Cum să restaurați o copie de rezervă a site-ului dvs. WordPress

Odată cu WordPress, care alimentează peste 34% din internet, acum a devenit foarte ușor să construiți și să întrețineți un site web. Cu toate acestea, există multe funcții de care aveți grijă. Spune că trebuie migrați site-ul companiei dvs. către o gazdă web diferită. Nu ești îngrijorat – până la urmă, ai făcut asta înainte. Dar ce se întâmplă dacă după finalizarea migrării, descoperiți că unele fișiere critice WordPress nu au fost migrate? Din păcate, nu există niciun buton ușor de „Resetare” sau „Anulare” care să poată inversa acest lucru. Acesta este motivul pentru care este important să păstrați back-up-ul site-ului web, puteți restaura fișierele și repeta migrația.


Există mai multe modalități de restaurare a site-urilor WordPress din backup, despre care vom discuta în secțiunile următoare. Dar mai întâi, să înțelegem diferitele componente ale unui site web care trebuie să fie salvate și restaurate.

Componentele cheie ale unui site WordPress

Orice instalație WordPress cuprinde diverse componente, care sunt blocurile sale esențiale. Există 4 componente WordPress pe care trebuie să le faceți întotdeauna o copie de rezervă:

 • Nucleu WordPress – Acesta constituie fișierele principale ale WordPress, inclusiv codul sursă, funcțiile WordPress și setările site-ului.
 • Baza de date WordPress – Acesta cuprinde fișierele backend WordPress care stochează informațiile site-ului dvs. web. Aceasta include tabele de baze de date care conțin înregistrări vitale, cum ar fi datele de identificare ale utilizatorilor, articole, postări de site-uri și metadate ale site-ului.
 • Plugin-uri WordPress – Acestea sunt suplimente sau instrumente terțe care sunt integrate în instalarea WordPress pentru îmbunătățirea funcționalității generale. Acestea pot fi descărcate cu ușurință din depozitul WordPress și adăugate pe site-ul dvs..
 • Teme WordPress – Acestea sunt din nou aplicații terțe utilizate pentru a îmbunătăți aspectul general și designul site-ului dvs. web. La fel ca pluginurile, există multe teme gratuite WordPress disponibile în depozit și în alte piețe online.

O copie de rezervă WordPress conține de obicei toate aceste patru componente. Drept urmare, restaurarea unei copii de rezervă înseamnă restabilirea acestor componente pe site-ul web. Să ne uităm acum la modul de realizare a procesului de restaurare.

Două metode de restaurare a backupului dvs. WordPress

Puteți efectua o restaurare WordPress utilizând oricare dintre următoarele metode:

 1. Restaurare manuală folosind instrumentul phpMyAdmin sau o restaurare a bazei de date utilizând Instrumentul MySQL.
 2. Restaurare automată folosind un plugin de rezervă WordPress.

Instrumente de care aveți nevoie pentru a restabili o copie de rezervă WordPress

Vom analiza mai detaliat fiecare dintre aceste metode de restaurare în secțiunea următoare. Cu toate acestea, pentru a efectua restaurări manuale, mai întâi trebuie să aveți:

 • Acces la phpMyAdmin instrument (furnizat de furnizorul dvs. de gazdă web) pe sistemul dvs..
 • Copia de rezervă a datelor site-ului dvs. web pe care doriți să le restaurați.
 • Un Instrument FTP precum FileZilla.
 • Drepturile utilizatorului de a modifica fișierele bazei de date, inclusiv editarea, tăierea și drepturile de autor.

Metoda # 1: Efectuarea restaurării manuale folosind phpMyAdmin

Dacă ați folosit instrumentul phpMyAdmin pentru a face backup la site-ul dvs., îl puteți utiliza cu ușurință pentru a restabili backup-ul. Puteți să descărcați singur instrumentul phpMyAdmin sau să folosiți instrumentul preinstalat furnizat de furnizorul de gazdă web de pe panoul de control.

Iată pașii pe care trebuie să îi efectuați:

 1. Conectați-vă la phpMyAdmin folosind datele de autentificare ale utilizatorului.

PHPMyAdmin poate fi utilizat pentru a face backup și a restaura datele de pe site-ul dvs. web.

