Strategii de comerț electronic: 6 sfaturi pentru a conduce mai multe vânzări

La nivel mondial, analiștii proiectează că vor exista 1,92 milioane de cumpărători digitali la nivel mondial în 2019, iar vânzările de comerț electronic vor fi înregistrate 4,9 trilioane de dolari până în 2021. Proprietarii de afaceri economici se ocupă să pregătească pentru a câștiga partea lor din această cădere.


Vânzările de comerț cu amănuntul sunt în creștere la nivel mondial (sursa: Locuri de muncă în marketing)

Dacă rulați un magazin de comerț electronic, doriți să cunoașteți cele mai bune strategii pentru a conduce vânzările. Atât afacerile noi, cât și cele în creștere au nevoie de strategii de vânzare care să funcționeze.

Acest articol vă prezintă 6 tactici pentru a stimula vânzările online.

6 idei de comerț electronic pentru creșterea vânzărilor online

1. Marketing Influencer

48% dintre marketeri spun că rentabilitatea marketingului influencer este mai mare în comparație cu alte canale. Între timp, 41% dintre acești marketeri sunt de acord că marketingul influencer este la fel de eficient ca și alte canale de top.

În plus, 49% dintre consumatori au încredere în influenții, în timp ce 40% cumpără lucruri după ce le-au văzut pe social media.

Strategia de marketing eCommerce89% dintre marketeri consideră că marketingul influencer obține rezultate pentru aceștia (Mediakix).

Pentru strategie, doriți să profitați de efectul pe care influențarii îl au asupra adepților lor.

Comercializarea influențelor este un tip de marketing de trimitere. Cu toate că, rezultatul obținut de la o persoană aici este mult mai mare. Prin urmare, atunci când un influencer vorbește despre marca ta, fanii ascultă.

Dacă sunteți nou în domeniul marketingului influencer, iată o prezentare rapidă a modului în care funcționează.

În primul rând, găsiți influențatorii potriviți. Aterizarea influencerului potrivit poate fi multă muncă. Vrei să fii sigur de metrici vitale cum ar fi

 • Ei vizează cumpărătorii dvs. potențiali,
 • Influencerul are adepți umani și nu roboți și
 • Influencerul vă va disemina mesajele în mod eficient cu publicul lor.

În continuare, veți negocia cu influențarii vizați și veți fi de acord cu stimulente de promovare și alți termeni.

După ce ai influențatori și ai convenit asupra modului de a lucra cu aceștia, atunci vei genera un cod cupon pentru adepții influencerului.

Influenții dvs. țintă utilizează aceste coduri pentru a vă promova produsul. Nu uitați să interacționați cu publicul influențatorilor cu privire la întrebările adresate și la timp.

Un raport spune că influențatorii frumuseții generează 11,38 USD pentru fiecare 1,29 USD tu cheltuiesti. Acesta este aproape 800% ROI! Nu este chiar așa de „frumos”?

Marketing Influencer la locul de muncă

@nknaturalz este un influencer de Instagram pentru coafuri din Canada. Copia ei promoțională se simte ca o conversație firească între ea și cititorii ei. Ea își angajează adepții și îi determină să cumpere de la sponsori, în acest caz, @curlkeeper

Pentru a începe cu marketingul dvs. Influencer, pur și simplu găsiți influenți în spațiul dvs. și apoi contactați-le pentru a ști ce implică serviciile lor. De asemenea, puteți căuta „influenceri populari în [NICIȚIA TA]” într-o căutare Google pentru a găsi influența pe care o vizați.

2. Publicitate plătită

Marketingul plătit determină o parte semnificativă din vânzările de comerț electronic. Conform unui raport al Merkle, 60% din clicurile publicitare pe Google și 31% pe Bing sunt pentru reclame la cumpărături.

Raportul de marketing digital Merkle Q1 2018

Aceste numere arată că persoanele au mai multe șanse să facă clic pe anunțurile de comerț electronic decât alte tipuri de anunțuri. Ceea ce este mai interesant este că tendința este în creștere, astfel oamenii de afaceri experimentați cheltuiesc mai mult pentru reclame și experimentează mai multe clicuri.

