Cei mai buni înregistratori de nume de domeniu pentru companii

Complexitatea implicată în alegerea unui nume de domeniu este de două ori.


În primul rând, trebuie să vă gândiți la un nume potrivit. Majoritatea oamenilor pornesc site-uri web cu un scop sau o temă specifică. Dacă sperați un nume de domeniu care este asociat aproximativ cu acest scop sau temă, numărul de posibilități scade și mai mult.

După ce ați decis un nume, acesta trebuie să fie totuși disponibil. Există deja o tonă de nume care au fost înregistrate – începând cu trimestrul 3 2019, au existat în total 359,8 milioane nume de domeniu care au fost deja înregistrate. Pentru a pune acest lucru în context, cea de-a doua ediție a Dicționarului Oxford Englez are intrări complete pentru 171.476 cuvinte.

Deci, dacă doriți un domeniu, trebuie să sperați că acesta nu a fost încă cumpărat sau că proprietarul este dispus să vă vândă. Pentru început, efectuați căutarea domeniului într-unul din următoarele site-uri.

Cel mai bun loc pentru a căuta și cumpăra un nume de domeniu

1. Hostinger

Verificator de domeniu HostingerFolosiți Hostinger Domain Checker pentru a găsi domenii unice.

Hostinger nu este cunoscut ca registrator de domenii. Cu toate acestea, au pachete la un preț foarte decent, dintre care unele includ un nume de domeniu gratuit. Hostinger Premium și Business planuri de găzduire web partajate (care costă doar 2,15 USD, respectiv 3,45 USD pe lună) ambele vin cu o înregistrare gratuită a numelui de domeniu. Dacă cumpărați doar domenii – .online, .xyz, .tech și .store se vând la 0,99 USD / an.

2. Namecheap

Registrator de domenii Namecheap - servește acum aproape 2 milioane de clienți și gestionează peste 9 milioane de domenii.Registrator de domenii Namecheap – servește acum aproape 2 milioane de clienți și gestionează peste 9 milioane de domenii.

Fondată în urmă cu două decenii, NameCheap este unul dintre cele mai mari nume din industrie și este un registrator de nume de domeniu acreditat de ICANN. Are o combinație puternică de prețuri accesibile pentru nume de domeniu, asistență excelentă pentru clienți și o selecție uriașă de domenii de nivel superior (.com, .net, .uk etc.).

Una dintre cele mai bune părți de cumpărare a formularului NameCheap este faptul că adesea au nume de domeniu la vânzare, prețurile scăzând până la 0,50 USD. Amintiți-vă, totuși, că reducerile de nume de domeniu sunt deseori doar în primul an de înregistrare, așa că acordați atenție ratelor de reînnoire!

NameCheap vinde, de asemenea, servicii cu valoare adăugată pentru nume de domeniu, cum ar fi protecția confidențialității WHOIS (cu WhoisGuard), uptime garantat cu sistemul PremiumDNS la 5 USD pe an și opțiunea pentru certificate SSL care începe de la 9 dolari pe an.

3. GoDaddy

Registrator de domenii Godaddy - are peste 17 milioane de utilizatori în întreaga lume.Registrator de domenii Godaddy – are peste 17 milioane de utilizatori în întreaga lume.

GoDaddy este probabil unul dintre cei mai recunoscuți înregistratori de nume de domeniu din lume. Este ceea ce consider o companie web cu servicii complete, deoarece sunt un singur ghișeu pentru orice aveți nevoie pentru a porni propriul dvs. site web, de la nume de domeniu la găzduire.

Prețurile la GoDaddy sunt mai mult sau mai puțin standard, dar au un serviciu care vă permite să cumpărați câteva nume de domeniu speciale prin intermediul licitaţie. Puteți găsi aici câteva nume de domeniu grozave care sunt deja înregistrate, dar ai căror proprietari sunt dispuși să renunțe la un preț. Alte caracteristici pe care le oferă sunt confidențialitatea WHOIS, certificatele SSL și, desigur, găzduirea web.

