Upwork vs Fiverr: Care platformă are cel mai bun talent?

Astăzi, 36% din forța de muncă din SUA este format din freelanceri.


Acești angajați flexibili contribuie cu aproximativ 1,4 miliarde de dolari la economie în fiecare an, reprezentând o oportunitate excelentă pentru noua lume a muncii.

În timp ce mulți angajatori explorează avantajele lucrătorilor la distanță, mulți nu știu unde să caute când caută talentul corect. Postarea unui anunț în ziarul local nu va funcționa în acest mediu.

Comunitățile freelancer precum Upwork și Fiverr au apărut pentru a sprijini forța de muncă independentă. Aceste site-uri sunt hub-uri unde puteți găsi freelanceri cu abilitățile specifice de care aveți nevoie, aloca proiecte și chiar urmăriți activitatea contractantului ales..

Cum funcționează Fiverr?

Fiverr este o comunitate independentă destinată angajatorilor care au proiecte rapide și low-cost cu care au nevoie de ajutor. Acest site web este fantastic pentru a găsi lucrători de concert la un preț care vi se potrivește.

Cum funcționează Upwork?

oDesk este un site web ușor de utilizat, care oferă talent de la freelanceri din toate mediile. Site-ul are peste 10 milioane de persoane înregistrate și gata să se apuce de lucru.

Ambele site-uri web oferă companiilor o modalitate de a se conecta cu lucrătorii dintr-o serie de categorii de competențe. Cu toate acestea, modul în care funcționează aceste două platforme este foarte diferit.

Deci, care ar trebui să alegeți?

Upwork vs Fiverr: Care platformă are cel mai bun talent? #freelancing #outsourcing #upwork #fiverr spune-i unui prieten

Upwork vs. Fiverr: Care ar trebui să alegeți?

Deși atât Upwork cât și Fiverr au o prezență considerabilă în lumea freelancing, acestea nu oferă aceeași experiență.

Să ne uităm mai departe la ce vă puteți aștepta de la fiecare.

1. Upwork vs. Fiverr: prețul

Indiferent pentru ce angajați, bugetul va fi întotdeauna o considerație crucială.

Atât Upwork, cât și Fiverr câștigă bani deducând o taxă din plățile pe care le procesează pe sistemele lor. Cu toate acestea, modul în care stabilesc prețurile poate varia.

Demo - O căutare pentru SEO la Upwork.comO căutare pentru SEO la Upwork.com

Pe Upwork, freelancerii stabilesc o rată și o licitație în funcție de proiect sau de oră, în funcție de preferințele lor.

Echipa Upwork câștigă bani prin perceperea unei taxe pentru fiecare proiect finalizat. Acestea includ cheltuielile în prețul pe care îl citează freelancerul dvs., astfel încât prețul pe care îl acordă ar putea fi mai mare pentru a beneficia de taxa.

De exemplu, dacă un freelancer cotează 500 USD pentru un proiect, 20% din acest lucru poate merge la Upwork, ceea ce înseamnă că profesionistul primește doar 400 USD. De asemenea, plata avansată percepe 2,75% în plus față de plata dvs. ca taxă de procesare.

Demo: Căutarea designerului grafic la FiverrO căutare de graficieni la Fiverr

Fiverr are, de asemenea, taxe pentru ambele părți. Cumpărătorul va trebui să plătească în avans pentru concertul pe care doresc să îl cumpere. Taxa este de 2 USD pentru concerte până la 40 USD, și 5% pentru tot ceea ce este de mai sus. Vânzătorul (freelancer) va obține 80% din câștigurile lor, deoarece 20% comision se duce la Fiverr.

2. Comparația fluxurilor de lucru: cum funcționează?

Nu este doar prețul care diferă între Fiverr și Upwork.

Aceste platforme sunt, de asemenea, destul de diferite în modul în care gestionează munca.

De exemplu, la Upwork, freelancerii oferă servicii care sunt conectate la un set specific de abilități. Fiverr le permite oamenilor să ofere o gamă largă de servicii diferite simultan.

Pe Upwork, freelancerii licitează pentru proiecte specifice, trimițând aplicații unice și scrisori de întâmpinare clienților atunci când postează un loc de muncă disponibil. Pe Fiverr, clienții achiziționează servicii specifice pe care freelancerul le-a definit deja.