Să vedem cum funcționează acest lucru pe unele canale de social media.

Facebook Ads

Peste 2,7 miliarde de utilizatori sunt activi pe Facebook în fiecare lună. Mai mult decât atât, rețeaua are mai multe date despre activitățile de zi cu zi ale oamenilor decât alte platforme.

Anunțurile Facebook pot comanda cât mai mult RO2 152%. Nu doriți să pierdeți potențialul său de a conduce traficul și vânzările pentru afacerea dvs..

Tipurile de anunțuri Facebook includ:

 • Like-uri de pagină
 • Anunțuri de logodnă
 • Promovare post
 • Cunoasterea marcii
 • Anunțuri localizate
 • Conversii site-uri web
 • Clicuri pe site
 • Promoții de evenimente
 • Anunțuri de generare de plumb

Capul spre Facebook de afaceri pentru a începe anunțurile. Deschideți un cont, atașați-vă metoda de plată, conectați-vă contul de Instagram și apoi proiectați și lansați anunțul.

În funcție de obiectivele dvs. puteți configura anunțuri care să creeze pur și simplu conștientizarea produsului dvs., să-i determinați pe cumpărători să vă viziteze magazinul de comerț electronic sau să cumpere de la dvs..

Pentru a începe, faceți clic pe Managerul de anunțuri.

Faceți clic pe „Creați”. Alegeți tipul de anunț pe care doriți să îl difuzați, apoi urmați instrucțiunile pentru configurarea acestuia.

Anunțuri YouTube

Utilizatorii YouTube cheltuiesc un miliard de ore pe videoclipuri YouTube pe zi. Nu numai că această cifră este la curent cu TV-ul, dar a depășit videoclipurile Netflix și Facebook combinate. Netflix avea atunci 116 milioane, iar Facebook avea 100 de milioane.

Aceste cifre nu înseamnă nimic pentru afacerea dvs. dacă oamenii nu sunt interesați. Dar dacă doriți să reușiți cu această metodă, videoclipul dvs. trebuie să fie unic. Începeți întotdeauna cu elemente care stârnesc interesul și curiozitatea.

Anunțuri Instagram

În aprilie 2017, Instagram a anunțat că a ajuns 700 de milioane de utilizatori activi.

Cu imagini și videoclipuri uimitoare, orice companie poate face reclamă pe Instagram. Numărul de conturi publicitare pe Instagram a crescut de la 200.000 în 2016 la Un milion în 2017. Acest lucru se poate întâmpla doar pentru că anunțurile Instagram funcționează.

Din fericire, firmele de comerț electronic pot beneficia de reclame Instagram. Anunțurile arată ca o postare obișnuită, așa că nimeni nu se simte de parcă le faci publicitate. Puteți interacționa cu utilizatorii și puteți utiliza datele de pe Facebook pentru direcționare.

Anunțurile aici includ:

 • Anunțuri foto
 • Anunțuri de prezentare
 • Anunțuri video
 • Anunțuri pentru carusel

Retargeting

Clienții pot să cumpere de la dvs. mai târziu dacă au interacționat cu conținutul dvs. sau cu paginile de social media în trecut.

Prin urmare, retargeting-ul urmărește vizitatorii dvs. și le afișează anunțurile dvs. atunci când sunt online. Scopul este de a-i determina să viziteze din nou, și de această dată, să facă o achiziție. De asemenea, puteți retargeta publicul concurenților.

Noțiuni introductive cu Retargeting

Pentru a rula redirecționarea, va trebui să încorporați un cod JavaScript în capul sau subsolul site-ului dvs. Dacă reîncărcați cu Facebook, de exemplu, veți avea nevoie de pixeli Facebook.

Dacă doriți să utilizați pixeli pe Facebook, alegeți „Conversii” ca obiectiv al anunțului dvs., apoi urmați instrucțiunile.