4. Hover

Hover - Registrator de nume de domeniu site webHover – Registrator de nume de domeniu site web

Hover se concentrează pur și simplu pe a fi un site de înregistrare de domenii și puteți obține un domeniu aici pentru aproximativ 5 dolari pe an. Sistemul lor de prețuri este extrem de transparent, iar costurile reînnoirilor și a altor facilități precum transferurile sunt indicate pe aceeași pagină. Există reduceri disponibile dacă achiziționați în vrac (mai mult de 10 nume de domeniu) simultan. Puteți obține aici TLD-urile standard, cum ar fi .com sau chiar unele dintre nTLD-uri, cum ar fi .io.

După cum am menționat, Hover nu oferă găzduire web, așa că va trebui să știți cum să îndreptați DNS către serverele corecte dacă cumpărați formularul. Un avantaj este că includ protecția gratuită a confidențialității WHOIS cu toate numele lor de domeniu.

A fi un specialist în nume de domeniu are, de asemenea, avantajele sale, deoarece au servicii extraordinare, cum ar fi redirecționarea prin e-mail către numele dvs. de domeniu sau chiar permite crearea unei intrări de domeniu pentru 20 de dolari pe an.

5. Gandi

Registrator de domenii Gandi - deja în afaceri de aproape 20 de ani.Registrator de domenii Gandi – deja în afaceri de aproape 20 de ani.

Pentru a nu greși cu activistul indian numit în mod similar, Gandi este unul dintre cei mai lungi înregistratori de nume de domeniu existente în industrie. Puternicitatea lor a fost o experiență de înregistrare a numelor de domeniu fără confuzii și tind să nu distragă prea mult clienții, copleșindu-i cu opțiuni și oferte..

Gandi are, de asemenea, una dintre cele mai mari selecții de extensii de nume de domeniu disponibile, cu peste 700 de alegeri. Orice lucru de la .abogado la .zine este valabil aici. De asemenea, au o listă cu opțiuni de domenii de nivel superior care sunt actualizate în mod regulat, împreună cu articole care discută despre TLD-uri noi care vor fi viitoare.

Prețurile pot fi accesibile în funcție de extinderea numelui de domeniu, iar unii vor ajunge până la 0,50 USD pe an. Cu numele de domeniu obțineți protecție de confidențialitate WHOIS gratuită și două căsuțe de e-mail cu până la 1.000 de aliasuri incluse.

6. Freenom

Freenom - Obțineți numele de domeniu gratuitFreenom – Obțineți numele de domeniu gratuit

Freenom a fost înființat în principal ca registrator pentru o extensie specifică de nume de domeniu (.tk), care este oferită gratuit. Când căutați un nume de domeniu pe Freenom, acesta vă arată, de asemenea, alte extensii posibile pe care le puteți înregistra prin intermediul platformei lor ca formă de upsell.

Astăzi oferă și alte extensii de nume de domeniu gratuite, cum ar fi .ml, .ga, .cf și .gq împreună cu alte extensii de vânzare. Freenom are, de asemenea, un serviciu DNS gratuit pe care îl puteți utiliza dacă nu intenționați să vă folosiți propriul dvs..

O problemă cu utilizarea extensiilor de nume de domeniu gratuite este faptul că sunt adesea abuzate și au ajuns reputații destul de proaste de-a lungul anilor. Există, de asemenea, multe capcane și ar trebui să citiți amprenta cu atenție dacă intenționați să obțineți o extensie gratuită de nume de domeniu.

Ce este un nume de domeniu?

Exemplu de nume de domeniu.Exemplu – amazon.com este un nume de domeniu.

Un nume de domeniu este practic adresa către site-ul dvs. web. Este modul în care persoanele conectate online navighează către locul unde este găzduit site-ul tău. Gândiți-vă la aceasta ca la o adresă de stradă fizică care permite oamenilor să-și găsească drumul către o locație.

Unii oameni greșesc numele de domeniu pentru găzduire web, dar este important de reținut că nu sunt. Numele de domeniu și găzduirea web sunt două elemente distincte care se combină pentru a ajuta funcția unui site. Exemple de nume de domeniu sunt –

Apple.com USA.gov Amazon.com BBC.co.uk

Fiecare nume de domeniu din lume trebuie să fie unic.

Nu vi se va permite să înregistrați un nume de domeniu care este deja deținut de altcineva. Există câteva indicații în acest sens și pentru a înțelege modul în care pot exista două nume de domeniu care arată similare, trebuie să înțelegeți Extensiile de nume de domeniu.

