Top 10 soluții de comerț electronic B2B pentru 2020

Comerțul electronic B2B în SUA va atinge 1,8 trilioane de dolari până în 2023 și va crește cu 10% anual în următorii 5 ani, conform Forrester.


Și este absolut evident: oamenii de afaceri moderni vor să cumpere produse pentru companiile lor fără probleme și să plătească prețuri corecte. Magazinele de comerț electronic B2B sunt locuri excelente pentru antreprenori pentru a face cumpărături, deoarece magazinele online moderne oferă o experiență excelentă la cumpărături.

În acest articol, vă vom oferi o scurtă trecere în revistă a celor mai populare platforme de comerț electronic B2B pentru dezvoltarea unui magazin online B2B. Dacă intenționați să porniți un magazin online B2B, salvați această listă pentru a testa fiecare platformă de comerț online cu ridicata și alegeți cea care se potrivește nevoilor dvs..

Platforme populare de comerț electronic B2B

1. CS-Cart B2B & B2C

CS-Cart B2B & B2C este un software de comerț electronic B2B care se găzduiește de sine stătător pentru angrosiști ​​și producători de întreprinderi mici și mari. Peste 35.000 de site-uri de comerț electronic B2C și B2B utilizează această platformă la nivel mondial. Avantajele principale ale CS-Cart sunt bogăția și simplitatea caracteristicilor.

CS-Cart B2B este o platformă de comerț electronic cu ridicata. Are toate funcțiile sus-menționate, plus alte lucruri pentru a oferi cumpărătorilor B2B o adevărată experiență de cumpărare B2C. CS-Cart este pregătit pentru integrarea cu orice sistem terț CRM, ERP, contabilitate și analiză datorită puternicei sale API.

CS-Cart este un script de comerț electronic B2B găzduit de sine stătător – trebuie să îl instalați pe serverul dvs. Înseamnă că procesul de instalare ar putea necesita unele cunoștințe tehnice minore, motiv pentru care CS-Cart oferă instrucțiuni detaliate despre instalarea, utilizarea și întreținerea acestuia. Natura self-gazduită de CS-Cart vă oferă un control deplin asupra magazinului dvs. de comerț electronic B2B. Puteți activa și dezactiva orice funcție, reda cu setări, reglează serverul și edita codul.

Utilizatorii CS-Cart adoră simplitatea software-ului și prețul său corect. Ei apreciază arhitectura sa curată și codul open-source.

Un mare bonus de CS-Cart B2B & B2C este un număr nelimitat de vitrine care pot fi configurate independent. Sunteți liber să deschideți magazinele B2B și B2C care să funcționeze și să arate diferit și să le gestionați printr-un singur panou de administrare.

Dezavantaj:

Sunt cateva reclamații despre un proces complicat de actualizare dacă magazinul este puternic modificat sau dacă serverul nu îndeplinește cerințele. Utilizatorii spun, de asemenea, că designul implicit al magazinului este depășit.

2. 3DCart

3dcart este o soluție de comerț electronic bazat pe cloud. Este foarte ușor să porniți un site web de comerț electronic, dar poate fi dificil de modificat și de adaptat la obiectivele de afaceri. Compania oferă soluții B2C și B2B.

Deoarece 3dcart este o soluție bazată pe cloud, este ușor să porniți un magazin și să îl configurați. Nu este nevoie să vă faceți griji pentru instalare și server. Dar are aceleași restricții ca și alte Platforme SaaS: nu vă poate oferi aceeași libertate și scalabilitate ca și soluțiile pentru coșuri de cumpărături auto-găzduite.

3dcart este destul de bogat în caracteristici: are aproape toate caracteristicile pentru clienții B2B menționate la începutul articolului, cu excepția vitrinelor multiple și a funcțiilor avansate de gestionare a listelor de prețuri..

Dezavantaj:

Sunt multe plângeri despre serviciul clienți 3dcart și unii utilizatori spun că au pierdut chiar bani din cauza personalului de asistență 3dcart necalificat.

3. X-Cart

X-Cart primul software de coșuri de cumpărături PHP de pe piață. Compania oferă soluții cloud și self-gazdate.

X-Cart este potrivit atât pentru afaceri B2C, cât și pentru afaceri B2B. Din păcate, nu există o diviziune clară în funcționalitatea B2C și B2B. Soluția are un sistem puternic de gestionare a vânzătorilor, promoții, un sistem de revizuire, distribuție de plăți și alte caracteristici ale unui magazin online adecvat.