Facebook a făcut parteneriat cu majoritatea platformelor de comerț electronic și de gestionare a conținutului, cum ar fi WordPress, BigCommerce, Wix, Shopify și multe altele. Deci, integrarea pixelilor dvs. este acum o briză. De exemplu, cu WordPress, tot ce trebuie să faceți este să adăugați pixeli la un plugin Facebook. Facebook oferă și orientări aici.

3. Marketing de conținut

Într-un sondaj, 72% dintre marketeri au fost de acord că este dificil să gestioneze conținutul strategic. În plus, 59% dintre acești marketeri au spus că sunt strategici și-au îmbunătățit rentabilitatea.

Sursă: Institutul de marketing de conținut

Vrei să folosești marketingul de conținut pentru a-ți educa audiența despre produsul tău. În plus, vei crea trafic și vei crea conștientizare cu privire la ofertele tale, pe măsură ce mai multe persoane accesează și folosesc materialele tale educaționale.

Mai exact, puteți crea aceste tipuri de conținut

 • Video,
 • Postări pe blog,
 • Infographics,
 • Postări de social media (inclusiv imagini și GIF-uri)

Auzit despre marketingul de conținut este să utilizați conținutul dvs. pentru a atrage oportunități, apoi să le convertiți pe acești clienți.

Subiecte și cuvinte cheie

Crearea de conținut excelent vă permite să vă poziționați pe motoarele de căutare, iar acest lucru se traduce în traficul de căutare pentru site-ul dvs. Prin urmare, atunci când alegeți subiecte și cuvinte cheie, asigurați-vă că cererile lor de căutare sunt mari.

Ar trebui să vizați cuvinte sau expresii care descriu produsul sau serviciul dvs..

Dacă vindeți produse pentru pierderea în greutate, atunci puteți căuta expresia „pierdeți în greutate” într-un instrument de cuvinte cheie. În imaginea de mai jos, volumul de căutare pentru „pierde în greutate” arată o căutare medie lunară de 36.000.

Instrumentul de cuvinte cheie, cum ar fi Ahrefs, vă oferă informații suplimentare despre volumul de cuvinte cheie, cum ar fi volumul de căutare, dificultate, clicuri, etc..

Repetați acest proces cu alte fraze pentru a determina dacă au un volum semnificativ de căutare. În continuare, ar trebui să acordați prioritate cuvintelor cheie cu cea mai mică dificultate și cel mai mare volum de căutare.

Creați conținut

Instrumentul de cuvinte cheie vă oferă, de asemenea, idei despre conținutul pe care îl puteți crea.

După ce ați stabilit cuvintele cheie de care aveți nevoie, continuați să vă creați conținutul. Este în regulă să verifici ce spun alții despre subiectul tău, dar nu te opri acolo. Găsiți un unghi care vă oferă o margine.

4. Programe de trimitere

Recomandările sau marketingul prin cuvânt sunt foarte puternice în comerțul electronic. Logica este simplă. Când vă bucurați de o experiență, doriți să o împărtășiți cu oamenii pe care îi iubiți.

81% dintre clienți au încredere în recomandarea prietenului lor despre un produs peste revendicările companiei HubSpot.

Minte-ți; oamenii tind, de asemenea, să-și avertizeze persoanele dragi cu privire la experiențe proaste. Treaba ta este să le oferi ceva bun de discutat.

Puteți angaja un dezvoltator pentru a vă personaliza programul de trimitere dacă doriți ceva unic. Sau obțineți o aplicație de program de recomandare pentru rapiditate. Atunci decideți ce stimulent să acordați și să promovați programul.

stimulente

Stimulentele atrag clienții către programele de trimitere. Prin urmare, doriți să planificați acest pas înainte să acționați.

O ofertă ieftină nu va atrage audiența dvs., în timp ce o ofertă costisitoare vă poate opri afacerea sau va face programul ineficient.

Prin urmare, obținerea unui echilibru corect ar putea să vă streseze inițial, dar în cele din urmă veți descoperi locul dulce al rentabilității și creșterii.

promoţii

Dacă doriți ca oamenii să afle despre programul dvs. de trimitere, atunci trebuie să promovați programul. Informează-ți clienții actuali despre acesta și anunță-i pe clienții noi imediat ce vizitează site-ul tău.