Extensii de nume de domeniu

Când am enumerat câteva exemple de nume de domeniu de mai sus, este posibil să fi observat că fiecare dintre nume a fost urmată de un „.” – ceva. Aceasta este cunoscută sub numele de extensie de nume de domeniu. Numele de domenii trebuie să fie întotdeauna însoțite de o extensie pentru a putea funcționa.

Când web-ul abia a început, au fost introduse doar câteva extensii de nume de domeniu. Acestea au fost numite Domenii de nivel superior (TLD) și exemple dintre acestea includ:

.com .net .org

Din cauza vitezei cu care a crescut Web-ul, a fost nevoie de mai multe extensii de domeniu și de acolo au apărut TLD-urile de cod de țară (ccTLD). Acestea au fost utilizate pentru a identifica site-urile web provenind din țări specifice, cum ar fi

.uk .cn .sg

pentru Regatul Unit, China și Singapore.

Curând, alte TLD-uri au fost adăugate și în diverse scopuri, cum ar fi

.dev .travel .biz .store .guru .inc

Acestea au fost supranumite noi TLD-uri generice (gTLDs sau nTLDs).

Acum, vă amintiți unde am spus că pot exista două nume de domeniu similare? Acest lucru se datorează naturii extensiei de nume de domeniu. Din nou, toate numele de domeniu trebuie să fie unice și din această cauză, dacă ar fi să cumpărați numele dvs..com, este complet posibil ca altcineva să vă cumpere numele dvs..biz.

Idei de nume de domeniu: Cum să alegi un domeniu perfect

După ce știți ce formează un nume de domeniu și unele posibile capcanele sistemului, cum veți alege un nume de domeniu bun?

Deși din punct de vedere tehnic puteți înregistra orice nume de domeniu, atâta timp cât vă calificați, există linii directoare generale pentru alegerea unor nume de domeniu mai bune.

1. Păstrați-vă domeniul scurt și simplu

Numele de domenii scurte au o cerere foarte mare și, dacă nu optați pentru un nTLD, nu este probabil să găsiți unul adecvat foarte ușor. Multe nume de domenii scurte au fost deja înregistrate, de exemplu one.com sau g.cn.

Numele de domenii mai scurte sunt mai ușoare pentru vizitatori de tipat și de amintit. Acest lucru este util în special dacă nu sunteți un brand global, cum ar fi Nike sau Coca Cola.

Exemple:

voice.com 360.com insurance.com rise.com pingdom.com goal.com

2. Evitați argoul

Deoarece atât de multe nume de domeniu au fost deja cumpărate, procesul de a găsi unul pe care îl doriți poate fi un proces frustrant și obositor. Cu toate acestea, încercați să evitați să folosiți argou, cum ar fi înlocuirea „dvs.” cu „u” sau „dreapta” cu „rit”, deoarece acest lucru face mai probabil ca vizitatorii dvs. să facă greșeli.

3. Evitați caracterele speciale

Acest lucru se întoarce la punctul de mai sus despre evitarea argoului. Folosirea cifrelor (1, 2, 3, etc) sau simboluri precum cratima (-) între cuvinte vă poate ajuta să găsiți mai ușor un nume de domeniu, dar sunt dificil de tastat, iar vizitatorii sunt mai predispuși să greșească. Acești factori provoacă ușor confuzie și pot duce la frustrare în rândul potențialilor vizitatori.

4. Folosiți cuvinte strategice în domeniul dvs.

Din nou, acest lucru poate fi foarte dificil de făcut, dar utilizarea unui cuvânt cheie care este asociat cu natura afacerii dvs. poate fi utilă. Acționează asociativ pentru persoanele care îl aud și vă pot oferi un picior și în ceea ce privește SEO.

De exemplu, un nume de domeniu precum BostonLocksmith ar putea fi util pentru un lăcătuș care servește Zona Boston.

5. Fii prudent în direcționarea în zonă

Deși am dat exemplul Bostonului de mai sus, ar fi înțelept să aveți grijă cum este folosit. Afacerile online, de exemplu, magazinele de comerț electronic, sunt adesea fără margini și utilizarea unui cuvânt cheie de direcționare pe zonă în numele domeniului dvs. nu va fi la fel de eficientă. De fapt, poate fi adesea înșelătoare și poate duce la pierderea unei afaceri potențiale.

