BlueHost vs GoDaddy jämförelse 2020: sida vid sida granskning

0

Med massor av företag inom webbhotell är det mycket svårt att välja den bästa. Både BlueHost och GoDaddy är välkända namn. BlueHost berömd på grund av sina värdtjänster medan GoDaddy gjorde sitt namn främst på grund av domänregistrering och efter det börjar de webbhotell.


Båda syftar till att erbjuda hosting till låga priser. Båda har gott om nöjda kunder. Så för att lösa detta mysterium vem som är bäst gör vi det BlueHost vs Godaddy jämförelse sida vid sida. Vi är hoppfulla att denna jämförelse hjälper dig att välja vilken som är bäst för dig.

GoDaddy vs BlueHost Snabböversikt

BlueHost är en av de bästa leverantörerna av WordPress-webbhotell och erbjuder ett gratis domännamn under ett år när du köper en värdplan. Om du ska använda WordPress CMS skulle det vara ett bra alternativ att välja BH.

GoDaddy är den billigaste domänregistratorn och du kan ta din domän bara $ 0,99 för det första året. Men vi rekommenderar inte att du använder värd från dem. Deras planer är lite kostsamma än BlueHost.

BlueHost vs GoDaddy Review 2020 (Side by Side Comparison)

Uptime

Uptime är en period under vilken din webbplats är online via internet och människor kan komma åt din webbplats eller köpa dina produkter. Så det innebär att överdriven driftstopp påverkar ditt företag och ditt rykte. BlueHost erbjuder inga drifttidsgarantier medan GoDaddy erbjuder 99,9% garanti.

Men det är inte tillräckligt med att erbjuda garanti, titta på statistiken nedan.

Under testperioden fann vi att BlueHost-servrar Uptime under större delen av månaden var 99,99% och till och med 100% under vissa månader. Medan GoDaddy inte fokuserar på sina server upptid och det är därför vi står inför minst 99,85% och högst 99,99%. Dessutom lyckas de leverera 100% två månader i rad.

Av personlig erfarenhet tyckte vi att Bluehost är bättre än GoDaddy när det gäller serverstabilitet.

Vinnare: Bluehost

  • Du kanske också vill läsa: Pingdomalternativ och liknande verktyg

Hastighet / laddningstid

Webbplatsens laddningstid är hur lång tid att ladda en sida helt. Om det tar mer än 3 sekunder att ladda din webbplats kommer användare att bli frustrerade och slutligen lämna din webbplats. Långsamma webbplatser är också orsaken till låg ranking i sökmotorerna. Men enligt våra test, med Pingdom och GTMetrix-verktyg, fungerar BlueHost bättre än GoDaddy.

BlueHosts värdvärde för genomsnittlig webbplats laddas under 796ms medan GoDaddy tar nästan 3,54 sek för att ladda en sida. Observera här att vi installerar WordPress på båda och installerar inte några av plugins. Enbart upplevde vi inte den höga sidladdningstiden med GoDaddy, det finns också massor av kundklagomål om deras drifttid och låghastighetsservrar på BBB.

Ett annat sätt att minska sidbelastningstiden är CloudFlare, som skapade cacheminne för statisk innehåll på din webbplats så att den levereras snabbt nästa gång. BlueHost innehåller ett inbyggt CloudFlare-alternativ i sin panel och du måste bara slå några klick för att aktivera det, men GoDaddy inkluderar inte ett så användbart alternativ, det betyder att om du vill aktivera det gör du det manuellt.

Vinnare: Bluehost

Kundsupport

Oavsett om du är expert kan du inte säga att du kan hantera alla frågor. Teknik förändras dag för dag och nya realtidsfrågor uppstår när som helst. Så du behöver en expert och kunnig supportteam för att hantera allvarliga problem. Båda företagen erbjuder supporttjänster dygnet runt via telefon och biljetter.

Men BlueHost ger också omedelbar hjälp genom Live Chat med hjälp av vilken du kan be om hjälp när som helst 24/7/365. Enligt vår erfarenhet är deras supportteam ganska snabbt, artigt och svarar inom några minuter. Å andra sidan, Godaddy erbjöd inte ett 24-timmars livechat-alternativ. GoDaddy har också massor av klagomål när det gäller teknisk support

Ibland på grund av vissa problem kan företaget inte ge hjälp på plats men du vill ha lösningen just nu. En kunskapsbas är en plats där företaget samlade in data om alla ämnen och fakta.

Båda leverantörerna upprätthöll massor av riktlinjer. Så vid den tiden istället för att vänta, besök företagets hjälpcenter, som underhålls på deras officiella webbplats. Där kan du söka efter problem och lösningar. Dessutom erbjuder de båda också ett communityforum där du kan posta dina problem.

