Ghid esențial pentru securitate cibernetică pentru întreprinderile mici

Incidentele de securitate cibernetică pot avea un impact devastator asupra afacerilor, cu o pierdere medie în anul 2019 200.000 USD pentru incident. Cu toate acestea, costurile se pot extinde cu mult peste finanțe și este posibil ca întreprinderile mici să nu suporte lovitura reputației lor.


În ciuda securității cibernetice în ansamblu, fiind un domeniu extins, există multe domenii în care întreprinderile mici pot lua măsuri rapide. Acești pași proactivi pot preveni semnificativ sau pot reduce impactul majorității incidentelor.

Odată cu continuarea lumii digitale, este și mai urgent ca proprietarii de întreprinderi mici să se preia de apărarea cibernetică. Deși este posibil să nu doriți să dedicați timp înțelegerii complexităților securității cibernetice, viitorul afacerii dvs. poate depinde bine de dvs..

Acest ghid este destinat proprietarilor de întreprinderi mici care au orice formă de active digitale (poate fi conectat orice, chiar și un simplu e-mail de afaceri). Investiți puțin din timpul dvs. pentru ca afacerea dvs. să poată continua să crească, să inoveze și să creeze valoare pentru clienții dvs.

Navigare rapidă:

 • 4 tipuri principale de amenințări cibernetice
 • Sfaturi pentru a vă asigura afacerea
 • Securitatea cibernetică pe scurt
 • De ce hackerii vizează întreprinderile mici

Instrumente de securitate pentru a utiliza:

 • NetDefender
 • ZoneAlarm
 • Firewall personal Comodo
 • ExpressVPN
 • Imagine adevărată Acronis
 • Acasă Backup EaseUS ToDo
 • IObit Updater

Tipuri de amenințări cu securitatea cibernetică

Cu atât de multe tipuri de atacuri pe care hackerii le pot efectua, proprietarii de afaceri ar trebui să țină seama cel puțin de anumite tangențe cheie. Indiferent de obiectivul lor principal, oricare dintre aceste metode poate provoca daune afacerii dvs. în moduri care ar putea duce vârste să se dezlege, dacă.

Amenințări persistente avansate (APT)

Aceste atacuri vizate pe termen lung sunt destinate în principal furtului, spionării sau perturbării. Pătrunderea în rețele poate fi realizată în mod constant și în diferite etape. Odată ce accesul este obținut, atacatorii ar putea să nu facă nici măcar nimic pentru perioade îndelungate de timp – așteptând momente strategice să lovească.

Refuzul distribuit (DDoS)

Atacurile DDoS sunt destinate să perturbe operațiunile unei rețele sau site-uri web, inundându-l cu cereri și informații. Când serverul nu mai poate face față inundației, serviciile vor începe să eșueze și, în cele din urmă, să se oprească.

Phishingul

Phishingul este o amenințare cibernetică foarte securizată. Este actul de a trimite e-mailuri frauduloase care seamănă cu cele legitime pentru a atrage destinatarii să trimită înapoi date sensibile. În mod normal, atacurile de tip phishing urmăresc să capteze credențiale utilizatorilor, precum nume de utilizator și parole, sau chiar informații financiare.

Ransomware

În ultimii ani, Ransomware a câștigat popularitate și vizează o gamă largă de victime. Victimele care nu știu pot găsi întregi hard disk-urile criptate cu o notă care le cere să plătească o „răscumpărare” pentru o cheie de decriptare. Utilizatorii care nu plătesc în mod normal își pierd toate datele.

Securizarea cibernetică a afacerii dvs.

Pentru întreprinderile mici care urmăresc să se asigure că rețelele lor au șansa de a fi protejate împotriva atacurilor comune, este esențială instalarea de software de securitate de bază. Cu toate acestea, software-ul singur nu poate fi suficient.

Să luăm în considerare modalitățile prin care datele pot circula pentru multe întreprinderi;

 • Comunicările confidențiale pot fi trimise prin e-mail
 • Dispozitivele care intră și ies din birou pot transmite date fără fir
 • Dispozitivele individuale pot fi conectate direct la Internet
 • Lucrătorii la distanță se pot autentifica pe serverele companiei
 • Colegii pot utiliza aplicații de mesagerie pentru a comunica
 • și altele.

După cum puteți vedea, există atât de multe puncte de intrare potențiale în care un hacker poate avea acces la orice parte din operațiunile companiei dvs. Din păcate, pentru întreprinderile mici să construiască rețele solide în spatele firewall-urilor puternice poate fi puțin costisitor.

Pentru a rezolva această problemă, este posibil să implementați cel puțin rudimentare securitate la nivel de dispozitiv pentru a vă îmbunătăți apărarea.

1. Activați firewall-uri

Multe companii rulează computere pe Microsoft Windows, care vine cu un utilitar încorporat în firewall. Aceste versiuni bazate pe software sunt mai puțin eficiente decât firewall-urile hardware, dar cel puțin oferă o protecție de bază.