6. Alegeți extensia de domeniu potrivită

Extensiile de nume de domeniu variază foarte mult și vin la prețuri diferite, chiar dacă sunt cumpărate noi. De fapt, există unele extensii de nume de domeniu, cum ar fi .tk, care sunt complet gratuite. Utilizați-le cu precauție, deoarece extensiile de nume de domeniu gratuite au fost adesea abuzate și mulți au obținut o reputație foarte proastă.

Personal, vă recomand să folosiți TLD-uri de renume sau cel puțin un ccTLD, mai ales dacă sunteți în afaceri.

7- Încercați un generator de nume de domeniu

Dacă într-adevăr nu puteți decide cu privire la un nume de domeniu bun și ați rămas fără idei sau prieteni de solicitat, există o altă opțiune. Încercați să utilizați unul dintre numeroasele generatoare de nume de domeniu gratuite care plutesc pe Internet (vezi mai jos). Chiar dacă nu puteți găsi numele de domeniu ideal, unele dintre sugestii vă pot oferi o perspectivă nouă și unele inspirații.

Mai jos sunt câteva generatoare de nume de domeniu gratuite pentru care să folosești.

Generatoare de nume de domeniu gratuite pe care le puteți utiliza

Să ne uităm la unele dintre instrumentele de sugestie a numelui de domeniu care v-ar putea să vă simplificați puțin acest proces.

1. Căutare domeniu slab

LeanDomainSearch - Generator de nume de domeniu gratuit pentru site-ul dvs. webLeanDomainSearch

Pentru a ajuta cei cu blocaje de creier sau care au rămas fără nume să încerce, LeanDomainSearch poate veni la îndemână. Este un instrument de sugestie de nume de domeniu gratuit care vă permite să introduceți câțiva termeni cu care doriți să vă asociați și apoi să scoateți o mulțime de combinații care pot fi utilizate.

Eu zic că ar putea pentru că mulți dintre ei nu vor avea sens și sunt, practic, junk. Totuși, cel mai ciudat este că această listă uriașă vă poate oferi o inspirație pentru a ajusta termenii de căutare și a încerca din nou. Este puțin util la urma urmei.

2. Shopify Generator nume de afaceri

Utilizați Shopify Business Name Generator pentru a căuta numele de domeniu preferatGenerator de nume de afaceri Shopify

Generatorul de nume de afaceri Shopify funcționează pe baza unui concept similar cu LeanDomainSearch, dar dacă îl încercați, veți găsi în curând că este o bestie diferită. În loc să combinați aleatoriu termenii dvs. de căutare, acesta pare să fie ceva mai inteligent.

Nu este menit să vă ajute să găsiți un nume de domeniu, ci mai degrabă un nume de companie și, ca atare, să introducă în plus termeni de căutare. De exemplu, când am căutat Tech Magazine, unul dintre rezultatele returnate a fost „Mantis Tech Magazine”. Totuși, le puteți utiliza pentru căutări de nume de domeniu.

3. Verificare nume de pornire

Starter Name Checker

Startup Name Check este un instrument gratuit și ușor creat de Peter Thaleikis. Verificarea numelui de pornire vă ajută să validați numele de domeniu în trei TLD-uri diferite (.com, .io, .co) și nume de utilizator pe o serie de platforme – inclusiv Facebook, Twitter și Instagram.

4. Bust A Nume

Bust A Name - Instrumentul de sugestie a numelui de domeniu care funcționează în diferite limbiBust A Nume

Bustul unui nume este chiar mai complex decât ambele instrumente menționate mai sus și vă permite să personalizați câțiva termeni de căutare. De exemplu, puteți alege să acordați prioritate cuvintelor de început sau de sfârșit sau să limitați lungimile numelui de domeniu. Puteți alege chiar să funcționeze în diferite limbi!

