Upwork vs Fiverr: Hvilken plattform har det beste talentet?

I dag, 36% av den amerikanske arbeidsstyrken består av frilansere.


Disse fleksible ansatte bidrar med rundt 1,4 billioner dollar til økonomien hvert år, og representerer en utmerket mulighet for den nye arbeidsverdenen.

Mens mange arbeidsgivere undersøker fordelene med eksterne arbeidere, vet mange ikke hvor de skal se når de søker etter det rette talentet. Å legge ut en annonse i lokalavisen din fungerer ikke i dette miljøet.

Frilansermiljøer som Upwork og Fiverr har dukket opp for å støtte frilansarbeidsstyrken. Disse nettstedene er knutepunkter der du kan finne frilansere med de spesifikke ferdighetene du trenger, tildele prosjekter og til og med spore den valgte entreprenørens arbeid.

Hvordan fungerer Fiverr?

Fiverr er et frilanssamfunn designet for arbeidsgivere som har raske, lave kostnadsprosjekter de trenger hjelp med. Denne nettsiden er fantastisk for å finne spillejobber til en pris som passer deg.

Hvordan fungerer upwork?

Upwork er et brukervennlig nettsted som tilbyr talent fra frilansere av alle bakgrunner. Nettstedet har over 10 millioner mennesker registrert og klare til å ta på seg arbeid.

Begge nettsteder gir selskaper en måte å få kontakt med arbeidere på i en rekke ferdighetskategorier. Hvordan disse to plattformene fungerer, er imidlertid veldig forskjellig.

Så hvilken bør du velge?

Upwork vs Fiverr: Hvilken plattform har det beste talentet? #freelancing #outsourcing #upwork #fiverr fortell en venn

Upwork vs. Fiverr: Hvilket bør du velge?

Selv om både Upwork og Fiverr har betydelig tilstedeværelse i frilansingsverdenen, gir de ikke den samme opplevelsen.

La oss se nærmere på hva du kan forvente av hver.

1. Upwork vs. Fiverr: Prisene

Uansett hva du ansetter for, vil budsjettet alltid være en avgjørende vurdering.

Både Upwork og Fiverr tjener penger ved å trekke et gebyr fra betalingene de behandler på sine systemer. Hvordan de setter priser kan imidlertid variere.

Demo - Et søk etter SEO på Upwork.comEt søk etter SEO på Upwork.com

På Upwork setter frilansere en pris og byr på prosjektet, eller per time, avhengig av deres preferanser.

Upwork-teamet tjener penger ved å belaste et gebyr på hvert fullførte prosjekt. De inkluderer utgiftene i prisen som frilanseren din siterer deg, så prisen de gir kan være høyere for å imøtekomme gebyret.

For eksempel, hvis en frilanser siterer $ 500 for et prosjekt, kan 20% av dette gå til Upwork, noe som betyr at den profesjonelle bare får $ 400. Upwork belaster også 2,75% på toppen av betalingen din som et behandlingsgebyr.

Demo: Søker etter grafisk designer hos FiverrEt søk etter grafiske designere på Fiverr

Fiverr har også gebyrer for begge sider. Kjøperen må betale på forhånd for spillejobben de ønsker å kjøpe. Avgiften er $ 2 for spillejobber opp til $ 40, og 5% for alt ovenfor. Selgeren (frilanser) vil få 80% av inntektene sine fordi a 20% provisjon går til Fiverr.

2. Sammenligning av arbeidsflyt: Hvordan fungerer de?

Det er ikke bare prisene som skiller mellom Fiverr og Upwork.

Disse plattformene er også ganske forskjellige når de styrer arbeidet.

For eksempel, på Upwork, tilbyr frilansere tjenester som er koblet til et bestemt sett med ferdigheter. Fiverr lar folk tilby et bredt spekter av forskjellige tjenester samtidig.

