Ce nu vă poate spune Wikipedia despre găzduire web

Sunt sigur că blogul tău este grozav.


Dvs. faceți totul bine: aveți titluri grozave, ați oferit câteva imagini excelente, puteți fi chiar implicat activ în fiecare domeniu al creării de conținut, dezvoltându-vă propriile imagini, infografii și videoclipuri..

Dar există un lucru pe care majoritatea bloggerilor îl trec cu vederea (cel puțin la început), care pot împiedica chiar și cele mai bune bloguri să nu ajungă în fața întregii lor audiențe potențiale..

Acest lucru este bun de găzduire web.

Gândiți-vă în acest fel: Ați făcut vreodată un clic pe un link de pe Facebook sau un alt site și ați așteptat ceea ce părea o eternitate pe care site-ul îl va încărca? Nu este 1997. Astăzi, paginile web se deschid ca și cum ai transforma o pagină într-o carte – sau cel puțin așa ar trebui. Dacă nu, pierdeți o tonă de afișări pe pagini. Ratele de respingere cresc. Până acum, probabil că nu aveți idee despre ce era vorba.

Iti spun – uitați-vă la compania dvs. de găzduire.

Sigur, există modalități prin care vă puteți ajuta propriul site împreună cu viteza. Puteți reduce conținutul multimedia, reduce calitatea și rezoluția graficelor și puteți sări peste tot felul de cercuri care încearcă să vă încarce mai rapid site-ul. De fapt, asta vă va spune să faceți majoritatea companiilor de găzduire de mari dimensiuni. Dar este tot ce este cu adevărat necesar?

Ce este gazduirea web?

Dacă tocmai începeți sau v-ați întrebat ce se întâmplă în spatele scenei cu site-ul dvs. web, Wikipedia explică bine conceptul de găzduire web:

Un serviciu de găzduire web este un tip de serviciu de găzduire pe Internet care permite persoanelor și organizațiilor să își facă accesibil site-ul prin intermediul World Wide Web. Gazdele web sunt companii care furnizează spațiu pe un server deținut sau închiriat pentru utilizare de către clienți, precum și furnizează conectivitate la Internet, de obicei într-un centru de date.

Aceasta este o descriere de bază, foarte concisă și de bază a conceptului. Acestea sunt serviciile de bază pe care le oferă toate companiile de găzduire web. Ce se diferențiază unul de altul? Dacă toți oferă aceleași servicii, de ce nu alege doar unul și uită de el?

Acestea sunt întrebări pe care Wikipedia nu le adresează.

Pentru asta este acest blogpost.

Ce face un web gazd bun?

La fel ca în orice alt tip de serviciu, există companii bune de găzduire web și unele care nu sunt atât de bune.

Ne definim nu atât de bine ca cele care oferă acces lent la server care împiedică transferul de date. Este mult mai mult decât conținutul tău care încetinește lucrurile, dar nicio companie nu va admite că serverele lor sunt lente sau supraîncărcate sau că funcțiile lor de memorie în cache DNS sunt sub-par..

Cele mai bune companii de găzduire web sunt cele care acordă atenție detaliilor importante și considerăm că acestea se clasează pe această listă:

1. O interfață utilizator ușor de utilizat (UI)

Interfața de utilizare și panoul de control trebuie să fie suficient de intuitive pentru ca utilizatorul să poată face modificări și actualizări, precum și să adauge domenii noi, să planifice backup-uri pe site și să configureze aplicații precum WordPress rapid și ușor.

Tabloul de bord WebHostFaceExemplu – Panoul de control al utilizatorului WebHostFace – simplă și ușoară.

2. Viteza site garantată

Gazdele web care își pun garanțiile de viteză a site-ului în scris sunt mult mai susceptibile să vă ofere o experiență constantă de utilizator final și mult mai puțin probabil să vă ofere o problemă de rezolvare atunci când există o problemă măsurabilă. Fără asta, fiți pregătiți pentru niște conversații foarte neplăcute despre modul în care vă încurcați propriul site și cercurile pe care va trebui să le parcurgeți pentru a-l remedia.

3. Fiabilitate

Acest lucru este în conformitate cu conceptul de consecvență. Doriți să alegeți o companie de găzduire care vă va garanta 99,9% uptime de server. O scădere a timpului de funcționare cu doar jumătate de procent (adică 0,05%) se poate traduce în două zile întregi de oprire pe an. Cât câștigă blogul tău într-o zi? Puteți să o dublați și să o adăugați la costul găzduirii web secundare.

4. Preț și opțiuni de plată

Există multe site-uri de acolo care percep o primă pentru servicii pe care utilizatorul probabil nu le va folosi niciodată. Companiile bune de găzduire își stabilesc structura prețurilor și explică pentru ce plătiți. Acestea oferă, de asemenea, planuri de prețuri rezonabile la niveluri, care să răspundă nevoilor site-ului dvs. web.

5. Service după vânzare

Cât de fiabilă este gazda dvs. web actuală când trebuie să solicitați ajutor? Cum sunt orele de așteptare? Ce ore păstrează? Chiar mai mult, ce se întâmplă dacă preferați să puteți cerceta problemele înainte de a fi nevoit să așteptați în așteptare pentru un reprezentant? Compania dvs. de găzduire are o bază de cunoștințe cuprinzătoare la dispoziția tuturor clienților săi?

