Vândut / Vânzare încrucișată: 5 sfaturi pentru îmbunătățirea veniturilor afacerii dvs. online

Indiferent dacă ați făcut sau nu vânzări directe, probabil că sunteți deja familiarizați cu două strategii fundamentale de vânzare: vânzare și vânzare încrucișată. Poate că nu știți că sunteți familiarizați cu aceste concepte – dar în calitate de consumator astăzi, ați fost cu siguranță expuși la ele.


S-ar putea să fiți oarecum conștienți de cei doi termeni, dar poate nu știți exact ce înseamnă sau poate sunteți confuz în legătură cu diferențele dintre cele două.

Iată o scurtă descriere a fiecărui termen, plus câteva exemple de ambele:

Vânzarea este o tehnică folosită pentru a convinge clientul să cumpere o versiune mai bună a produselor sau serviciilor care urmează să fie achiziționate.

Vânzarea încrucișată este o strategie folosită pentru a adăuga mai multe produse sau servicii la achiziția inițială.

Exemple

 • upselling: “Avem un azi special al unui hamburger dublu cu $ 60 de cenți mai mult – doriți să cumpărați asta în locul burgerului unic?”
 • Cross-selling: „Ați dori să adăugați cartofi prăjiți și o cocsă la comanda respectivă a burburilor de brânză?
 • upselling: „Sedanul de dimensiuni medii este un vehicul popular, dar sedanul nostru de lux vine cu caracteristici de siguranță adăugate și o garanție mai bună.”
 • Cross-vânzare: “Pentru încă două sute de dolari, pot să arunc un încălzitor de blocuri de motor și un suport frontal al plăcii de înmatriculare cu noul sedan.”
 • upselling: „Acest televizor este grozav, dar ai văzut cel mai recent model? A adăugat funcții care cred că veți aprecia. ”
 • Cross-vânzare: „Acest televizor este grozav, dar pe baza a ceea ce mi-ai spus despre familia ta, probabil că vei dori să arunci o privire asupra sistemului nostru complet de home theater. Îți va schimba pentru totdeauna experiența de vizionare a filmelor de acasă. ”

Vedeți diferența?

Ambele tehnici sunt la fel de importante pentru orice magazin online sau pentru afaceri de tip dropshipping.

Când este corect, vânzarea / vânzarea încrucișată este benefică nu numai pentru vânzător, ci și pentru client. Dacă prezentați opțiuni despre care știți că vor beneficia de clientul dvs., toată lumea câștigă. Cum faci asta? Ei bine, trebuie să adopți o abordare intuitivă. Ascultați ce au de spus clienții dvs. despre dorințele și nevoile lor. Pune-te la locul lor; dacă ai cumpăra o mașină economică, ai vrea să afli despre SUV-urile de lux de pe lot? Probabil ca nu. Dar s-ar putea să doriți să aflați despre cel mai recent hibrid care vă poate scuti de la trimiterea unei tone de bani pe combustibil … corect?

Dacă ascultați ce vă spun clienții dvs. și apoi aplicați strategia de ameliorare / vânzare încrucișată în consecință, le-ați putea oferi soluții care să îi facă fericiți. Adesea, oamenii nici nu își dau seama că au nevoie de anumite produse sau servicii – până nu le evidențiați. Este o situație câștigătoare pentru tine și pentru clienții tăi.

Un alt avantaj al vânzării / vânzărilor încrucișate este că este mai ușor de făcut decât să vinzi unui client cu totul nou. Când ești comercializarea către o nouă conducere, probabilitatea de a încheia acea tranzacție este de la cinci la 20%. Atunci când vindeți unui client existent, procentul respectiv filmează până la 60 până la 70%. Deci, vânzarea / vânzarea încrucișată este într-adevăr un mod mai eficient de a vinde.

nba-recomandare

Iată sfaturile noastre de top pentru vânzare și vânzare încrucișată ca un profesionist.

Sfat # 1: Utilizați tehnica în moderație

Veți dori să mențineți încrederea clienților dvs. și nu puteți face acest lucru dacă îi faceți să se simtă copleșiți de urările / vânzările încrucișate. Prea multe opțiuni vă vor confunda clienții, iar acest lucru vă poate aduce foc. Ați putea determina clienții dvs. să devină suspicioși și resentibili dacă aruncați prea multe opțiuni la ei – și s-ar putea să renunțe la ideea de a cumpăra ceva de la dvs.. Păstrați opțiunile simple și simple.

Doriți să știți cum arată un exemplu de viață real, de mare succes al acestei tehnici de marketing? Ați cumpărat vreodată pe Amazon? Dacă aveți, probabil, ați văzut expresia „cumpărate frecvent împreună”.

amazon-frecvente-a cumpărat-împreună

Potrivit unui articol la Fortune, rata de conversie pentru aceste recomandări pe site poate ajunge până la 60%. Acesta este un exemplu de vânzare încrucișată în lumea reală de la care orice marketer ar putea învăța.