În loc să postezi un loc de muncă și să primești o aplicație pe Fiverr, triești printr-o bază de date cu potențial talent în căutarea a ceva care să se potrivească nevoilor tale.

O caracteristică impresionantă a Upwork este că vine cu știința datelor încorporată în platformă. Aceasta înseamnă că platforma poate urmări cei mai buni freelanceri pentru a se potrivi nevoilor dvs. pe baza unei potriviri algoritmice.

Acest lucru vă poate economisi mult timp în căutarea persoanei potrivite printre mii de freelanceri. Desigur – nu trebuie să utilizați în mod necesar freelancerul pe care Upwork îl sugerează, dar opțiunea există.

3. Calitatea muncii freelancerilor

Cel mai critic aspect al alegerii unui freelancer potrivit este să vă asigurați că veți obține calitatea muncii pe care o meritați.

Ambele piețe Fiverr și Upwork oferă o gamă largă de profesioniști calificați din care să aleagă. Cu toate acestea, există multe diferențe în modul în care găsești și clasifici angajații potențiali.

De exemplu, pe Upwork, puteți căuta abilitățile de care aveți nevoie făcând clic pe o anumită nișă și răsfoind persoane cu talent individual pe profilul lor:

Detalierea clasificării competențelor freelancerilor la Upwork.

Dacă faceți clic pe o abilitate listată vă va duce la o altă pagină unde veți vedea freelanceri care aparțin acelei categorii. Profilurile pe care le găsiți vor oferi o mulțime de informații despre rata pe oră a persoanei, timpul petrecut în Upwork și multe altele.

Fiverr vă permite, de asemenea, să căutați talent, tastând un cuvânt cheie într-o bară de căutare.

Fiverr folosește un stil mai direct în căutarea talentelor.Fiverr folosește un stil mai direct în căutarea talentelor.

Un lucru fantastic despre Fiverr este cât de multe informații obțineți când faceți clic pe un serviciu furnizat de un freelancer. Puteți accesa comparații detaliate ale pachetelor pe care le oferă diferite persoane, ceea ce face să decidă pe cine să angajeze mai ușor.

4. Sistemele de evaluare

Găsirea calității corecte a muncii nu înseamnă doar a avea mai multe persoane din care să alegeți.

Atragerea de bani către persoanele pe care nu le-ați întâlnit poate fi o perspectivă îngrijorătoare. Acesta este motivul pentru care Upwork și Fiverr oferă sisteme de rating pentru a vă ajuta să obțineți informații de la angajatorii care au venit înaintea dvs..

Clasificările de stele de lângă fiecare freelancer, completat cu opțiunea de a verifica feedback-ul altor proiecte vă poate oferi o liniște sufletească fantastică.

Pentru a vă proteja calitatea muncii, este important să evitați orice freelancer care are o mulțime de locuri de muncă finalizate sub centura lor, dar fără feedback. Acesta ar putea fi un semn că scapă de recenziile negative.

5. Servicii pre-screening

Dincolo de evaluări și feedback, Upwork face, de asemenea, un pas mai departe pentru a vă oferi o calitate mai bună a muncii. Acest site web are o lungime mare pentru a vă asigura că știți ce primiți din talentul pe care îl angajați de:

 • Verificarea identităților freelancer în scopuri de securitate și conformitate
 • Furnizarea de funcții de conferință video și chat pentru interviuri
 • Afișarea scorurilor freelancer, poveștile de succes și feedback-ul de la lucrările finalizate
 • Furnizarea de teste de abilități online: puteți căuta persoane care au finalizat teste în lucruri precum UX și abilități HTML.

Există, de asemenea, opțiunea de a investi în serviciul Upwork Pro dacă doriți ca un profesionist în recrutare să găsească un freelancer potrivit în numele dvs. Tot ce trebuie să faceți este să furnizați detaliile proiectului dvs., iar Upwork va face alegeri și va alege persoanele potrivite pentru dvs..

Asigurarea că obțineți talentul potrivit pe Fiverr nu este întotdeauna la fel de simplu. Cu excepția „avantajelor” Fiver, oricine poate vinde un serviciu pe Fiverr. Puteți lăsa feedback anonim cu privire la acel freelancer, dar nu există teste de abilitate sau opțiuni de verificare pentru a vă asigura că nu pierdeți timpul..

