10 Sfaturi acționabile pentru optimizarea motorului de căutare pentru începători

Optimizarea SEO sau a motoarelor de căutare este un termen umbrelă care include toate eforturile depuse de o echipă pentru a se asigura că afacerea lor online sau site-ul web obțin o vizibilitate mai mare în paginile cu rezultatele căutării (SERP). Există multe moduri care vă ajută să obțineți un clasament mai ridicat în SERP. Principalul obiectiv al unui SEO este de a găsi o modalitate care ajută la optimizarea organică a paginii.


În cazul în care ați fost nou, iată cele 10 lucruri SEO pe care trebuie să le cunoașteți (și să le faceți) atunci când vă optimizați site-ul pentru o mai bună clasare a căutării..

1. Îmbunătățirea vitezei de încărcare a paginii

Ce faceți dacă aterizați pe o pagină care durează prea mult timp la încărcare?

Vei atinge butonul din spate și vei deschide un alt site web. Dacă acest lucru se întâmplă pentru site-ul dvs. web, atunci este o cauză de alarmă, cum ar fi viteza paginii este unul dintre factorii de clasare Google.

Pagina de încărcare lentă este un număr mare. Chiar dacă credeți că viteza paginii nu contează în clasament, trebuie să vă gândiți la experiența utilizatorului. În final, doriți un utilizator satisfăcut, iar o pagină de încărcare lentă nu este un lucru pe care l-ar dori un utilizator.

Așadar, creșterea vitezei de încărcare a paginii prin declanșare este importantă.

SEO Basic - Îmbunătățirea încărcării paginiiGoogle PageSpeed ​​Insights analizează conținutul paginii tale web și oferă sugestii pentru îmbunătățirea acesteia.

Pentru a verifica viteza site-ului dvs. web, puteți utiliza Google PageSpeed ​​Insight. Vă va ajuta să verificați viteza paginii dvs., pe rând și să oferiți feedback cu privire la performanța paginii dvs. Atât versiunile desktop cât și cele mobile. Această informație vă este utilă atunci când vă optimizați pagina.

Iată câteva modalități care vă pot ajuta să creșteți viteza paginii:

 • Reduceți dimensiunea imaginii: Comprimați-vă imaginile, astfel încât acestea să nu ocupe mult spațiu. Nu reduceți calitatea, ci reduceți-i dimensiunea. Poți să folosești Instrument Canva pentru editarea și comprimarea imaginilor. Pentru utilizatorii WordPress, unele plugin-uri pot comprima și optimiza imaginile în mod automat.
 • Eliminați HTML inutil: Reducerea codului HTML inutil poate ajuta la îmbunătățirea vitezei de încărcare a paginii. Instrumente precum HTML Strip și StripHTML vă poate ajuta să curățați eticheta și formatarea HTML dezordonată.
 • Obțineți o găzduire web mai bună: Treceți la o găzduire de afaceri de înaltă performanță este cel mai rapid mod de a crește viteza paginii. TTFB și timpul de funcționare al serverului sunt doi factori majori de verificat atunci când privim performanța serverului.

Dacă site-ul dvs. rulează pe WordPress, iată mai multe sfaturi de optimizare a vitezei.

2. Generați conținut util

Când scrieți conținut pentru pagina dvs., concentrarea numai pe motoarele de căutare este o mare greșeală. La sfârșitul zilei, utilizatorii sunt persoanele care vă plătesc facturile. Deci, trebuie să scrii conținut relevant și relevant pentru aceștia.

Google și alte motoare de căutare înțeleg importanța conținutului de calitate. Ei doresc conținut care să aibă o viziune pe termen lung și să înțeleagă nevoia utilizatorilor. În loc să se concentreze pe cuvinte cheie, ei doresc conținut care să se potrivească intenția utilizatorului.

Asta nu înseamnă că folosirea cuvintelor cheie nu este importantă. Trebuie să scrii pentru oameni și să optimizezi motorul de căutare folosind cuvinte cheie care arată intenția utilizatorului.

