Καλύτερη υπηρεσία cloud storage και κοινής χρήσης αρχείων για μικρές επιχειρήσεις

Οι ιστότοποι κοινής χρήσης αρχείων έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια και η δημοτικότητα έχει εξαπλωθεί σε επιχειρηματική χρήση. Αυτοί οι ιστότοποι προσφέρουν τώρα στις επιχειρήσεις έναν ασφαλή και βολικό τρόπο για κοινή χρήση αρχείων με συνεργάτες και μερικές φορές ακόμη και με πελάτες.


Γιατί να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία αποθήκευσης στο cloud / κοινή χρήση αρχείων?

Οι μέρες που το email ήταν αρκετό για να μετακινήσετε αρχεία καθώς τα συνημμένα έχουν παρέλθει. Ακόμα και σήμερα τα έγγραφα είναι πιο πλούσια σε ποιότητα και μεγαλύτερο σε μέγεθος χάρη στην ικανότητα πολλών επεξεργαστών κειμένου να ενσωματώνουν άλλα αρχεία μέσα.

Λόγω αυτών των λόγων και άλλων, Υπηρεσίες αποθήκευσης στο cloud έχουν αναπτυχθεί και μεγαλώνουν σαν ζιζάνια. Η ποιότητα και η ταχύτητα των γραμμών του Διαδικτύου τις έχουν καταστήσει μια σοβαρά βιώσιμη επιλογή τόσο για προσωπική όσο και για επαγγελματική χρήση.

Ορισμένες εταιρείες αποθήκευσης Cloud και κοινής χρήσης αρχείων έχουν προσθέσει ακόμη και επιπλέον δυνατότητες, είτε τοποθετώντας τις βασικές τους δυνατότητες σε ένα προηγμένο οικοσύστημα ροής εργασίας ή ακόμη και έχουν συγκεκριμένες επιχειρηματικές χρήσεις όπως συμμόρφωση με κανονισμούς.

Ωστόσο, παρά όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά, ο πιο βασικός λόγος για να εξετάσετε τη χρήση ενός είναι να αυξήσετε την αξιοπιστία της επιχείρησής σας. Τα εφεδρικά αντίγραφα είναι το κλειδί και οτιδήποτε άλλο είναι απλώς κερασάκι στο κέικ.

10 καλύτερες υπηρεσίες αποθήκευσης στο cloud και κοινή χρήση αρχείων

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, και όχι το μέγεθος, υπάρχουν συγκεκριμένες ανάγκες που συνήθως πρέπει να καλυφθούν. Αυτά κυμαίνονται από τιμή έως ομαδική συνεργασία και δεν μπορούν να βρεθούν όλα σε κάθε υπηρεσία. Αυτές οι υπηρεσίες δεν είναι ακριβώς ίδιες αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με παρόμοιους τρόπους.

1. pCloud

Το pCloud για επιχειρήσεις προσθέτει λειτουργικότητα στη συνηθισμένη κοινή χρήση αρχείων που βασίζεται σε σύννεφο, επιτρέποντας στους χρήστες να διοχετεύουν εύκολα αρχεία και φακέλους με σχόλια. Όλη η δραστηριότητα παρακολουθείται και καταγράφεται έτσι ώστε οι διαχειριστές να μπορούν να τις ελέγχουν ανά πάσα στιγμή.

Ίσως τα δύο βασικά χαρακτηριστικά σχετικά με το pCloud είναι ότι είναι πιο γενναιόδωρο στον χώρο αποθήκευσης που προσφέρεται και μπορείτε επίσης να επιλέξετε να πληρώσετε με δύο διαφορετικούς τρόπους. Το πρώτο είναι πώς λειτουργούν οι περισσότερες μάρκες αποθήκευσης Cloud – πληρωμές σε μηνιαία βάση. Το μοναδικό μέρος είναι ότι μπορείτε επίσης να επιλέξετε να πληρώσετε ένα εφάπαξ τέλος διάρκειας ζωής.

