De ce site-ul dvs. WordPress este lent? Modalități simple de a accelera site-urile WP

WordPress este cel mai popular sistem de gestionare a conținutului (CMS), de departe, putând peste 34% din toate site-urile web din ziua de azi. Acesta este apreciat datorită versatilității sale în a permite proprietarilor de site-uri web să construiască rapid site-uri de calitate și funcționalitate impresionante.


Cu toate acestea, WordPress trebuie să fie înțeles pentru ca acesta să funcționeze la maxim. Dacă executați un site WordPress și considerați că performanța a fost sub-par, puteți crește performanța făcând câteva mici modificări.

viteza este importantăViteza site-ului dvs. web afectează foarte mult rata de conversie. Studiile au arătat constant că viteza rapidă a paginii va duce la o rată de conversie mai bună. O reducere de 20% a conversiilor este înregistrată pentru fiecare secundă de întârziere în timpul încărcării paginii mobile. Și, potrivit Gândește-te cu Google, valorile de referință pentru încărcarea rapidă a site-ului sunt 0-1 secunde.

1. Nu cache în mod corespunzător

Cache-ul în general este atunci când aplicațiile stochează date în memorie pentru o prelucrare mai rapidă sau acces. În mod similar, activând memoria de memorie în cache, puteți preîncărca părți ale site-ului dvs. web pentru acces rapid. Există diverse moduri de cache de care poți profita, dar în general se încadrează în două categorii; cache de client sau cache de server.

Cache-ul din partea clientului (de obicei, cache-ul browserului) vă ajută să definiți ce elemente ale site-ului dvs. sunt stocate pe browserul web al unui vizitator. Vă permite, de asemenea, să specificați durata în care aceste elemente sunt stocate, astfel încât dacă site-ul dvs. este actualizat, browserul va putea reîmprospăta memoria cache cu elemente actualizate. Memorizarea în cache a browserului funcționează cu elemente statice precum CSS, JS și imagini.

Cache-ul din partea serverului este orice metodă de memorie în cache care este implementată pe serverul dvs. web. Acestea pot include memorie în cache OPcode, memorie cache în pagină, memorie în cache în baze de date și multe altele. Fiecare dintre aceste metode se ocupă de diverse elemente ale WordPress, iar folosirea acestora poate ajuta la îmbunătățirea performanței site-ului nostru.

De exemplu, WordPress este foarte puternic centrat pe baza de date. Din păcate, orice proces care funcționează cu o bază de date necesită, în general, o mulțime de resurse (putere de procesare și memorie) pentru a fi rulate. Cu o memorie în cache a bazei de date, ceea ce faceți este să salvați în memorie rezultatele interogărilor anterioare pentru a reduce timpul necesar pentru a furniza anumite rezultate.

Soluția 1: Instalați plugin-uri bune de memorie în cache

Cache-ul este unul dintre cele mai importante moduri prin care puteți îmbunătăți mult performanțele site-ului dvs. WordPress. Din fericire, la fel ca în cazul tuturor lucrurilor legate de WordPress, există pluginuri pe care le puteți utiliza pentru a vă ajuta cu acest lucru. Câteva exemple bune de pluginuri de memorie cache WordPress includ WP Rocket și Swift Performance.

Soluția 2: Activați OPCache pe gazda dvs. web

Prin introducerea în cache a codurilor de operare compilate ale scripturilor PHP, OPcache permite site-urilor să servească conținutul paginii în mod semnificativ mai rapid. Vestea bună este că majoritatea furnizorilor de găzduire partajată permit utilizatorilor să instaleze extensia OPcache de la panoul de control. Așadar – pentru a utiliza această opțiune pentru a încărca mai rapid site-ul dvs., pur și simplu conectați-vă la panoul de control de găzduire și activați această funcție.

Exemplu: Pentru a activa OPCache la A2 Hosting, conectați-vă la cPanel > Software-ul > Selectați versiunea PHP > Instalați extensii PHP.

2. Baze de date stocate în HDD

Aproape fără greș, cei mai mulți furnizori de găzduire web astăzi vor face publicitate că oferă soluții SSD (Solid State Drive). SSD-urile sunt versiunea de înaltă tehnologie a hard disk-ului tradițional și sunt mult mai rapide. Cu toate acestea, în ciuda scăderii prețurilor SSD, acestea sunt încă mai scumpe decât hard disk-urile mecanice.