Motoarele de căutare astăzi sunt suficient de inteligente pentru a înțelege ce vrea un utilizator atunci când caută. Utilizând cuvinte cheie LSI, oferă mai mult context conținutului tău.

SEO Basic - utilizați cuvinte cheie LSI în conținutul dvs.Cuvintele cheie LSI (Latent Semantic Indexing) sunt cuvinte care se regăsesc în mod obișnuit într-un singur subiect și sunt legate semantic între ele.

Termenii de căutare în legătură cu Google care apar la sfârșitul SERP sunt o sursă foarte bună pentru a găsi aceste cuvinte cheie LSI. Generator de cuvinte cheie LSI este un instrument mai util pentru a afla cuvinte cheie LSI, precum și cuvinte cheie Long Tail.

Cu ajutorul cuvintelor cheie LSI, aveți șansa de a vă îmbunătăți vizibilitatea conținutului pe motorul de căutare.

3. Optimizați pentru mobil

În zilele noastre, o mulțime de oameni utilizează mobil pentru a vizita site-uri web sau bloguri, astfel Google a făcut optimizarea mobilă unul dintre factorii de clasament. Înseamnă că trebuie să vă asigurați că site-ul dvs. web are un design receptiv pentru mobil și încărcă rapid pe acesta.

Pentru a îmbunătăți SEO și experiența utilizatorului, este important să vă optimizați paginile atât pentru browsere mobile, cât și pentru diferite browsere (iată aici Lista de verificare a auditului la îndemână).

Iată trei moduri simple de a ști dacă site-ul dvs. este optimizat pentru mobil sau nu:

 • Google Chrome: Deschideți site-ul dvs. în Chrome și faceți clic dreapta pe pagină. Alegeți Inspectați și găsiți pictograma Toggle Device Toolbar. Faceți clic pe pictogramă pentru a verifica răspunsul la site-ul dvs. web. Puteți trage granița pentru a vedea dacă site-ul web arată corect în dimensiuni diferite. În cazul în care conținutul arată înrăit sau imagini pixelate, acesta nu este mobil.
 • Instrument pentru webmaster: Instrumentul pentru webmaster Google poate afișa Raport de utilizare mobilă despre site-ul dvs. Vă va arăta ce pagină are probleme de utilizare atunci când este vizualizată pe dispozitive mobile. Înainte de a utiliza acest lucru, trebuie să verificați proprietatea site-ului dvs. web cu consola Google.
 • Test Google: Google oferă un site web unde puteți verifica mobil-prietenie a unei pagini chiar și nu aveți acces la consola Google. Trebuie doar să copiați și să lipiți adresa URL a paginii dvs. și să faceți clic pe URL-ul de testare. Îți va spune dacă pagina respectivă este mobilă sau nu și de ce.

Pentru a crea un site mobil pentru mobil, iată sfaturile pe care le puteți urma:

 • Utilizați machete fluide pe care designul site-ului dvs. web le poate adapta la toate dimensiunile și tipurile de ecran.
 • Utilizați imagini comprimate pentru ca site-ul să se încarce rapid pe mobil.
 • Reduceți sau eliminați toate codurile nedorite de pe site-ul dvs. web.
 • Nu folosiți bliț pentru site-urile dvs., deoarece utilizatorii de telefonie mobilă nu pot vizualiza elemente flash pe telefoanele lor.
 • Limitați utilizarea pop-up-urilor pe telefoane mobile.
 • Utilizați mai mult spațiu alb în designul dvs. deoarece utilizatorii se pot concentra pe citirea conținutului dvs..

4. Păstrați adresa URL scurtă

Există două tipuri de adrese URL, unul ca https://www.xyz.com/articles/322345.php, iar cel de-al doilea ca https://www.xyz.com/how-to-lose-weight.

Spune-mi care dintre cele două adrese URL este ușor de înțeles? Cel de-al doilea, deoarece afirmă clar că este vorba despre cum să slăbești, dar primul te menține ghicit.

SEO Basic - mențineți adresa URL scurtăAdresele URL mai scurte tind să se clasifice mai bine în comparație cu adresele URL lungi.

