Puterea chatului live în construirea relațiilor pozitive cu clienții

Majoritatea companiilor prosperă comunicarea pozitivă pe care o stabilesc cu clienții lor. Este deosebit de important dacă își vând produsele și serviciile. Gama clienților lor implică atât acei cumpărători fideli care le plac și cumpără produsul, viticultorii care sunt doar pe intersecția de a lua o decizie pozitivă, cât și cei care tocmai au auzit despre companie pentru prima dată și nu au format niciunul idee încă.


Obiectivul oricărei afaceri, în acest caz, este de a construi relații furnizor-client pe baza reciproc avantajoasă. Pentru a face acest lucru, ei trebuie să arate că nevoile cumpărătorilor sunt înțelese, că sunt gata să ajute la luarea unei alegeri și că reacționează întotdeauna cu empatie dacă ceva nu este clar sau merge greșit. Întreprinderile pot atinge toate aceste obiective prin chat-ul live care ar trebui utilizat în toate aceste scopuri.

Cea mai avantajoasă caracteristică a chaturilor live este aceea că oferă o adresă imediată clienților. Iată câteva sfaturi și metode de utilizare a instrumentelor de chat live pentru o îmbunătățire atât de importantă.

Beneficiile chaturilor live

Cea mai importantă sarcină de îndeplinit prin chat-urile live este ca clienții să simtă că sunteți acolo pentru a-i ajuta, pentru a-i servi și pentru a rezolva imediat toate problemele lor specifice. Dacă simt asta, este posibil să devină nu doar clienți fideli, ci și cei mai dornici susținători ai tăi.

Internetul oferă întreprinderilor acest angajament pozitiv și ar trebui să faceți tot posibilul pentru a utiliza această opțiune puternică pentru promovarea și prosperitatea companiei dvs..

Printre cele mai evidente beneficiile chatului live pot fi evidențiate următoarele:

 • reducerea cheltuielilor comparativ cu canalele tradiționale
 • creșterea vânzărilor
 • îmbunătățirea serviciului clienților și loialitatea
 • descoperirea punctelor de durere ale clientului
 • rezolvare rapidă și consecventă a problemelor
 • comoditate pentru clienți
 • avantaje în competiție
 • atingerea pieței și oportunitățile extinse
 • planificare proactivă și informare
 • analiză detaliată și raportare

Cu toate acestea, rețineți că acest feat doar sună atât de ușor. Se poate dovedi mult mai greu decât credeți inițial. Folosind cele mai noi instrumente de asistență pentru clienți iar tactica actualizată va ajuta mult pentru a reuși.

De ce clienții preferă chatul live

Expertul american în marketing și fondatorul firmei de marketing cu același nume Puterea J.D., susține că chat-ul live s-a transformat în cea mai importantă metodă de contact online pentru cumpărători, deoarece 42% dintre aceștia preferă chat-urile live pentru e-mail (23%) și social media (16%).

Motivul constă în mintea umană. Este mai probabil să vă adresați cuiva imediat când cumpărați ceva online. Acesta este motivul pentru care oamenii optează pentru cumpărarea de pe site-uri web cu o funcție de chat live pe ele. Acest suport rapid în etapa luării deciziilor crește alegerile pozitive și ratele de conversie.

În ceea ce privește compania, este foarte convenabil atunci când puteți comunica instantaneu cu vizitatorii dvs. rezolvându-le ezitarea, posibilele percepții negative și dezamăgirea..

Sfaturi tactice pentru utilizarea chatului live în stabilirea conexiunilor pozitive cu clienții

Pentru a crește partea de chat live în a face afaceri, amintiți-vă și aplicați principiile principale ale CRM (Customer Relationship Management) combinate cu avansurile tehnologice.

1. Personalizați-vă serviciile cu combinația de chat live și CRM

Acest instrument vă poate ajuta în dezvoltarea strategiilor pe termen lung ale companiei dvs. Prin chat live, veți afla multe despre clienții dvs. potențiali și reali, nevoile și problemele lor și modul în care preferă să fie tratați.

Menținând în trecut date bazate pe cloud despre clienți și preferințele lor, veți putea analiza experiențele de chat live și le puteți face mai convenabile. La rândul său, asta vă poate ajuta să prezice nevoile, problemele și comportamentul lor viitoare.

De exemplu, dacă vă contactează cu privire la anumite specificații ale produsului pe care doresc să îl cumpere, este posibil să dezvoltați cel mai bun algoritm pentru a răspunde unor astfel de solicitări..

2. Completați o bază de cunoștințe amănunțită pentru chat-ul live pentru a oferi informațiile de care au nevoie clienții dvs.

Operatorul dvs. trebuie să dobândească o cunoaștere perfectă a serviciilor și produselor pentru a putea oferi mai multe informații pentru rezolvarea îndoielilor lor, pentru a se asigura că toate problemele legate de transport sau înlocuire și renovare vor fi rezolvate într-un timp.

