Un ghid all-inclusive privind testarea A / B (cu exemple)

Cu cât vizitatorii de pe site-ul web sunt mai mari, cu atât vor fi oportunități de extindere a afacerii (dobândirea de noi clienți și îmbunătățirea relațiilor cu cei existenți). Pâlnia de conversie este cea care decide dacă site-ul dvs. web va deriva sau nu trafic masiv. Și, principalul motiv al întreprinderilor este să întreprindă o acțiune (conversie) de la vizitatorii de pe site-ul lor web. Rețineți că, dacă pâlnia este optimizată bine, atunci maximizează șansele de a se transforma.


Una dintre modalitățile promițătoare de optimizare a pâlniei site-ului este de a face teste A / B. Cei care nu sunt bine familiarizați cu acest termen vor obține o înțelegere clar când vor parcurge acest ghid cuprinzător.

Deci, să începem cu elementele de bază.

Ce este A / B Testing?

Testarea A / B (uneori denumită testare împărțită) implică o comparație a două versiuni ale paginii web similare pentru a analiza care este cea mai bună din punct de vedere al performanței..

În testarea ab, executați teste pe 2 versiuni ale paginii dvs. Web pentru a compara impactul modificărilor făcute. Luați versiunea originală a unei pagini web (cunoscută sub numele de control) și o modificați pentru a crea o a doua versiune a aceleiași pagini (variația) (sursă).

Acest proces vă ajută să răspundeți la toate întrebările de afaceri relevante, să generați venituri mai mari din traficul site-ului și să puneți bazele unei strategii de marketing bazate pe date.

Valorile de conversie sunt total diferite pentru fiecare site web. De exemplu, este vânzarea produsului pentru un portal de comerț electronic, în timp ce pentru B2B, este generarea de produse de calitate pentru o afacere.

De ce ar trebui să efectuați testarea A / B?

Fiecare afacere se confruntă cu un fel de probleme, cum ar fi o casă de presă care se confruntă cu un nivel scăzut de vizibilitate, un magazin de comerț electronic poate avea o rată mare de abandonare a coșurilor, în timp ce o afacere B2B ar putea fi completată cu clienții necalificați.

Ei bine, aceste valori de conversie sunt foarte afectate de problemele precum renunțarea la pagina de checkout, scurgeri de pâlnie de conversie etc..

Să citim de ce ar trebui să efectuați teste A / B pentru a rezolva aceste probleme:

Adresați punctele de durere ale vizitatorilor

Vizitatorii de pe un site web vin cu un obiectiv stabilit, pe care vor să-l îndeplinească. Este posibil să înțelegeți serviciile, să achiziționați un produs, să obțineți o idee despre orice subiect specific sau pur și simplu să navigați pentru ceva. Oricare ar fi scopul lor, dar se confruntă cu puncte generale de durere în timp ce își îndeplinesc obiectivele: poate fi un buton confuz CTA, un titlu prost scris sau alte lucruri. Când obiectivele lor nu sunt atinse, conduce la o experiență proastă a utilizatorului și împiedică rata de conversie.

Versiunea A și versiunea B sunt două pagini identice, cu excepția cuvintelor din titlu și subtitrare. Rezultatul – versiunea A a crescut formularul de vizitatori cu 27,76%. Acesta arată că titlul are un impact semnificativ asupra vizitatorilor (sursă).

Să luăm un exemplu de testare A / B pe titlul site-ului web. Prima versiune a site-ului afișează „Creați o campanie de marketing de succes cu instrumentul XYZ”, în timp ce a doua versiune arată „Campania de marketing cu instrumentul XYZ”. Vizitatorii vor alege cel mai probabil primul, întrucât descrie în mod clar scopul.

Conduceți ROI din traficul existent

Astăzi, marketerii sunt bine versați cu importanța dobândirii unui trafic de calitate. Cu ajutorul testelor A / B, puteți crește rata de conversie fără a cheltui pentru achiziționarea noului trafic. Această testare vă va ajuta cu siguranță să obțineți un ROI mai bun, deoarece chiar și o modificare minoră poate culege rezultatele uluitoare.

Trebuie să dedicați timp realizării optimizării paginii de destinație. Aspectul, culorile, conținutul, butoanele și graficele trebuie optimizate deoarece ajută la convertirea vizitatorilor. Dar, amintiți-vă că o dimensiune nu se potrivește tuturor. Deci, aveți nevoie de diferite pagini de destinație pentru vizitatorii care vin prin căutare organică și marketing prin e-mail. Cu testarea A / B, puteți urmări ratele de conversie pentru diferitele versiuni.

