SEO pentru manechine: Cum se face SEO în 2020

Ce este optimizarea motoarelor de căutare (SEO)?

Optimizarea motoarelor de căutare (SEO) este procesul de ajustare fină a unui site web pentru a încerca să obțină un clasament mai ridicat în rezultatele căutării. SEO se realizează parțial pe baza:


 1. Înțelegem modul în care mașinile interpretează intenția căutătorilor și le potrivește cu conținutul web (algoritmul de căutare) și,
 2. Estimări privind modul în care oamenii interacționează cu conținutul pe care îl văd online.

SEO a devenit extrem de complex. Până în prezent, există mai mult de 200 de factori de clasare (parametrii care afectează clasamentul unei pagini web) convenite și recunoscute de marketerii de internet.

Motorul de căutare Land a făcut acest lucru Tabelul periodic al SEO pentru a explica elementele esențiale în strategia SEO.

Acești factori includ utilizatorii au timp, link text de ancoră, cuvinte cheie în URL, lungimea conținutului, TF-IDF, eticheta titlului, meta descrierea textului, viteza de încărcare a paginii web, cuvinte cheie în imagine alt text, numărul de link-uri de ieșire, numărul de legături primite, Cuvinte cheie LSI, pagina rezultatelor căutării clic-peste-rata (SERP CTR), si asa mai departe.

Acești factori au fost recunoscuți de majoritate deoarece au fost verificați de către un purtător de cuvânt Google sau s-au dovedit a fi (cel puțin oarecum) eficienți în experimente și studii de caz publicate de cunoscuți experți SEO. Mulți, inclusiv eu, consider că numărul factorilor critici de clasare este mult mai mare decât 200. Fiecare dintre acești factori poartă o pondere diferită în diferite pagini de rezultate ale căutării – ceea ce face ca SEO să fie incredibil (din nou) complexă și greu de explicat. Unii au numit SEO mai mult o artă decât o știință.

Nu am de gând să sap în detaliile acestor peste 200 de factori de clasare. Obiectivul meu cu acest articol este să vă oferim o privire de ansamblu rapidă despre modul în care funcționează motoarele de căutare astăzi și să împărtășesc o listă cu cele mai critice elemente SEO în care să vă uitați.

După cum susține Google mai mult de 90% din volumul pieței de căutare de astăzi, Voi schimba termenul „motor de căutare” și Google în articolul meu.

Cum a funcționat SEO în 2005?

Cheie lungă, cuvinte cheie scurtă.În mod tradițional, procesul SEO începe cu cercetarea în cuvinte cheie. În mod ideal, doriți să găsiți cuvinte cheie cu cel mai mult volum de căutare și cu cea mai mică concurență. Cu toate acestea, ambele sunt aproape exclusiv unul pentru celălalt – cuvintele cheie cu cel mai mare volum de căutare au cea mai mare concurență, în timp ce cea mai mică concurență nu are deloc volum de căutare..

Așa am făcut SEO acum 15 ani:

 1. Executați un set de cuvinte cheie la Overture (acum dispărut) sau Instrumentul de cuvinte cheie Google Adwords pentru a determina volumul de căutare pentru fiecare cuvânt cheie.
 2. Selectați un set de 30 – 50 de cuvinte cheie în funcție de volumul de căutare și concurența de piață. Vizați termenii de căutare cu un volum de căutare mai mare, dar concurență mai mică pe piață.
 3. Segmentează aceste cuvinte cheie în 10 – 15 subiecte. Fiecare subiect ar trebui să fie format dintr-un cuvânt cheie primar și câteva alte cuvinte cheie secundare.
 4. Produceți conținut pe subiecte – asigurați-vă că cuvintele cheie primare sunt în eticheta titlului paginii și mențineți cuvintele cheie secundare în titlurile paginii (H1, H2, H3, etc).
 5. Includeți imagini frumoase și texte alt bogate în cuvinte cheie pentru fiecare dintre ele.
 6. Conectați pagini de bani importante pe tot site-ul între antet și subsol
 7. Trimiteți cât mai multe mesaje de e-mail către alți webmasteri și rugați-i să se conecteze înapoi la pagina dvs. web folosind cuvintele cheie principale ca text ancoră.
 8. Cumpărați link-uri de pe alte site-uri web dacă aveți un buget suplimentar.
 9. Repetați pasul 1 – 6 la nesfârșit.

Acest lucru a fost în mare măsură modul în care am construit mai multe site-uri web și bloguri de afiliere cu trafic mare în anii 2000. Deși această metodă poate funcționa în prezent într-un sens limitat, nu mai este o abordare eficientă. Peisajul din căutare și tehnologia web s-a schimbat atât de mult – este pur și simplu imposibil să obții aceleași rezultate bune folosind această metodă.