Din perspectiva unui SEO, este important să folosiți o adresă URL ca cea de-a doua – ceva care este scurt și descriptiv. De ce? Pentru că:

Dacă un site este construit pe WordPress, atunci schimbarea unei structuri URL este foarte ușoară. Pur și simplu accesați paginile și editați permalinkurile de pagină cu adresa URL dorită. Trebuie să faceți tot ce trebuie să faceți pentru a schimba structura URL.

Dacă ați modificat adresa URL, asigurați-vă că adăugați 301 redirecționare la adresa URL veche. Așadar, nu s-a pierdut niciun trafic și vizitatorii dvs. nu vor ajunge într-o pagină de eroare 404 atunci când vizitați URL-ul vechi. Puteți fie adăugați cod în .htaccess pentru a redirecționa pagina sau folosind un plugin cum ar fi Redirecționare SEO sau WP 301 Redirecții.

Sfat de acțiune SEO # 4 – Mențineți adresa URL scurtă! – URL-urile descriptive mai scurte tind să se plaseze mai bine în SERP. #SEOtipuri îi spun unui prieten

5. Simplificați navigarea prin site-uri

Navigarea prin site Web conține care sunt, probabil, cele mai importante link-uri de pe site. Linkurile de navigare îi ajută pe utilizatori să găsească conținut pe site-ul dvs. În același timp, link-urile spun și crawler-urilor pentru motoarele de căutare care sunt paginile importante pentru dvs..

Pe scurt, este o practică crucială SEO de a simplifica navigarea pe site-ul dvs. atât pentru experiența utilizatorilor, cât și pentru motoarele de căutare. Prioritizați conținutul dvs. spunând utilizatorilor și crawlerilor despre paginile dvs. importante. Oferiți un mod ușor de a ajunge la acele pagini.

Iată câteva comune tipuri de navigare pe site:

 • Navigare cu o singură bară
 • Navigare cu dublu bare
 • Navigare derulantă
 • Navigare derulantă cu flyout

Cea mai bună navigare pe site este orice este cea mai bună pentru experiența utilizatorului.

Acest lucru se datorează faptului că, dacă utilizatorii nu pot găsi cu ușurință lucruri pe site-ul dvs., vor pleca imediat. Acest lucru va crește rata de respingere, ceea ce este rău pentru SEO.

6. Adăugați imagine descriptivă alt

Pe lângă ajutorarea utilizatorilor cu deficiențe de vedere, adăugarea text alternativ (alt tag-uri) poate oferi imagini cu un context mai bun. Etichetele alt din imagine pot ajuta crawler-urile motorului de căutare să indice o imagine în mod corespunzător.

Dacă o imagine nu reușește să se încarce, eticheta alt descriptivă va ajuta utilizatorii să înțeleagă despre ce este vorba. Ceea ce aveți nevoie este să vă asigurați că descrierea și numele fișierului imaginii sunt relevante și exacte.

SEO Basic - folosiți text altTextul evidențiat arată textul alt (atributul alt) al imaginii.

Deși motoarele de căutare s-au îmbunătățit de-a lungul anilor, crawler-urile de căutare încă nu pot „înțelege” imaginile de pe un site web. S-ar putea să ratați șansa de a clasifica imaginile dvs. dacă motoarele de căutare nu v-au interpretat corect imaginea.

Iată câteva sfaturi pentru a scrie un text alt alt:

 • Fiți cât mai specific atunci când descrieți imaginile
 • Utilizați cuvintele cheie din imaginea dvs.
 • Păstrați descrierea relevantă
 • Evitați utilizarea imaginilor ca text

Scrierea unei etichete alt descriptive este elementul SEO care ajută motoarele de căutare să înțeleagă imaginea ta și să o indireze în consecință. Dacă doriți ca Google și alte motoare de căutare să vă plaseze imaginea mai mare, trebuie să o optimizați.

7. Folosiți marcajul schemelor

Marcarea schemelor ajută Google să înțeleagă ce include pagina ta. O pagină din rezultatele căutării Google cu imagini, recenzii și stele este un exemplu de marcare a schemelor.