De asemenea, aveți opțiunea de a face ca sistemul să vă indice care dintre rezultatele căutării sunt deja utilizate pentru câteva domenii de nivel superior. Site-ul arată cam ca o relicvă din primele zile ale internetului cu interfața sa antichizată, dar are întrebuințări. De exemplu, dacă renunți la fila pe care este deschisă, navigarea din nou vă va oferi opțiunea de a relua locul în care ați părăsit.

O porțiune foarte interesantă din bustul A Name este că are propria secțiune de tutorial care include câteva videoclipuri despre cum să faci. Nu aș fi crezut acest lucru cu adevărat necesar, dar au dat dovadă de sistem aparent idiot.

5. Puzzler de domeniu

Generatorul complex de nume de domeniu pe care îl puteți utilizaDomeniul puzzle-ului

Acest generator de nume de domeniu gratuit este și mai complex și consider că este un pic confuz, în special pentru utilizatorii de prima dată. Există o mulțime de opțiuni și puteți obține cât mai puțin ajutor sau la fel de mult, dacă doriți. Important este că, în afară de a face sugestii despre numele de domeniu, Domain Puzzler vă permite, de asemenea, să cunoașteți disponibilitatea acestora.

Luăm de exemplu când am adăugat în patru cuvinte cheie. Sistemul mi-a oferit patru combinații dintre acestea, dar, de asemenea, anunță-mă că variantele .com unde au fost deja luate. Aveți de ales să căutați aproape orice TLD, de la .com la chiar .travel și .aero.

6. NumeBoi

Cel mai bun generator de nume de domeniu gratuitNameBoy

Acest site este alimentat de BlueHost și susține că este unul dintre cei mai vechi generatori de nume de domeniu existente. Puteți introduce o combinație de cuvinte cheie, iar generatorul va scoate o tonă de combinații pentru a alege din stilul LeadDomainSearch.

Din păcate, majoritatea combinațiilor par extrem de bizare și nu sunt foarte sigur că le poți folosi. Îl voi contesta până la un alt „generator de idei” în care va trebui să efectuați lucrările de bază pe cont propriu după ce am citit sugestiile.

Site-ul este aparent alimentat de BlueHost, așa că vor exista reclame și o tonă de link care încearcă să vă aducă pe site-ul respectiv pentru a vă înscrie cu ele.

Procedură: Cum să cumpărați un nume de domeniu

Procesul propriu-zis de înregistrare a unui nume de domeniu este ceva care ar trebui completat cu ușurință în câțiva pași simpli. Formatul de bază este: căutați, alegeți, apoi cumpărați. Deși unele dintre termenii folosiți de site-urile care vând nume de domeniu pot varia, procesul ar trebui să fie similar.

1. Căutați numele dorit

Înregistrați un domeniu cu HostingerAccesați verificatorul domeniului Hostinger. 1) Introduceți numele de domeniu pe care îl doriți în bara de căutare; 2) Faceți clic pe „Verificați”.

Majoritatea registratorilor vor avea o secțiune specială pentru numele de domeniu. Acolo trebuie să găsiți o casetă de căutare în care puteți introduce numele de domeniu pe care îl doriți. Vă recomand să introduceți numele complet de domeniu, inclusiv TLD.

Pentru a efectua o căutare de domenii, pur și simplu accesați verificatorul de domenii Hostinger.

2. Alegeți din lista disponibilă

Înregistrați un domeniu cu Hostinger3) Verificați dacă numele dvs. de domeniu este disponibil; 4) Faceți clic pe „Adaugă în coș” pentru a cumpăra.

După ce ați introdus numele de domeniu pe care îl doriți, sistemul va efectua o căutare și va vedea dacă este disponibil. Indiferent dacă este disponibil sau nu, vi se va afișa adesea o listă cu același nume de domeniu cu alte alte extensii pe care le puteți dori.

Dacă niciuna dintre aceste opțiuni nu vă atrage, mergeți înapoi la pasul 1 și repetați procesul până când veți găsi una cu care sunteți mulțumit și care este disponibilă. Unele site-uri vă permit să căutați mai multe nume de domeniu simultan.

3. Finalizați achiziția

Înregistrați un domeniu cu Hostinger5) Selectați termenul de înregistrare (Perioada – 1/2/3 an) pe care doriți, selectați planul de găzduire dacă este necesar (începând de la 0,80 USD / lună); 6) Faceți clic pe „Verificați acum” pentru a continua comanda.