De ce? Pentru că motoarele de căutare și internetul funcționează diferit astăzi.

Motorul de căutare de astăzi este …

Foarte secret

Număr de căutări ascunse în spatele criptării Google.

Căutările de astăzi sunt criptate în mare parte – acest lucru înseamnă că nu mai putem vedea pe deplin ce tipuri de utilizatori în bara de căutare pentru a ajunge pe site-ul nostru web. Cele mai exacte date de căutare pe care le putem obține astăzi provin de la o mulțime de furnizori de instrumente SEO care achiziționează date cu flux de clic de la brokerii terți.

Și să nu mai vorbim – utilizarea blocantelor și a VPN-urilor publicitare blochează modul în care datele sunt partajate între proprietarii de site-uri mai mici. Nu mai putem vedea cu exactitate câți căutători vin pe site-ul nostru și de unde caută.

personalizată

Duck Duck Go a găsit 62 de seturi diferite de rezultate în 76 de căutări pe același termen „control pistol” (sursă).

Google acum oferă rezultate de căutare extrem de personalizate persoanelor fizice bazate pe preferințele individuale și istoricul navigării web. Dispozitivul pe care îl utilizați, cum ar fi mărci de telefoane mobile, tablete, desktop-uri, televizoare inteligente, etc..

Chiar și comportamentul dvs. este, de asemenea, analizat și contribuie într-o anumită măsură. De exemplu, istoricul de utilizare, cum ar fi site-urile pe care le-ați vizitat, videoclipurile au plăcut sau le-ați distribuit, aplicațiile pe care le-ați instalat pe telefoanele inteligente și alte interacțiuni.

Apoi, există modul în care interacționezi cu rezultatele căutării (site-uri web pe care ai făcut clic, lucruri pe care le-ai căutat anterior, anunțurile pe care le-ai întâlnit etc.). Acestea se combină pentru a dicta următoarele rezultate pe care le obțineți din căutarea dvs. Google. Cele mai bune 10 rezultate ale căutării mele vor fi foarte diferite decât ale tale.

Cross-platform

diferite dispozitive pentru a efectua o căutare

Căutările sunt efectuate pe diverse tipuri de dispozitive – care deseori reprezintă intenții diferite pentru motoarele de căutare. De exemplu, căutătorii care caută „aglio olio” pe desktop au mai multe șanse să caute o rețetă; dar căutătorii care caută același lucru pe mobil pot căuta un restaurant italian. Chiar dacă aveți cifre exacte într-un volum de căutare a cuvintelor cheie, va fi dificil să estimați volumul de trafic pe care îl veți obține.

Cum se face SEO în 2020?

Cea mai mare provocare pentru practicantul SEO de astăzi constă în execuție, nu în know-how.

Nu aș fi de acord mai mult cu cele ale lui Kevin Indig segmentarea SEO modern în două categorii

 1. Nivel macro, care implică aspecte tehnice precum proiectarea arhitecturii de site-uri web, optimizarea UX, internaționalizarea site-urilor etc.
 2. Nivel micro, care implică conținut concentrat și optimizare pe pagina, cum ar fi potrivirea intențiilor și modificarea conținutului.

Chestia este că nu mai poți veni cu un set de proceduri fixe în SEO și să îl aplici la toate site-urile și paginile în mod egal.

Fiecare industrie este unică.

Fiecare site web este unic.

Fiecare intenție din spatele unei căutări este unică.

SEO nu mai este o „tactică” de marketing autonomă; dar ceva care trebuie încorporat în procesul de dezvoltare web și de producție de conținut. Pentru a obține un nivel înalt pe Google și pentru a-ți crește site-ul, ai nevoie de un plan de acțiune de îmbunătățire continuă, care să privească atât imagini macro cât și micro-nivel.

În planul de acțiune, iată cele cinci domenii ale site-ului dvs. web pe care trebuie să le îmbunătățiți și să le optimizați continuu.

1. Creați conținut relevant și util

Fă – Produceți pagini web (și site-ul dvs. web) care servesc un scop clar pentru utilizatorii dvs. Actualizați și adăugați în mod constant aceste pagini web. În cele din urmă, site-ul dvs. web ar trebui să ofere conținut util pe care utilizatorii nu îl pot găsi în altă parte pe Internet..

Dacă ești nou, o mare parte din eforturile tale de SEO ar fi cheltuite în auditul conținutului. Puneți următoarele întrebări.