Din această cauză, un furnizor de hosting poate încerca să scape cu o configurație hibridă. Vor rula aplicații de pe SSD-uri, dar vor folosi hard disk-uri tradiționale pentru stocare. Aceasta este o veste proastă pentru utilizatorii WordPress, deoarece este probabil ca baza de date să locuiască pe unitățile mecanice mai lente, în loc de SSD. Asigurați-vă că luați notă dacă furnizorul dvs. de găzduire oferă sau nu o soluție SSD completă.

Soluţie: Luați-vă cu companiile de găzduire care oferă hosting complet SSD

siteground ssd hostingExemplu: Toate site-urile găzduite la SiteGround rulează pe discuri SSD – ceea ce este ideal pentru site-urile WordPress.

În ciuda faptului că este unul dintre cele mai ieftine gazduire WP pe piață, Hostinger funcționează pe stocare completă SSD – ceea ce le face ideale pentru găzduirea site-urilor WordPress. Alte mărci cunoscute care rulează pe SSD complet includ: A2 Hosting, BlueHost și SiteGround.

3. PHP depășit

WordPress este bazat pe PHP, iar versiunea PHP pe care serverul dvs. o rulează poate afecta, de asemenea, performanța site-ului. PHP 7 a fost testat să efectueze performanța PHP 5.6 cu aproape două ori mai mare decât viteza – aceasta înseamnă o creștere de 100% a performanței!

Echipa de la AeroSpike a alergat unele teste pentru compararea PHP 5 cu PHP 7.

Testul lor a lansat patru procese, fiecare executând 100.000 de tranzacții. Toate rulările au fost efectuate pe un cluster cu un singur nod care rulează Aerospike Server Community Edition versiunea 3.9.1 pe CentOS 7 cu 32 procesoare Intel (R) Xeon (R) CPU E5-2660 @ 2,20 GHz (cu hiperthreading pornit) și 32 GB memorie.

Cele două versiuni PHP utilizate au fost php-7.0.10 și php-5.5.38.

Mai jos găsiți rezumatul rezultatelor.

Timp total de execuție

Timpul total de execuție PHP 7 este ~ 10 – 12% mai mic decât PHP 5 (mai mic este mai bun).

Operații pe secundă

PHP 7 scrie / citește ~ 9 – 15% mai mult comparativ cu PHP 5 (mai mare este mai bun).

Soluţie: Actualizați-vă site-ul dvs. versiunea PHP

Dacă efectuați o versiune mai veche de PHP, este posibil să observați îmbunătățiri de viteză destul de bune pur și simplu alegând o versiune mai nouă de PHP. Majoritatea furnizorilor de găzduire web vor oferi versiuni multiple de PHP pe care le puteți selecta prin intermediul panoului de control de găzduire web.

Exemplu – Selectarea versiunii PHP la Hostinger se poate face prin intermediul panoului de control al găzduirii.

4. HTTP / 2

HTTP / 2 este a Protocolul Internet „nou” care a fost introdus în 2015. Spre deosebire de versiunea anterioară HTTP 1.1, permite efectuarea mai multor solicitări de date în același timp. Acest lucru ajută la reducerea timpului de încărcare pentru activele site-ului dvs. web.

HTTP / 1.1 vs HTTP / 2 – HTTP / 2 poate trimite mai multe solicitări de date în mai multe conexiuni. Aceasta reduce timpul suplimentar dus-întors (RTT), ceea ce face ca site-ul dvs. să se încarce mai rapid (Aflați mai multe).

Soluţie: Implementați HTTP / 2

În ciuda acestui lucru, însă, unele gazde web nu oferă încă HTTP / 2 sau îl oferă doar pe planuri mai scumpe. Există două modalități prin care poți profita de HTTP / 2; căutați o gazdă care o oferă sau utilizați Cloudflare CDN.

Există furnizori de găzduire web care oferă diferite niveluri de HTTP. De exemplu, Siteground și GreenGeeks au făcut HTTP / 2 disponibil în toate planurile lor, dar A2 Gazduire oferă doar HTTP / 2 pe planurile lor de găzduire web Turbo sau mai sus.

