13 moduri mai simple de a crește gradul de conștientizare a mărcii (și de ce contează)

Conștientizarea mărcii poate fi definită ca cât de recunoscută este o marcă – cât de ușor pot distinge consumatorii de concurenți. Este esențial ca brandul dvs. să crească nivelul de conștientizare al mărcii, deoarece oamenii nu vor cumpăra cu ușurință marca dvs. în loc de un concurent dacă nu știu ce vă diferențiază. Dar, dacă recunosc ceea ce te face diferit și te apreciază pentru asta, atunci ai câștigat competiția.


Google este, probabil, regele conștientizării mărcii. Este o marcă atât de cunoscută pe care o folosim ca verb: atunci când căutăm ceva online, de obicei spunem că vom merge pe „Google it”.

Dar nu te lăsa intimidat. Cu toate că a deveni un nume gospodăresc este un graal sfânt al conștientizării mărcii, nu trebuie să atingeți nivelul Google pentru a vă crește nivelul de cunoaștere a mărcii.

De fapt, oamenii nici nu trebuie să-și amintească numele mărcii tale pentru a atinge un nivel de bază de conștientizare a mărcii. Atâta timp cât își aduc aminte de un factor care îți diferențiază brandul, cum ar fi ambalajul, culorile, sloganul sau o parte din povestea ta, acestea au conștientizarea mărcii tale. Ei știu ce te face să ieși în evidență, iar acest lucru le oferă un motiv să te aleagă.

Citește – 13 cele mai ușoare modalități de creștere a conștientizării mărcii (și de ce contează) de Jessica prin @ReferralRock #brandawareness spuneți unui prieten

Cheile pentru creșterea gradului de conștientizare a mărcii

Există o mulțime de strategii simple de conștientizare a mărcii pe care orice marcă le poate implementa. 91% dintre mărcile cu amănuntul utilizează 2 sau mai multe canale de social media, conform statisticilor. Astăzi, vom acoperi cele mai simple modalități de a crește gradul de conștientizare a mărcii.

1. Cultiva cuvântul-de-gura

Brandul dvs. poate cultiva conștientizarea mărcii în două moduri de bază: prin acțiunile directe pe care le întreprindeți pentru promovarea mărcii dvs. și prin intermediul cuvântului oral.

Comercializare prin cuvânt apare oricând oamenii împărtășesc pozitiv brandul cu prietenii, familia sau cu semenii. Această distribuire este vitală pentru succesul mărcii dvs. Oamenii au încredere în opiniile și recomandările semenilor lor mult mai mult decât au încredere în publicitate și în alte mesaje care vin direct de la brandul tău. Deci, dacă cineva aude despre tine de la un prieten, este foarte probabil să vă amintească de dvs. și să vă achiziționeze în cele din urmă produsele sau serviciile..

Aproape toate celelalte strategii de conștientizare a mărcilor de care vom acoperi depind sau sunt ușor amplificate de puterea care este cuvânt-cu-gură. Așadar, încurajarea celorlalți să-ți împărtășească brandul este cea mai impactantă modalitate de a crește nivelul de conștientizare a mărcii.

2. Utilizați social media în avantajul dvs.

Oamenii petrec cantități din ce în ce mai mari de timp pe rețelele de socializare, unde împărtășesc în mod natural conținut cu mulți colegi simultan. Așadar, crearea de postări de marcă pe care oamenii nu le pot ajuta, dar le pot împărtăși este o modalitate solidă de a stimula conștientizarea brandului. Trucul este de a face postările dvs. să pară și să se simtă ca și conținutul pe care îl împărtășesc în mod natural și nu ca reclamele.

Wendy este o centrală care creează postări iconice și partajabile – Tweeturile lor au trecut viral de mai multe ori, provocând conștientizarea brandului lor asupra orizontului. Deși nu vă puteți garanta dacă o postare va fi virală (internetul este foarte imprevizibil), puteți totuși să luați cu ușurință mai multe indicii de la Wendy pentru a crea postări de marcă demne de împărtășit.

