Scheme de culori ale site-ului web pe care le puteți utiliza pentru site-ul dvs. WordPress

Tocmai v-ați înscris WordPress, și sunteți gata să creați primul dvs. site web. Problema este că nu aveți idee cum doriți să arate. Nu puteți alege pur și simplu o temă și respectați-o – este, de asemenea, crucial să alegeți schema de culori perfectă.


Sună înfricoșător? Nu vă faceți griji. Am adunat câteva exemple uimitoare de scheme de culori ale site-urilor web din care vă puteți inspira. Vom discuta, de asemenea, ce trebuie să faceți pentru a alege paleta perfectă pentru site-ul dvs. web.

De ce sunt importante schemele de culori

Înainte de a intra în listă, să discutăm de ce este vital să selectăm culorile potrivite pentru site-ul dvs. web.

În primul rând, o schemă de culori distincte face ca marca dvs. să fie mai memorabilă.

Numele mari ale companiilor utilizează de obicei culorile logo-ului lor pentru site-urile lor web, reclame și alte eforturi de branding. De exemplu, FedEx folosește violet și portocaliu, în timp ce PayPal alege mai multe nuanțe de albastru. Utilizând aceste culori în mod constant, publicul asociază acea anumită schemă de culori mărcii.

O schemă de culori bună poate atrage publicul țintă.

Conform unui sondaj realizat de Scott Design, albastru și verde par să fie cele două culori preferate.

Fiecare grup demografic are propria preferință de culoare. Gustul lor ar putea fi influențat de educația, cultura, societatea și mulți alți factori.

De exemplu, o culoare poate avea sensuri diferite în diferite culturi. Negrul înseamnă de obicei eleganță, dar în unele culturi, reprezintă suferința.

Companiile au folosit efectele culorilor pentru propriile lor beneficii. De exemplu, copiii, de obicei, reacționează mai pozitiv la culorile strălucitoare. Astfel, un site web ca. PBS Kids folosește o schemă de culori strălucitoare pentru a atrage copii.

În cele din urmă, culorile pot duce la o implicare mai mare a utilizatorilor.

Recent studiu dezvăluie că butoanele CTA cu culori cu contrast ridicat au rate de conversie mari. Aceasta înseamnă că butonul trebuie să aibă o culoare care să fie deosebită de schema de culori a site-ului web.

Așa cum puteți vedea, este crucial să luați în considerare culorile fiecărui element al site-ului dvs. web, chiar dacă este doar un buton.

Cum să alegeți schema de culori potrivită pentru site-ul dvs. web

Cel mai simplu mod de a selecta o schemă de culori bună este folosind generatoare de culori. Iată câteva instrumente pe care le puteți utiliza:

 • Colorspire– previzualizați culorile pe un șablon de site web.
 • Paletton– vedeți cum va arăta schema de culori în diverse machete.
 • Coolors– generați scheme de culori din imaginile la alegere.

Cu toate acestea, dacă doriți să creați o schemă de culori de la zero, iată ce puteți face:

 1. Selectați o culoare dominantă. Aceasta este culoarea pe care doriți să o evidențiați cel mai mult. Este recomandat să folosiți culoarea mărcii dvs. pe site-ul dvs. web.
 2. Alege culorile secundare. Aceste culori completează sau vă întăresc culoarea dominantă.
 3. Determinați unde să plasați culorile. Unora le place să folosească culoarea dominantă pentru funcții accentuate, cum ar fi butoane și link-uri. Alții ar putea să-l folosească pentru elemente vizuale mari, în timp ce culorile secundare sunt pentru texte. Explorați opțiunile și găsiți cea mai bună pentru dvs..
 4. Alegeți o culoare de fundal. Oamenii aleg de obicei un ton neutru pentru a menține site-ul web lizibil.

8 Scheme de culori uimitoare ale site-ului web

Cu 34% dintre site-urile web care folosesc WordPress, am selectat cu atenție 8 tipuri de scheme de culori pe care le puteți folosi ca inspirație pentru site-ul dvs. WordPress:

1. Vibrant

Accesați optimistul climatic

Culorile vii și luminoase pot fi o alegere perfectă pentru site-urile web care doresc să stabilească un ton viu și energic.

Site-ul Climate Optimist exemplifică o bună utilizare a acestor culori. Ca organizație pentru schimbările climatice, ei doresc să inspire pozitivitate și încredere pentru a obține oamenii care participă la campania lor. Acest lucru este concretizat în schema lor de culori galben, roz și verde.

2. Mutat

Vizitați Mosole

Dacă doriți ca site-ul dvs. să arate elegant, luați în considerare utilizarea tonurilor dezactivate. Este posibil să nu fie la fel de atrăgătoare, dar combinația potrivită de culori poate părea elegantă.

Acest site web de Mosole, o vină italiană, își propune un asemenea ton. Desaturează culori pământești precum maro și verde și creează un efect clasic care reprezintă încă marca lor de vinărie.

