Marketingul de conținut simplificat: 5 pași simpli către succes

De multe ori mi se pun tone de întrebări legate de marketingul de conținut. Ceea ce am învățat din experiența mea este că oamenii au o mulțime de confuzii în ceea ce privește marketingul de conținut.


Astăzi, în acest ghid, vă voi dezvălui trucurile de marketing de conținut care funcționează de fapt. Este nevoie doar de 5 pași simpli pentru ca strategia de marketing de conținut să aibă succes.

De-a lungul carierei mele, am auzit de multe ori oameni îndurerați de faptul că nu primesc suficient. Mulți dintre ei chiar sunt deranjați că nu obțin rezultatele dorite.

Principala problemă care vă lipsește este lipsa strategiei. Doar crearea unei prezențe online și eliminarea conținutului nu sunt suficiente dacă nu sunteți susținut de o strategie completă. Nu vă puteți aștepta să obțineți rezultate cu conținut care nu este vizat.

Pentru a reuși în marketingul de conținut, trebuie să vă determinați mai întâi obiectivele, după care trebuie să creați strategia.

Fără o întârziere suplimentară, permiteți-vă să vă îmbunătățim strategia de marketing de conținut cu ajutorul orientărilor date mai jos.

Ce este marketingul de conținut?

Înainte de a trece la pași, să aruncăm mai întâi o privire la definiția marketingului de conținut. Pentru a planifica înainte, trebuie să știți mai întâi care este marketingul de conținut.

Marketingul de conținut în principiu este vorba despre crearea de conținut de înaltă calitate, care este orientat către un anumit grup de audiență. Include publicarea regulată și frecventă a conținutului care educă, inspiră și distrește cititorii sau clienții.

Partea principală a marketingului de conținut este transformarea străinilor în clienți. Aici ai nevoie de un plan de marketing conținut complet. Dacă vă îngrijorează că aveți nevoie de o mulțime de resurse imense, nu o fi. Poți chiar să-ți atingi obiectivele o echipă mică sau chiar ca soloprenor.

Am o echipă mică de 5 persoane și suntem dovada vie a faptului că marketingul de conținut nu are nevoie de multe resurse. Cu munca grea, am reușit să ne îmbunătățim marketing digital.

Creăm în mare parte postări de blog și anunțuri distractive pentru Facebook. Scopul nostru principal este de a oferi clienților noștri conținut vizual de înaltă calitate.

Mai jos este un exemplu de conținut vizual pe care l-am creat în urmă cu ceva timp:

exemple de marketing de conținut

Și pentru că a fost atât de bun, a fost împărtășit de Larry Kim.

Nu-i rău.

Încă un lucru este să ai o strategie SEO eficientă. Nu puteți face o strategie de marketing de conținut fără să vă concentrați asupra dvs. strategie de marketing digital și SEO.

Dacă poate știți, amândoi lucrează împreună. Acestea fiind spuse, să trecem acum la ghidul definitiv al strategiei de marketing de conținut.

Ce este marketingul de conținut? Iată procesul de creare a unui plan de marketing de conținut. spune unui prieten

Proces pentru crearea unui plan de marketing de conținut

Pentru confortul dvs., am pregătit un ghid pas cu pas care vă poate ajuta să creați o strategie eficientă de marketing de conținut. Să ai o strategie completă, înseamnă că poți chiar îmbunătăți clasamentul site-ului tău.

Am enumerat mai jos cei 5 pași simpli pe care trebuie să îi acordați atenție. Concentrarea pe strategia dvs. de marketing digital va fi, până la urmă, pentru a vă aduce câștiguri bune.

Iată pașii pe care trebuie să îi urmați:

1. Cercetare cu cuvinte cheie

Dacă vă aflați în câmpul de conținut, trebuie să știți deja importanța cuvintelor cheie. Conținutul este întotdeauna format în jurul unui anumit grup de cuvinte sau expresii.

Dar întrebarea principală este aceea de unde știți ce cuvânt cheie sau expresie să lucrați?

Aici trebuie să faci cercetare cu cuvinte cheie.

Cercetarea cu cuvinte cheie este, fără îndoială, cel mai crucial pas în crearea de conținut de calitate. Prin urmare, nu există nicio modalitate prin care poți neglija nevoia.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să aflați cuvintele cheie sau expresiile care ar putea interesa publicul dvs. țintă. Acesta este lucrul care va conduce întregul proces de creare a conținutului înainte.

Ceea ce fac este să mă gândesc la cuvinte cheie care au legătură cu nișa mea și vreau să faceți la fel.