După ce ați ales numele de domeniu pe care doriți să îl cumpărați, site-ul vă va întreba de multe ori dacă există suplimente pe care le-ați dori. Ia notă de ceea ce oferă, deoarece unele dintre ele oferă confidențialitate mai mare pentru tine.

De asemenea, trebuie să selectați termenul de cumpărare, adică cât timp doriți să fie această înregistrare. Perioada minimă de înregistrare pentru un nume de domeniu este de un an. După ce ați făcut acest lucru, tot ce trebuie să faceți este să plătiți pentru achiziție și detaliile privind gestionarea domeniului dvs. vă vor fi trimise prin e-mail.

Cât de mult trebuie să plătesc pentru un nume de domeniu?

Numele de domeniu sunt la fel ca orice alt produs pe care îl puteți cumpăra în magazine. Prețul va varia în funcție de momentul în care îl cumpărați și de unde îl cumpărați. De exemplu, site-urile pot avea vânzări de nume de domeniu din când în când.

Un alt factor care contribuie la prețul unui nume de domeniu este extensia. Diferite extensii de nume de domeniu au prețuri diferite de achiziție și reînnoire. .LD TLD ca exemplu poate costa cât mai puțin 1,74 USD pentru înregistrare și 2,23 USD pentru reînnoire anuală.

Uneori, site-urile vor scădea și prețurile numelor de domeniu în funcție de cât timp îți faci înregistrarea inițială. O înregistrare de un an este standard, dar ar putea scădea prețul dacă vă înregistrați timp de doi ani sau mai mulți în același timp.

Din această cauză, nu există într-adevăr un „standard” pentru cât de mult vă va costa un nume de domeniu. Din fericire, la fel ca biletele de avion, există locuri precum TLD-List, unde puteți aduna rapid aceste informații pentru a cumpăra numele de domeniu dorit la cele mai mici tarife.

Ca o orientare generală, majoritatea TLD-urilor vor costa în jur de 10 până la 15 dolari pe an. Dacă cumpărați un nume de domeniu în vârstă, asta vă va costa mult mai mult în funcție de vârstă și de cuvinte cheie. Numele de domeniu gratuit sunt, desigur, gratuite, dar de multe ori este foarte bună tipărirea de care trebuie să fiți conștienți.

Alegerea unui registrator de nume de domeniu bun?

Astăzi, puteți cumpăra un nume de domeniu practic oriunde pe Internet. De la site-uri dedicate nume de domeniu la companii de găzduire web, acestea sunt disponibile peste tot. Cu toate acestea, nu toate locurile sunt la fel și există câteva puncte de care puteți lua act înainte de a vă înregistra numele de domeniu de undeva.

Registrele de nume de domeniu bune (site-urile autorizate să vândă nume de domeniu) împărtășesc adesea calități similare care le conferă avantajul concurenței. În mod ideal, doriți să găsiți un registrator care este acreditat ICANN, are tarife transparente de tarifare și reînnoire, oferă un bun suport pentru clienți și, cel mai important, are un sistem care vă permite să gestionați ușor numele dvs. de domeniu.

Acreditare ICANN

Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, sau ICANN, este organul principal non-profit care monitorizează și reglementează întreaga industrie a numelor de domeniu. Asigurați-vă întotdeauna că oriunde doriți să cumpărați un nume de domeniu este Acreditat ICANN.

Acești registratori trebuie să respecte reglementările ICANN și există liniile directoare emise care se asigură că cei care se înscriu prin intermediul registratorilor acreditați sunt protejați. Nu toate companiile care vând nume de domeniu sunt acreditate ICANN.

Prețuri și reînnoire

Consider denumirile de domeniu mai degrabă ca servicii și nu bunuri, deoarece trebuie să plătiți taxe de reînnoire pentru a păstra numele de domeniu. Din această cauză, este important să vă asigurați că registratorul de la care achiziționați numele de domeniu are o structură transparentă de stabilire a prețurilor și reînnoire..

Ca și bunurile de consum obișnuite, numele de domenii sunt adesea scoase la vânzare, iar unii registratori pot oferi oferte ieftine de murdărie pentru numele de domeniu. Rețineți că aceste vânzări sunt adesea aplicabile numai înregistrărilor de nume de domeniu noi și numai pentru perioada în care le cumpărați. Reînnoirile vor fi la tarife regulate.