Conținutul principal al X-Cart este că nu are suficiente funcții specifice B2B și multiple magazine pentru site-urile B2C și B2B independente. Acest software trebuie personalizat, astfel încât să poată fi utilizat pentru un site complex de comerț electronic B2B.

Dezavantaj:

Recenziile utilizatorilor sunt bune dar unii clienți nu le place acel suport tehnic uneori nu vă pot ajuta la rezolvarea problemelor, complexitatea software-ului și lipsa funcțiilor importante.

4. Magento

Magento este unul dintre cele mai populare sisteme de coșuri de cumpărături din lume, totuși unul dintre cele mai complicate din punct de vedere al utilizării și dezvoltării.

Magento este un software foarte versatil – îl puteți personaliza așa cum doriți. Puteți face magazinul dvs. B2B bazat pe Magento extrem de flexibil și bogat în funcții. Din păcate, pentru a începe și a menține un magazin Magento B2B, va trebui să obțineți o bună găzduire Magento, o echipă de codificatori care înțeleg Magento și știu să lucreze cu arhitectura sa. Aceasta înseamnă mai multe cheltuieli.

Dezavantaj:

Magento pentru B2B are aproape toate caracteristicile menționate mai sus, dar, din păcate, există reclamații ale utilizatorilor cu privire la complexitatea interfeței. Oamenii spun Magento necesită ceva timp pentru a fi configurat înainte să îl poți folosi live.

5. TradeGecko

TradeGecko este un script B2C eCommerce care se concentrează pe simplitatea și automatizarea vânzărilor B2B. Este destinat angrosilor, distribuitorilor, mărcilor de comerț electronic și producătorilor cu creștere ridicată. TradeGecko este un produs SaaS: mai puține preocupări tehnice, dar și mai puțin control.

TradeGecko dispune de toate: prețuri individuale, posibilitatea de a ascunde produsele și prețurile de către utilizatorii neautorizați, liste de prețuri personalizate, depozite, promoții, comandă și reordonare ușoară și ce nu. Utilizatorii sunt mulțumiți de TradeGecko și le place ușurința de utilizare și asistența bună pentru clienți.

Această soluție are instrumente de raportare și analiză încorporate care vă permit să înțelegeți mai bine procesele și să le reglați atunci când este necesar. Singurul lucru care pare să nu fie inclus este o funcție multi-magazin complet funcțională pentru rularea independentă a site-urilor B2B și B2C.

Dezavantaj:

niste utilizatorii se plâng despre încetiniri, lipsa caracteristicilor specifice, modificări frecvente ale structurii panoului de administrare și prețuri ridicate.

6. Contalog

Contalog este destinat vânzărilor multicanale: vă puteți adapta cu ușurință afacerile B2B și B2C la canalele web și mobile. Contalog are o mulțime de caracteristici B2B, cum ar fi: inventarul centralizat, gestionarea informațiilor despre produse și comenzi în cadrul vânzărilor multiple și alte instrumente pentru a vinde eficient companiilor.

Platforma Contalog B2B eCommerce este o soluție bazată pe cloud – puteți accesa magazinul dvs. de pe orice computer sau dispozitiv mobil. Acest software B2B eCommerce vă permite să adăugați produse manual, să încărcați dintr-o foaie de calcul sau să importați de pe site-ul dvs. actual de cumpărături. Din păcate, nu puteți introduce prin numărul de serie sau scanarea codurilor de bare.

Există mai multe planuri de a alege, fiecare cu un preț diferit. Planul cel mai de bază este gratuit și este potrivit pentru întreprinderile mici care au doar 100 de comenzi pe lună. Diferite planuri pot procesa mai multe comenzi și vă permit, de asemenea, să vă adăugați la software-ul de bază. Software-ul de eCommerce Contalog B2B se integrează cu platforma dvs. de comerț electronic, astfel încât inventarul dvs. poate fi actualizat automat pe măsură ce clienții cumpără de la dvs. De asemenea, puteți primi notificări cu inventar redus de la acest software.

Dezavantaj:

Chiar dacă Contalog are un suport deosebit și este ușor de utilizat, spun utilizatorii că a durat un timp să mă obișnuiesc cu interfața sa.

7. InsiteCommerce

InsiteCommerce este un software de comerț electronic B2B pentru producători și distribuitori de dimensiuni medii-mari. Aceasta este o platformă cloud: este ușor de implementat și întreținut. Compania îți oferă propriul server și instalează magazinul pentru tine. Dar poate fi dificil de personalizat și de scară, deoarece nu vei avea niciodată controlul complet asupra norului.