A. Știi ce vrea publicul tău, apoi livrează-te

Wendy știe că publicul său iubește conținutul plin de umor, spirit și băiatul, le-a oferit. Fiecare post pe care îl realizează este axat pe divertisment. Un exemplu primordial? „Friptura” lor, sau zguduitoare și obraznică răspunsuri la tweet-uri menționând propriul brand și / sau concurenții lor, precum și despre tweeturile de la alte mărci. Vedeți acest exemplu de mai jos:

Exemplu de tweet de Wendy

Acum, ia în considerare propria ta audiență. Vor conținut umorist, distractiv sau informații mai serioase? Vor să fie educați, inspirați sau altceva? Orice ar dori – și orice le-ar împărtăși în mod natural – ar trebui să ghideze tipul de posturi de socializare pe care le eliberați.

B. Păstrați un ton constant de marcă

Wendy injectează spirit și umor de marcă în fiecare postare – fie că este vorba de fripturi, memorii sau propriul joc de rol cu numeroase referințe interioare, veți găsi întotdeauna tonul semnăturii în conținutul lor.

Găsiți-vă vocea proprie a mărcii, indiferent dacă este cruntă, serioasă sau undeva între ele și respectați-vă cu fiecare postare pe care o creați. Această consecvență este esențială pentru generarea conștientizării mărcii, deoarece le oferă oamenilor o altă piesă de branding de care să vă amintească.

C. Concentrați-vă pe platformele preferate ale publicului dvs.

Wendy știe să se concentreze pe Twitter (și în al doilea rând, Instagram) pentru că acolo este publicul lor petrece cel mai mult timp. Încercarea de a cultiva o prezență pe fiecare rețea socială necesită prea mult timp și, de obicei, va rezulta în eforturi pierdute, deoarece vă va pune postările în fața oamenilor care nu sunt candidați să vă cumpere produsul. În schimb, concentrați-vă pe platformele pe care audiența dvs. le frecventează cel mai mult.

D. Spotlight tendințele

Tweeturile Wendy sunt în mod constant cu ochii pe tendințe. În acest recent tweet, aceștia fac parte din utilizarea actorului Emma Watson de „auto-parteneriat” ca o alternativă mai puternică pentru „single”.

Sfaturi pentru conștientizarea mărcii - evidențiază tendințele

Atâta timp cât nu încercați să extrageți un subiect controversat, eliminarea a ceea ce este în tendință vă poate ajuta să creșteți conștientizarea mărcii. Și chiar dacă tonul tău este mai grav, poți totuși să crești conștientizarea mărcii prin evidențierea tendințelor din industria ta.

Aflați mai multe despre sfaturile de marketing pe social media pentru începători.

3. Promovați și repuneți conținut generat de utilizator

Strategia dvs. de social media nu ar trebui să includă doar producerea propriului dvs. conținut de calitate.

Încurajarea și valorificarea conținutului generat de utilizatori – postările de pe social media fac clienții despre marca dvs., iar imaginile și videoclipurile cu clienții care utilizează produsele dvs. în viața lor de zi cu zi – este la fel de crucială pentru generarea conștientizării mărcii.

Ca orice marketing cu cuvânt, conținutul generat de utilizator este puternic, deoarece prietenii și adepții clienților dvs. au încredere în ceea ce clienții dvs. aleg să împărtășească. Drept urmare, este mai probabil ca oamenii să-și amintească de marca dvs. atunci când apar în conținutul original al prietenilor. Încurajați conținutul generat de utilizatori cu aceste strategii:

 • Creați un hashtag de marcă pe care clienții să-l folosească atunci când postează despre produsul dvs. De exemplu, brandul de încălțăminte Jack Rogers a creat hashtag-ul #lovemyjacks, pe care îl folosește pentru a mobiliza fanii.

Conștientizarea brandului - Creați un hastag de marcă pentru clienți@ thecarolinagirl67 pe Instagram

 • Prezentați frecvent cele mai bune conținuturi generate de utilizator pe pagina dvs. (rețineți întotdeauna să etichetați și să acordați credite creatorilor oricărui conținut pe care îl repostați, astfel încât să obțină recunoașterea pe care o merită). American Eagle’s Aerie face acest lucru ca parte a angajamentului lor de a arăta corpuri autentice, nealterate de Photoshop. Clienții își etichetează aspectele Aerie cu #aeriereal, iar aceste aspecte sunt o parte obișnuită a propriului feed de Instagram al mărcii..