Vinnare: BlueHost (Live Chat 24/7)

BlueHost och GoDaddy Hosting-funktionsjämförelse

I denna BlueHost vs GoDaddy-jämförelse är drifttid, priser och supportfunktioner en av de nödvändiga funktionerna, men dessa räcker inte. Vi måste jämföra alla framträdande funktioner som är de grundläggande kraven för varje blogg och webbplats.

Bandbredd

Med enkla ord är bandbredd mängden trafik som en webbplats kan hantera. Båda erbjuder obegränsad bandbredd på alla sina planer.

Vinnare: Slips

Webbplats

Webspace är där du lagrar alla dina webbplatsers filer, bilder, videor och textinnehåll. GoDaddy erbjuder 100 GB lagringsutrymme på sin Ekonomiplan (mycket grundläggande plan) medan BlueHost erbjuder 50 GB (det är mer än tillräckligt, i allmänhet tar webbplatser inte så mycket).

Vinnare: Kör pappa

Webbplats, domäner och underdomäner

Både BlueHost och GoDaddy erbjuder värd för en webbplats och 25 underdomäner på sina grundläggande planer. Båda företagen erbjuder dig dessutom ett gratis domännamn när du ska registrera dig för en värdplan.

Vinnare: Slips

Säkerhetskopiering

Säkerhetskopiering är precis som livräddningen på din webbplats. När du har klarat av din webbplats på grund av några plugins eller någon form av ändringar, vad gör du? Här är det korta, enkla och säkra sättet att återställa filerna som du säkerhetskopierade.

BlueHost inkluderar en kostnadsfri säkerhetskopiering, som automatiskt gör veckobackupen medan GoDaddy tar ut $ 1,99 / mo. för säkerhetskopiering & Återställ.

Vinnare: Bluehost

CMS-installationer

CMS-installation är aldrig enkel som tidigare, utvecklare gör det enkelt, speciellt för nybörjare som inte har någon eller mycket begränsad kompetens. Nu med ett klick på installationsprogrammet kan du installera många applikationer på kort tid.

Om du vill installera WordPress, som är det mest populära och ledande CMS, finns det ett separat alternativ för “WordPress” i Cpanel. Det kräver bara några klick och gjort.

Vinnare: Slips

Marknadsföringserbjudanden

Hur får folk veta om ditt företag? Svaret är “Annons”. Du måste marknadsföra din blogg och webbplats, dvs göra medvetenhet om din existens. Men reklamen är inte gratis, du måste spendera vackra pengar på den.

Bluehost erbjuder inte reklamkrediter i sin ”Grundläggande” plan. Men om du ska köpa “Plus” eller “Prime” -plan så är de goda nyheterna att de erbjuder gratis $ 200 Ad-kredit tillsammans med hosting. Men GoDaddy inkluderar inte ett sådant erbjudande i någon av sina planer.

Vinnare: Bluehost

Återbetalningspolicy

Det är den tidsperiod under vilken du kan göra en begäran om att få tillbaka dina pengar. Det händer när du inte nöjde dig med företagets tjänster och vill ha dina pengar tillbaka.

BlueHost erbjuder 30 dagars återbetalningsgaranti. Men efter 30 dagar har du fortfarande chansen att få ett förhållande till återbetalning.

Å andra sidan erbjuder GoDaddy bara 30 dagar att be om återbetalning. Och om du köpte en månatlig plan (mindre än ett år) får du bara 48 timmar för att begära återbetalning.

Vinnare: Bluehost

GoDaddy och BlueHost Hosting Plans Review

BlueHost-värdplaner senaste

BlueHost har tre planer; basic, plus och prime. Den “grundläggande” planen verkar lite begränsad eftersom du bara kan vara värd för en webbplats men denna plan är den bästa värden för småföretag / myror. Du kan vara värd för obegränsade domäner om du köper en plus- eller primärplan.

senaste paket för godaddy-värd

GoDaddy erbjuder också tre planer, nämligen Economy, Deluxe och Ultimate. GoDaddy erbjuder 50 GB mer lagringsutrymme i sin ekonomiplan. När det gäller priserna är kostnaderna för planer vanligtvis exakt desamma. Men GoDaddy erbjuder större rabatter på sina högre planer (Deluxe & Slutlig).

Vinnare: Kör pappa

Pengar värde

Värderar båda företagen dina utgifter och erbjuder tillräckligt?

Om vi ​​tar GoDaddy, är deras planer mycket lik BlueHost till vanliga priser medan båda erbjuder stora rabatter ofta.

BlueHost Plus-planen innehåller obegränsade märkta funktioner. Å andra sidan innehåller GoDaddy (Deluxe plan) också obegränsade funktioner men erbjuder ingen gratis säkerhetskopiering & Återställ.