6. Monitorizarea muncii și soluționarea litigiilor

O altă caracteristică importantă de căutat într-o platformă freelancer pentru calitatea muncii este instrumentele de monitorizare.

Upwork vă permite să vă organizați întregul proiect prin platforma sa, cu o comunicare între dvs. și freelancer. Puteți atribui repere pentru o sarcină și vă asigurați că trimiteți plata atunci când o lucrare este finalizată.

Upwork se diferențiază și de un centru uimitor de soluționare a litigiilor pe care îl puteți folosi pentru a rezolva probleme dacă observați probleme legate de proiectul dvs. finalizat. Veți avea un mediator repartizat în cazul dvs. care vă va primi banii înapoi dacă află că reclamațiile dvs. sunt valabile.

Fiverr nu are același sistem de management al lucrărilor. Atâta timp cât vânzătorul respectă condițiile serviciului cumpărat, atunci totul va funcționa fără probleme.

Cu toate acestea, puteți oricând să vă adresați vânzătorului cu un mesaj rapid dacă doriți să verificați starea proiectului dvs..

Pentru rezolvarea litigiilor, Fiverr nu oferă, de asemenea, un mediator pentru a soluționa litigiul. Puteți vizita centrul de rezoluție pentru a prelungi termenul de livrare pentru un proiect sau pentru a solicita o actualizare a comenzii. Cu toate acestea, este mult mai dificil să rezolvi o problemă dacă ceva nu merge bine la Fiverr.

Ghid de angajare: crearea forței de muncă independente

Potrivit Medium, freelanceri va constitui până în 2027 cea mai mare parte a forței de muncă din SUA.

Acum este timpul să lucrați la strategia dvs. de angajare dacă doriți să vă asigurați că obțineți talentul potrivit.

În timp ce angajații independenți pot oferi o mulțime de beneficii sub formă de productivitate mai bună, costuri aeriene mai mici și acces mai mare la talent, acesta poate fi o provocare de a găsi oamenii potriviți.

Dacă nu angajați pe cineva potrivit pentru proiectul dvs. specific, pierdeți timp și bani.

Deci, cum vă puteți spori șansele de succes?

1. Definiți ceea ce căutați

Primul lucru pe care trebuie să-l știi este ceea ce ai nevoie de la un nou freelancer.

Aceasta nu înseamnă doar listarea abilităților care vor fi cruciale pentru finalizarea unui proiect. De asemenea, trebuie să stabiliți ce fel de angajat va funcționa cel mai bine ca parte a echipei dvs. – chiar dacă vor interacționa cu dvs. doar pentru o perioadă limitată de timp.

Verificarea profilului unui freelancer pe un site de angajare precum Upwork sau Fiverr vă va oferi o perspectivă asupra personalității și eticii muncii. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că veți obține calitatea corectă a contractantului.

2. Faceți-vă diligența cuvenită

La fel ca orice proces de angajare, este esențial să aflați cât puteți despre un potențial candidat înainte de a extinde oferta de muncă.

Lucrările pot fi utile în acest proces, prin pre-screeningul candidaților pentru dvs. și vă permite să găzduiți interviuri video înainte de a angaja pe cineva.

Cu toate acestea, indiferent de instrumentul pe care îl utilizați, ar trebui să puteți afla ceva despre profesionistul dvs., citind profilurile lor și verificând comentariile de la clienții precedenți..

Asigurați-vă că persoana pe care o alegeți oferă o calitate bună a serviciului verificând recenziile acestora și asigurați-vă că au experiență și cu tipul dvs. de proiect..

3. Urmăriți lucrările

După ce ați intervievat freelancerul și ați verificat că sunt potriviți pentru locul de muncă, nu uitați că nu trebuie să le lăsați doar.

Cele mai bune site-uri de freelancer vă vor permite să mențineți o conversație consistentă cu persoana cu care lucrați. Acest lucru înseamnă că puteți verifica proiectul lor în desfășurare și să puneți întrebări despre cum se desfășoară sarcina.