 • Conținutul dvs. este actualizat și prezentat clar?
 • Conținutul dvs. aduce suficientă adâncime (și valoare) utilizatorilor?
 • Afișează conținutul dvs. Expertiză, autoritate și încredere (E-A-T)?

O pagină de știri este benefică numai pentru utilizatori atunci când raportează cele mai recente sau importante evenimente. O pagină de cumpărături ar trebui să ofere toate informațiile necesare despre produs și să constituie un caz important pentru o vânzare. Un tutorial despre cum trebuie să furnizeze informații complete A-to-Z – sub formă de text, imagini sau videoclipuri – cu privire la realizarea unei sarcini.

2. Construiți legături primite și conectați-vă cu înțelepciune

Fă – Conectați-vă la paginile web cheie la nivel intern frecvent (fără a pune în pericol experiența utilizatorului site-ului dvs. web). Conectați-vă la alte pagini web relevante și utile de pe Internet. Obțineți alte site-uri web și bloguri relevante pentru a vă conecta.

Linkurile de pe Internet sunt ca voturile din lumea reală – cu excepția faptului că link-urile diferite au o pondere diferită în clasamentele de căutare. Un link de pe un site de înaltă încredere, Nasa.com, de exemplu, are mai multă putere decât o legătură dintr-un director web care face legături către 500 de site-uri diferite de la o pagină.

Principalul dvs. obiectiv în construirea de link-uri este acela de a obține cât mai multe legături „bune”.

Diferite metode SEO abordează construirea diferită a legăturilor. Unele metode recomandă producerea de conținut bun care atrage link-uri în mod natural (oamenii tind să facă legătura cu conținutul pe care îl consideră util sau interesant); în timp ce alții obțin legături prin tranzacționare – bani (sponsorizare și anunțuri), conținut bun (postări pentru invitați), relații de afaceri (rețea).

Sfat: O modalitate bună de a găsi oportunități de link este să vă uitați la profilul de backlink al concurentului. Există o mulțime de instrumente SEO pentru a face asta, dar îmi place simplitatea Verificator de backlink Linkology. Este gratuit (pentru până la 100 de backlinkuri pe domeniu și evaluați calitatea linkului într-o scară simplă de 0 – 100. Imaginea de mai sus arată primele 15 link-uri Linkology găsite pe acest site.

Fiecare dintre aceste abordări poate sau nu funcționa pentru tine. Cheia în acest sens este să descoperiți care este costumul dvs. puternic și să selectați câteva tactici adecvate de construire a legăturilor.

3. Scrieți titlul paginii web atrăgătoare

Fă – Scrieți titluri bogate în cuvinte cheie care atrag utilizatorii să facă clic pe site-ul dvs. din paginile cu rezultatele căutării.

Titlul paginii dvs. face două lucruri în SEO:

 1. Asistați motoarele de căutare în înțelegerea conținutului paginii dvs. web
 2. Pentru a ajuta la promovarea paginii dvs. web în paginile cu rezultatele căutării

O etichetă de titlu este limitată la 65 – 70 de caractere. Cuvinte cheie importante și propuneri de valori cheie ar trebui să vină la începutul propoziției.

4. Intenția căutătorilor de potrivire

Fă – Verificați SERP pentru cuvintele cheie direcționate pentru a înțelege ce privește Google ca fiind intenția căutării. Reînnoiește-ți pagina cu noi formate și elemente suplimentare pentru a se potrivi cu intenția de căutare.

„Intenția de căutare” este obiectivul pe care un utilizator încearcă să-l atingă atunci când efectuează o căutare pe Internet.

Segmente de motoare de căutare interogări de căutare în trei clase de intenție diferite (citând hârtia lui Andrei Broder):

 1. De navigaţie Intenția imediată este de a ajunge la un anumit site.
 2. informațional Intenția este dobândirea unor informații presupuse a fi prezente pe una sau mai multe pagini web.
 3. Tranzactionala Intenția este de a efectua unele activități mediate pe web.

În mod tradițional, căutătorii sunt de obicei foarte literali (în majoritatea cazurilor) și tind să caute exact ceea ce își doresc. Prin urmare, ideea de bază a SEO este de a potrivi conținutul site-ului dvs. cât mai strâns cu cât mai multe cuvinte cheie relevante din fiecare căutare posibilă.

SEO de zi modernă necesită ceva mai mult decât atât. Nu doar faptul că conținutul trebuie să corespundă cu întrebările căutătorului, ci și modul în care este prezentat conținutul dvs. face, de asemenea, o diferență în potrivirea intențiilor.