Dessutom erbjuder GoDaddy inte det inbyggda CloudFlare-alternativet och sätter begränsningen för lagring av databaser.

Och om vi jämför priserna på planerna är GoDaddy lite dyrt efter att ha lagt till kostnaden för säkerhetskopiering & återställningsalternativ.

Vinnare: Bluehost

Användarvänlig kontrollpanel

När du har slutfört registreringsprocessen får du en kontrollpanel för webbplatshantering. Genom cPanel kan användare kontrollera CMS: s installation, etablera domäner, skapa databaser, Mailshantering och många andra funktioner.

För närvarande tillhandahåller båda en användarvänlig cPanel som är vanligt i branschen. Men BlueHost gjorde några förändringar och polerade panelen som ny ikon och färgscheman osv.

Så om du inte är säker på att bestämma dig i BlueHost vs GoDaddy utifrån synlighet, användbarhet och tillförlitlighet för panelen; då oroa dig inte båda är nästan desamma.

Vinnare: Slips

Webbplatsbyggare

Webmaster kan bygga sina egna skräddarsydda mönster med webbplatsbyggare. Men tiden gick när du behöver speciella programmeringsfärdigheter för att bygga en webbplats. Nu med hjälp av Drag and Drop-byggare kan vem som helst bygga sin egen design.

BlueHost inkluderar en gratis webbplatsbyggare “Weebly” i sina värdplaner. Logga in på cPanel här, du ser Weebly bara klicka på den och börja bygga med massor av gratis mallar.

Den kostnadsfria versionen innehåller också grundläggande SEO-stöd, som hjälper till att förhindra anti-SEO-faktorer. Eftersom det är en gratisversion är det därför den har begränsade funktioner som det begränsade antalet sidor och frånvaron av alternativet ”importteman”.

BlueHost webbplatsbyggare c-panelnavigering

Nu om vi pratar om GoDaddy erbjuder de gratis prövning för första månaden och efter det måste du betala 5,99 dollar / mån eller 71,88 dollar / år. Du kan skapa obegränsade sidor och anpassa tillgängliga teman. Här är några mallar

GoDaddy-teman

Men saken är att det finns många webbplatsbyggare som är bättre än GoDaddy. Så om du kommer att spendera dina pengar, varför ska du inte spendera på dem. Även om BlueHost erbjuder begränsad webbplatsbyggare men det är en slags god tjänst.

Vinnare: BlueHost

Andra vanliga funktioner

Nu ska vi diskutera några gemensamma funktioner som också är viktiga tillsammans med alla ovanstående funktioner. Dessa funktioner är utvecklade för att underlätta för användarna.

Så innan du köper någon värd, kolla in att om företaget erbjuder dessa funktioner. Som 1-klick installerare, php version, phpMyAdmin, File manager, FTP access, e-post vidarebefordran, e-postkonton, etc..

Båda företagen som är värdpaket inkluderar alla dessa funktioner så att användare kan utföra operationerna snabbt och utan förkunskaper.

Företagets specialitet

Under detta beskriver vi den specialteknologi som erbjuds av företaget och som har effekter på värdkvaliteten. Många företag erbjuder sina egna tekniker för att få fördelen med tävlingen som SiteGround.

  • Här ser du vad Site Ground fick speciellt

Så i BlueHost vs GoDaddy jämförelse mot huvud vem som fick specialtekniken? GoDaddy erbjuder ingen speciell egen tillverkad teknik, vilket hjälper till att förbättra serverprestanda och i slutändan pålitliga tjänster. Detta visar också att företaget huvudsakligen fokuserar på sin domänregistreringsverksamhet och försummar hosting.

Även om BlueHost-servrar är utrustade med några fantastiska tekniker som resursskydd. Resursskydd hjälper till att skydda varje användares rättigheter och isolera de webbplatser på samma server som har trafikspikar. De stöder också skalbarhet i ett fall när du vill växla till VPS eller dedikerade planer.

Så i den här eraen av tävling om GoDaddy vill tävla så borde de införa någon egen tillverkad teknik för att få en konkurrensfördel.

Vinnare: Bluehost

Slutgiltiga tankar

Baserat på ovanstående BlueHost vs GoDaddy-röstning fick BlueHost fler röster än GoDaddy. Enligt vår erfarenhet rekommenderar vi BlueHost eftersom de erbjuder bra drifttjänster och supporttjänster, vilket är det grundläggande kravet på en affärssida eller blogg.

Dessutom listas de högst upp på den officiella WordPress.org-sidan. Så i en BlueHost vs GoDaddy-kamp rekommenderar vi säkert BlueHost för små till medelstora webbplatser och särskilt för dem som bara vill starta. Men om du letar efter en billig WordPress-värd och har en begränsad budget så ta tag i GoDaddy-planen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map