Οι επιχειρηματικές δυνατότητες περιλαμβάνουν μια μπροστινή ετικέτα λευκής ετικέτας που μπορείτε να επαναπροσδιορίσετε ως δική σας, έτσι ώστε οι πελάτες να βλέπουν κοινόχρηστα αρχεία σε ένα σύστημα που μοιάζει με το δικό σας. Αυτό από μόνο του δίνει ένα μοναδικό σε πολλές άλλες επιχειρηματικές υπηρεσίες αποθήκευσης Cloud.

Τιμολόγηση pCloud: Ξεκινά από 3,99 $ / μήνα

Πλεονεκτήματα

 • Σύστημα κοινής χρήσης αρχείων λευκής ετικέτας
 • Μεγάλος αποθηκευτικός χώρος
 • Διαθέσιμα σχέδια διάρκειας ζωής

Μειονεκτήματα

 • Περιορισμένο ιστορικό / ανάκτηση αρχείων 30 ημερών
 • Λίγα επιπλέον χαρακτηριστικά

Επισκεφτείτε το pCloud

2. Συγχρονισμός για επιχειρήσεις

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει το OneDrive στο παρελθόν, είναι πιθανό να συνηθίσετε να συγχρονίζετε πολύ γρήγορα. Η εφαρμογή ενσωματώνεται εύκολα με συσκευές και εμφανίζεται ως φάκελος στο σύστημά σας. Από εκεί, τα αρχεία μπορούν να αποθηκευτούν στο Cloud και να μοιραστούν εύκολα τόσο τους συναδέλφους όσο και τους πελάτες τους.

Για κοινή χρήση είναι καλό να σημειωθεί ότι το μόνο που θα πρέπει να παρέχετε είναι ένας σύνδεσμος προς το αρχείο ή το φάκελο που θέλετε να μοιραστείτε – ο ομόλογός σας δεν χρειάζεται λογαριασμό Συγχρονισμού για πρόσβαση σε αυτό. Οι μεμονωμένοι χρήστες λαμβάνουν το μικρό τέλος του stick με λογαριασμούς 10 $ ανά μήνα, αλλά το Sync είναι πραγματικά σχεδιασμένο για επιχειρήσεις.

Οι εταιρείες μπορούν να επωφεληθούν από προγράμματα χαμηλότερης τιμής ανά χρήστη που συνοδεύονται από εργαλεία διαχείρισης διαχείρισης που θα σας επιτρέπουν να διαχειρίζεστε όλους τους λογαριασμούς από μία οπτική γωνία. Αυτό περιλαμβάνει την προσθήκη και την αφαίρεση χρηστών, την επαναφορά κωδικών πρόσβασης, τον έλεγχο αρχείων καταγραφής δραστηριότητας και άλλα.

Τιμολόγηση συγχρονισμού: Τα επιχειρηματικά σχέδια ξεκινούν από 10 $ / μήνα

Πλεονεκτήματα

 • Πλήρως συμβατό με το Microsoft Office
 • Περιορισμός λήψεων σε κοινόχρηστα αρχεία (μόνο προβολή)
 • Ανάκτηση αρχείων 365 ημερών

Μειονεκτήματα

 • Περιορισμένος χρόνος λειτουργίας 99,9%
 • Υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας μόνο σε εταιρικά σχέδια

Επισκεφτείτε το Συγχρονισμό

3. OneDrive για επιχειρήσεις

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Microsoft είναι βασιλιάς τόσο στα λειτουργικά συστήματα όσο και στις επιχειρηματικές εφαρμογές. Λόγω αυτού του ισχυρού οικοσυστήματος, μπορεί να είναι απίστευτα δελεαστικό να συνεργαστεί με το OneDrive για επιχειρήσεις, ειδικά όταν έρχεται τόσο καλά ενσωματωμένο σε πολλά προϊόντα της Microsoft, όπως τα Windows και το Office.

