Spocket proporciona Dropshipping a diferents nivells

Com a empresa relativament nova, Butxaca podria haver-se equivocat fàcilment com una altra startup famosa que està intentant fer-ho gran en el lucratiu mercat del servei de navegació.


Tot i això, quan vam arribar a parlar CEO Saba Mohebpour, ens va semblar que no és una altra empresa de tecnologia que vulgui fer un gran descans. De fet, Spocket ha estat al capdavant de la revolució de la manera de manejar l’expedició i ha tingut l’èxit de seguir junts.

La nostra entrevista aprofundeix en els orígens de Spocket i en com s’estan preparant per tenir èxit destacant-se en un mar de serveis de navegació a l’aigua mentre segueixen encaixant-se a.

Pàgina inicial de Spocket

Els orígens de la butxaca

Mentre que la companyia va ser fundada oficialment el 2017, la idea de Spocket havia estat en obres del CEO i fundador Saba Mohebpour durant els seus dies universitaris de tornada a UBC.

Mohebpour recorda sincerament com un vídeo de YouTube ha estat el motor per a ell aventurar-se al món de la programació.

(Em vaig inspirar) en un vídeo de YouTube d’un jove de 17 anys que va vendre una aplicació a Yahoo, vaig començar a aprendre la programació i vaig començar una aplicació anomenada Vendchat. Si bé havíem de tancar això, vaig aprendre moltíssim a través de l’experiència i de la veu! Va néixer Spocket.

Però abans que Spocket pogués enlairar-se realment, hi havia la qüestió de conèixer el mercat de comerç electrònic i intentar entrar en la indústria.

Per a Mohebpour i l’equip, el pas lògic era establir una botiga en línia, però aviat es van adonar que trobar proveïdors de confiança, fer comandes manuals de cada producte, tenir estoc: tot semblava increïblement poc pràctic per a una empresa que encara està intentant trobar-ne la base..

Saba Mohebpour, fundador de Spocket, i l’equip.

Durant les seves investigacions, Mohebpour es va adonar que el manteniment de les existències era un problema enorme per a diversos minoristes. Aquesta va ser la guspira necessària per establir els fonaments de Spocket: una solució sense risc per al comerç electrònic.

Com en la majoria de les startups, Spocket va haver de fer alguns cops al llarg de la carretera abans que s’establissin, però un cop de carretera particular va quedar completament fora de les seves mans. Va ser durant la Programa de Seattle Techstars, a la qual la companyia va ser acceptada el desembre del 2017, a la qual Mohebpour va tenir problemes per assistir a causa de polítiques de viatge més estrictes.

Per sort, tot ha resultat al final.

“Ser ciutadà iranià en aquell moment i amb les noves polítiques de Trump en vigor, no ho podria fer. Però el meu equip va assistir en nom de l’empresa! Acabem de conquerir noves altures des de llavors: des de la nostra increïble ronda de finançament fins al creixement del nombre de minoristes de la nostra plataforma. És un projecte molt engrescador! “, Va afegir.

Cal destacar mentre s’adaptava

Per descomptat, posar el peu a la indústria de l’expedició no era més que crear una empresa i proporcionar-li un servei. L’equip de Spocket havia d’entendre quins problemes hi ha més enllà de “mantenir les existències” i “mantenir els riscos” per a un minorista en línia.

Si volien destacar entre el mar de serveis de navegació i adaptar-se perfectament a les necessitats del client o del client, haurien d’entendre quins són els problemes més importants en el dropshipping i com pretén abordar-los de manera diferent a Spocket..

El dropshipping, en general, s’ha limitat a proveïdors xinesos. Els terminis de lliurament durant un mes no funcionen exactament en aquest segle de gratificació instantània. Per tal que els minoristes tinguin una bona oportunitat d’èxit davant de gegants com Amazon, els temps d’enviament han de ser curts i competitius.

La preferència pels productes locals, juntament amb els productes fabricats èticament, provats de qualitat, augmenta i, a la vista, vam embarcar proveïdors principalment dels Estats Units i de la UE per reduir el temps d’enviament i assegurar que la qualitat no és una preocupació..

Posicionar-se com un servei que no només proporciona millors temps d’enviament, sinó també productes locals que de gran qualitat els converteix en un pas per sobre del servei d’expedició mitjana.

Pla i preus de butxaca a partir del març del 2019 (font)

Però l’equip de Spocket no estava satisfet amb això. Mohebpour, en concret, es va adonar que molts envasos dels proveïdors solen eclipsar la marca del minorista. Per combatre-ho, han creat col·laboracions amb proveïdors clau de manera que només s’utilitzin paquets neutrals i la factura del minorista l’afegirà a la caixa del proveïdor..

Per afegir la cirera a la part superior, Spocket facilita que els comerciants puguin comprovar ells mateixos els productes abans d’afegir-los a la seva botiga mitjançant comandes d’exemple disponibles a la seva pàgina de cerca..

Abordant tots aquests problemes i proporcionant un servei que ofereix tant qualitat com velocitat, Spocket s’està configurant com el servei d’expedició final per als minoristes en línia..

No només un servei, sinó una solució

Malgrat Spocket funcionava a tots els cilindres, Mohebpour i el seu equip no van perdre mai de vista el que l’empresa volia ser. I això no serà més que una altra empresa de serveis, sinó una solució per als minoristes.

Això va suposar agafar el cap sobre com resoldre un problema que malmeten els comerciants en línia des de fa temps.

