Cum să implementați comerțul cu amănuntul Omnichannel în magazinul dvs. online

În vânzări, nu veți reuși dacă vă bazați pe un singur canal pentru magazinul dvs. de vânzare cu amănuntul.


Trebuie să vă diversificați găsind diferite modalități de a vă oferi produsul sau serviciul în fața publicului țintă. Prin urmare, vine vizibilitatea și prezența sporită potențial de vânzare mai mare.

Desigur, nu mă refer doar la mijloace online. Dacă trebuie să faci o vânzare scoțând fundul de pe scaun și vânzând ușă în ușă, atunci tu trebuie sa Fă-o! A câștiga un profit înseamnă să mergi în afara zonelor tale de confort pentru a-i face pe oameni confortabili să cumpere de la tine.

Prin urmare, trebuie să te uiți la retailul omnichannel dacă vrei să-l îmbogățești cu magazinul tău de retail.

În acest post, veți afla ce este comerțul cu amănuntul omnichannel și ce înseamnă să oferiți clienților dvs. o experiență de cumpărături omnichannel cu scopul de a vă crește vânzările și veniturile.

Ce este comerțul cu amănuntul Omnichannel?

Comerțul cu amănuntul Omnichannel reprezintă demersul de a oferi consumatorilor o experiență de cumpărare unificată mai multe canale de vânzare. În afară de magazinul dvs. de e-commerce și magazinul de cărămidă și mortar, puteți face o vânzare din rețele de socializare, asistență pentru clienți, aplicații mobile și altele. De asemenea, toate canalele funcționează împreună pentru a facilita achiziționarea de către magazin a persoanelor.

Deoarece abordarea cu amănuntul omnichannel necesită pentru a vă oferi afacerea pe mai multe platforme, trebuie să vă gestionați inventarul mult mai bine. Nu vă puteți baza doar pe liste și foi cu tabelele înscrise manual de către angajat.

Producătorul popular de magazine online, cum ar fi BigCommerce, vă permite să vă conectați și să vă vindeți produsele pe diferite piețe.

Din cauza vânzării cu amănuntul omnichannel, trebuie să sincroniza inventarul dvs. gestionându-le dintr-un singur tablou de bord. Fiecare vânzare de pe diferite canale intră automat în platforma de inventar. Acest lucru elimină procesul manual de gestionare a inventarului dvs. și vă permite să vă concentrați pe oferirea unei experiențe de cumpărături omnichannel perfect pentru clienții dvs..

Nike. Un exemplu de abordare cu amănuntul omnichannel făcut în mod corect este Nike. Ori de câte ori clienții intră într-unul din magazinele lor sau își vizitează site-ul, aceștia ajung experienţă marca de îmbrăcăminte sportivă în moduri inovatoare.

De exemplu, magazinul său online, NikeID, oferă oamenilor o modalitate de a accesa produse exclusive care nu pot cumpăra de la magazinele sale locale.

Prin abordarea Nike de vânzare cu amănuntul omnichannel, acestea transformă obiceiurile de cumpărare ale clienților. Solicitându-le să se înscrie pentru un cont NikeID pentru a achiziționa anumite produse, ei creează un ecosistem online pentru ca clienții lor să prospere și să se dezvăluie. În același timp, aceștia educă clienții să cumpere online în loc să meargă la magazine, deoarece primul este mult mai convenabil.

Cum să dezvolți o experiență de vânzare cu amănuntul Omnichannel

Nu este necesar să aveți o configurație sofisticată precum Nike pentru retailul dvs. omnichannel. Important este să creezi diferite căi pentru ca oamenii să cumpere din afacerea ta și să-ți sincronizezi toate canalele pentru consecvență.

Mai jos sunt idei despre cum puteți începe:

1- Utilizați o platformă de gestionare a stocurilor

Așa cum am menționat anterior, trebuie să colectați toate vânzările de pe diferite canale de vânzare cu amănuntul. Astfel, veți obține date exacte nu numai din stocurile și stocurile de produse, dar și cât de bine se vinde fiecare canal. O platformă de inventar simplifică listarea vânzărilor și gestionarea articolelor.

magazin de pos

Un exemplu de astfel de platformă este POS Shopify. De asemenea, platforma vă permite să acceptați diferite forme de plată, să aplicați reduceri și impozite și să trimiteți clienți prin e-mail sau text cu o primire a achiziției, pentru a numi câteva. POS Shopify funcționează cel mai bine dacă utilizați Shopify pentru site-ul dvs. de e-commerce (aflați mai multe despre Shopify aici). Cu toate acestea, puteți utiliza și platforma dacă vă simțiți confortabil când o utilizați.