InsiteCommerce se bazează pe o API flexibilă pentru integrări cu sisteme terțe CRM și ERP. Acest script B2B eCommerce oferă câteva funcții utile B2B, cum ar fi sistemul avansat de gestionare a comenzilor cu generare de facturi, reordonare rapidă și stări de comandă, funcționalitatea „Citate” și opțiuni de transport specifice încorporate.

Din păcate, această platformă nu are toate funcțiile B2B majore menționate la începutul acestui articol, așa că poate fi necesar să o personalizați adăugând funcționalitate personalizată. Sperăm că „arhitectura sa de integrare” permite o oarecare scalare.

Dezavantaj:

Nu există atât de multe recenzii ale utilizatorilor pentru InsiteCommerce pe web. Mărturiile sunt în regulă, dar utilizatorii plânge despre o curbă de învățare foarte lungă, upgrade-uri costisitoare și dependență de parteneri terți.

8. Pepperi

Pepperi este o platformă de vânzare B2B pentru companii și întreprinderi mari. Este un sistem de comerț electronic SaaS B2B. Așa cum am menționat mai sus, site-ul de comerț electronic SaaS este întotdeauna mai ușor de implementat și suportat, dar nu este niciodată sub controlul dvs. deplin.

Pepperi oferă aplicații mobile native pentru Android și iOS, cu suport de date offline. Înseamnă că veți putea să vă gestionați catalogul atunci când există acum conexiune la Internet. Utilizatorii adoră interfetele web și mobile ale Pepperi.

Pepperi este o soluție B2B omnichannel care se integrează ușor cu sistemele CRM și ERP printr-o API puternică. Are o mulțime de funcții integrate pentru a oferi experiență asemănătoare B2C pentru clienții angro: design excelent al catalogului, metode de plată și expediere convenabile, prețuri individuale pentru grupuri de utilizatori, gestionarea listei de prețuri, notificări și multe altele.

Dezavantaj:

Utilizatorii sunt mulțumiți de Pepperi în general, dar unii raport Asistență teribilă pentru clienți, care nu este disponibilă vineri și sâmbătă și interfață fără întârziere (deși frumos).

9. Strângere de mână

Strângerea de mână este destinată producătorilor și distribuitorilor care vând către magazine cu amănuntul sau alți clienți de afaceri. Este o platformă puternică, ușor de utilizat, pentru a construi un site web și o aplicație mobilă pentru clienții dvs. B2B.

Pentru comanda clienților, Handskeke vă ajută să oferiți o experiență modernă de comerț electronic B2B pentru comenzi online ușoare și o aplicație mobilă pentru comenzile la raft atunci când clienții dvs. sunt pe podea..

Pentru comanda de reprezentanțe de vânzări, Handshake oferă o aplicație dedicată reprezentanților de vânzări, care le oferă clienților, produsului, prețurilor și informațiilor despre inventar de care au nevoie. Comenzile pot fi formate rapid și trimise instantaneu.

Dezavantaj:

Utilizatorii sunt mulțumiți de strângerea de mână, dar unii Spune că aplicația se prăbușește din când în când. De asemenea, utilizatorii raportează unele erori de sincronizare.

10. OROCommerce

OROCommerce este un script B2C eCommerce care acceptă atât modele de afaceri B2B cât și B2C. De asemenea, acceptă scenarii B2X. Acest software este destinat marilor companii și întreprinderilor angro.

OROCommerce se integrează nativ cu propriul sistem CRM OROCRM care vă permite să organizați contactele cu clienții și să aranjați fluxul de lucru cu interacțiunea cu clienții.

OROCommerce este una dintre cele mai flexibile soluții de eCommerce B2B de pe piață. Această soluție include conturi corporative, roluri de administrare, liste de prețuri multiple, o API bună pentru integrarea cu sisteme de afaceri, un sistem de promovare robust, cataloage specifice și cumpărători.

Dezavantaj:

Utilizatorii spun că probabil vei avea nevoie de instruire pentru a te obișnui cu OROCommerce, iar dezvoltatorii se plâng de lipsa documentației de dezvoltare. Platforma este extrem de flexibilă și complexă, ceea ce înseamnă că ar putea fi dificil să o operezi la început.