 1. După o autentificare reușită, accesați secțiunea „Baze de date” a instrumentului, unde puteți vedea lista completă a tabelelor de baze de date pentru site-ul dvs. Web.
 2. Selectați baza de date la care doriți să restaurați backup-ul bazei de date.
 3. Înainte de restaurare, eliminați toate tabelele existente din baza de date selectată. Pentru a face asta, pur și simplu:
  • Faceți clic pe „Faceți clic pe Toate” pentru a selecta toate tabelele din acea bază de date.
  • Faceți clic pe „Renunțați” din lista „Cu selectate”.
 4. Pentru a importa datele de rezervă în baza de date, navigați la fila „Import” din interfața dvs. phpMyAdmin.
 5. Din fereastra nouă, faceți clic pe butonul „Parcurgere” pentru a selecta folderul computerului de unde doriți să importați datele de rezervă.
 6. În final, faceți clic pe butonul „Du-te” pentru a importa și restabili datele de rezervă în baza de date a site-ului dvs..

Efectuarea restaurării manuale folosind MySQL

Dacă sunteți familiarizat cu comenzile SQL și ați creat copii de rezervă ale site-ului dvs. utilizând instrumentul MySQL, puteți restaura fișierele de rezervă utilizând aceeași.

Iată etapele manuale pe care trebuie să le executați:

 1. Decuplați sau extrageți fișierele de rezervă (fișiere * .tar.gz sau * .bz2) folosind următoarele comenzi SQL:

Notă: Dacă backup-ul dvs. de bază de date a fost * .tar.gz (de exemplu: blog.bak.sql.tar.gz, atunci)

tar -zxvf blog.bak.sql.tar.gz

Notă: Dacă backup-ul dvs. de bază de date a fost * .bz2 (de exemplu: blog.bak.sql.bz2, atunci)

[Email protected]: ~ / fișiere / blog> bzip2 -d blog.bak.sql.bz2

 1. Din fișierele dezarhivate, copiați și inserați următoarele interogări SQL în baza de date MySQL:

[Email protected]: ~ / fișiere / blog> mysql -h mysqlhostserver -u numele meu mysqlus -p databasename < blog.bak.sql

Introduceți parola: (introduceți parola dvs. mysql)
[Email protected]: ~ / fișiere / blog>

Cu aceasta, puteți restabili copiile de rezervă ale bazei de date pe site-ul dvs. WordPress.

Deși ambele metode manuale sunt eficiente, ele sunt utile doar pentru restaurarea fișierelor de baze de date WordPress. Trebuie să efectuați niște pași manuali suplimentari pentru a restabili alte componente WordPress din backup-ul disponibil. În plus, pentru a efectua restaurări manuale, ar trebui să aveți cunoștințe tehnice suficiente pentru a-l executa fără probleme pe sistemul dvs. și a depana dacă apar probleme..

O opțiune de backup și restaurare mai bună pentru utilizatorii WordPress începători sau non-tehnici sunt restaurările automate folosind un instrument de plugin și recuperare de backup WordPress.

Metoda 2: Efectuarea restaurării automate folosind un plugin

Să ne uităm la modul în care puteți utiliza funcția BlogVault plugin pentru a restabili o copie de rezervă. Creează și stochează mai multe versiuni ale copiilor de rezervă ale site-ului dvs. web într-o locație sigură și independentă. În timpul procesului de restaurare, puteți selecta oricare dintre aceste versiuni de rezervă pentru a restaura pe site-ul dvs. web.

Pentru a efectua o restaurare automată:

 1. Mai întâi, conectați-vă și selectați site-ul web pe care doriți să-l restaurați.
 2. Din pagina „Detalii despre site” care se deschide, faceți clic pe butonul „Restaurare site” (prezentat mai jos).
 3. Site-ul dvs. WordPress va fi restaurat din cea mai recentă copie de rezervă disponibilă.

Procesul de restaurare BlogVaults este simplificat, dar detaliat; puteți alege ce versiune de rezervă doriți să restaurați.