2- Stabiliți campanii folosind automatizarea de marketing

Este dificil să ții pasul cu afacerea dvs. de vânzare cu amănuntul dacă intenționezi să vinzi manual serviciile către oameni prin e-mail sau apel. Chiar dacă intenționați să angajați pe cineva pentru a face treaba pentru dvs., persoana respectivă are nevoie de mai mult decât de timp și efort pentru ca munca să fie îndeplinită.

Un instrument de automatizare de marketing face ca contactul cu oamenii să fie mult mai confortabil pentru tine. Nu va trebui să tastați e-mailurile dvs. într-o zi pentru a trimite și a determina care parte a pâlniei dvs. de vânzări se află. Cu un instrument de automatizare de marketing, puteți programa campaniile de e-mail în avans în lista de e-mailuri. De asemenea, puteți profila cu exactitate toate oportunitățile și clienții dvs., astfel încât aveți o idee mai clară despre cum să-i puteți cumpăra din nou.

mailchimp automatizare marketing

Hubspot și Marketo sunt două dintre cele mai importante programe de automatizare a marketingului de pe piață. Cu toate acestea, dacă începi, MailChimp vă permite să colectați până la 2.000 de abonați gratuit. De acolo, puteți configura campanii de e-mail pe care le puteți urmări și măsura pentru a determina cum să îmbunătățiți performanțele lor.

După ce sunteți gata să treceți la funcțiile de automatizare a marketingului, MailChimp se sincronizează cu platforme de comerț electronic precum Shopify și Magento, astfel încât să puteți extrage baza de date a clienților dvs. și să utilizați instrumentul pentru a vă gestiona pâlnia de vânzări..

3- Transformați anchetele în vânzări cu ajutorul clienților

Asistența pentru clienți nu este doar pentru a răspunde la întrebări sau îngrijorări pe care oamenii le au despre afacerea dvs. Puteți utiliza această oportunitate pentru a ușura oamenii să achiziționeze produse din magazinul dvs., dacă nu îmbunătățiți relațiile cu avocații dvs. Luați acest mare fan al Virgin Atlantic care și-a luat preocupările cu privire la brandul public pe Twitter. În loc să te îndepărtezi de problemă, Asistența clienților Virgin a revenit pentru a nu numai să ușureze problema, dar l-a făcut să se simtă apreciat și important.

Construirea de relații bune cu clienții și clienții potențiali nu poate duce decât lucruri bune pentru marca dvs. Deoarece oamenii își preiau în mare parte frustrările pe rețelele de socializare, trebuie să le monitorizezi mesajele și să stabilești raporturi cu fiecare dintre ele. Menţiune este un instrument care ajută la descoperirea acestor mențiuni, astfel încât să puteți atinge baza și să îmbunătățiți relațiile cu acestea.

zendesk

De asemenea, trebuie să luați în considerare facilitarea accesului la internet sau prin telefon. O pagină de contact cu toate capturile nu mai este suficientă, deoarece nu toate problemele cu care se confruntă marca dvs. sunt aceleași. Prin urmare, un instrument de genul Zendesk faceți liniile de comunicare deschise și disponibile pentru oameni și marca dvs. În afară de chat și apeluri online, puteți crea o bază de cunoștințe. Vă permite să documentați răspunsurile la toate întrebările pe care oamenii le-au pus, astfel încât să puteți să vă adresați echipa de asistență.

Concluzie

O mulțime de piese alcătuiesc vânzare cu amănuntul eficientă. De asemenea, aveți nevoie de afacerea dvs. pentru a face trecerea de la trecerea offline la online și invers. Abordarea cu amănuntul omnichannel reprezintă o provocare în sine pentru magazinul dvs. de vânzare cu amănuntul.

Cu toate acestea, oferind mai multe modalități pentru clienți să cumpere de la dvs., efortul merită. Într-o lume în care consumatorii dictează modul în care ar trebui să le serviți, oferindu-le o experiență de cumpărături omnichannel ajută afacerea dvs. să câștige, simplu și simplu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map