Ce caracteristici ar trebui să aibă B2B eCommerce Script

Magazinul electronic B2B ar trebui să aibă funcții speciale pentru automatizarea procesului de cumpărare pentru companii. Înseamnă că o soluție de comerț electronic B2B trebuie să aibă caracteristici specifice pe care software-ul de cumpărături B2C nu le are. Asigurați-vă că o platformă de comerț electronic B2B pe care o alegeți are aceste caracteristici:

Produse ușor de comandat în vrac

Un adevărat software B2B de comerț electronic ar trebui să ofere o interfață convenabilă pentru comandarea produselor în vrac. Imaginați-vă: trebuie să adăugați în coș 50 de televizoare și 20 de cazane de încălzire de 3 tipuri diferite. Dacă un magazin nu oferă o interfață convenabilă pentru aceasta, veți petrece ore doar pentru a umple coșul. Nimănui nu-i place să pierde timpul, în special oamenii de afaceri.

Organizații în cadrul unui magazin de comerț electronic B2B

În mod normal, procesul de cumpărare în companii implică mai multe persoane. Aveți nevoie de o caracteristică care să permită unirea utilizatorilor în organizații. În acest fel, proprietarul organizației ar putea adăuga mai mulți utilizatori la organizație în magazin: manageri, marketeri, contabili. Și toți ar putea funcționa într-un singur cont ca utilizatori diferiți.

Instrumente flexibile de formare a prețurilor

Scriptul B2B eCommerce ar trebui să accepte grupuri de utilizatori cu reduceri și privilegii diferite și reduceri care depind de cât a cheltuit deja un cumpărător în magazinul dvs. De obicei, companiile cumpără un număr mare de produse simultan și cumpără regulat. Este important să oferiți cumpărătorilor reduceri de cantitate și reduceri individuale în funcție de nivelurile lor (nivelurile).

Vitrine multiple

Dacă veți vinde atât companiilor, cât și persoanelor fizice, funcția cu mai multe magazine este o necesitate pentru magazinul dvs. online. Ar trebui să poți să-ți configurezi magazinele independent, ca și cum ai rula mai multe magazine.

Integrări cu servicii terțe

Serviciile moderne de CRM, ERP, contabilitate și analiză pot îmbunătăți considerabil performanțele afacerii tale. Asigurați-vă că viitorul dvs. script de comerț electronic B2B are o API puternică și se integrează cu servicii de afaceri terțe.

Reordonare ușoară

Ce se întâmplă dacă o companie cumpără consumabile de la dvs. în mod regulat? Nu le face să formeze comanda de fiecare dată când cumpără pe site-ul dvs. de comerț electronic. Compania ar trebui să poată reordona aceleași produse cu același număr de articole într-un singur clic.

Descărcare simplă de prețuri

Înainte de a comanda, un manager trebuie să obțină aprobarea pentru lista de produse și prețuri de la supervizor. Deci, managerul ar trebui să poată descărca rapid lista de prețuri cu prețurile curente.

Plasarea comenzii convenabile

Unii antreprenori nu sunt obișnuiți să cumpere produse pentru companiile lor prin interfața webshop. De obicei, sună și comandă prin telefon. În astfel de cazuri, managerul dvs. creează o comandă în panoul de administrare. Și este important să o poată face rapid vorbind cu clientul la telefon.

Închideți vitrina pentru utilizatorii neautorizați

Ar trebui să fiți în măsură să ascundeți catalogul de ochii indurerați și să verificați fiecare cumpărător înregistrat manual. Acest lucru vă va proteja de activitățile nefaste ale concurenților dvs. și va îmbunătăți moderația noilor cumpărători.

In concluzie

Nu există nicio platformă perfectă pentru site-ul dvs. de comerț electronic B2B. Va trebui să personalizați orice software mai mult sau mai puțin, astfel încât să se potrivească proceselor și obiectivelor dvs. de afaceri. Așadar, înainte de a vă decide cu privire la CMS B2B, contactați fiecare furnizor din această listă, solicitați o demonstrație și asigurați-vă că veți putea personaliza și scala platforma.

Yan Kulakov este specialist în conținut și marketing într-o companie de dezvoltare a software-ului eCommerce CS-Cart. Este pasionat de crearea de conținut vizual și adoră împărtășirea cu lumea întreagă. Yan poate explica lucruri complicate prin cuvinte simple, motiv pentru care conduce blogul companiei și creează conținut pentru alte bloguri de comerț electronic și marketing. Conectează-te cu Yan Facebook și Instagram.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map