Firewall-urile bazate pe software sunt capabile să monitorizeze traficul de date în și din dispozitive, acționând ca un dispozitiv de securitate pentru dispozitivul dvs. Dacă executați Windows, asigurați-vă că păstrați firewall-ul Windows pornit.

De asemenea, puteți lua în considerare;

NetDefender

netdefender - aplicație firewall gratuită

NetDefender – Această aplicație firewall gratuită nu doar monitorizează datele dvs., ci vă permite să setați regulile a ceea ce poate sau nu se poate deplasa în rețeaua dvs. De exemplu, puteți restricționa navigarea pe care o fac angajații dvs..

ZoneAlarm

zonă de alarmă - instrument cu mai multe caracteristici pentru a vă proteja site-ul

ZoneAlarm – Integrând atât firewall cât și antivirus, ZoneAlarm este o aplicație multifuncțională bună pentru utilizatorii de afaceri. Acesta protejează împotriva aproape toate tipurile de amenințări de la 39,95 USD / an.

Comodo

Comodo personal firewall - firewall și instrument antivirus

Firewall personal Comodo – Disponibil atât în ​​versiunea gratuită, cât și în cea comercială, Comodo are, de asemenea, o mare reputație în domeniul securității. Oferă acoperire completă pentru mai multe tipuri de amenințări pentru doar 17,99 dolari / an.

2. Utilizați o rețea privată virtuală

Rețelele private virtuale (VPN) sunt instrumente foarte utile care vă permit să securizați toate datele transmise de pe dispozitivele dvs. Ei folosesc protocoale de comunicare sigure și niveluri ridicate de criptare pentru a se asigura că orice trimiteți sau primiți este confidențial.

ExpressVPN

expressvpn - un instrument vpn pentru securizarea datelor dvs. în timpul transmiterii

Multe VPN-uri includ astăzi și alte funcții care le consolidează capacitățile. De exemplu, ExpressVPN, unul dintre cele mai recunoscute nume în activitatea VPN, include un Comutator de blocare rețea, servere DNS criptate private, blocant de anunțuri și multe altele.

Utilizarea unui VPN nu doar protejează dispozitivele în birou, ci și în mișcare. Aceasta înseamnă că, atât timp cât angajații dvs. și dvs. înșivă utilizați un VPN, puteți lucra în siguranță din orice locație din lume.

3. Păstrați Backup-uri de date

Toate întreprinderile ar trebui să facă copii de rezervă regulate ale datelor importante. Datele critice, cum ar fi detaliile clienților, facturile, informațiile financiare și multe altele sunt esențiale pentru afacerea dvs. Dacă aceste date sunt pierdute, ar fi un dezastru.

Crearea copiilor de rezervă obișnuite poate asigura restaurarea oricăror date importante în orice moment. Și mai bine, backup-urile pot fi automatizate cu ușurință, astfel încât forța de muncă să nu fie irosită în a face lucruri de rutină ca asta.

Astăzi, există multe aplicații sau servicii de rezervă de date ușor de utilizat și ieftine, potrivite pentru întreprinderile mici. Unele dintre care ar putea să încercați să le includeți;

Acronis

Acronis - o soluție de rezervă pentru consumatori și companii

Imagine adevărată Acronis – Un furnizor popular de soluții de rezervă, Acronis oferă software de backup premiat și soluții de protecție a datelor pentru consumatorii și întreprinderile de toate dimensiunile. Este cel mai rapid software pe care l-am testat până acum pentru a face backup pentru discuri complete. Prețurile încep de la 69 USD / an.

EaseUS

easyus - software de backup pentru ferestre pentru a vă proteja datele

Acasă Backup EaseUS ToDo – Oferind o interfață îmbunătățită și o listă lungă de caracteristici, EasyUS acceptă Dropbox și alte soluții de stocare bazate pe Cloud, ceea ce facilitează integrarea în operațiunile de afaceri. Prețurile încep de la 29,99 USD / an.

Dacă nu doriți să utilizați un software de rezervă dedicat, cel puțin utilizați spațiul de stocare Cloud și efectuați backup-uri manuale. Utilizarea stocării Cloud înseamnă că datele dvs. sunt separate de locația dvs. geografică, reducând riscul de daune fizice.

4. Mențineți software-ul actualizat

Una dintre cele mai frecvente modalități în care hackerii au acces la sisteme este prin vulnerabilitățile software.Totul software are puncte slabe, iar dezvoltatorii lansează adesea patch-uri și actualizări ori de câte ori închid aceste lacune.

Dacă nu vă asigurați că software-ul pe care îl utilizați este actualizat, va crește doar profilul dvs. de risc. Menținerea atâtor dispozitive la zi poate fi o sarcină, mai ales dacă nu aveți un departament IT la care să vă răspundeți.

Din fericire, multe aplicații pot fi setate la actualizare automată, așa că asigurați-vă că vă puteți consulta cu furnizorii software-ului pe care îl utilizați. Există, de asemenea, alte modalități prin care puteți menține software-ul actualizat, cum ar fi folosind utilități precum IObit Updater.