Realizarea unei astfel de baze de date va necesita o bună comunicare între departamentele din compania dumneavoastră. De asemenea, este o idee bună să aveți câțiva operatori pentru chat-uri live, specializați în rezolvarea diferitelor probleme. Clienții dvs. vor renunța la site-ul dvs. complet satisfăcuți și vor să fie din nou din nou.

3. Antrenează-ți agenții de chat pentru a crea o interacțiune prietenoasă, deși profesională

Pe de o parte, agenții de chat ar trebui să facă clienții să se simtă bineveniți. A fi respectat este o experiență pozitivă pe care orice client o va transfera în mediul înconjurător. Pe de altă parte, căutarea prea prietenoasă poate face un client să creadă că această comunicare nu este cu un profesionist.

Care e mai bun? Pentru a alege ceva între ele. Prea multă formalitate funcționează în același mod păstrând distanța inutilă dintre client și companie.

Chat live nu înseamnă să vorbești ca un robot. Scopul este de a arăta cumpărătorilor că vorbesc cu oameni adevărați care își ocupă timpul pentru a se preocupa de orice problemă care poate apărea. Deci, cea mai bună opțiune este prietenia și empatia, cu o abordare respectuoasă și înțelegătoare.

4. Promite și oferă rezultate în timp util

Fără îndoială că agentul de chat ar trebui să poată lucra sub presiune. Dacă informațiile pe care un client le întreabă are nevoie de contacte suplimentare cu alte departamente, un consultant trebuie să stabilească termene adecvate pentru a reveni la un client cu o soluție pregătită.

Dacă cererea clientului nu este răspunsă cât mai curând posibil, un cumpărător se poate simți jignit, iar reputația companiei poate fi afectată. Acordarea de informații despre rambursări, urmărirea produselor sau transportul trebuie să fie o prioritate.

Un alt punct de luat în considerare este să solicitați feedback de la clienți. Un sondaj rapid vă va ajuta să determinați dacă totul funcționează bine.

5. Tratând răspunsuri comune, utilizați comenzi rapide de la tastatură

Oricât de mulți oameni sunt angajați pentru funcția de agent de chat, ei nu vor fi niciodată suficienți, mai ales dacă compania dvs. este destul de mare. De aceea, gândiți-vă la o oarecare automatizare Cereți operatorilor să le folosească mesaje conserve care poate părea un mod util de a economisi timp.

Anumite comenzi rapide de la tastatură vă vor ajuta să le arătați clienților dvs. disponibilitatea de a ajuta imediat, în ciuda programului ocupat. De exemplu, automatizați întotdeauna salutul și alte răspunsuri formale.

6. Faceți opțiunea de chat live disponibilă pe alte dispozitive

Luați în considerare că majoritatea clienților își fac acum cumpărăturile online de pe telefoanele mobile. Deci, gândiți-vă să vă faceți site-ul prietenos online. Acesta este motivul pentru care trebuie să faceți chatul live disponibil pe orice platformă mobilă.

Un alt rezultat pozitiv al unei astfel de îmbunătățiri este faptul că, folosind această platformă, este posibil să vă ajutați adepții dvs. să devină clienți în viitor.

7. Faceți explicații în termeni simpli

Clienții nu înțeleg mai ales terminologia. Înseamnă că un agent de chat trebuie să aibă răbdare să încerce să explice termenii tehnici sau încasările online în cuvinte mai simple, precum și modul de utilizare a site-ului web.

Pentru a face această situație încă mai ușoară atât pentru agent, cât și pentru client, elaborează un mic ghid despre cum să explici termenii tehnici sau să te ocupi de clienții ignoranți din punct de vedere tehnic..

Cele mai bune soluții software de chaturi live

Pentru a stimula rezultatele chat-urilor live de succes, alegeți software-ul corect. Aceasta vă poate crește semnificativ ratele de conversie. Un instrument eficient trebuie să fie destul de intuitiv atât pentru utilizatori, cât și pentru vizitatori sau clienți. Mai mult decât atât, odată cu progresul tehnologiei, clienții cer astăzi răspunsuri mai rapide și opțiuni mai mobile pentru mobil.

Puteți alege câteva soluții de chat live în funcție de nevoile dvs. dintre următoarele:

Există încă mai multe aplicații și platforme pentru chat-ul live după cum puteți vedea aici. Indiferent care dintre aceste opțiuni, ați prefera, faceți prima încercare gratuită pentru a vă asigura că alegerea dvs. corespunde nevoilor companiei dvs..

În concluzie, merită menționat faptul că mulți oameni nu pun prea multă credință în cumpărăturile online. Așadar, este foarte important să-i faci să perceapă compania ta ca pe una reală, iar chat-ul live poate juca un rol esențial în asta. Când potențialii clienți văd că pot vorbi cu oameni reali și discută despre orice problemă apărută, ei sunt mai obligați să aibă încredere în marca și site-ul dvs. pentru că doar fac prima încercare pentru produsele dvs..

Chat-ul în direct este un mod minunat de comunicare între companii și clienții lor. De aceea este foarte important să ne asigurăm că comunicarea se menține într-un mod bine pregătit, profesional și respectuos, astfel încât ambele părți să poată beneficia de aceasta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map