5. Server grăbit

Site-urile sunt automatizate, iar performanța lor poate fi afectată de cantitatea de resurse disponibile. Fiecare site trebuie să aibă putere de procesare și memorie pentru a gestiona traficul web – cu cât volumul este mai mare, cu atât mai multe resurse sunt necesare.

Dacă site-ul dvs. web are un aflux brusc de vizitatori, este posibil ca planul dvs. de găzduire să nu aibă resursele disponibile pentru a le gestiona pe toate simultan. Acest lucru va duce la încetinirea site-ului sau a devenit indisponibil la unele solicitări.

Monitorizați-vă performanțele de găzduire

Exemplu: WebSitePulse oferă diverse instrumente de monitorizare care păstrează o supraveghere constantă asupra serverelor și site-urilor web.

Situația este mai probabil să apară pe planurile de găzduire partajate, deoarece toate conturile de pe serverul partajează o cantitate fixă ​​de resurse. Pentru a vă asigura că site-ul dvs. funcționează fără probleme, încercați să utilizați un instrument de monitorizare a site-ului Robot Uptime, Pulsul site-ului web, și Freshping.

Utilizarea acestor instrumente te va ajuta să judeci într-o perioadă de timp cât de performant este gazda ta. Dacă site-ul tău continuă să încetinească sau dacă serverul este întotdeauna în jos, ar putea fi momentul să iei în considerare trecerea la un plan mai bun sau la o altă gazdă web cu totul.

Soluţie: Treceți la VPS sau la un nivel superior de hosting, dacă este necesar

Exemplu: bazat pe urmărirea noastră la HostScore, Timpul de răspuns de găzduire SiteGround VPS (site-ul de test găzduit în Europa) este cu aproximativ 15% mai rapid decât găzduirea partajată SiteGround.

Planurile de găzduire VPS sunt mai scumpe decât planurile de găzduire partajate, dar pot gestiona mai ușor traficul ridicat. Acest lucru se datorează faptului că planurile VPS sunt, în general, scalabile, ceea ce înseamnă că puteți crește dinamic cantitatea de resurse dacă simțiți că site-ul dvs. are nevoie de mai mult.

Aflați când este momentul potrivit pentru a trece la găzduire VPS.

6. Fișiere media voluminoase

Deși imaginile mari, ascuțite sau videoclipurile incitante pot fi foarte frumoase pentru ochi, nu uitați că aceste fișiere multimedia au adesea dimensiuni mari. De regulă, cu cât un fișier este mai mare, cu atât este mai lung pentru a se încărca. Aceasta nu înseamnă că trebuie să le renunțați complet, dar cel puțin amintiți-vă să vă optimizați fișierele.

Soluție: comprimați imaginile

Imaginile pot fi reduse într-o oarecare măsură și utilizarea formatului corect poate ajuta, de asemenea, la reducerea dimensiunii. De exemplu, un fișier BMP va fi de obicei mai mare decât un fișier GIF sau JPG. Pentru a optimiza imaginile, puteți alege să o faceți manual sau folosind un plugin. Unele plugin-uri WordPress care pot face truc includ EWWW și Pixel scurt.

Dacă decideți să nu utilizați un plugin, există și instrumente online pe care le puteți utiliza pentru a optimiza manual imaginile. Unele dintre acestea sunt Optimizilla și EzGIF.

7. Baza de date optimizată / coruptă

Mai devreme am menționat despre modul în care WordPress este foarte centrat pe baza de date și despre modul în care stocarea SSD poate ajuta la accelerarea interogărilor. Cu toate acestea, starea bazei de date joacă de asemenea un rol în performanța site-ului dvs..

Soluție: Optimizează regulat baza de date

Poate fi foarte dificil să controlezi fiecare element care intră în baza de date, deci, din când în când, trebuie să efectuezi unele servicii de menaj. Acest lucru vă va ajuta să vă păstrați baza de date organizată și să funcționeze cu viteză maximă.

Există, de asemenea, plugin-uri pe care le puteți utiliza pentru acest lucru. Câteva exemple bune sunt WP DBManager și WP Sweep.

8. Furnizor lent de DNS

Mulți oameni consideră că Time to First Byte (TTFB) este caracteristicile de măsurare a vitezei, dar nu foarte mulți defalc TTFB și încearcă să abordeze elementele individuale din el. Unul dintre elementele care contribuie la TTFB este rezoluția DNS.