Το OneDrive για επιχειρήσεις σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε έγγραφα και άλλα αρχεία στο Cloud και να τα επεξεργάζεστε εκεί όπου κι αν βρίσκεστε. Επιτρέπει επίσης βασικά επιχειρηματικά χαρακτηριστικά όπως κοινή χρήση και συνεργασία, όλα ασφαλισμένα με κρυπτογράφηση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες ασφαλείας που έχουν οι περισσότεροι οργανισμοί.

Τιμολόγηση OneDrive για επιχειρήσεις: Από $ 5 ανά μήνα

Πλεονεκτήματα

 • Ενσωμάτωση οικοσυστήματος Microsoft
 • Σχετικά φθηνό

Μειονεκτήματα

 • Μπορεί να μην ενσωματωθεί καλά σε προϊόντα που δεν ανήκουν στη Microsoft

Επισκεφτείτε το OneDrive

4. Dropbox για επιχειρήσεις

Όπου η έκδοση του Dropbox για τους καταναλωτές προσφέρει κυρίως μόνο χώρο αποθήκευσης στο Cloud, το Dropbox για επιχειρήσεις είναι ένα κτήνος διαφορετικής φύσης. Με βάση τις βασικές δυνατότητες αποθήκευσης, το Dropbox για επιχειρήσεις προσθέτει το ζωτικό στοιχείο της συνεργασίας.

Προσφέρει στους επιχειρηματίες μια μοναδική άποψη που οργανώνει ολόκληρους χώρους εργασίας συνδυάζοντας περιεχόμενο και εργαλείο. Μπορείτε να συγχρονίσετε και να εργαστείτε σε τοπικά αρχεία, περιεχόμενο που βασίζεται σε σύννεφο και στα έγγραφα του Dropbox’s Paper και να τα μοιραστείτε με την ομάδα σας.

Τιμολόγηση Dropbox για επιχειρήσεις: Από 12,50 $ / χρήστη / μήνα

Πλεονεκτήματα

 • Μεγάλος αποθηκευτικός χώρος
 • Πολύ ασφαλές

Μειονεκτήματα

 • Ελάχιστες δυνατότητες ροής εργασίας

Επισκεφτείτε το Dropbox

5. Google Drive

Όπου η Microsoft κυβερνά το λειτουργικό σύστημα και το Office, η Google κυβερνά τον Ιστό και το κινητό. Ως εκ τούτου, είναι σοβαρός διεκδικητής όσον αφορά το Cloud space, ειδικά με την εκτεταμένη και ευέλικτη εφαρμογή G Suite.

Το Google Drive λειτουργεί καλά σε αυτό το οικοσύστημα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για αποθήκευση αρχείων αλλά και για ομαδική εργασία και συνεργασία σε έγγραφα. Γλυκώνει ακόμη περισσότερο τη συμφωνία με διαδικτυακά εργαλεία που σας επιτρέπουν να εργάζεστε με όλα αυτά τα αρχεία από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης που διαθέτει σύνδεση στο Διαδίκτυο – ή ακόμα και εκτός σύνδεσης.

Τιμές Google Drive για επιχειρήσεις: Από 5,40 $ / χρήστη / μήνα

Πλεονεκτήματα

 • Ενσωμάτωση G Suite
 • Καλά συνεργατικά χαρακτηριστικά

Μειονεκτήματα

 • Μπορεί να είναι πολύ επικεντρωμένο στο Google

Επισκεφτείτε το Google Drive

6. FileCloud

Το FileCloud είναι όπου τα μεγάλα αγόρια παίζουν και προσφέρουν μια πλήρη γκάμα λύσεων Cloud Storage σε επιχειρηματικούς χρήστες. Δεν έχει σχεδιαστεί για τους μέσους καταναλωτές και ακόμη και στο χαμηλό τέλος της κλίμακας, βοηθά στη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος κοινής χρήσης αρχείων για ολόκληρους διακομιστές.