Reduceți rata de respingere

Pentru a evalua performanța site-ului, rata de respingere este cea mai eficientă valoare pe care o puteți lua în considerare. Multe motive contribuie la o rată mai mare de respingere, cum ar fi viteza lentă a site-ului web, meta tag-ul / descrierea înșelătoare, conținutul de calitate slabă și așa mai departe. Deoarece diverse site-uri web se adresează unui public diferit, nu există o modalitate fixă ​​de reducere a ratei de respingere.

Un mod ideal este utilizarea testelor A / B. Prin aceasta, puteți testa cu ușurință mai multe versiuni ale site-ului dvs. web până când veți obține cea corectă. Acest lucru poate îmbunătăți experiența utilizatorului, face ca vizitatorii să rămână pe pagină timp îndelungat și scade rata de respingere.

Versiunea A cu un mesaj promoțional proeminent a avut o rată de respingere semnificativ mai mică decât Versiunea B (cu bara laterală) – Drept urmare, aceasta reduce rata de respingere a site-ului cu 21% (sursă)

Adăugați și eliminați anumite elemente din pagina dvs. web pentru testare, cum ar fi butonul CTA, textul din mesaj sau bara laterală. Puteți utiliza chiar și cuvinte de putere cu cuvinte de acțiune pentru a vedea dacă acesta reduce rata de respingere.

Nu există o soluție de dimensiuni unice, dar puteți defini și urmări propriile valori atunci când efectuați testele care ne conduc la următoarea secțiune.

Cum funcționează Testarea A / B?

Datorită testării A / B, devine convenabil să vă dați seama ce va funcționa sau ce nu va face într-o campanie de marketing dată. Activitățile de marketing sunt realizate exclusiv pentru a crește traficul, dar cum achiziția de trafic devine dificilă și costisitoare, acum este imperativ să le oferi utilizatorilor cea mai bună experiență (pentru a putea prețui mult timp).

Prin adoptarea unui program de testare structurat A / B, puteți face eforturile de marketing extrem de profitabile – adresându-vă domeniilor site-ului web care necesită o optimizare adecvată. Mai jos sunt prezentate etapele secvențiale pentru testarea A / B. Să luăm o rezoluție:

1. Cercetare

Înainte de a concepe un plan de testare A / B, trebuie să efectuați cercetări aprofundate cu privire la performanțele site-ului curent. Trebuie să adunați informații, cum ar fi numărul vizitatorilor pentru site-ul web, pe care pagina se obține un trafic ridicat, etc..

2. Observarea & Ipoteză

Obțineți un pas mai aproape de realizarea obiectivelor dvs. de afaceri prin crearea unei ipoteze eficiente bazate pe date și înregistrarea observațiilor de cercetare pentru îmbunătățirea ratei de conversie a site-ului dvs. web. În lipsa acestora, campania de testare va fi fără direcție.

3. Construirea variațiilor

Al treilea pas în programul dvs. de testare este crearea unei variații conform ipotezei, iar A / B o va testa în raport cu versiunea curentă.

4. Testarea

În acest pas, există două abordări statistice: Frecventist și bayesian. În Frequentist, puteți utiliza datele din experimentul dvs. curent. În timp ce se află în abordarea bayesiană, trebuie să vă referiți la experimentele anterioare pentru a obține informații și să implementați acele date specifice în actualul dvs..

5. Analiza rezultatelor & desfășurarea celei mai bune variante

Acesta este ultimul pas în care poți pune mâna pe câștigătorul campaniei. Întrucât testarea A / B necesită colectare și analiză corectă a datelor, munca dvs. totală va fi reflectată în acest pas.

Cum se face testul A / B: Cercetare > Observa > Construiți variații > Test > Analizați și repetați – aflați mai multe și găsiți idei de testare Faceți clic pe Tweet

Ce poți testa cu testarea A / B?

Pâlnia de conversie a site-ului web decide viitorul afacerii. Prin urmare, este vital ca fiecare bucată din conținutul prezent pe site-ul web să fie extrem de optimizat. Aceasta se aplică elementelor care afectează comportamentul și rata de conversie a vizitatorului. Când începeți programul de optimizare, aceste elemente cheie ar trebui să fie supuse unei testări A / B.

Proiecta & schemă

Multe companii se confruntă cu dificultăți în a decide elementele cele mai esențiale de păstrat pe site-urile lor web și locația potrivită pentru plasare. Această problemă poate fi rezolvată cu ușurință folosind testarea A / B.

De exemplu, în cadrul analiza site-urilor web, v-ați dat seama că vizitatorii site-ului dvs. vizitează zona de navigare mai puțin acolo unde este păstrat formularul de înscriere. Apoi, puteți face teste A / B pentru a afla acea zonă în care traficul este mai mare. Așadar, puteți plasa formularul în locația respectivă pentru a obține mai multe trimiteri.