Sfat # 2: pachet de articole relevante

Aceasta este o strategie care duce conceptul „cumpărat frecvent” la nivelul următor. Vă faceți experiența de cumpărături convenabilă pentru clienții dvs. ambalând articole necesare / relevante împreună.

Aceasta este încă o situație când trebuie să fii atent la abordarea ta. Nu doriți să oferiți articole sau servicii irelevante pe care clienții dvs. nu este probabil să le găsească atrăgătoare (deci nu încercați să vă aruncați inventarul nedorit). Dacă faceți asta, este insultător și foarte contraproductiv. În schimb, oferiți suplimente valoroase pe care clienții dvs. le vor găsi utile. Un bun exemplu ar fi vânzarea șabloanelor WordPress + plugin-uri + logo-uri împreună. Acestea sunt toate lucrurile pe care clienții de pe piață pentru un plug-in sau șablon le-ar aprecia într-un pachet.

Sfat # 3: cunoașteți-vă clienții

Gândește-te la restaurantul tău preferat. Proprietarul sau ospătarul de la restaurantul respectiv își face probabil timpul necesar pentru a-ți cunoaște gusturile și neplăcerile. Pe baza acestor cunoștințe, proprietarul / ospătarul face sugestii pe baza preferințelor dvs. personale.

Ar trebui să faceți același lucru și pe site-ul dvs. web. Dacă obiectivul dvs. este să îi determinați pe oameni să se înscrie la buletinele dvs. – dar nimeni nu răspunde la căsuța dvs. pop-up – încercați să oferiți o carte electronică gratuită pe paginile dvs. de destinație atunci când oamenii se înregistrează pe lista de e-mailuri..

De asemenea, gândiți-vă cum Amazon, eBay și alte site-uri de comerț electronic urmăriți comenzile de carte și alte tipuri de achiziții. Ei recomandă produse relevante pe baza alegerilor anterioare, nu? Ar trebui să faci același lucru. Utilizați Google Analytics pentru a urmări tiparele utilizatorilor de pe site-ul dvs. web. O tehnică este să folosiți paginile de confirmare a comenzii prin analize. Dacă o mulțime de oameni s-au înscris pentru un curs online pe care îl vindeți, puteți trimite un e-mail doar pentru acei oameni și puteți să îi îmbogăți cu un curs aferent, dar mai extins. Vezi cum funcționează asta?

Sfat # 4: Nu-l exagerați

Vânzarea / vânzarea încrucișată funcționează bine numai atunci când rezolvați nevoile clienților dvs. (și funcționează și mai bine atunci când îi faceți să se simtă privilegiați cu privire la primirea unei oferte). Dacă oferiți un kit de bărbierit cu reducere pentru toți clienții care cumpără colonia bărbaților dvs. de designer, mulți dintre ei vor aprecia că primesc un acord pe care ceilalți clienți nu îl au.

Pe de altă parte, exagerarea va irita clienții și îi va alunga de tine și de site-ul dvs. web. Dacă clienții tăi simt că sunt doar un experiment de marketing pentru tine – sau că ți-ar păsa doar de a face vânzarea și nu de ceea ce doresc – vânzarea / vânzarea încrucișată va avea efectul invers decât cel dorit.

Iată un alt detaliu de care trebuie să țineți cont: Există un „Regula de 25” in business; ar trebui să evitați articolele de vânzare încrucișată care depășesc 25% din comanda inițială. Când încercați să ridicați sau să vindeți peste acest procent, în general, veți fi perceput ca fiind neconform cu nevoile clienților (în cel mai bun caz) și apăsători sau lacomi (în cel mai rău caz) – și veți avea mai multe șanse de a respinge chiar și clienții care au fost aproape de a face o achiziție. De asemenea, suplimentele care depășesc 25% se pot simți pur și simplu copleșitoare și ca o a doua achiziție primară – în loc de suplimente.

Sfat # 5: sincronizare

Momentul este întotdeauna un aspect crucial al vânzărilor. Ar trebui să faceți un upell / cross-sell doar atunci când aveți toate informațiile necesare pentru a asigura prima comandă. Aceasta înseamnă că cumpărătorul s-a angajat deja să cumpere și este mai puțin probabil să abandoneze comanda complet. Dacă încercați să vindeți articole suplimentare prea devreme în procesul de cumpărături, puteți opri cu ușurință un client și astfel puteți pierde întreaga vânzare. Așa că nu uitați să așteptați până când clientul s-a angajat deja în vânzare, oferind date de contact și informații financiare – apoi descrieți avantajele produselor / serviciilor suplimentare pe care încercați să le vindeți.

Există mai multe modalități de a încerca revinderea / vânzarea încrucișată. De exemplu, puteți crea un magazin online cu Shopify (aflați mai multe în review-ul Shopify) și încercați să vă îmbunătățiți veniturile cu această strategie.

Aceasta este o strategie de marketing care a funcționat pentru nenumărate companii și antreprenori și v-ar putea servi blogul sau afacerea bine. Amintiți-vă doar să utilizați sfaturile pe care le-am ilustrat aici, astfel încât să puteți beneficia la maxim de eforturile dvs. de vânzare / vânzare încrucișată.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map