Βοηθά τις εταιρείες να δημιουργήσουν το δικό τους οικοσύστημα διακομιστών κοινής χρήσης αρχείων και συνδεδεμένων λογαριασμών πελατών, επιτρέποντάς τους να διατηρήσουν την πλήρη διαχείριση και ιδιοκτησία των δεδομένων. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας σε ορισμένους οργανισμούς, ακόμη και σε ορισμένες χώρες, για να συμμορφωθούν με τους νόμους περί δεδομένων για τις επιχειρήσεις. Φυσικά, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να κάνετε χρήση των διακομιστών τους.

Τιμολόγηση FileCloud: Από 4,20 $ / χρήστη / μήνα

Πλεονεκτήματα

 • Μπορεί να επιλέξει τη χρήση διακομιστή που φιλοξενείται αυτόματα
 • Συμμορφώνεται με πολλούς κανονισμούς

Μειονεκτήματα

 • Χωρίς επιλογή καταναλωτή

Επισκεφτείτε το FileCloud

7. ShareFile

Το ShareFile by Citrix είναι ένα άλλο σύστημα αποθήκευσης Cloud για συγκεκριμένες επιχειρήσεις που ενσωματώνει πολλές δυνατότητες ζωτικής σημασίας για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο κοινή χρήση αρχείων και συνεργατικές δυνατότητες, αλλά πληθώρα ελέγχων για καλύτερη διακυβέρνηση.

Βοηθά στην αυτοματοποίηση της ροής εργασίας που μπορεί να προσαρμοστεί για τις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε οργανισμού. Οι ελεγκτές μπορούν να παρακολουθούν τη ροή εγγράφων και να παρέμβουν σε πραγματικό χρόνο, δίνοντας τα σχόλιά τους ή ακόμη και πραγματοποιώντας εγκρίσεις ή πραγματοποιώντας αλλαγές.

Μοναδικά, το σύστημα μπορεί να υποστηρίξει την αναγνώριση των νομικά δεσμευτικών ηλεκτρονικών υπογραφών σε ολόκληρο το σύστημα και την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο καθώς και υψηλά επίπεδα κρυπτογράφησης για την εξασφάλιση όλων.

Τιμές ShareFile: Από 10 $ / χρήστη / μήνα

Πλεονεκτήματα

 • Απεριόριστος αποθηκευτικός χώρος
 • Πλήρης κοινή χρήση αρχείων

Μειονεκτήματα

 • Μπορεί να είναι ακριβό

Επισκεφτείτε το ShareFile

8. Κουτί

Με έδρα στις ΗΠΑ, το Box είναι ένα άλλο σύστημα αποθήκευσης Cloud προσανατολισμένο στις επιχειρήσεις, προσανατολισμένο στη διαχείριση περιεχομένου. Λειτουργεί όχι μόνο εντός του οικοσυστήματος μιας εταιρείας, αλλά επεκτείνει τις δυνατότητες συνεργασίας και κοινής χρήσης σε συνεργάτες και πελάτες.

Το σύστημα είναι εξαιρετικά ασφαλές και συμμορφώνεται με έναν τόνο απαιτήσεων εταιρικής διακυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων κανονισμών όπως GDPR, HIPPA και άλλα. Εκτός από την αποθήκευση και τη συνεργασία, το Box διαθέτει επίσης ένα σταθερό σύστημα αναφοράς για τη διαχείριση ολόκληρης της ροής εργασίας.

Τιμολόγηση κουτιού: Από 5,80 $ / χρήστη / μήνα

Πλεονεκτήματα

 • Ισχυρά επιχειρηματικό προσανατολισμό
 • Εξαιρετικά λεπτομερής έλεγχος ροής εργασίας

Μειονεκτήματα

 • Κάθε σχέδιο χρειάζεται τουλάχιστον 3 χρήστες

Επισκεφτείτε το πλαίσιο

9. Χαράζι

Προσπαθώντας να εξαπλωθεί σε ένα ευρύ κοινό χρηστών, το Hightail έχει μια ποικιλία σχεδίων κατάλληλα τόσο για άτομα όσο και για επιχειρήσεις. Ωστόσο, αντί να επικεντρώνει τις ενέργειές του στην αποθήκευση Cloud ή στην αποστολή μεγάλων αρχείων, προσπαθεί να κάνει και τα δύο με κάποια παράξενα αποτελέσματα.

