc.) aici; Previzualizare (centru / dreapta) – Vizualizați magazinul dvs. aici.

Șabloane ShopifyShopify oferă o gamă variată de teme gratuite și premium (a se vedea mostre).

Demo Constructor de site-uri Hostgator

Gator Website BuilderFolosind Gator Website Builder – Meniu (stânga) – Alegeți teme, adăugați pagini și adăugați secțiunea de pagină aici; Previzualizare (centru / dreapta) – deplasați-vă între paginile din bara de navigare de sus; salva, previzualiza și publica site-ul.

Teme gratuite la Gator Website BuilderȘabloane de site complet personalizabile și responsive oferite de Hostgator Website Builder.

Sfaturi acționabile

 • Căutați șabloane gratuite ale site-ului de comerț electronic de către Shopify, BigCommerce, Wix și Weebly într-o singură pagină
 • Instrucțiuni pas cu pas pentru crearea unui site web cu Wix
 • Consultați exemple de site-uri web construite cu Wix
 • Instrucțiuni pas cu pas pentru crearea unui site web utilizând Shopify
 • Consultați exemple de site-uri web create cu Shopify

4. Validarea și testarea site-ului dvs. web

După ce site-ul dvs. web este gata – este timpul să validați și să testați cum funcționează în browserele majore (Chrome, Firefox, Safari, Microsoft Edge, IE 11 etc.), precum și pe diferite dimensiuni ale ecranului.

Putem rula aceste teste cu ajutorul instrumentelor gratuite online.

Validarea marcajului

W3C - Validați site-ul dvs. web odată ce ați terminat creațiaValidați cu ușurință marcajul site-ului dvs. utilizând Serviciul de validare a marcajului W3C.

Ce este validarea marcajului? Limbile de codare sau scripturi precum HTML, PHP, etc., fiecare au propriile formate, vocabular și sintaxă. Validarea marcajului este procesul de verificare dacă site-ul dvs. web respectă aceste reguli.

Test de browser

Testează-ți site-ul în diferite browsereTestează-ți site-ul web pentru până la 115 browsere diferite dintr-o singură poză BrowserShots.

Test de ecran

Testează-ți site-ul în diferite dimensiuni ale ecranuluiUtilizare Screenfly pentru a previzualiza pagina web pe monitoare, tablete, telefoane inteligente și alte dimensiuni de ecran diferite.

5. Reglarea fină și creșterea site-ului dvs. web

Publicarea site-ului dvs. pe internet este prima etapă. Există încă multe alte lucruri de făcut pentru a asigura succesul site-ului dvs. web. Iată câteva sarcini pentru a începe cu …

Reglați viteza site-ului web

Google a declarat clar că viteza site-ului este unul dintre factorii de clasare. Acest lucru înseamnă că site-ul dvs. poate fi mai mare dacă se încarcă rapid.

De asemenea – cu cât se încarcă mai rapid site-ul dvs., cu atât vor fi mai fericiți vizitatorii site-ului dvs. web. Este dovedit, în nenumărate studii de caz și experimente, că un site web de încărcare lent va deteriora experiența utilizatorului și va afecta veniturile site-ului. Amazon ar fi pierdut venituri estimate la 1,6 miliarde USD dacă site-ul său ar fi încetinit cu o secundă.

Dacă viteza dvs. actuală a site-ului este lentă, învață cum să-l îmbunătățești.

Îmbunătățiți vizibilitatea căutării site-ului web

Nu trebuie să fii un maestru în optimizarea motoarelor de căutare (SEO) pentru a-ți observa site-ul. Dar unele abilități de bază pentru optimizarea motoarelor de căutare sunt întotdeauna bune.

Creați un cont de webmaster la Google Search Console pentru a trimite site-ul dvs. către Google și pentru a identifica orice problemă SEO. Efectuați cercetarea de bază a cuvintelor cheie și apoi optimizați titlul și rubricile paginii dvs. pentru cuvintele cheie principale. Implementați marcajul schemelor pe site-ul dvs. pentru a vă distinge din paginile cu rezultatele căutării.

Pentru mai multe sfaturi SEO, citiți ghidul nostru despre manechine SEO.

Implementați HTTPS

De când Google Chrome a început să eticheteze site-urile web HTTP „Nu sunt sigure”, certificatul SSL a devenit o afacere importantă. Pentru a vă asigura că site-ul dvs. web este „de încredere” de către utilizatori – o conexiune HTTPS este obligatorie.