Acum trebuie să introduceți cuvintele cheie în oricare dintre instrumentele de cercetare a cuvintelor cheie și să obțineți lista cuvinte cheie la care puteți lucra. Ei bine, acest lucru ar trebui să vă fie ușor.

Iată un exemplu:

Introduceți un cuvânt cheie larg în bara de instrumente cu sugestii și faceți clic pe căutare. Să folosim „cum să faceți bani online” ca exemplu:

Ubersuggest - instrument de cercetare a cuvintelor cheie pentru marketingul dvs. de conținutMergeți la Ubersuggest > Căutați „Faceți bani online”.

Iată rezultatele:

Obțineți idei de cuvinte cheie.

În total, am aproximativ 6 cuvinte cheie din care să aleg.

Fantastic!

Mai mult, una dintre strategiile mele preferate de cercetare a cuvintelor cheie este să-mi spion concurenții. Ce vreau să spun este că puteți verifica, de asemenea, cuvintele cheie și expresiile care sunt utilizate de rivalii dvs..

Puteți utiliza cele mai performante articole ale concurenților dvs. și puteți obține lista de cuvinte cheie de care aveți nevoie.

2. Creează-ți conținutul

Acum că știți cum să săpați cuvinte cheie și aveți deja o listă de cuvinte cheie pe care să le vizați, este timpul său de a crea conținutul.

Crearea de conținut se referă la menținerea echilibrului dintre calitate și viteza de producție. Din păcate, nu voi putea să vă ajut mult în acest sens. Depinde de creativitatea și abilitățile tale produce conținut de calitate.

Cu toate acestea, vă pot oferi câteva sfaturi în urma cărora puteți crea conținut de calitate.

Să zicem, urmează să scrieți un eBook informativ pentru site-ul dvs. web. Puteți căuta subiectul pe internet și vă puteți face o idee despre subtopicele pe care le puteți include în cartea dvs. digitală. Acestea sunt câteva sfaturi utile și trucuri pe care le urmez.

Puteți urma acest truc pentru orice tip de conținut pe care îl scrieți. Nu trebuie să fie întotdeauna o carte digitală sau o postare pe blog. Poate fi orice scriere care apare pe site-ul dvs. web.

Din experiența mea, pot spune că crearea de conținut de calitate nu este o sarcină ușoară. Necesită mult timp și dedicare curatării conținutului pentru publicul țintă.

De asemenea, trebuie să fii atent la lista de verificare pentru strategia dvs. SEO. La urma urmei, conținutul nu este nimic fără un plan SEO eficient.

3. Promovează-ți conținutul

După ce v-ați creat conținutul, promovarea este cel mai important pas pe care trebuie să-l analizați.

Promovarea conținutului dvs. ar putea fi cea mai agitată parte a procesului dvs. de marketing de conținut.

Care este valoarea conținutului dvs. dacă nu este citit sau vizionat de niciunul?

În opinia mea, optimizarea motoarelor de căutare este cea mai bună metodă de a-ți promova conținutul.

Care este principalul nostru obiectiv aici? Desigur, pentru a obține mai mulți ochi asupra conținutului tău. Când conținutul dvs. este optimizat SEO, nu mai trebuie să îl promovați. Oamenii pot ajunge în mod firesc să o vadă când o caută.

Iată un exemplu bun:

În primul rând, introduceți cuvântul cheie țintă al paginii dvs. în Google Images.

Apoi, consultați cuvintele și frazele care apar deasupra rezultatelor imaginii.

alegeți cuvintele cheie potrivite pentru marketingul dvs. de conținut

După aceea extindeți-vă conținutul adăugând rezultatele de mai sus ca subtopici. Amestecați cuvintele cheie sau frazele relevante în mod natural în conținutul dvs. Și, atunci când Google vede termeni subtopici pe pagina dvs., este mult mai probabil să îl consideri cuprinzător și puteți aștepta clasamente mai mari și trafic mai mare de la Google..

Partea cea mai bună este că sunt subiectele pe care le interesează oamenii. Dacă le-ați inclus pe cele în conținutul dvs., acesta va oferi mai multă valoare afacerii dvs. sau demararii.

Având în vedere natura SEO, se poate spune că aceasta este o tactică pe termen lung. Cu fiecare conținut, puteți continua să obțineți produse pasive.

Alte modalități de promovare a conținutului dvs. sunt prin reîncărcare inteligentă, listă de e-mail și anunțuri plătite

Permiteți-mi să vă povestesc un pic despre celelalte tehnici.