Dar când trebuie să apelați? Reprezentanții au cunoștință de-a lungul tuturor liniilor, fie că este vorba despre vânzări, facturare sau asistență tehnică? Obțineți de rutină cinci răspunsuri diferite la aceeași întrebare din cinci repetări diferite?

Companiile bune de găzduire web au un personal complet, disponibil 24/7 și au o echipă funcțională, instruită uniform, care poate face față tuturor tipurilor de probleme și oferă soluții consistente.

Gazduire Feedback-uri utilizatorExemplu – Feedback autentic pentru utilizatori după asistența post-vânzare a SiteGround.

Prețul contează?

Cu toții am auzit vechea zicală „Obțineți ceea ce plătiți” și, deși acest lucru este valabil în multe cazuri, nu este întotdeauna adevărat când vine vorba de găzduire web.

Mai scump nu înseamnă neapărat mai bine. Așa cum am spus mai devreme, unele dintre cele mai proaste companii de găzduire de acolo au unele dintre cele mai mari tarife, deoarece se încredințează clienților care nu știu ce le trebuie. O marcă de preț mică nu înseamnă neapărat produse sau servicii la subsol.

Unele companii de gazduire bugetară au dezavantajele lor. Reduc costurile reducând orele pentru asistență live sau gestionează asistența strict prin chat-ul online (astfel încât pot continua cinci conversații simultan – uneori mai multe). Nu își actualizează serverele în pas cu îmbunătățiri ale tehnologiei. Cel mai bun mod de a spune dacă furnizorul dvs. de găzduire web este într-adevăr o afacere este să vă faceți temele și pune întrebări corecte.

Aflați cât de ușor este să accesați asistența. Cercetați cele mai noi tehnologii de găzduire web și vedeți cum fiecare companie pe care o considerați tarifele are capacitatea sa de a ține pasul.

Steaguri roșii cu companii de gazduire bugetare

Iată câteva lucruri pentru care trebuie să te uiți când căutând gazduire web ieftină. Unele dintre acestea nu le fac în mod necesar alegeri proaste, dar pot afecta performanța site-ului.

Actualizări software inutile

Companiile de găzduire bugetare recomandă adesea software premium de la partenerii afiliați de care probabil nu aveți nevoie.

Servere supraîncărcate

Dacă vedeți un număr bun de recenzii negative care indică timpul de oprire excesiv, viteze lente sau întreruperi, acesta este un semn sigur că compania are prea mulți clienți într-o rețea supraîncărcată..

IP-uri listate negre

Dacă compania de găzduire face afaceri cu o mulțime de spameri, site-ul dvs. ar putea suferi prin faptul că se află într-un interval IP care a fost interzis în mai multe zone.

Acces limitat la baza de date MySQL

Orice gazdă care oferă mai puțin de 100 de tabele vă va genera probleme.

Taxe ascunse

Unele companii de hosting oferă reduceri profunde în primul an, apoi vă plătesc cu rate ridicole. Apoi, dacă încercați să anulați, vă plătesc cu o taxă imensă de anulare. Faceți temele și știți ce veți plăti pe termen lung.

„Deci, cum aleg gazda potrivită?”

Pentru bloggeri noi –

 • Ar trebui să începeți întotdeauna cu o găzduire partajată la prețuri accesibile.
 • Dacă tocmai începeți, cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare sunt generarea de conținut bun, publicitatea, crearea de liste de e-mail și păstrarea la curent cu canalele de social media. Aceste zone sunt în care ar trebui să vă cheltuiți banii.
 • Furnizorul dvs. de găzduire web nu ar trebui să vă fie mai ales în minte sau ceva care necesită prea mult din investiția dvs. (deocamdată).

Pentru bloggerii experimentați –

De îndată ce blogul dvs. acumulează o cantitate suficientă de trafic (estimare brută – 1.000 de vizite unice pe zi), este timpul să luați în considerare o actualizare de găzduire pentru o mai bună securitate și experiență a utilizatorului..

Personal nu aș lăsa utilizarea 80% a memoriei blogului. Dacă se întâmplă, este timpul să luați în considerare găzduirea VPS (sau dedicată) pentru a îmbunătăți performanța site-ului. Țineți pasul cu timpul de funcționare și viteza de răspuns pe blog folosind instrumente precum Bitcatcha, Robot Uptime, Ping proaspăt, Pingdom și citiți site-uri care publică date reale despre performanța serverului HostScore.

Linia de jos

Compania potrivită de găzduire este un element esențial pentru succesul blogului tău. Alegeți cu înțelepciune și faceți toate temele. Nu toate gazdele web bugetare oferă servicii secundare, dar trebuie să consultați întotdeauna orice serviciu înainte de a face angajamentul.

O ultimă notă: filtrarea prin recenziile negative

De când am menționat recenziile, m-am gândit că ar fi o idee bună să clarific ceva: recenziile negative nu sunt întotdeauna o reprezentare corectă a unui serviciu de găzduire web.

Companiile mari de găzduire vor avea întotdeauna unii clienți nemulțumiți. După cum se spune, „nu puteți mulțumi pe toată lumea”. Oamenii au tendința de a se descurca la companii cu privire la probleme minore sau atunci când au așteptări nerezonabile care pur și simplu nu pot fi îndeplinite, așa că luați recenzii negative cu un bob de sare. Căutați modele în reclamații. Acesta este cel mai bun mod de a descoperi locurile reale, dacă există.

Notă – articolul a apărut inițial Blog WHSR; acum este gestionat și actualizat de personalul BuildThis.io.

>

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map