Ghid simplu de protecție intelectuală pentru companii

Acest articol a fost scris de Marsha Kelly.


Le-ai văzut pe toate. ©, ™, ®, chiar „pat. in asteptarea.” Ce înseamnă totul? Și cum pot înțelege mărcile comerciale, brevetele și drepturile de autor pentru a vă proteja compania proprietate intelectuală?

După ce începeți să înțelegeți diferențele dintre fiecare tip de licență pentru proprietate intelectuală, puteți începe să lucrați pentru a le proteja. În general, drepturile de autor protejează cărțile și filmele, brevetele protejează invențiile, iar mărcile comerciale protejează siglele și sloganurile. Există destul de multe diferențe în ceea ce privește modul de funcționare și modul în care le puteți proteja.

Este important să vă protejați proprietatea afacerii.

Notă: Dacă creați un site web, magazin de comerț electronic sau orice alt tip de afaceri online, acest articol vă va oferi informații suplimentare pentru a vă proteja afacerile.

Ce este dreptul de autor?

Un drept de autor este în primul rând pentru producătorii de media. Potrivit Biroului de brevete și mărci comerciale din SUA, un drept de autor poate fi poezie, romane, filme și arhitectură, printre alte lucrări. Ei protejează lucrările prezentate și fixate într-un anumit mod de prezentare.

Dacă vă înregistrați sau nu drepturile de autor depinde în totalitate de dvs. Protecția drepturilor de autor există pentru muncă în momentul în care a fost creată. Va trebui să vă înregistrați dacă doriți să introduceți un proces împotriva altcuiva pentru încălcarea activității dumneavoastră.

Drepturile de autor mi-au fost explicate într-un mod greu de uitat. Imaginează-ți că stai într-o sală de clasă, iar profesorul tău pune ideile unor gânditori celebri în iluminare. Gândiți-vă pe Voltaire, John Locke, Rousseau etc. Sunteți în întregime liberi să scrieți aceste idei. Acești gânditori au detaliat ideile pe care oricine ar trebui să le permită să le reproducă, cum ar fi guvernul constituțional, care este foarte popular în întreaga lume.

Cu toate acestea, după ce notați lecția respectivă, sunteți autor și, din punct de vedere tehnic, aceste note pot fi protejate în conformitate cu legea dreptului de autor. Ați realizat o lucrare fixată într-un anumit mediu care este unic.

Puteți înregistra oficial un drept de autor la www.copyright.gov. Site-ul estimează că cererile de pe web durează șapte luni pentru procesare.

Ce este brevetul?

Când vă gândiți la brevete, puteți imagina pe cineva ca Edison sau Tesla și invențiile pe care le-au creat. Brevetele sunt încă utilizate astăzi ca o modalitate de a proteja lucrările oamenilor de știință nebuni concurente pentru o perioadă temporară care durează de la 15 la 20 de ani în schimbul dezvăluirii publice a acestor lucrări.

Produsele protejate prin brevete includ „articole fabricate”, procese industriale, substanțe chimice și anumite tipuri de modele. Mai exact, brevetele acordă titularului „dreptul de a exclude pe alții să facă, să folosească, să ofere spre vânzare sau să vândă” invenția pe care titularul a făcut-o. De asemenea, permite titularului să excludă alte persoane să le importe în Statele Unite. Cu toate acestea, brevetele acordate sunt eficiente numai în S.U.A..

Procesul de obținere a unui brevet variază în funcție de tipul de brevet depus, dar implică trimiterea unei cereri la Oficiul de Brevete și mărci comerciale din SUA și aprobarea acestuia de către un examinator. Biroul estimează că va dura aproximativ 16 luni pentru a auzi mai întâi despre cererile inițiale.

Puteți porni o cerere pentru invenția dvs. la https://www.uspto.gov/patent.

Ce este mărcile comerciale?

Arcadele aurii, forma unei sticle de cola, urletul unui leu înaintea unui film, mărul McIntosh, „Do it face”, toate acestea pot fi recunoscute instantaneu ca aparținând unei companii specifice. Acest lucru a avut în vedere acele companii atunci când le-au proiectat și înregistrat ca mărci comerciale.

Există o marcă incredibilă cu privire la mărcile comerciale pe care le puteți înregistra. Poate fi la fel de simplu ca un logo, un slogan sau un nume de marcă. Poate fi și forma unui produs, o culoare, un sunet sau un miros.