Repurposingul inteligent se referă la distribuirea conținutului pe platformele de socializare. Aceasta ar putea fi o metodă eficientă de promovare a conținutului online. Pentru a obține cele mai bune rezultate, ar trebui să experimentați un pic cu acest lucru.

De exemplu:

Transformați conținutul într-o infografică atrăgătoare folosind un fabricant infografic.

Nu trebuie să fii grafician pentru a crea o infografie în zilele noastre. Există o mulțime de instrumente online care oferă șabloane încorporate și un editor ușor de drag-and-drop – ceea ce face procesul de creare destul de ușor. Imaginea de mai sus este captură de ecran Biblioteca cu șabloane Venngage.

Oamenilor le place conținutul vizual. Conform Visualteachingalliance.com, 90% din informații este transmisă creierului vizual.

Această postare din Dailyinfographic.com este un exemplu excelent. În tweet, Dailyinfographic păstrează textul ca postare blog standard, dar este prezentat într-un format mult mai atrăgător vizual..

transformă-ți conținutul în infografie

Următoarea este listele de e-mail, care este cel mai vechi truc din carte.

De fiecare dată când creați conținut, ar trebui să-l trimiteți către persoane care ar putea fi interesate de acesta. Poate genera clienți maxim pentru dvs..

Și atunci ați plătit anunțuri care sunt considerate a fi cel mai rapid mod de a genera clienți.

Oricât de mult îl urăști, știi importanța reclamelor plătite. Când știți deja cine este publicul dvs. țintă, anunțurile plătite ar putea face minune pentru dvs..

4. Monitorizează-ți rezultatele

Crearea și promovarea conținutului nu sunt suficiente. De asemenea, trebuie să monitorizați rezultatele. Acest lucru vă va ajuta să cunoașteți starea conținutului dvs..

Aceasta poate fi o sarcină agitată, dar vestea bună este că puteți folosi multe moduri pentru a face sarcina ușoară.

Cel mai bun mod de a urmări rezultatele dvs. este prin Google Analytics. Eu personal mă bazez complet pe Google pentru a verifica progresul activității mele.

Mai jos sunt prezentate câteva dintre valorile importante care trebuie luate în considerare:

 • Trafic
 • Clasament SERP
 • Pagini pentru vizită
 • Rata de respingere
 • Autoritatea domeniului

În afară de Google Analytics, există și instrumente pe care le puteți utiliza. Ahrefs este unul dintre instrumentele populare pe care le puteți utiliza pentru a vă monitoriza progresul.

folosiți trackerul de rang pentru a urmări rezultatele marketingului dvs. de conținut

Instrumentul folosește în general Tracker de rang pentru a urmări clasificarea cuvintelor cheie în timp. Astfel, puteți urmări mișcarea cuvintelor cheie.

Deși există diferite instrumente disponibile, unele pot să nu fie atât de eficiente sau să nu aibă multe funcții. Dar voi lăsa să decidă.

5. Clătiți și repetați

Acum, că am ajuns la sfârșitul procesului dvs. de marketing de conținut, sperăm că ați obținut lucrurile.

În momentul creării de conținut, trebuie să acordați prioritate obiectivelor dvs. de afaceri. Trebuie să vă asigurați că conținutul dvs. este capabil să creeze o mulțime de produse pasive pentru dvs. pe termen lung.

După ce ați terminat cu toți pașii de mai sus, este timpul să o faceți din nou. Da, ai auzit-o corect! De fiecare dată când creați conținut nou pentru afacerea dvs., trebuie să urmați aceiași pași de mai sus.

Acest lucru te va ajuta să fii consecvent în activitatea ta.

Citiți sfaturi de @billachola – 5 pași simpli pentru a crea un plan de marketing de conținut. spune unui prieten

Este randul tau

Amintiți-vă, marketingul de conținut este tot despre crearea de conținut de calitate susținut de o strategie SEO eficientă. Dacă puteți elimina acest lucru, știți că marketingul dvs. de conținut are succes.

Urmați pașii pe care i-am menționat mai sus și veți fi bine să mergeți. Urmează la fel și mă descurc destul de bine în domeniul meu.

Dacă găsiți acest articol util, asigurați-vă că îl împărtășiți pentru a ajuta la răspândirea cunoștințelor.

Acest articol este scris pentru prima dată de Bill Acholla și editat de echipa editorială BuildThis.io. Bill Acholla este un marketer digital care ajută proprietarii de afaceri mici să își construiască brandul prin crearea și promovarea conținutului vizual. Conectează-te cu Bill pe Stare de nervozitate.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map