3 sfaturi de marketing pentru creșterea vânzărilor de comerț electronic

Indiferent dacă începeți doar primul dvs. magazin online sau sunteți un veteran, există câteva lucruri pe care ar trebui să le examinați ca parte a marketingului dvs. pentru a crește vânzările. Conform statisticilor, vânzările la nivel mondial de comerț electronic vor atinge 3,45 T dolari în 2019. Cumpărăturile online crește rapid, dar la fel este și concurența, astfel încât trebuie să păstrați un pas înainte – alergați pentru a sta pe loc.


Mai jos sunt 3 practici de utilizat pentru a ajuta la creșterea vânzărilor.

Sfaturi de marketing pentru a vă îmbunătăți vânzările de comerț electronic

1. Designul vitrinei tale

Dacă coșul de cumpărături are șabloane flexibile, veți avea un mare avantaj față de mulți dintre concurenții dvs. Când căutați software pentru coșul de cumpărături, doriți să aveți un produs care să ofere șabloane atât de atrăgătoare vizual, cât și ușor de navigat pentru client, precum și ușor de modificat.

Vizitatorii își fac impresiile inițiale în mai puțin de 10 secunde. Dacă văd ceva urât sau site-ul nu pare profesional, vor dispărea. Navigarea este importantă pentru vizitatorii dvs. – doriți să vă fie cât mai ușor pentru vizitatorul dvs. să găsească ceea ce caută, să cumpere articole de vămuire sau de vânzare, să găsească dimensiunile, culorile sau stilurile potrivite.

Asigurați-vă că butoanele cumpărați acum, vizualizați butoanele de coș și produsele vândute de pe site-ul dvs. sunt întotdeauna într-o locație pe pagina care este firesc ca un cumpărător să o găsească atunci când dorește să verifice. Doriți să faceți experiența de cumpărare a vizitatorilor dvs. cât mai lină și fără efort. Asigurați-vă că vă testați designul pe câțiva prieteni. Toată lumea îți va spune cât de ușor este de utilizat, dar urmărirea oamenilor îl va folosi va fi ochi.

2. Oferiți servicii pentru clienți excepționali

Sistemele de coșuri de cumpărături precum Volusion vă permit să adăugați un „Live Chat”. Dacă cineva are o întrebare, puteți răspunde imediat și chiar oferi ajutor suplimentar sau sfaturi de vânzare. Nu numai Live Chat ajută la creșterea ratei de conversie, dar crește și relațiile cu clienții.

Asigurați-vă că oferiți rambursări și faceți ca procesul de returnare să fie documentat în mod clar și cât mai fără efort. Oferirea unei politici de „Rambursare de 30 de zile” va inspira încredere și va încuraja achiziționarea, în ciuda faptului că foarte puțini clienți vor folosi vreodată politica de returnare.

Când aveți de-a face cu clienții, amintiți-vă în aceste zile de social media că este nevoie de un singur comentariu negativ de la un client pentru a ajunge la mii de urechi. Asigurați-vă că ieșiți din calea dvs., oferind cupoane „apreciere clienților” în e-mailurile lor, odată ce au cumpărat cu dvs., trimiterea de e-mailuri detaliază eventualele reduceri și vânzări pe care le faci, și fii întotdeauna amabil și amabil de a face cu e-mail-ul pe care îl primești cu privire la întrebări sau nelămuriri.

3. Utilizați puterea site-urilor de rețele sociale

Social Media se dovedește a fi unul dintre cele mai distractive și profitabile moduri de a scoate un cuvânt despre afacerea ta.

Cu puterea de a ajunge la milioane cu Twitter, Facebook, YouTube și Spatiul meu doar pentru a numi câteva, ai putea exploda toate vânzările cu doar câteva postări scrise corect și la momentul potrivit. Dacă clienții dvs. sunt pe Twitter, v-ar putea retweet mesajele către urmașii lor și vă pot ajuta să găsiți clienți noi. Poti de asemenea implementați un cupon social clienților care vă împărtășesc conținutul de social media.

Puteți deveni cunoscut ca un expert în industria dvs., scriind postări pe blog și publicându-le pe site-urile de rețele sociale. Nu există o modalitate mai bună de a vă informa clienții cu privire la tendințele industriei, produse noi pe piață sau, probabil, amintiri despre produse.

Cea mai bună parte a utilizării puterea site-urilor de rețele sociale este că toate sunt libere de folosit.

În plus, vă puteți integra magazinul online cu aceste site-uri de rețele sociale pentru a vă extinde canalul de vânzări. De exemplu, puteți vinde mai multe pe Facebook cu magazinul Shopify Facebook și BigCommerce „Omni-Channel” vă poate conecta produsele la diferite piețe.

Ce spun experții

Kristin Ferguson, având o pregătire puternică în contabilitate, management de proiecte și marketing, ne împărtășește că anunțurile Facebook funcționează bine pentru ele.

Kristin, reprezentanta The Markey Group, explică în continuare sfaturile sale de marketing care ajută la creșterea vânzărilor de comerț electronic,

Am avut un mare succes cu reclame Facebook și Facebook Lead Form în maximizarea vânzărilor de comerț electronic în ultima perioadă.

Costul pe clic este extrem de accesibil, permițând atât conștientizarea cât și generația de plumb la un preț eficient. Puncte bonus dacă aveți conținut video pe care să îl partajați în anunțurile dvs.!

Kristin Ferguson – Grupul Markey.

Tabitha Naylor, fondatorul Startup 101 de succes, consideră că „site-urile de comerț electronic pot lua o pagină de pe Amazon, ceea ce a condus cu adevărat acasă ideea de produse încrucișate și vândute”.

Există diferențe între vânzarea încrucișată și vânzarea vânzărilor. Tabitha, de asemenea, proprietarul unei firme de marketing la TabithaNaylor.com, își descrie mai profund gândurile,

Vânzarea încrucișată înseamnă a vinde accesorii clienților sau piese de însoțire la ceva ce au cumpărat deja. Dacă un client cumpără, de exemplu, o tabletă, ar trebui să oferiți imediat o cutie de protecție pentru tableta respectivă.

Vânzarea este puțin diferită, deoarece oferiți clienților o actualizare a ceva ce au cumpărat deja. De exemplu, dacă un client a cumpărat un telefon care a ieșit în urmă cu doi ani, le-ați vândut la cea mai recentă versiune a telefonului, care este ușor de făcut, pentru că știți deja că clientul este probabil să răspundă la o mai bună versiunea a ceva ce el sau ea a cumpărat deja.

Tabitha Naylor – TabithaNaylor.com

Înveliți

Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când implementați noi tehnici de marketing în rutina dvs. săptămânală este să vă asigurați că urmăriți totul. Urmăriți de unde vin vizitatorii dvs. (Google Analytics este excelent pentru asta) pentru a vedea care sunt metodele de marketing care sunt cele mai bune pentru dvs. și apoi elaborați o strategie pentru a obține cât mai mult din această metodă..

Articolul original este publicat pentru prima dată pe Blog WHSR; acum este gestionat și actualizat de personalul BuildThis.io.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map