Pentru a înțelege ceea ce Google consideră că este intenția unei căutări, consultați paginile de top din cuvintele cheie țintă. Comparați în ce mod diferă pagina dvs. web de a lor. Reînnoiește-ți pagina cu noi formate și elemente suplimentare pentru a se potrivi mai bine cu intenția de căutare. Puteți evalua eficacitatea fie prin numărul de utilizatori care fac clic pe site-ul dvs., fie utilizatori care stau mai mult timp.

5. Îmbunătățirea experienței utilizatorului (UX)

Fă – Subliniați UX atunci când proiectați pagina web. Rulați testul A / B în mod regulat pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului site-ului dvs..

Pentru a ajuta la menținerea mai implicată a utilizatorilor care vin pe site-ul dvs., este nevoie de mai mult decât simpla extragere. Cititorii dvs. sunt clienții dvs. și lăsați-i cu o impresie pozitivă este de neprețuit. Acest lucru înseamnă că trebuie să le oferiți securitate, o experiență de navigare lină și o ședere plăcută.

Câteva exemple de bază …

Utilizarea unui certificat SSL nu va ajuta doar utilizatorii să-și securizeze datele în timp ce se conectează la site-ul dvs., dar îi anunță și pe motoarele de căutare că site-ul dvs. este sigur pentru a le direcționa traficul către.

Utilizatorii care trebuie să aștepte încărcarea unei pagini web devin deseori nerăbdători și pleacă, așa că asigurați-vă că site-ul dvs. este optimizat și pentru viteză.

În sfârșit, chiar dacă reclame și ferestre pop-up pot fi un mod eficient de a genera venituri, acestea pot deveni intruzive în acest sens experiență de navigare a utilizatorilor.

Concluzie: SEO este o călătorie, nu o destinație

Există astăzi multe companii și persoane care oferă servicii SEO. Înainte de a le angaja, nu uitați că SEO este o călătorie și nu doar o destinație. Pe măsură ce site-urile web și conținutul evoluează, cerințele SEO se vor schimba.

Motoarele de căutare schimbă constant modul în care funcționează algoritmii lor, ceea ce înseamnă că nu veți avea niciodată „soluția SEO perfectă”. Acestea sunt cheie în înțelegere, experimentare și dăruire – o călătorie pe viață, ca să zic așa.

Întrebări frecvente pe SEO

Ce înseamnă SEO??

SEO înseamnă optimizarea motorului de căutare.

Ce este SEO în cuvinte simple?

Așa cum am menționat, SEO este procesul de optimizare a unui site web pentru a obține un clasament mai ridicat în rezultatele căutării. Se realizează SEO, parțial bazat pe înțelegerea unuia dintre modul de funcționare a alroritmului de căutare și parțial bazat pe estimarea modului în care oamenii interacționează cu rezultatele căutării.

Întrebările frecvente sunt bune pentru SEO?

O pagină „Întrebări frecvente” este întotdeauna utilă din perspectiva utilizatorului. Pagina cu întrebări planificate și construite cu grijă funcționează bine ca instrument de vânzare și crește numărul de conținut de pe site-ul dvs. (numărul de cuvinte, etc.) și, prin urmare, crește șansa de a apărea în căutările relevante..

Întrebările frecvente, atunci când sunt marcate cu date structurate (aceasta, de exemplu), crește șansa de a fi prezentat în Rezultate de căutare bogate și (teoretic) vă ajută să atrageți mai multe clicuri pe site-ul dvs. web. A se referi la Google și Ghidul lui Bing pentru mai multe detalii în marcarea site-ului web.

Ce este backlink în SEO?

Backlink este un hyperlink care face legături de la o pagină web la site-ul dvs. web. Un backlink, cunoscut și sub numele de link de intrare, este unul dintre factorii importanți ai clasamentului la Google.

Ar trebui să faci SEO de unul singur?

Da și nu. Există o mulțime de ghid SEO util pe Internet – deci nu este dificil să începeți și să faceți singur pentru a economisi bani. Rețineți, totuși, că SEO consumă foarte mult timp și forță de muncă.

Costul SEO costă bani?

Absolut. Pe baza mea studiază cele mai bune 400 de profiluri freelancer la Upwork, SEO percepe, în medie, 23,68 USD pe oră. Taxa ajunge până la 175 USD pe oră. Personal consider că este rezonabil să plătesc 1.000 $ – 2.500 $ pe lună pentru un serviciu SEO bun pe termen lung.

Cum fac SEO începătorii??

Începeți să citiți acest ghid și să observați ce fac alți proprietari de site-uri cu site-urile lor. Folosiți instrumente SEO precum AHREFS, SEM Rush sau MOZ pentru a afla ce fac alții pentru a îmbunătăți clasamentul lor de căutare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map