Exemplu de bune practici de afaceri în domeniu – Când NameCheap rulează o promoție pe un TLD, compania va preciza clar prețul de reînnoire pe pagina lor de comandă..

Ferește-ți întotdeauna atenție atât prețul de achiziție, cât și prețul de reînnoire a oricărui nume de domeniu pe care îl cumperi. Registrele diferite au, de asemenea, prețuri diferite, așa că faceți cumpărături înainte de a lua decizia de a cumpăra.

Relații Clienți

O bună asistență pentru clienți este o necesitate pentru orice companie, iar acest lucru se aplică și registratorilor de nume de domeniu. Înainte de a comanda orice produse de la registrator, încercați să luați legătura cu personalul de asistență pentru a vedea cât de receptivi și de ajutor sunt. Companiile care răspund rapid sunt mai susceptibile să aibă un sistem de asistență mai bun pentru a face față problemelor care ar putea apărea.

Managementul numelor de domeniu

În afară de a vă permite să cumpărați și să reînnoiți registrele de nume de domeniu trebuie să vă ofere un sistem care vă permite să vă gestionați numele de domeniu. Aceasta include setarea DNS pentru numele de domeniu sau alte funcții, cum ar fi transferul către un alt registrator.

Unii înregistratori au sisteme groaznice și poate fi dificil de utilizat pentru a vă gestiona contul. Vă recomand să vă înscrieți pentru un cont la un registrator de care sunteți interesat să le explorați puțin sistemul înainte de a face o achiziție. M-am înscris odată cu un registrator care avea un sistem atât de groaznic, încât era practic inutilizabil.

Abuz de nume de domeniu

Două nume de domeniu similare dintr-o privire pot fi confundate unele cu altele, cu excepția cazului în care acordați atenție extinderii numelui de domeniu. Acest sistem este adesea exploatat de squatters nume de domeniu care deturnează nume de domeniu sau înregistrează nume de domeniu similare în hame care întreprinderile legitime vor cumpăra acele nume de domeniu de la ei.

Citibank.tk

Un exemplu în acest sens este dacă un escrocher înregistrează un nume de domeniu precum Citibank.tk și încearcă să-l transmită drept site-ul real al Citibank. Unii vizitatori pot fi păcăliți de site și introduc greșite detalii personale acolo. Chiar dacă nu configurează site-uri înșelătorie, squatters nume de domeniu încalcă adesea mărci comerciale, de multe ori cu intenția de a le vinde la prețuri umflate proprietarilor acestor mărci.

SteveJob.com

Cazul de domeniu SteveJob.com este un alt exemplu. Domeniul era deținut de un sud-coreean care poartă numele Steve Jobs Kim și el a folosit domeniul pentru a publica știri și articole legate de tehnologie. Cazul a fost soluționat în decembrie 2019 – unde The Steve Jobs Archive, LLC, un trust condus de văduva lui Steve Jobs, Laurene Powell Jobs, a câștigat dreptul de a deține numele de domeniu.

În unele cazuri, asemănările ar putea fi în întregime inocente, cum ar fi în cazul adolescentului canadian Mike Rowe, care a înregistrat domeniul MikeRoweSoft pentru afacerea sa de web design.. Microsoft (compania) nu a fost amuzată și trimisă în judecată, emiterea notificărilor de încetare și de dezistare.

Concluzie: un domeniu bun care merită mai mult decât credeți

Deși acest ghid este menit să vă ofere o idee mai bună de unde și cum să obțineți numele dvs. de domeniu, veți observa că am inclus secțiuni despre procesul de selectare a numelor de domeniu, precum și alte informații despre informații..

Indiferent dacă sunteți o persoană care dorește să creeze un blog mic sau o întreprindere mică care dorește să se extindă digital, numele de domeniu este mult mai mult decât o simplă etichetă de nume ieftină. În esență, te reprezintă în lumea digitală și are toate implicațiile care urmează.

Trebuie să fie construit și hrănit, la fel cum și-ai face propria reputație în lumea reală. Alegeți, cumpărați și protejați cu atenție numele de domeniu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map