Oamenii tind să verifice legăturile cu imagini sau stele și, prin urmare, CTR-ul acestor pagini va crește cu o schemă.

SEO Basic - Utilizați schemele de marcareExemplu de marcare a schemelor în SERP.

In conformitate cu studii de caz, firmele de vânzare cu amănuntul pot obține o creștere de până la 30% a traficului organic prin utilizarea marcajului structurat.

Cu utilizarea corectă a schemei, puteți spune multe mai multe despre pagina dvs., cum ar fi autorul, locația, costul, ISBN și așa mai departe. Chiar dacă nu afectează în mod direct clasamentul, acesta poate avea un impact pozitiv asupra paginii, ceea ce este o idee bună.

SEO basic - utilizați Google helper structurat de marcare a datelorFolosirea Google Structed Markup Helper Helper pentru a genera schema.

Iată cum puteți implementa marcarea schemelor în pagina dvs.:

 • Accesați Google asistent structurat de marcare a datelor.
 • Selectați tipul de date pe care doriți să îl marcați dintre opțiunile extinse pe care le vedeți.
 • Lipiți URL-ul blogului / articolului pe care îl marcați, apoi faceți clic pe începeți etichetarea.
 • Evidențiați elementele pe care doriți să le marcați precum numele articolului.
 • Adăugați cât mai multe marcaje de elemente, cum ar fi numele, autorul, data publicării etc.
 • Faceți clic pe create HTML odată terminat.
 • Accesați CMS sau codul sursă, apoi adăugați partea evidențiată în locuri corespunzătoare.

Pe lângă Google Structed Data Markup Helper, există și alte instrumente alternative:

Pentru a afla ce pagini au nevoie de marcarea schemei, căutați paginile de top pentru aceleași cuvinte cheie pe care le vizați. Amintiți-vă că obiectivul dvs. este să performați mai bine în SERP și în fața utilizatorilor.

Sfat SEO actionabil # 7 – Utilizați marcarea schemelor! – Folosind marcaj structurat, aveți șansa de a crește 30% în traficul organic. #SEOtipuri îi spun unui prieten

8. Crește lizibilitatea conținutului

Google a început paginile de clasare pe baza semnalelor utilizatorului, cum ar fi timpul petrecut pe pagină. Dacă scrierea dvs. este prea dificil de înțeles, utilizatorul va părăsi pagina dvs. și acest lucru vă afectează clasamentul.

Pentru a vă asigura că nu se va întâmpla, utilizați un limbaj simplu. Majoritatea utilizatorilor doresc să citească conținut ușor de înțeles, așa că nu folosiți cuvinte mari sau jargon tehnic în articolul dvs. Iată câteva sfaturi pentru simplificarea scrierii:

 • Folosiți un limbaj simplu. De exemplu, dacă puteți utiliza cuvântul „aproape”, scrieți asta în loc să folosiți „proximitate”.
 • Păstrați propozițiile scurte.
 • Scrieți informal, așa cum vorbiți cu publicul. Nu face conținutul tău ca și cum ai scrie un eseu.
 • Utilizați întotdeauna voce activă în conținutul dvs..

Acum ia în considerare următoarele două propoziții și spune-mi care este mai concis și te-ar interesa? De exemplu, am multe cărți. Sau, am 20 de cărți în biblioteca mea personală.

O prefer pe cea ulterioară.

Scrierea în propoziții clare și concise va ajuta cu siguranță la creșterea lizibilității conținutului.

Iată câteva instrumente care vă pot ajuta în scrierea unui conținut mai bun:

 • Aplicația Hemmingway: Vă oferă o idee despre dvs. stil de scriere. Cât de ușor este să citești copia ta. Propozițiile complexe pe care le ai, fac ca scrisul tău să fie greu de înțeles. De asemenea, evitați să folosiți propoziții pasive în scris.
 • Grammarly: Pentru editarea articolului pentru ortografie și gramaticală greșeli.