IObit

iobit - instrument de actualizare software pentru a menține programele la zi.

IObit Updater – Actualizatorul IObit este o aplicație ușoară, ușoară, care se concentrează pe a vă ajuta să mențineți restul a ceea ce ați instalat actualizat. Monitorizează programele și vă amintește când sunt disponibile actualizări sau le poate actualiza automat de unul singur.

Pentru toate dispozitivele IT, asigurați-vă că software-ul este mereu actualizat. Actualizările periodice sunt esențiale pentru a asigura îmbunătățirea securității. Sistemele de operare, programele și software-urile ar trebui să fie setate la actualizări automate, atunci când este posibil.

5. Utilizați întotdeauna aplicații de securitate Internet

Software-ul antivirus trebuie utilizat pe toate dispozitivele, de la PC-uri la laptopuri și telefoane mobile. Cele mai de renume companii de securitate pe internet, cum ar fi Symantec sau McAfee au planuri speciale pentru proprietarii de întreprinderi mici care le vor permite să protejeze toate dispozitivele cu o singură licență.

Puteți alege, de asemenea, din diferite tipuri de aplicații de securitate Internet. Unele dintre cele de bază pot oferi doar caracteristici anti-virus, în timp ce versiunile mai cuprinzătoare vor fi complet încărcate cu mai multe funcții.

Securitate cibernetică într-un Nutshell

Securitatea cibernetică este apărarea sistemelor, rețelelor, programelor și chiar a datelor din atacurile digitale. Pe de altă parte, amenințările cibernetice sunt elementele cu care se protejează securitatea cibernetică. Aceste amenințări sunt concepute pentru a face vreo formă de rău companiilor sau persoanelor vizate.

Tipurile obișnuite de amenințări cibernetice includ viruși, malware, ransomware, atacuri de phishing și multe altele. Complexitatea protejării împotriva multor amenințări cibernetice variază mult în funcție de cât de persistenți sunt atacatorii.

Pe partea de securitate cibernetică, folosim instrumente precum programe anti-virus, firewall-uri, detectoare de malware, blocante de scripturi și altele concepute pentru a se apăra de amenințările de mai sus.

De ce hackerii vizează întreprinderile mici

Costurile pierderii de informații din cauza atacurilor cibernetice vizate asupra companiilor au acumulat în medie 5,9 milioane USD în 2018.Costurile pierderilor de informații din cauza atacurilor cibernetice vizate asupra companiilor au acumulat în medie 5,9 milioane USD în 2018 (sursă).

Hackerii nu vizează întotdeauna întreprinderile mici, dar s-a dovedit că procentul este relativ mare. Pentru a înțelege de ce sunt implicate întreprinderile mici, trebuie să ai o înțelegere generală a incidentelor de securitate cibernetică.

Ca proprietari de afaceri, majoritatea dintre noi suntem preocupați în primul rând de finanțele noastre. Cu toate acestea, hackerii pot avea mult mai multe intenții decât să încerce pur și simplu să fure bani. De exemplu, ei pot încerca să oprească temporar operațiunile tale digitale, să îți deterioreze reputația de afaceri sau pur și simplu să te distrezi. În timp ce acest lucru poate părea ofensator, ideea este că există mai multe motive posibile pentru care.

În continuare, ajungem la un proprietar mediu de afaceri mici, care ca mine, dorește să se concentreze pe furnizarea unui produs sau serviciu excelent pentru client. Această concentrare acționează adesea ca un blinder pentru noi, determinându-ne să uităm alte domenii importante, cum ar fi securitatea cibernetică.

De asemenea, de multe ori nu avem resursele mai mari ale companiilor, deci este o problemă de economie de scară. Cu cât sunt mai mici apărările pe care le are o afacere, cu atât mai puțin efort trebuie să facă un hacker în atac pentru a avea succes.

Pentru a compune lucrurile, punerea în aplicare a măsurilor eficiente de securitate cibernetică este deosebit de dificilă astăzi. Zonele urbanizate au mai multe dispozitive decât oamenii și atacatorii adoptă metode de atac din ce în ce mai creative.

Gânduri finale

După cum puteți vedea, Internetul de astăzi poate fi un loc foarte periculos, mai ales dacă afacerea dvs. se bazează pe el. Deoarece mulți dintre noi suntem conectați digital, amenințarea este transferată chiar și în viețile noastre personale.

Ca proprietar de afaceri, trebuie să fii în măsură să protejezi nu numai dispozitivele proprii, ci și toate dispozitivele folosite de angajații tăi. Din moment ce totul este conectat, sunteți la fel de puternic ca și legătura dvs. cea mai slabă.

În sfârșit, sper că v-am oferit câteva idei despre cum puteți implementa unele măsuri de securitate rudimentare, fără a rupe banca. Luați-vă securitatea cât de mult posibil – afacerea dvs. depinde de aceasta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map