På Upwork byr frilansere på spesifikke prosjekter ved å sende unike applikasjoner og følgebrev til klienter når de legger ut en ledig jobb. På Fiverr kjøper klienter bestemte tjenester som frilanseren allerede har definert.

I stedet for å legge ut en jobb og få en søknad på Fiverr, sorterer du gjennom en database med potensielle talent på jakt etter noe som passer dine behov.

Et imponerende trekk ved Upwork er at det kommer med datavitenskap innebygd i plattformen. Det betyr at plattformen kan spore opp de beste frilanserne som passer dine behov basert på en algoritmisk kamp.

Dette kan spare deg for mye tid på å lete etter den rette personen blant tusenvis av frilansere. Selvfølgelig – du trenger ikke nødvendigvis å bruke frilanseren som Upwork antyder, men alternativet er der.

3. Kvaliteten på frilansers arbeid

Det mest kritiske aspektet ved å velge riktig freelancer er å sørge for at du får den kvaliteten på arbeidet du fortjener.

Begge markedsplassene Fiverr vs Upwork tilbyr en rekke dyktige fagfolk å velge mellom. Imidlertid er det mange forskjeller i hvordan du finner og klassifiserer potensielle ansatte.

På Upwork kan du for eksempel søke etter ferdighetene du trenger ved å klikke på en bestemt nisje og bla gjennom personer med individuelle talenter på profilen sin:

Detaljkategorisering av frilansers ferdigheter hos Upwork.

Hvis du klikker på en listet ferdighet, vil du ta deg til en annen side der du ser frilansere som tilhører den kategorien. Profilene du finner vil tilby mye informasjon om personens timepris, tiden de har brukt på Upwork og mer.

Fiverr lar deg også søke etter talent ved å skrive et nøkkelord i en søkefelt.

Fiverr bruker en mer direkte stil i talentsøk.Fiverr bruker en mer direkte stil i talentsøket.

En fantastisk ting med Fiverr er hvor mye informasjon du får når du klikker på en tjeneste levert av en frilanser. Du får tilgang til detaljerte sammenligninger av pakkene som forskjellige mennesker tilbyr, noe som gjør det enklere å bestemme hvem de skal ansette.

4. Rangeringssystemene

Å finne riktig arbeidskvalitet handler ikke bare om å ha flere personer å velge mellom.

Det å utelukke penger til folk du ikke har møtt, kan være et bekymringsfullt perspektiv. Derfor tilbyr Upwork og Fiverr begge rangeringssystemer for å hjelpe deg med å få innsikt fra arbeidsgivere som kom foran deg.

Stjerneklassifisering ved siden av hver frilanser, komplett med muligheten til å sjekke tilbakemeldinger fra andre prosjekter, kan gi deg noe fantastisk sinnsro.

For å beskytte kvaliteten på arbeidet ditt, er det viktig å unngå frilanser som har mange fullførte jobber under beltet, men ingen tilbakemeldinger. Dette kan være et tegn på at de blir kvitt negative anmeldelser.

5. Forhåndsvisningstjenester

Utover rangeringer og tilbakemeldinger, går Upwork også et skritt videre for å gi deg en høyere kvalitet på arbeidet. Dette nettstedet legger stor vekt på at du vet hva du får fra talentet du ansetter av:

 • Verifisering av frilanseridentiteter for sikkerhets- og overholdelsesformål
 • Tilbyr video- og chatkonferansefunksjoner for intervjuer
 • Viser freelancer score, suksesshistorier og tilbakemeldinger fra fullførte jobber
 • Gi online ferdighetstester: Du kan søke etter personer som har fullført tester i ting som UX og HTML ferdigheter.

Det er også muligheten til å investere i Upwork Pro-tjenesten hvis du vil at en rekrutterende profesjonell skal finne riktig frilanser på dine vegne. Alt du trenger å gjøre er å oppgi detaljene i prosjektet ditt, og Upwork vil ta veterinær og velge de riktige personene for deg.