3. Lumina

Vizitați Bosumhus

Dacă doriți ca site-ul dvs. să pară primitor, vă recomand să folosiți nuanțe mai deschise. Ca o casă confortabilă, un site web plăcut îi face pe vizitatori să își dorească să petreacă mai mult timp pe pagina ta.

Bosumhus, un site web pentru constructor de case, prezintă un exemplu excelent al acestei scheme de culori. În timp ce textele sunt întunecate, alte elemente sunt mai ales în maro deschis și bej, cu indicii de verde pământ aici și acolo. Site-ul web este, de asemenea, o bună ilustrare a modului în care imaginile pot reprezenta paleta dvs. de culori.

4. Întuneric

Accesați Critical TechWorks

Spre deosebire de culorile deschise, nuanțele întunecate simbolizează de obicei misterul. În plus, este folosit pentru a reprezenta modernitatea și futurismul.

În acest exemplu, Critical TechWorks folosește culori întunecate pentru a-și completa identitatea ca companie tehnologică de generație următoare.

Site-ul ilustrează, de asemenea, modul în care puteți utiliza culorile întunecate, fiind în același timp captivant. Deși majoritatea culorilor sunt profunde, site-ul web folosește și albastru neon pentru cele mai evidențiate.

5. Pastel

Vizitați Mont-Roucous

Pastelurile au fost o tendință de design în ultimii ani. Aceste culori sunt moi și spălate și își propun să arate liniștitor.

De obicei, este asociat cu sugarii, deoarece aceste culori se găsesc adesea în pepiniere. Cu toate acestea, multe site-uri web folosesc aceste culori pentru a apela și la tinerii demografici.

Site-ul Mont-Roucous este un exemplu excelent de utilizare a culorilor pastelate. Deoarece produsele lor sunt destinate bebelușilor, ei folosesc roz moale și albastru pentru brandul lor.

6. Monocromatic

Accesați Brightscout

Dacă nu știți cum să combinați culorile, încercați să alegeți o singură culoare și să faceți întregul site web monocromatic. Acest lucru înseamnă că veți folosi doar diferite nuanțe de aceeași culoare pe toată pagina.

Brightscout demonstrează modul în care puteți utiliza diferite nuanțe de verde pe aceeași pagină. Deși totul este predominant verde, folosirea atât a nuanțelor clare, cât și a celor întunecate împiedică pagina să arate plat.

7. Accent

Vizitați Frakton

Culorile accente se referă la cele care sunt folosite pentru a evidenția elemente importante. Aceste culori sunt folosite cu mod redus, iar unele site-uri web folosesc culoarea brandului ca culoare accentuată.

De exemplu, Frakton folosește o paletă de culori predominant alb-negru, cu fâșii galbene pe ici și colo. Schema alb-negru ajută la atragerea atenției asupra evidențierii galbene, astfel încât culoarea accentului este folosită pentru butoane, texte accentuate și anteturi..

8. Culori contrastante

Vizitați fermele de produse lactate Turner

Unele site-uri web doresc să folosească două culori contrastante pentru a crea un impact vizual izbitor. Aceste culori stau de obicei pe capetele opuse ale roții de culoare.

Turner Dairy folosește roșu și albastru pentru a juxtaposa produsele lactate cu produsele lor lactate. Ei mențin acest contrast pe site-ul lor web. Butoanele și titlurile sunt în mare parte în roșu, în timp ce elementele vizuale sunt în albastru. De asemenea, folosesc un fundal alb pentru lizibilitate.

Înveliți

Alegerea schemei de culori potrivite nu înseamnă doar combinarea culorilor frumoase. Este vorba despre alegerea unuia potrivit pentru marca, audiența și implicarea utilizatorului.

Dacă doriți un proces fără probleme pentru a găsi o paletă bună, utilizați generatoare de culori. Decideți care ar fi culorile dvs. dominante, secundare și de fundal. De asemenea, va trebui să vă gândiți cum ar trebui să fie plasată fiecare culoare pe site-ul dvs. web.

Deși am enumerat doar 8 scheme de culori, puteți încerca nenumărate combinații de culori pe site-ul dvs. WordPress. Deci, nu vă fie frică să experimentați și noroc.

Simon Dwight Keller este un antreprenor de marketing digital dornic să conducă tone de trafic către site-ul dvs. web cu conținut creativ și convingător. După trei ani de muncă asiduă ca freelancer, a decis să-și asume serviciile la nivelul următor, a co-fondat o companie de marketing digital PRable. În cele din urmă, Simon a simțit că pentru a obține mai multe, a trebuit să-și înceapă propria companie – SDK Marketing. Cu mica sa echipă profesională, deși este gata să-și asume noi provocări, să-ți crească traficul și să creeze mai multe venituri. Pe lângă pasiunea sa arzătoare pentru SEO, este interesat de hochei pe gheață și călătorii. Conectează-te cu Simon pornit LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map