10 cele mai bune fonturi sigure pentru blog-ul dvs. (lucrați cu HTML și CSS)

Fonturi. Îi vedem în fiecare zi. De la reclame tipărite la reviste, în lume există tot felul de fonturi. Dacă nu puteți citi, probabil că înțelegeți importanța alegerii fonturilor potrivite pentru suportul potrivit


Când vine vorba de bloguri și site-uri web, este important să alegeți fonturile care se potrivesc cel mai bine stilului dvs., dar ceea ce este mai important este ca acestea să fie fonturi sigure web.

Ce sunt fonturile sigure pentru web?

Toate sistemele de operare (Windows, Mac, Android, iOS etc.) sunt livrate cu o anumită cantitate de fonturi încorporate. Problema este că diferite sisteme de operare pot avea instalate diferite tipuri de caractere pe sistemele lor.

Aici intră fonturile Web Safe.

Fonturile Web Safe sunt, practic, stiluri de fonturi care sunt partajate și vizibile pe toate platformele și pe diverse sisteme.

Servicii de încorporare a fonturilor web

Fonturi web Google sau Typekit sunt sisteme care permit utilizarea fonturilor găzduite pe serverele lor. Typekit stabilește prețul în funcție de numărul de fonturi, traficul site-ului și numărul de domenii, spre deosebire de fonturile web Google.

Datorită Google, fonturile web Google sunt complet gratuite și ușor de utilizat. De exemplu, puteți alege tipuri de fonturi precum lato, Deschide Sans sau Tinos. Lipiți codul generat în documentul dvs. Și sunteți cu toții în referință în CSS.

Iată HTML-ul de bază pentru începător, dacă doriți să aflați mai multe.

De ce sunt importante fonturile web sigure?

„Ceea ce vedeți este ceea ce obțineți” când vine vorba de tipărire, dar pe Web, ceea ce vedeți pe ecran poate să nu fie exact același pentru ecranul altcuiva.

Iată un exemplu, să presupunem că designerul pe care l-ați angajat decide să utilizeze o familie de fonturi cu adevărat fantezistă și obscură pentru designul textului site-ului dvs. Dacă un vizitator nu are fontul specific instalat pe computerul său sau nu trage dintr-un loc prietenos cu internetul, atunci va vedea o variație implicită a fontului, cum ar fi Times New Roman..

S-ar putea să aveți un site frumos conceput, cu fonturi uimitoare, va părea simplu și urât dacă nu se poate încărca pentru vizitatorii dvs..

Dacă aveți aceste fonturi Web Safe înseamnă că nu va trebui să vă faceți griji pentru textele care vă par ciudate doar pentru că ați ales un font la care nimeni nu are acces.

Dacă doriți să aflați cum să faceți un site web (un ghid pas cu pas), puteți urmări linkul pentru a consulta unul dintre articolele publicate recent.

10 cele mai bune fonturi sigure pentru web pe care le recomandăm

După ce știți importanța unui font sigur pentru web, este timpul să începeți să le utilizați pentru site-ul dvs..

Deși există o mulțime de fonturi pe care le puteți alege, vă recomandăm aceste 10 fonturi sigure pentru web pe care să le utilizați cu HTML și CSS. Sunt utilizate pe scară largă și arată destul de bine.

1. Arial

arialExemplu de familie de fonturi Arial

Încărcați orice site web și este posibil să folosească un font Arial.

Acest font sans-serif este cel mai mult utilizate pe scară largă font și este considerat standard pentru toate fonturile sigure web. Este adesea folosit ca substitut pentru fonturile specializate care nu sunt disponibile pe dispozitivele Windows.

2. Helvetica

HelveticaExemplu de familie de fonturi Helvetica

Dacă fonturile Arial sunt accesorii pentru site-uri web curate și profesionale, atunci Helvetica ar fi alegerea designerului.

Helvetica oferă un font fără serif mai stilizat, care permite realizarea unor modele mai îndrăznețe.