Για παράδειγμα, παρόλο που επιτρέπει την αποστολή μεγάλων αρχείων, η ακριβής χρήση αυτής της δυνατότητας δεν είναι απολύτως σίγουρη, καθώς υπάρχει επίσης απεριόριστος χώρος αποθήκευσης σε προγράμματα επί πληρωμή. Ένα απλό κοινόχρηστο σύνδεσμο θα λειτουργούσε καλά αντί να έχει την αμφισβητήσιμη επιλογή αποστολής αρχείων μεγέθους άνω των 100 GB.

Τιμολόγηση Hightail: Προγράμματα πληρωμής από 12 $ ανά μήνα

Πλεονεκτήματα

 • Διατίθενται πολλά σχέδια
 • Επικεντρώθηκε στην κοινή χρήση αρχείων

Μειονεκτήματα

 • Όχι πολύ με τον τρόπο των συνεργατικών χαρακτηριστικών

Επισκεφτείτε το Hightail

10. SugarSync

Όπου το hightail έχει στόχους πολλαπλών χρήσεων, το SugarSync είναι πολύ μοναδικό. Αντί να προσφέρει αληθινά επιχειρηματικά πλεονεκτήματα, αυτός ο πάροχος επικεντρώνεται στην προσφορά εκπληκτικών ποσοτήτων αποθηκευτικού χώρου σε διάφορες τιμές.

Συμπεριφέρεται όπως ο συγχρονισμός και το κατάστημα που έχουν πολλές υπηρεσίες αποθήκευσης Cloud με ορισμένες βασικές δυνατότητες επεξεργασίας και συνεργασίας. Το καλό είναι ότι είναι εξαιρετικό σε κάτι που πολλές εταιρείες θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερα – απλότητα.

Τιμές SugarSync: Από 7,90 $ ανά μήνα

Πλεονεκτήματα

 • Απλό στη χρήση
 • Υψηλή ασφάλεια

Μειονεκτήματα

 • Ελάχιστες δυνατότητες υποστήριξης ροής εργασίας

Επισκεφτείτε το SugarSync

Συμπέρασμα: Πώς το Vital είναι το Cloud Storage στην επιχείρησή σας?

Όπως μπορείτε πιθανώς να δείτε από τη λίστα αυτών των παρόχων αποθήκευσης και κοινής χρήσης αρχείων, υπάρχει μεγάλη διαφορά στο εύρος των υπηρεσιών που προσφέρει κάθε πάροχος υπηρεσιών. Μερικοί υπερέχουν σε επίπεδο καταναλωτή, ενώ άλλοι πηγαίνουν στο σύνολό τους για να εξυπηρετήσουν τους επιχειρηματικούς χρήστες.

Το βασικό στοιχείο στην επιλογή του τέλειου παρόχου υπηρεσιών για τον εαυτό σας ή την επιχείρηση είναι το ίδιο όπως είναι πάντα – λάβετε υπόψη προσεκτικά τις ανάγκες σας. Ως παράδειγμα αυτού, ενώ το Box προσφέρει εξαιρετικά λεπτομερείς δυνατότητες, δεν θα πρέπει όλες οι επιχειρήσεις να συμμορφωθούν με πολλούς κανονισμούς και παρόμοια. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μια πιο φιλική προς τον καταναλωτή επιλογή μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή, όπως το βασικό οικοσύστημα της Google.

Καταγράψτε ακριβώς αυτό που πιστεύετε ότι απαιτεί η επιχείρησή σας προτού κάνετε μια επιλογή, μπορεί να εξοικονομήσετε έναν τόνο θλίψης λόγω της αντιμετώπισης πολλαπλών λειτουργιών που δεν χρησιμοποιείτε και πληρώνετε.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map