Estem resolent el problema de la distorsió de l’inventari de 1,1 trilions de dòlars, creant un servei que permet als empresaris construir la seva marca al mateix temps que enviaran els enviaments, produeixen productes de qualitat de proveïdors locals i fan que l’enviament sigui ràpid..

Spocket automatitza tots els “negoci” avorrits perquè els minoristes es puguin centrar en el màrqueting, la marca i les conversions.

Es tracta d’una tasca enorme per a una empresa que només té més d’un any (!), Sinó per a Spocket, no es tracta només d’una altra història d’èxit, sinó també de reduir el buit entre els minoristes i el mercat digital..

“Hem estat part d’aquesta gran revolució del comerç electrònic que permet a qualsevol persona amb connexió a Internet iniciar una botiga i fer-la gran. Ens assegurem que la vostra experiència com a comerç minorista no té cap incidència en l’àmbit de l’abastiment i el lliurament de productes! ”

La plataforma de productes ajuda els minoristes a produir productes d’origen

No obstant això, al final del dia, el que motiva a Spocket són els seus usuaris i Mohebpour ens explica quina importància i gratificació és veure els minoristes que utilitzin Spocket per als seus negocis en línia..

“La nostra motivació més gran és apoderar els empresaris: presenciar milers de comerciants que inicien els seus negocis a través de Spocket és surrealista. Estem molt agraïts i impressionats pel nombre de botigues fantàstiques que emmagatzemen productes de Spocket i en fan propi, amb un estil únic. “

Amb un cost inicial inicial, processament automatitzat i productes verificats, Spocket ha estat capaç de reduir la meitat del temps de construcció dels magatzems i proporcionar fonts fiables per als minoristes: l’impacte que tenen realment al mercat els fa empènyer per aconseguir-ne més!

Assolir èxit i trencar fites

El Spocket només porta aproximadament un any, però ja han aconseguit una sèrie de fites i èxits. El conseller delegat Mohebpour recorda com van aconseguir guanyar inversors durant el programa Techstars i expandir-se a WooCommerce.

Tot el recorregut de Spocket ha estat una muntanya russa enorme, amb la meva incapacitat per dirigir-me al programa Techstars, tot i arribar a tancar una ronda d’1,5 milions amb inversors com Mistral Venture Partners, 7 Gate Ventures, Panache Ventures i l’accelerador Plug and Play..

… ens vam expandir a WooCommerce el mes passat (agost de 2018), oferint a més minoristes la possibilitat de racionalitzar el seu negoci i això és una fita important.

Aplicació Spocket Shopify (descarregar)

Plugin de WordPress Spocket (descarregar)

Una altra fita enorme per a Spocket va arribar als 25.000 minoristes en menys d’un any, i els números continuen sent forts. Només n’hi ha prou de dir que la seva feina dura és rendible.

Avui dia, Spocket dóna suport als minoristes dels cinc continents ajudant-los a llançar i ampliar les seves botigues en línia. Pel que fa a l’equip mateix, han ampliat un equip de dos membres amb una ubicació central a Vancouver fins a 11 membres amb dissenyadors a l’Índia, desenvolupadors al Brasil i operacions a Filipines. Tot això també mostra la força de la companyia en la diversitat.

Construir per al futur (i per als usuaris)

Tant l’èxit que gaudeix actualment a Spocket, Mohebpour i l’equip encara tenen ulls en el futur, cosa que preveuen grans coses per a l’empresa.
Saba Mohebpour, fundador de Spocket

“Tenim previst portar Spocket a altres plataformes, a part de WooCommerce i Shopify, de manera que sigui on sigui un empresari a Internet, puguin créixer més ràpidament amb Spocket..

Ens interessa construir una base de coneixement perquè els minoristes s’hi facin referència, ja que comencen en aquest viatge èpic i, el més important, esperem proporcionar solucions ràpides a més comerciants del món ”.

Una part clau per construir una millor plataforma amb Spocket és entendre els seus usuaris. Per a empreses petites i mitjanes, això significa posicionar-se com la plataforma perfecta per ajudar els usuaris a desenvolupar el seu negoci.

Spocket està construït per ajudar a petites i mitjanes empreses a escala.

A mesura que les empreses creixen, es fa més difícil fer un seguiment de l’inventari o del procés individual de cada comanda: gestionem i automatitzem tota la feina manual, de manera que els comerciants puguin dedicar tota la seva atenció a publicitat, màrqueting, optimització de botigues, retenció de clients: tot l’important. parts d’executar una botiga en línia amb èxit.

Continua Mohebpour, “Els minoristes poden afegir productes de diversos proveïdors sense la molèstia de permisos i contractes, ja que ho tenim en compte: això permet que una gamma més àmplia de productes estigui a disposició dels minoristes, sense oblidar-nos dels nostres preus exclusivament descomptats. Empreses més ràpides, suaus i millors han estat el resultat de Spocket! ”

Dropshipping a diferents nivells

És difícil que qualsevol empresa o start-up es distingeixi quan us trobeu davant d’un mar de competidors, però tot i tenir només un any, Spocket ha aconseguit no només fer-ho només amb el servei de navegació, sinó que ho estan fent en general. nivell diferent.

Però assolir aquest nivell d’èxit no va ser fàcil i tot depenia d’un equip veritablement apassionat. El conseller delegat Saba Mohebpour, ho diu millor quan descriu la gent de Spocket:

Som un equip format per gent apassionada i curiosa d’arreu del món; escoltem els nostres clients i estem constantment compromesos a evolucionar Spocket cap a una versió millor de si mateixa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map