Aplicarea agresivă a Ligii Naționale de Fotbal a unei anumite finale din turneele de fotbal televizate la nivel național marcate a determinat multe întreprinderi fără licență să evite folosirea expresiei în totalitate. Protecțiile privind mărcile comerciale sunt motivul pentru care auziți despre „jocul cel mare”, mai degrabă decât numele propriu-zis în anunțurile pentru aripi fierbinți din februarie.

Protecția mărcilor comerciale funcționează în același mod ca și protecția drepturilor de autor. Drepturile de drept comun la o marcă pot fi stabilite pur și simplu cu utilizarea acesteia în comerț.

Nu este necesar să vă înregistrați, dar, dacă faceți acest lucru, USPTO poate garanta o notificare de proprietate publică asupra mărcii, o prezumție de proprietate la nivel național și utilizarea exclusivă a unei mărci pe bunuri și servicii. Toate acestea vă vor oferi avantaje semnificative în aplicarea protecției mărcii respective.

Puteți înregistra o marcă la https://www.uspto.gov/trademark. USPTO spune că procesul poate dura „câteva luni”. După ce se plătesc taxe pentru înregistrarea mărcii, va trebui să efectuați plăți regulate pentru a o păstra.

În total, dacă doriți să vă asigurați că nimeni nu vă reproduce suportul, invenția sau sigla, veți dori să înregistrați proprietatea intelectuală respectivă. Fiecare dintre aceste procese poate dura mult timp, și chiar la sfârșitul acestui proces, cererea dvs. poate fi respinsă. Site-urile și serviciile precum LegalZoom pot ajuta la depunerea respectivelor cereri. Citește-mi revizuirea brevetelor LegalZoom pentru a obține mai multe informații. Site-ul oferă chiar un motor de căutare pentru mărci comerciale, astfel încât să puteți vedea dacă numele companiei dvs. este deja luat în alte state.

Despre proprietatea intelectuală

Acum, chiar și cu multe informații despre proprietatea intelectuală, este posibil să mai aveți câteva întrebări …

Întrebări frecvente despre proprietatea intelectuală

Î: Pot să-mi înregistrez logo-ul?

R: Atâta timp cât este atașat de o anumită marcă, desigur! Totuși, asta poate depinde dacă biroul de brevete consideră că este suficient de distinct pentru a putea fi înregistrat pe marcă. Simțiți-vă liber să utilizați un motor de căutare pentru a încerca să descoperiți logo-uri similare înainte de a depune o cerere.

Î: Care sunt diferitele tipuri de brevete? Cum diferă?

R: Puteți depune fișiere pentru trei tipuri de brevete, brevete de utilități, brevete de proiectare, brevete de plante. Dacă citiți acest ghid, este îndoielnic că va trebui să știți despre brevetele de plante, deoarece acestea au de a face cu soiuri de plante noi și distincte.

Brevetele de utilitate au mai mult de-a face cu invenții practice și pot fi acordate descoperitorilor de noi procese, mașini sau compoziții ale materiei.

Brevetele de design sunt mai multe despre procesele creative și pot fi aplicate la articole de fabricație (cum ar fi un produs).

Î: Cum pot pune „brevete de brevet” în mod legal pe produsele mele?

R: O cerere provizorie vă va permite să puneți „brevete de brevet” pe produsele și serviciile dvs. timp de 12 luni, care nu pot fi prelungite.

Î: Ce înseamnă simboluri precum ® și ©?

R: Am crezut că nu veți întreba niciodată!

© – Drepturi de autor

® – marcă înregistrată

™ – marcă comercială

℠ – Marcă de serviciu (denotă un serviciu)

Marsha Kelly și-a vândut prima afacere pentru mai mult de un milion de dolari. Ea a împărtășit experiențe câștigate ca antreprenor în serie de succes pe blogul său Best4Businesses, unde postează în mod regulat sfaturi, idei și sugestii de afaceri, precum și recenzii de produse pentru cititorii de afaceri. În calitate de antreprenor în serie, care s-a ocupat de „timp” în America corporativă, Marsha a aflat ce produse și servicii funcționează cu adevărat bine în afaceri astăzi. Puteți învăța din experiențele ei pentru a vă construi afacerea.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map