Å sikre at du får riktig talent på Fiverr er ikke alltid like enkelt. Bortsett fra Fiver “Pros”, kan hvem som helst selge en tjeneste på Fiverr. Du kan legge igjen anonym tilbakemelding på den frilanseren, men det er ingen ferdighetstester eller valgmuligheter for å sikre at du ikke kaster bort tiden din.

6. Arbeidsovervåking og tvisteløsning

En annen viktig funksjon å se etter i en freelancer-plattform for kvaliteten på arbeidet er overvåkningsverktøy.

Upwork lar deg organisere hele prosjektet gjennom plattformen, med kommunikasjon mellom deg og frilanser. Du kan tilordne milepæler for en oppgave og sørge for at du sender betaling når en jobb er fullført.

Upwork skiller seg også ut med et fantastisk tvisteløsningssenter du kan bruke til å løse problemer hvis du merker noen problemer med det gjennomførte prosjektet. Du vil få en mekler tildelt saken din som får pengene dine tilbake hvis de finner ut at klagene dine er gyldige.

Fiverr har ikke det samme arbeidsstyringssystemet på plass. Så lenge selgeren oppfyller vilkårene for tjenesten du kjøper, vil alt fungere problemfritt.

Du kan imidlertid alltid kontakte en selger med en hurtigmelding hvis du vil sjekke statusen til prosjektet ditt.

For tvisteløsning tilbyr Fiverr heller ikke en mekler for å avgjøre tvisten din. Du kan besøke oppløsningssenteret for å forlenge leveringstiden på et prosjekt eller be om en oppdatering av ordren. Imidlertid er det mye vanskeligere å få et problem løst hvis noe går galt på Fiverr.

Ansettingsveiledning: Bygge ut frilansarbeidsstyrken

I følge Medium, frilansere vil utgjøre det meste av den amerikanske arbeidsstyrken innen 2027.

Nå er det på tide å jobbe med ansettelsesstrategien din hvis du vil være sikker på at du får riktig talent.

Selv om frilansansatte kan tilby mange fordeler i form av bedre produktivitet, lavere faste kostnader og større tilgang til talent, kan det være en utfordring å finne de rette menneskene.

Hvis du ikke ansetter noen riktig til ditt spesifikke prosjekt, sløser du bare tid og penger.

Så, hvordan kan du øke sjansene for suksess?

1. Definer hva du leter etter

Det første du trenger å vite er hva du trenger fra en ny frilanser.

Det betyr ikke bare å liste opp ferdighetene som vil være avgjørende for å fullføre et prosjekt. Du må også bestemme hvilken type ansatt som fungerer best som en del av teamet ditt – selv om de bare vil samhandle med deg i en begrenset periode.

Sjekk en frilansers profil på et ansettelsesnettsted som Upwork eller Fiverr vil gi deg et innblikk i deres personlighet og arbeidsmoral. Dette vil bidra til å sikre at du får riktig kvalitet på entreprenøren.

2. Gjør din due diligence

Akkurat som enhver ansettelsesprosess er det viktig å lære så mye du kan om en potensiell kandidat før du utvider et jobbtilbud.

Opparbeid kan være nyttig med denne prosessen, ved å forhåndsvise kandidater for deg, og la deg arrangere videointervjuer før du ansetter noen.

Uansett hvilket verktøy du bruker, bør du være i stand til å lære noe om din frilanser gjennom å lese profilene deres og sjekke kommentarer fra tidligere klienter.

Forsikre deg om at personen du velger leverer en god kvalitet på tjenesten ved å sjekke anmeldelser og sikre at de har erfaring med prosjekttypen din også.

3. Spor arbeidet

Når du har intervjuet frilanseren din og sjekket at de stemmer for jobben, husk at du ikke bare skulle overlate dem til det.

De beste frilansernettstedene lar deg føre en jevn samtale med personen du jobber med. Dette betyr at du kan sjekke om det pågående prosjektet deres og stille spørsmål om hvordan oppgaven går.