Dacă ceva nu merge bine, nu ezitați să lansați o anchetă cu serviciul pe care îl utilizați. Atât Upwork, cât și Fiverr vă vor permite să anulați un loc de muncă sau să trimiteți o cerere de ajutor dacă credeți că nu veți primi munca de care aveți nevoie.

Upwork vs. Fiverr: care este cel mai potrivit pentru care locuri de muncă?

Alegerea dintre Fiverr și Upwork va fi o decizie personală bazată pe nevoile dvs. unice.

Pentru majoritatea companiilor, Upwork va fi opțiunea mai bună pentru proiecte sau sarcini mai mari care necesită cunoașterea și cunoștințele unui specialist. Dacă doar căutați pe cineva care să se ocupe de ceva simplu, atunci Fiverr ar putea fi o modalitate excelentă de a economisi bani.

Fiverr este o platformă pentru externalizarea unor locuri de muncă mici și ușoare, fără a cheltui mulți bani.

Avantajele utilizării Upwork:

 • Control asupra procesului de selecție / recrutare
 • Suport de preselecție excelent
 • Nu sunt necesare costuri în avans
 • Excelent pentru sprijin specific, de specialitate
 • Un grup masiv de talente la nivel global

Avantajele utilizării Fiverr:

 • Buget-friendly
 • Mediu ușor de utilizat
 • Comunitate activă
 • Mod rapid de urmărire a talentului

Fiverr vs. Upwork: Întrebări frecvente

&# 11088; Fiverr sau Upwork sunt mai buni pentru freelanceri?

Fiecare dintre aceste platforme oferă propriile sale avantaje. Fiverr are adesea o activitate orientată spre buget, ceea ce înseamnă un volum mai mare, în timp ce Upwork este mai bun pentru profesioniști calificați.

&# 11088; Fiverr sau Upwork este mai ieftin?

Ambele site-uri se taxează în moduri diferite. Freelancerii pe Upwork se taxează la oră, în timp ce Fiverr percepe un loc de muncă.

&# 11088; Care platformă freelance este potrivită pentru începători?

Fiverr are freelanceri separat de nivelurile de abilitate. Aceasta face ca aceasta să fie o resursă bună pentru întreprinderile care doresc să asume mai mulți freelanceri mai bugetari.

Citiți mai multe despre modul de externalizare a activității de dezvoltare a site-urilor web.

&# 11088; Este ușor să angajați freelanceri pe Fiverr?

Da, Fiverr are un bazin mare de talente care oferă servicii multiple. De obicei, mulți freelanceri de top din Fiverr răspund rapid.

&# 11088; Care este cel mai bun site web independent?

Majoritatea site-urilor independente se ocupă de propriul profil de clienți. Cea mai bună este cea care se potrivește abilităților și experienței persoanelor independente.

Sunteți gata să vă angajați angajații independenți?

Pe măsură ce lumea continuă să evolueze, iar oamenii caută mai mult echilibru între viața lor personală și viața personală, independența va crește doar mai popular.

În anii următori, angajatorii nu vor avea de ales dacă folosesc sau nu freelanceri. Deși s-ar putea să vă confruntați cu ascensiunile și coborâșurile externalizării, dacă doriți talentul potrivit, trebuie să vă ajustați.

Site-uri precum Fiverr și UpWork, care reunesc comunitățile de oameni calificați într-o platformă ușor de utilizat, pot fi o sursă excelentă de asistență pentru persoanele care caută lucrători independenți..

Cu toate acestea, este esențial să vă asigurați că utilizați instrumentul care vă va oferi cele mai bune rezultate.

Asigurați-vă că știți ce căutați înainte de a începe și selectați comunitatea independentă care funcționează cel mai bine pentru echipa dvs..

Dacă sunteți în căutarea unei surse de asistență bugetară pentru un proiect simplu, Fiverr poate fi cea mai bună opțiune.

Dacă aveți nevoie de ceva mai avansat și sunteți dispus să plătiți pentru un specialist, Upwork ar putea fi soluția pentru dvs..

Credit: Acest articol este scris inițial de Ashley Wilson în 2019, un nomad digital care scrie despre afaceri și tehnologie. Am actualizat postarea de mai multe ori și am adăugat mult mai multe detalii în martie 2020.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map