Navigare

Navigarea este următorul lucru care poate fi optimizat cu ajutorul testelor A / B. Este elementul crucial pentru redarea unei experiențe fabuloase pentru utilizatori. Trebuie să aveți o structură a site-ului web bine planificată care să ofere navigare fără probleme utilizatorilor.

Rezultatele testelor AB ale lui Yuppiechef dovedesc că, prin eliminarea barei de navigare, a dus efectiv la o creștere de 100% a conversiilor (sursă).

Pentru aceasta, cu siguranță, ar trebui să încercați să înlăturați navigarea, deoarece oferă un impuls ritmului de conversie – testarea A / B o dovedește clar. O ușoară modificare a crescut conversia cu 100%. Acest lucru se datorează mai ales faptului că distrage cel mai puțin utilizatorii.

Formulare

Acestea sunt mediul perfect pentru clienți să se conecteze cu afacerea. La fel cum două site-uri web nu pot fi aceleași, niciun fel de două forme care vizează un public diferit nu poate fi similar. Deci, trebuie să aflați ce formular este potrivit pentru publicul dvs., iar testarea A / B vă poate ajuta.

Să luăm două variante ale unui formular pentru testarea A / B – una cu un formular simplu de înscriere având un design simplu, iar altele cu mai mulți pași având un design atractiv. Noul proces de înscriere subliniază importanța fiecărei întrebări. Și utilizatorii trebuie să opteze una din mai multe imagini pentru a răspunde la întrebare. Acest lucru va arăta mai captivant pentru utilizatori și, cel mai probabil, vor înregistra formularul.

Studiile arată că reducerea câmpurilor formularelor a avut efect negativ asupra conversiilor, deși știm că există multe fricțiuni care pot afecta completarea formularului (sursă).

Procesul de finalizare

Rata medie de abandonare a coșurilor în T3 din 2018 a fost de 76,9%. Dacă sunteți unul dintre proprietarii magazinelor online, reducerea ratei abandonate a coșurilor de cumpărături este cea mai rapidă modalitate de a vă crește vânzările.

Există elemente în care puteți testa în timpul procesului de efectuare a plății, cum ar fi afișarea transportului gratuit în casă, scurtarea procesului de efectuare a plății, dispunerea unui ecuson de securitate sau a unei certificări SSL, etc. Cu testarea A / B, puteți spune ce elemente funcționează. bine cu magazinul tău.

De exemplu – Eliminarea distragerii în timpul efectuării plății. O reproiectare a procesului de finalizare (partea de jos) care elimină oferta și apropie calculatorul de caseta totală a comenzii, se dovedește a fi mișcarea corectă (sursă).

Call to Action (CTA)

Acțiunea reală are loc cu ajutorul CTA-înscrierea, achiziționarea și multe altele. Folosind testarea A / B, puteți testa culorile A / B, dimensiunile, destinațiile de plasare, formularea etc., până când veți obține variația câștigătoare, apoi optimizați-o în plus pentru a o îmbunătăți.

Culoarea butonului afectează efectiv rata de conversie. Un rezultat al testului arată că butonul roșu a depășit butonul verde cu 21%. Mai multe persoane au dat clic pe butonul roșu decât pe butonul verde (sursă).

Să înțelegem acest lucru cu un alt exemplu. Luăm două variante CTA pentru Servicii SEO– unul cu cerere de ofertă și altul cu preț de solicitare. Cea de-a doua variație ar putea să o depășească pe prima și să conducă la o creștere a conversiei.

Un studiu de caz arată că trecerea de la „Solicitați o ofertă” la „Solicitare prețuri” a dus la o creștere a CTR cu aproape 161% (sursă).

Acest lucru se datorează faptului că ideea de a obține o „ofertă” nu este deosebit de atrăgătoare pentru mulți utilizatori. Așadar, acestea sunt câteva elemente principale pe care le puteți testa A / B pentru a vă optimiza site-ul.

Înveliți

După ce ați citit această postare cuprinzătoare, suntem siguri că ați înțeles toate elementele de bază ale testării A / B. Acum, este momentul potrivit pentru a crea propria foaie de parcurs pentru optimizare. Nu pierdeți niciun lucru în timp ce efectuați procesul menționat aici și puteți vedea o schimbare drastică a ratei de conversie.

În mod clar, testarea A / B este fructuoasă pentru a îmbunătăți rata de conversie a unui site web, pe care ar trebui să-l optezi cu siguranță pentru afacerea ta.

Post de invitat de Tom Hardy

Tom Hardy este un analist de calitate, care lucrează la Sparx IT Solutions de mulți ani. El deține o experiență bogată în gestionarea proiectelor complexe ale unui amestec divers de verticale. Cu scrierile sale, îi place să răspândească cunoștințe cu privire la cele mai bune practici de testare a aplicațiilor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map