Adăugați pagini esențiale

Niciun site web nu este niciodată același, deoarece ar putea servi un alt scop și / sau o funcție diferită. Cu toate acestea, există trei pagini standard pe care ar trebui să le aibă fiecare site web: Index (pagina principală), Despre pagină și Pagina de contact.

Pagina principala

Pagina principală este adesea primul loc în care cei mai mulți vizitatori se vor vedea după ce au aterizat pe site-ul dvs. web. Pagina dvs. de pornire ar trebui să ofere tonul potrivit și să-i conducă pe vizitatori mai adânc pe site-ul dvs..

Exemplu de site web - HausExemplu – pagina principală Haus vine cu un meniu clar de navigare și design în stil galerie (care este perfect pentru vitrina produsului).

Despre pagina

Despre pagină este vorba despre construirea unui raport cu vizitatorii. Vă permite să vă prezentați și să oferiți informații detaliate (bine?) Despre site-ul dvs. web. De obicei, este recomandat să includeți fotografii ale persoanelor care dețin și conduc site-ul.

Exemplu de site web - Bulldog SkincareExemplu – Pagina despre Bulldog Skincare trimite un mesaj memorabil și memorabil.

Pagina de contact

Este important să comunicați cu utilizatorii și potențialii dvs. clienți. De aici – pagina de contact. Includeți toate canalele de comunicare posibile (profiluri de social media, formulare de contact, adresă de e-mail, etc.) pentru a vă asigura că vizitatorii dvs. pot să vă ajungă.

Exemplu de site web - SupraveghereExemplu – Pagina de contact a supravegherii este frumos proiectată cu câmpuri de formular mari, apel clar la acțiune; și constă din toate informațiile necesare.

Extindeți-vă acoperirea pe platformele de socializare

Site-ul dvs. web ar trebui să aibă și o prezență pe platformele de socializare, unde majoritatea publicului dvs. vizat se află. Pentru BuildThis.io asta înseamnă Facebook și Twitter. Pentru alții, poate fi LinkedIn, Tumblr sau Pinterest.

Iată câteva sfaturi de marketing pe social media pentru începători.

Adăugați favicon

Ai văzut scrisoarea „B”Într-un cerc galben care apărea în stânga filei browserului tău? Aceasta este cunoscută sub numele de “favicon”. La fel ca un logo, favicon este un element vizual mai mic care reprezintă un site web.

Favicon este o mică tehnică de branding mică, care este adesea trecută cu vederea de către proprietarii de site-uri web. Dacă sună ca tine – folosește aceste generatoare de favicon gratuite pentru a te ajuta.

Întrebări frecvente pentru un site web

Puteți să vă faceți propriul site gratuit?

Puteți crea un site web gratuit utilizând găzduire web gratuită cum ar fi ofertele 000Webhost sau prin utilizarea unui plan gratuit oferit de unii constructori de site-uri. De exemplu, Wix oferă un plan gratuit cu resurse limitate, adecvat pentru site-urile web cu volum redus.

Cum creez un site web pentru afacerea mea?

Constructorii de site-uri web sunt o modalitate ideală pentru întreprinderile mici de a-și crea propriile site-uri web fără a fi nevoie să externalizeze. Aceste opțiuni nu necesită cunoștințe tehnice și adesea oferă șabloane pre-proiectate care pot fi utile > Faceți clic aici pentru a începe.

Care este cel mai bun constructor de site-uri web?

„Cel mai bun” este un termen subiectiv – ceea ce este mai bun pentru noi ar putea să nu fie potrivit pentru tine. În termeni de popularitate – Squarespace este cel mai popular constructor de site-uri cu o cotă de piață de 22%. Sunt urmate de Wix și GoDaddy GoCentral, pe locul doi, respectiv pe locul trei.

Pot crea un site web pe Google?

Google oferă un constructor de site-uri ca parte a gamei sale de produse G Suite. Prețurile încep de la 5,40 USD / utilizator / lună.

Cum pot crea un PDF de pe un site web?

Dacă aveți cititorul de adobe instalat pe computer, puteți crea un PDF dintr-o pagină web bt apăsând CTRL-P. Din meniul de imprimare care se deschide, selectați ieșirea în PDF și apoi salvați fișierul.

Începeți-l, acum!

Acum știți mai mult decât suficient pentru a crea și a construi un site web de succes. Este timpul să vă puneți cunoștințele în funcțiune. Mergeți acum și porniți internetul!

* Traducere: EN ID

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map