@lagrossequifaitdesvideos, prin intermediul @aerie, pe Instagram

 • Începeți un concurs în care oamenii trebuie să depună conținut generat de utilizatori de marcă pentru a intra și să ofere premii atractive pentru câștigători.
 • Creați o „provocare” de marcă în care oamenii finalizează o anumită sarcină asociată mărcii dvs., utilizează un hashtag specific și vă etichetați contul. (Puteți transforma acest lucru și într-un concurs sau chiar puteți face o donație caritabilă pentru fiecare participant.) Chiar dacă oamenii nu participă la provocare, își vor eticheta în continuare prietenii dacă le place ceea ce văd, generând mai multă marcă conștientizare pentru tine.

4. Porniți un program de ambasador de marcă

Dintre persoanele care creează conținut generat de utilizator, sunteți obligat să găsiți mai mulți clienți renumiți care distribuie postări și comentarii strălucitoare despre marca dvs. fără a solicita.

Gândiți-vă să recrutați acești clienți pentru a servi ambasadori de marcă– reprezentanți pe termen lung ai mărcii dvs., care vă promovează în mod regulat pe propriile platforme și în propria voce autentică. Sunt motivați să răspândească cuvântul despre marca dvs. pentru că sunt pasionați de dvs. și doresc să vă vadă cu succes și pentru că cred că publicul lor va beneficia de produsele sau serviciile dvs..

Este posibil să fi auzit termenul de „ambasador al mărcii” în legătură cu reprezentantul celebrității unei mărci. Cu toate acestea, ambasadorii nu trebuie să fie celebrități sau persoane cu urmări mari, atât timp cât dețin autoritate în nișa dvs. sau printre membrii publicului țintă. Este vorba doar de alegerea reprezentanților din care aveți încredere audiența dvs., care sunt confortabili să poarte conversații one-one despre marca și produsele sale.

De exemplu, multe mărci care vizează studenții colegiului conduc programe de ambasador al campusului, pentru a susține conexiunile pe care studenții le-au făcut deja cu colegii lor. Aplicația Bumble este un exemplu: ei derulează un program detaliat „Miere” de ambasadori studenți.

Louisa (@louisavons) servește ca manager de informare în campusul Bumble Honey la Loyola University Chicago.

5. Ajutor Cauze semnificative

Dacă există o cauză care vă pasionează marca, realizarea unei donații vă va arăta empatia și vă va crește poziția în ochii publicului.

Donațiile bănești stabilite sunt benefice, dar luați în considerare și aceste modalități mai memorabile de a da înapoi.

 • Ați putea crea o legătură în caritate cu anumite produse, așa cum face TOMS (pentru fiecare pereche de încălțăminte vândute, o pereche este donată unui copil care are nevoie).
 • Sau, puteți crea o campanie de partajare socială, în care fiecare postare cu un hashtag de marcă declanșează o donație unei organizații de caritate preferate. Acest lucru va crește rapid conștientizarea atât asupra cauzei, cât și a mărcii dvs. cu fiecare cotă!

#Shareyourears de la Disney este un exemplu de campanie de hashtag de caritate. Pentru fiecare postare cu urechile Mickey și hashtag-ul care a fost partajat într-un interval de timp dat, Disney a donat fundației Make-A-Wish.

 • Angajații tăi și-ar putea oferi voluntariat timpul la un eveniment comunitar sau nonprofit, sau marca dvs. ar putea începe propria zi de voluntariat în întreaga companie.
 • Și mai bine, dacă produsele dvs. ar beneficia direct de o organizație comunitară, de ce să nu le donați? De exemplu, o companie de apă îmbuteliată poate dona apă unui turneu de fotbal sau a unei competiții de trupe, sau un magazin de îmbunătățiri la domiciliu ar putea dona provizii pentru Habitat for Humanity.

Desigur, orice filantropie ar trebui să fie condusă pentru că doriți cu adevărat să ajutați o cauză. Dacă darea înapoi este făcută doar pentru publicitate, publicul dvs. va putea spune, iar acest lucru se va întoarce.