Hvis noe går galt, ikke nøl med å starte en forespørsel med tjenesten du bruker også. Både Upwork og Fiverr vil tillate deg å kansellere en jobb eller sende en forespørsel om assistanse hvis du tror du ikke vil få det arbeidet du trenger.

Upwork vs. Fiverr: Hvilket er best for hvilke jobber?

Å velge mellom Fiverr og Upwork vil være en personlig avgjørelse basert på dine unike behov.

For de fleste selskaper vil Upwork være det beste alternativet for større prosjekter eller oppgaver som krever kunnskap og innsikt fra en spesialist. Hvis du bare leter etter noen til å håndtere noe enkelt, kan Fiverr være en fin måte å spare penger på.

Fiverr er en plattform for outsourcing av små og enkle jobber uten å bruke mye penger.

Fordelene ved å bruke Upwork:

 • Kontroll over screening / rekrutteringsprosessen
 • Utmerket støtte før forhåndsvisning
 • Ingen forhåndskostnader nødvendig
 • Flott for spesifikk spesialiststøtte
 • Et massivt globalt talentbasseng

Fordelene ved å bruke Fiverr:

 • Budsjett-vennlig
 • Brukervennlig miljø
 • Aktivt samfunn
 • Rask måte å spore talent på

Fiverr vs. Upwork: vanlige spørsmål

&# 11088; Er Fiverr eller Upwork bedre for frilansere?

Hver av disse plattformene tilbyr sine egne fordeler. Fiverr har ofte budsjettorientert arbeid, noe som betyr høyere volum, mens Upwork er bedre for dyktige fagfolk.

&# 11088; Er Fiverr eller Upwork billigere?

Begge nettsteder lader på forskjellige måter. Frilansere på Upwork lader etter time, mens Fiverr lader per jobb.

&# 11088; Hvilken frilansplattform er bra for nybegynnere?

Fiverr har frilanser adskilt av ferdighetsnivåer. Dette gjør det til en god ressurs for bedrifter som ønsker å ta på seg mer budsjettvennlige frilansere.

Les mer om hvordan du legger ut nettstedutviklingsarbeid.

&# 11088; Er det enkelt å ansette frilansere på Fiverr?

Ja, Fiverr har et stort basseng med talent som tilbyr flere tjenester. Mange topp frilansere på Fiverr reagerer også vanligvis raskt.

&# 11088; Hva er den beste frilansnettstedet?

De fleste freelance nettsteder imøtekomme deres egen profil av kunder. Den beste er den som passer frilansers individuelle ferdigheter og erfaringer.

Er du klar til å ansette dine frilanseansatte?

Når verden fortsetter å utvikle seg, og folk søker etter mer balanse mellom sitt arbeid og sitt personlige liv, vil frilansing bare bli mer populært.

I årene fremover har ikke arbeidsgivere noe valg om de bruker frilansere eller ikke. Selv om du kanskje står overfor og nedturer ved outsourcing, må du tilpasse deg hvis du vil ha det rette talentet.

Nettsteder som Fiverr og UpWork som trekker fellesskap av dyktige mennesker sammen i en brukervennlig plattform kan være en utmerket kilde til hjelp for folk på jakt etter frilansarbeidere.

Det er imidlertid viktig å forsikre deg om at du bruker verktøyet som gir deg best mulig resultat.

Forsikre deg om at du vet hva du ser etter før du kommer i gang, og velg frilansfellesskapet som fungerer best for teamet ditt.

Hvis du leter etter en budsjettvennlig støttekilde for et enkelt prosjekt, kan Fiverr være det beste alternativet.

Hvis du trenger noe mer avansert, og du er villig til å betale for en spesialist, kan Upwork være løsningen for deg.

Kreditt: Denne artikkelen er opprinnelig skrevet av Ashley Wilson i 2019, en digital nomade som skriver om business og tech. Vi har oppdatert innlegget flere ganger og lagt til mange flere detaljer i mars 2020.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map