3. Times New Roman

Times New RomanExemplu de fonturi Times New Roman

O nouă variantă a fontului vechi Times.

Times New Roman este probabil ceea ce majoritatea utilizatorilor de Windows sunt familiarizați, deoarece sunt fontul standard de serif pe Microsoft Words. Comparativ cu Arial, Times New Roman este ceva mai tradițional în designul său.

de 4 ori

oriExemplu de fonturi Times Times

Dacă Times ți s-a părut familiar, asta se datorează faptului că a fost fontul standard folosit pentru tipărirea de ziare vechi.

Times este considerat cel mai tradițional font existent și este rar utilizat în afara tipăriturilor și ziarelor.

5. Trebuchet MS

trebuchet-msExemplu de familie de fonturi Trebuchet MS

Proiectat inițial de Microsoft în anii 90, Trebuchet MS a fost inspirat prin fonturi vechi în stil medieval.

A fost folosit ca font principal pentru Windows XP și ca fonturi de copiere corporală pe web pentru o perioadă.

6. Verdana

VerdanaExemplu de fonturi Verdana

Una dintre cele mai sigure alegeri pentru un font web, Verdana folosește linii simple de serif și litere super mari pentru designul său.

Aspectul alungit al fonturilor îl face unul dintre cele mai ușoare fonturi de citit pe net și este adesea fontul la alegere pentru mulți bloggeri.

7. Arial Negru

Arial-negruExemplu de familie de fonturi Arial Black

Dacă v-a plăcut fontul Arial, dar ați dorit ceva mai îndrăzneț și mai mare, atunci nu puteți greși cu Arial Black. Fontul a apărut atunci când oamenii doreau să utilizeze un font bold cu stil Helvetica, dar nu doreau să plătească pentru licența sa.

8. Curier

curierExemplu de fonturi Courier

Curierul ar trebui să fie familiar pentru toată lumea, deoarece fontul vechi monospațiat este disponibil pe aproape toate dispozitivele și sistemele de operare ca înlocuitor de stand-by pentru orice fonturi „unice”..

Nu este cel mai elegant font, dar este foarte lizibil și proiectat curat.

9. Curier Nou

curier nouExemplu de Courier Noua familie de fonturi

La fel ca Times, Courier a avut și o reproiectare care i-a modernizat stilul clasic.

Courier New este considerat un font monospațiat și este disponibil și pentru majoritatea dispozitivelor și sistemelor de operare.

10. Georgia

georgiaExemplu de fonturi Georgia

În timp ce Verdana este, în general, alegerea sigură pentru majoritatea site-urilor web, dacă doriți un font care are litere puțin mai mari, cu aceeași dimensiune a fontului, Georgia se potrivește facturii.

Deși trebuie remarcat, fontul funcționează în anumite ocazii și nu funcționează bine cu alte fonturi serif (arată minuscul lângă Times New Roman).

Nu folosiți absolut: Comic Sans MS

Sigur, pare distractiv și oarecum capricios, cu toate acestea, absolut nu folosiți Comic Sans MS dacă doriți să vă luați site-ul în serios.

comicExemplu de font Comic Sans MS

Font-ul sans-serif este o abordare ocazională asupra scrisorilor de benzi desenate și este utilizată în general pentru documente informale și materiale pentru copii. Cu excepția cazului în care scrii pentru o carte pentru copii sau o carte de benzi desenate, nu utilizați Comic Sans MS!

Învelire

Scopul fonturilor sigure web este să vă asigurați că ceea ce ați proiectat pe site-ul dvs. web apare exact așa cum a fost prevăzut pe alte dispozitive și platforme. Cu toate că unele fonturi s-ar putea să nu funcționeze, există o serie de modele grozave care vor face ca fonturile site-ului dvs. să arate excelent.

Promite-mi doar că nu vei folosi Comic Sans MS în nicio situație.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map