6. Povestește poveștile din spatele mărcii tale

Împărtășirea poveștilor autentice despre brandul tău facilitează oamenilor să-ți amintească de tine și să te împărtășească cu ceilalți. Așadar, asigurați-vă că vă implicați într-o poveste atentă de brand.

Ați început marca dvs. pentru a răspunde unei nevoi pe care nu o îndeplinește nimeni? Produsele dvs. sunt create pentru a rezolva o anumită problemă? Lasă lumea să știe, pentru că povești de acest fel sunt foarte împărtășite.

Dar nu vă faceți griji dacă nu vă încadrați într-una din aceste categorii. Brandul tău poate scrie în continuare o „poveste de semnătură” în vocea și tonul tău unic. Această poveste autentică și memorabilă prezintă misiunea și valorile mărcii tale, cum și de ce au apărut și cum te angajezi pentru aceste valori în tot ceea ce face și spune brandul tău, inclusiv relațiile tale cu clienții.

Fata de nord împărtășește povestea lor de semnătură.

Poveștile clienților dvs. sunt o parte vitală a propriei povești a mărcii, așa că luați în considerare împărtășirea experiențelor lor cu dvs. pe blogul dvs., pe o pagină „mărturii” sau în formă video. Acest lucru va fi și mai eficient dacă îi vei permite clienților să-și spună propriile povești!

Consultați mărturia de mai sus pentru Zendesk Zoom, unde împărtășesc de ce iubesc platforma de conferințe video.

7. Alegeți cu atenție ambalajele, sloganurile și alte mărci

În această epocă digitală, experiența „unboxing” devine tot mai proeminentă. Pe social media (în special pe platformele video digitale), oamenii se concentrează pe toate aspectele descoperirii unui produs, începând cu ambalajul. Acest lucru dovedește că, dacă ambalajul dvs. este memorabil, oamenii sunt chiar mai susceptibili să-și amintească de marca dvs. Așadar, luați în considerare plasarea mărcii dvs. pe cutii de transport, reproiectați ambalajul pentru a ieși în evidență sau chiar creați o experiență de deschidere a produsului..

Linia virală de jucării LOL Surprise a stăpânit această experiență: deschiderea „straturilor” jucăriei pentru a descoperi ce surprize se află în interior este la fel de importantă ca jucăria rezultată în sine, iar acest „unboxing” unic este ceea ce a făcut ca jucăria să fie atât de populară.

Simplemost

Nu trebuie să vă deplasați până la balul LOL, însă reluarea cu atenție a ambalajului dvs. este un mod ușor de a stimula conștientizarea mărcii. Dar dacă vindeți software, un serviciu sau un alt produs care nu are un „pachet real”? Indiferent de ceea ce vindeți, există o mulțime de alte elemente de brand pe care vă puteți concentra pentru a face memorabile, cum ar fi sloganul, culorile și misiunea dvs..

În cazul în care sunteți în căutarea siglelor în scopuri de branding, iată logo-urile gratuite pe care le puteți descărca – nu este necesară înregistrarea.

8. Creați postări de blog informative

Crearea postărilor de blog informative este o strategie care va funcționa bine pentru toate mărcile, indiferent de ceea ce vindeți. Dacă scrieți despre subiecte din nișa dvs., care răspund nevoilor publicului dvs., acest lucru vă va crește autoritatea în ochii potențialilor dvs. clienți. Și după ce ați ajutat oamenii, va fi greu pentru ei să vă uite, mai ales dacă stau să beneficieze de produsele dvs. Probabil că vor reveni la cumpărare, deoarece au încredere în conținutul tău. Așadar, descoperiți întrebările pe care oamenii le pun în nișa dvs. și scrieți postări pe blog care răspund la aceste întrebări..

Iată cum puteți construi obiceiurile potrivite pentru succesul blogurilor.