Acest proces care implică traducerea numelor de domeniu în adrese IP necesită timp. Diferenți furnizori DNS funcționează diferit și folosind un furnizor de DNS bun poate accelera și viteza de încărcare a site-ului.

Soluție: treceți la un furnizor DNS mai bun

Pentru a verifica viteza DNS, executați un test pe site utilizând Instrumente Pingdom apoi faceți clic pe prima instanță a numelui dvs. de domeniu din graficul de rezultate. Aceasta va extinde o casetă care vă va arăta componentele TTFB. În acea casetă, căutați o linie care să spună „DNS”.

Vitezele DNS variază în funcție de furnizor.Vitezele DNS variază în funcție de furnizor.

Comparați-l cu viteza DNS agregată a diverșilor furnizori de pe graficul la DNS Perf și luați în considerare dacă viteza DNS este unde ar trebui să fie. Dacă nu, opțiunea pentru un furnizor de DNS diferit poate fi benefică pentru viteza de încărcare a site-ului dvs..

Cloudflare este unul dintre cei mai rapide furnizori de DNS din jur și puteți obține un cont cu ei gratuit.

9. Prea multe plugin-uri

Unul dintre lucrurile pe care oamenii le plac cu privire la WordPress este cât de ușor este de a stimula funcționalitatea pur și simplu folosind un plugin. Deoarece este open source, WordPress are un comunitate de dezvoltatori uriașă ceea ce este excelent pentru alegere, dar are ca rezultat plugin-uri care variază foarte mult în calitate.

Plugin-urile sunt, de asemenea, extensii la codul WordPress de bază, ceea ce înseamnă că, cu cât folosiți mai mult, cu atât mai mare va fi instanța dvs. WordPress. La rândul său, acest lucru se adaugă la nivel general al site-ului dvs. și poate afecta performanța în grade diferite.

Soluție: Reduceți utilizarea pluginurilor

Acolo unde este posibil, asigurați-vă că rulați doar pluginurile de care aveți nevoie cu adevărat și încercați să tăiați puful inutil. De asemenea, nu uitați să eliminați toate pluginurile care nu sunt utilizate! Există astăzi multe plugin-uri care încearcă să realizeze multe lucruri diferite, așa că, atunci când este posibil, încercați să vă asigurați că funcționalitatea nu este duplicată de pluginurile dvs..

10. Site hacked

În trecut, hackerii obișnuiau să preia site-ul și să provoace probleme doar pentru lovituri. Ciberneticul de astăzi este mai sofisticat și va încerca să evite să le detectezi prezența. Scopul lor este să utilizeze resursele de pe contul dvs. pentru a se îmbogăți – de exemplu, folosind-o pentru criptocurrency.

Aceasta elimină resursele de pe site-ul dvs. și poate avea un impact mare asupra performanței. Deoarece zboară sub radar, trebuie să vă scanați site-ul în mod regulat pentru a vă asigura că nu a fost deturnat în tăcere.

Investiți într-un instrument de securitate de la un furnizor de soluții de securitate de renume precum Sucuri și asigurați-vă că instalați numai pluginuri din surse de încredere. Pentru a verifica dacă pluginurile dvs. sunt corecte, utilizați un instrument de genul Verificatorul de securitate al pluginurilor pentru a scana problemele.

Pentru a evita complicațiile, încercați să verificați reputația unui plugin înainte de a-l instala chiar.

Concluzie: concentrați-vă pe detalii

După cum puteți vedea până acum, rularea unui site WordPress eficient poate fi practic un job cu normă întreagă. Cu toate acestea, dacă enumerați și urmați în mod regulat cele mai bune practici, veți putea reduce șansele unui site WordPress cu performanțe scăzute, așa cum a fost a doua natură. Nu uitați să rămâneți concentrați pe performanță în tot ceea ce faceți și luați în considerare cu atenție orice doriți să adăugați pe site-ul dvs. Mulți noi proprietari de site-uri WordPress au tendința de a trece peste bord și de a arunca orice, în afară de chiuveta de bucătărie.

Evitați această ispită și încurajați-vă încet pe funcționalitate pe măsură ce site-ul și afacerea dvs. crește.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map