5. Programe de loialitate

A avea un client satisfăcut și un client fidel sunt două lucruri diferite. Nu toți clienții voștri fericiți nu vor fi singuri pe brandul tău.

Cu toate acestea, dacă rulați un site web de comerț electronic, aveți nevoie de clienți fideli.

Programele de fidelitate obișnuiau să fie greu de gestionat, dar digitalizarea a făcut-o mai ușoară. În afară de ușurință, are multe aspecte suculente. De exemplu, 73% utilizatorii programului de loialitate își adresează prietenii la programul de loialitate.

Acum, ce alte modalități poți beneficia de programele de loialitate?

Clienții tăi se lipesc de tine

Clienții care își bazează achizițiile pe recompense tind să continue să cumpere de la dvs. pentru a câștiga această recompensă. Frecvența lor de cumpărare este cu 90% mai mare decât participanții la programe care nu au loialitate.

Clienții tind să cumpere mai multe

Într-un singur studiu, 61% din IMM-uri Sondajele spun că peste 50% din vânzările lor sunt de la clienți repetiți. Mai mult, acești clienți cheltuiesc cu 67% mai mult decât cei noi.

Clienții trimit afacerea dvs. la alții

Clienții își referă adesea prietenii la programele de fidelizare pe care le iubesc. Participanții la programul de loialitate au o probabilitate de 50 de ori să facă o achiziție și sunt repede să le spună altora despre program.

6. Email Marketing

Adobe înregistrează că milenii americani își verifică e-mailurile în timp ce efectuează alte activități. Această dependență de e-mail este atât de puternică încât 18% dintre utilizatori verificați-le e-mailurile în timp ce conduceți!

Sursa: Adobe

Pe scurt, oamenii se angajează cu e-mail-ul lor și puteți valorifica acel comportament pentru afacerea dvs. de comerț electronic. Primul pas evident aici este să începeți să colectați adresele de e-mail ale vizitatorilor magazinului.

Deoarece 68% din Gen Z vor citi e-mailuri de la companii, trebuie să oferiți ceva valabil în schimbul e-mailurilor clienților dumneavoastră. Le puteți oferi,

 • reduceri
 • Ebook gratuit
 • Cheatsheet
 • Sugestii de cadouri descărcabile și
 • Ghiduri gratuite pentru utilizatori

Marketing prin e-mail instrumentele abundă. Practic, ai nevoie

 • Formulare de înscriere
 • autorespondere
 • Sistem de gestionare a listelor
 • Instrumente de urmărire și raportare a campaniei

Aceste instrumente ar putea fi furnizate independent sau sub formă de pachete în pachet, după cum veți găsi cu platforme precum Constant Contact și MailChimp. Cele mai multe dintre aceste platforme de marketing prin e-mail oferă funcții de testare split, capabilități de filtrare a spamului și API pentru a-și integra și extinde performanța.

Pentru a înfășura

Rețineți că ceea ce funcționează pentru alții poate să nu funcționeze întotdeauna pentru dumneavoastră. Cel mai bine este să testați lucrurile până când veți găsi ce se lipesc.

Cu toate acestea, ideile perenie, cum ar fi marketingul prin e-mail ar trebui să facă parte din orice mix pe care în cele din urmă decideți să îl executați. Dacă vindeți articole de îmbrăcăminte sau alte articole care comandă achiziții repetate, atunci un program de fidelizare este o modalitate excelentă de a maximiza profiturile.

Alegeți o tactică și începeți imediat!

Tulip este un expert în marketing conținut și inbound la Snewscms. De-a lungul anilor, a ajutat zeci de companii în definirea strategiei de conținut. Ea crede că creativitatea nu mai inspiră clienții. O poveste adevărată atunci când este recitată, este suficientă pentru a construi o conexiune. Conectați-vă cu Snewscms pornit Facebook.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map