Procesul de restaurare BlogVaults este simplificat, dar detaliat; puteți alege ce versiune de rezervă doriți să restaurați.

În mod alternativ, dacă doriți să restaurați o altă versiune de rezervă a site-ului:

 1. Faceți clic pe butonul „Afișează toate copiile de siguranță” din secțiunea „Backup”. Aceasta va afișa întregul istoric al versiunilor de rezervă pentru site-ul web specific.
 2. Faceți clic pe „Restaurare automată” pentru versiunea de rezervă specială pe care doriți să o restaurați.
 3. Introduceți-vă datele de autentificare FTP.
 4. Selectați folderul în care este instalat WordPress (de exemplu, folderul „public_html”, dacă utilizați panoul de control furnizat de gazda dvs. web). De asemenea, puteți căuta dosare în care sunt stocate fișiere WordPress precum wp-admin sau wp-content.

Alegeți folderul în care este instalat WordPress-ul tău. De obicei se află în folderul „public_html”.

 1. În ecranul următor, trebuie să specificați ce doriți să restaurați pe site-ul dvs. WordPress. De exemplu, puteți alege întreaga versiune de rezervă sau fișierele sau tabelele selectate.
 2. În cele din urmă, puteți face clic pe „Continuare” pentru a începe restaurarea versiunii de rezervă. Vi se va anunța la finalizarea restaurării.

Asta e. Acest proces este ușor și mai rapid decât procedurile manuale. În plus, îl poți efectua singur fără nicio asistență tehnică.

Iată ce altceva ar trebui să știți – La fel ca orice alt fișier WordPress, fișierele de rezervă pot fi, de asemenea, corupte sau deteriorate. Restaurarea fișierelor de rezervă corupte poate deteriora în continuare site-ul dvs. web. Cum preveniți acest lucru?

O soluție simplă este crearea unui site de înscenare și testarea copiei de rezervă pe care doriți să o restaurați. În cazul BlogVault, puteți folosi „Restaurarea testului de backup inteligent”Funcționalitate care încarcă direct ultima versiune de rezervă pe un site de înregistrare. Puteți utiliza, de asemenea, plugin-uri precum WP Staging sau Duplicator pentru a crea un site de înscenare. După ce sunteți mulțumit, puteți merge mai departe și puteți îmbina backup-ul cu site-ul live.

In concluzie

În lumea actuală online, nu poate fi niciodată prea atent atunci când vine vorba de site-ul lor web. Asigurarea faptului că este susținută este vitală pentru sănătatea unui site. Acționează ca o rețea de siguranță împotriva pierderilor de date și minimizează timpul de inactivitate. Dar ce este o copie de rezervă dacă nu poate fi restabilit?

Pentru ca backup-urile site-ului să fie utile în caz de blocare a unui site web, utilizatorii WordPress ar trebui să poată accesa și restabili backup-urile în cât mai puțin timp posibil. Deși este posibil să faceți acest lucru manual, de obicei este o procedură complexă care necesită timp și răbdare. Chiar și cea mai mică greșeală poate necesita refacerea restaurării.

Într-un astfel de caz, cel mai bine este să optezi pentru un plugin de rezervă, care a simplificat procesul de restaurare. Instrumentele automate oferă procese de restaurare prietenoase pentru utilizator, care pot fi executate mai rapid și fără prea multe probleme.

Ce procedură ați prefera? Dacă nu faceți acest lucru de unul singur, aflați cum puteți externaliza dezvoltarea web.

Akshat Choudhary s-a mândrit întotdeauna cu capacitatea sa de a-și învăța singur lucrurile. De la începerea BlogVault, Akshat și-a transformat proiectul lateral într-o acțiune profitabilă care crește noi înălțimi în spațiul de pornire indian. Fiind membru al comunității WordPress de aproape un deceniu, Akshat este dornic să înțeleagă zonele în care utilizatorii se luptă. Credința de bază a lui Akshat în spatele construirii oricărui produs este de a se asigura că utilizatorul final nu are nevoie de asistență și de a-i ajuta în cea mai bună manieră posibilă, dacă o fac. Conectează-te cu Akshat pornit Facebook și LinkedIn

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map