9. Scrieți etichete de titlu și meta descriere bună

meta descrieri și etichete de titlu nu afectează clasamentul SERP-urilor direct. Dar meta-tagurile bine scrise pot ajuta la creșterea ratelor de clic (CTR) ale utilizatorilor – ceea ce este important. Google vă va considera un rezultat bun dacă mai multe persoane fac clic pe linkurile dvs. din SERP. Drept urmare, pagina dvs. va fi mai mare.

Studiul arată că procentul de CTR are relevanță directă pentru poziție (sursă).

O meta descriere este scurta descriere (maximum 156 de cuvinte) a paginii dvs. Descrierile vor apărea ca un paragraf sub URL-ul dvs. în rezultatele căutării. Meta descrierea dvs. ar trebui să fie clară și relevantă pentru conținutul dvs. De asemenea, puteți include cuvinte cheie și un apel către acțiune, cum ar fi Aflați mai multe! pentru a încuraja utilizatorii să ia măsuri.

Pe de altă parte, etichetele de titlu, sunt afișate pe rezultatele motorului de căutare ca titlu clic. Sunt un factor major care ajută motoarele de căutare să înțeleagă pagina ta. Adesea, etichetele de titlu sunt prima impresie pe care utilizatorii o au pe pagina ta.

Mențineți etichetele scurte (recomandate sub 60 de caractere) și includeți cuvinte cheie primare. Cuvintele cheie pe care le utilizați vor fi evidențiate în rezultatele căutării. Deci, alegeți cuvintele cheie cu înțelepciune, dar nu le folosiți excesiv. În timp ce Google nu a penalizat că a folosit titluri lungi, creați o experiență proastă pentru utilizatori pentru umplerea titlului cu cuvinte cheie.

Iată câteva instrumente utile pe care le puteți explora:

10. Moderați-vă comentariile

Nu vă opriți comentariile; în schimb, păstrați-le pe măsură ce ajută la construirea unei comunități. Când oamenii comentează postarea dvs., arată că le pasă de ea și o citesc. Trebuie doar să filtrați comentariile spam.

Comunitatea SEO este de acord cu faptul că comentariile au impact asupra SEO. Comentariile sunt în principal conținut generat de utilizator pe pagina dvs. web. Este o șansă de a crește calitatea paginii.

Iată fragmentul prezentat care a tras din comentariile utilizatorului.

Unele comentarii au o calitate suficient de înaltă încât Google a sărit conținutul principal din pagină și trage din comentarii pentru un fragment prezentat. Conversația continuă pe pagina dvs. web este, de asemenea, lucrul care vă menține conținutul actualizat. Permitând comentarii pe blogul tău, arată că prețuiești gândurile cititorului tău.

În plus, a serviciu de comentarii pe blog vă oferă o oportunitate și pentru conectarea internă.

Pe de altă parte, puteți utiliza strategia de comentarii pe blog pentru a readuce traficul pe site-ul dvs. Scrieți un comentariu atent și aruncați un link înapoi la site-ul dvs. web dacă există șanse. Utilizarea comentariilor este o modalitate excelentă de a construi o relație între site-uri web.

Citiți – 10 sfaturi acționabile pentru optimizarea motorului de căutare pentru newbies de Kavita @dreamerkavita de la @canva #SEOtips spuneți unui prieten

concluzii

Pentru a recapătă, iată cele 10 sfaturi SEO de bază care vă vor ajuta să vă îmbunătățiți jocul SEO:

 • Îmbunătățirea vitezei de încărcare a paginii
 • Generați conținut util
 • Optimizați pentru mobil
 • Păstrați adresa URL scurtă
 • Simplificați navigarea prin site-uri
 • Adăugați o imagine descriptivă alt
 • Utilizați marcajul schemelor
 • Crește lizibilitatea conținutului
 • Scrieți meta tag-uri bune
 • Moderați-vă comentariile

Când vine vorba de SEO, există tone de tehnici pe care le puteți utiliza. Dar, sfaturile de mai sus sunt suficient de bune pentru a vă începe.

Kavita Paliwal este specialistul de informare în domeniul conținutului de la Canva. Când nu este lipit de laptopul ei, ea poate fi găsită făcând planuri de călătorie care se întâmplă rar. Conectează-te cu Kavita pornit Stare de nervozitate și LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map