9. Blog de invitați pe alte site-uri

Nu vă limitați blogurile la propriul dvs. site web. Trimiterea postărilor de oaspeți de înaltă calitate pe alte site-uri web legate de nișa dvs., dar care nu concurează direct cu propriul dvs. site web, este o modalitate solidă de a vă plasa marca în fața unui public nou, relevant. În mod ideal, site-ul pe care îl afișați invitat vă va permite să includeți un autor biologic cu o legătură și o descriere cu o frază a mărcii dvs. Dacă nu, este posibil să introduceți cel puțin câteva link-uri la conținutul site-ului propriu, care sper să vă ajute la creșterea traficului.

De asemenea, gândiți-vă la blogging pe LinkedIn sau Mediu. Aceste site-uri au deja o audiență mare construită și veți putea întotdeauna să includeți un conector scurt pentru compania dvs. la sfârșitul acestor postări. Etichetați-vă conținutul astfel încât să fie grupat cu alte postări din nișa dvs..

10. Partajează imagini și videoclipuri convingătoare

Conform McKnight Kurland, oamenii își aduc aminte doar între 10-20% din ceea ce citesc sau aud, dar își amintesc aproximativ 65% din ceea ce văd. În mod clar, dacă creați numai bloguri și alt conținut textual, nu este întotdeauna suficient pentru a stimula conștientizarea mărcii. Îți vei crește șansele de a fi amintit dacă creezi conținut vizual convingător – infografie, precum și alte imagini și videoclipuri de marcă.

Infografiile sunt minunate pentru comunicarea statisticilor și a mușcărilor de informații aferente; pentru a afla cât de utile și puternice sunt, consultați infograficul de mai jos din vizual.ly.

De asemenea, puteți transforma conținutul din postările populare de pe blog în videoclipuri scurte, astfel încât conținutul este mai ușor de digerat. La fel ca imaginile, videoclipurile sunt partajate cu ușurință, acestea vor ajuta la creșterea gradului de conștientizare a mărcii.

11. Profitați de podcast-uri

Dacă nu există deja un podcast în nișa dvs. specifică, crearea unuia pentru a răspunde la întrebări și a evidenția alte persoane din industria dvs. este o strategie excelentă de sensibilizare a mărcii. Cu toate acestea, este probabil ca nisa dvs. să fie deja aglomerată cu podcast-uri, mai ales dacă vindeți un fel de Software multi-furnizor B2B. În acest caz, ar trebui să aveți fondatorul, CEO-ul sau o altă persoană proeminentă din compania dvs. să apară pe podcast-urile aferente. Ca și în cazul postărilor invitați, aceasta este o modalitate utilă de a-ți aduce brandul în fața unui public nou, relevant.

12. Strângeți-vă SEO

Când clienții Google au un subiect, de obicei nu se uită dincolo de prima pagină a rezultatelor căutării. Dar dacă marca dvs. se situează pe această primă pagină, peste concurenții dvs., marca dvs. va arăta mai autoritară – iar oamenii vor afla în mod natural despre marca dvs. înainte de concurență.

Și SEO este o alegere accesibilă pentru creșterea gradului de conștientizare a mărcii. Conform 59% dintre marketerii sondaji din un sondaj de referință Rock, SEO este una dintre cele mai rentabile metode de creare a conștientizării mărcii.

Așadar, asigurați-vă că optimizați site-ul dvs. web pentru a găsi cuvinte cheie strâns legate de marca dvs., pe care le caută publicul. În mod ideal, veți optimiza pentru trei tipuri de cuvinte cheie: cuvintele cheie generale care descriu categoriile de produse sau servicii, cuvintele cheie specifice care sunt mai concentrate pe tipul dvs. de produs și cuvintele cheie specifice care pun întrebări legate de nișa dvs..

De asemenea, cercetează-ți competiția pe Google – site-urile pe care le lupți pentru locul tău de pe pagina 1 – astfel încât să știi ce vei avea de făcut pentru a lupta pentru clasamentul pe care îl dorești. De obicei, veți constata că cuvintele cheie mai lungi și mai specifice au concurență scăzută și atrag persoanele care sunt mai susceptibile să cumpere de la dvs., chiar dacă în general nu sunt căutate la fel de des.

13. Dă-ți departe Freebies

Cui nu îi place să obțină ceva degeaba? Oferirea de swag gratuit cu numele dvs. de marcă pe ele sau cupoane valoroase poate face o impresie de durată. Așadar, găsește un eveniment în comunitatea ta, cum ar fi un joc sportiv, un concert, o expoziție, o conferință sau o zi a comunității, unde probabil că vei întâlni mulți oameni din publicul dorit al mărcii tale. Rezervați un spațiu și distribuiți gratuiturile!

Sallie Tomato, o companie de model de cusut, a dat stilouri tipărite cu logo-ul lor.

Dacă decideți să renunțați la swag, cele mai bune alegeri ale voastre sunt articole pe care oamenii le pot purta sau purta cu ele (gândiți-vă cămăși, pălării, sticle de apă sau sacoșă). Acest lucru va transforma persoanele care folosesc swag-ul în panouri publicitare de mers, oferind conștientizării brandului tău un alt impuls!

Nu uitați să oferiți experiențe gratuite „la dimensiunea mușcăturii” cu produsul sau serviciul dvs. Dacă persoanele care încearcă să se bucure de experiența lor, este chiar mai probabil să vă amintească de dvs. și să se întoarcă la cumpărare și ar putea să le spună și prietenilor lor. Oferirea de versiuni de dimensiuni de încercare ale produselor dvs., sau eșantioane gratuite este o alegere excelentă, dacă marca dvs. o permite.

Dar dacă produsul dvs. nu este fizic? Mai aveți opțiuni. Dacă vindeți un software sau un abonament digital, o demonstrație sau o probă gratuită este un alt „freebie” solid pe care îl puteți da. Și dacă furnizați un serviciu recurent, ați putea oferi un prim serviciu gratuit sau credite pentru serviciul respectiv.

13. Porniți un program de trimitere

Nu putem sublinia suficient cât de important este cuvântul gură în generarea conștientizării mărcii. Dar cuvântul gură poate fi greu de urmărit și de controlat. Cu toate acestea, nu vă faceți griji: începerea unui program de recomandare vă permite să promovați și să urmăriți cu ușurință cuvântul gură, punând puterea din nou în mâinile afacerii dvs..

Programele de recomandare vă permit să oferiți recompense interesante pentru clienții existenți care împărtășesc direct marca dvs. cu prietenii lor. Puteți alege stimulente care vă vor motiva cel mai bine clienții să partajeze, cum ar fi produse gratuite, credite din magazin, reduceri, actualizări de servicii sau swag de marcă.

De asemenea, programele de recomandare facilitează partajarea clienților folosind metodele pe care le preferă, în doar câteva clicuri. Și dacă selectați a Software de program de trimitere, este simplu să urmărești aceste sesizări.

Programul de trimitere al Lime Crime oferă un cupon de reducere de 20% pentru clienții care își adresează prietenii și permite clienților să partajeze cu ușurință prin e-mail, Facebook, Messenger sau prin copierea și lipirea unui link de trimitere.

Atunci când prietenii lor sau membrii familiei îi referă personal la afacerea dvs., clienții potențiali acordă o atenție deosebită, deoarece au încredere în ceea ce au colegii lor să spună. În consecință, aceste oportunități menționate sunt mai susceptibile să devină clienții dvs. și mai mult ca atare rămâi loial la marca dvs. pentru perioade mai lungi.

In concluzie

Conștientizarea mărcii constă în a face marca dvs. mai memorabilă și a arăta publicului dvs. cum este diferit de concurenți.

Puteți crește gradul de conștientizare a mărcii în două moduri de bază – prin acțiuni directe pe care marca dvs. le întreprinde și prin împărtășirea cuvântului cu gura. Asigurați-vă că combinați ambele abordări, deoarece oamenii își amintesc și au încredere în opiniile semenilor lor.

Care dintre strategiile de mai sus credeți că vor funcționa cel mai bine pentru a vă dezvolta afacerea online? Începeți să le aplicați și să stimulați conștientizarea mărcii.

Jessica Huhn este o scriitoare de conținut de marketing la Referral Rock, unde consideră că fiecare afacere are potențialul de a-și spori marketingul cu cuvânt. Când Jessica nu scrie, există șanse mari să cânte, să aranjeze melodii sau să împărtășească și să se bucure de conținut pe social media. Conectează-te cu Jessica LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map