Upselling / Cross-Selling: 5 tips for å forbedre inntektene på nettet

Enten du noen gang har solgt direkte salg eller ikke, er du sannsynligvis allerede kjent med to grunnleggende salgsstrategier: salg og kryssalg. Du vet kanskje ikke at du er kjent med disse konseptene – men som forbruker i dag har du definitivt blitt utsatt for dem.


Du er kanskje også litt klar over de to begrepene, men kanskje du ikke helt vet hva de betyr – eller kanskje er du forvirret over forskjeller mellom de to.

Her er en kort beskrivelse av hvert begrep, pluss noen eksempler på begge:

Upselling er en teknikk som brukes for å overtale kunden til å kjøpe en bedre versjon av produktene eller tjenestene som skal kjøpes.

Kryssalg er en strategi som brukes for å legge til flere produkter eller tjenester til det opprinnelige kjøpet.

eksempler

 • mersalg: “Vi har en spesiell dag av en dobbel cheeseburger for $ 0,60 cent mer – vil du kjøpe det i stedet for en enkelt burger?”
 • Kryssalg: “Vil du legge til pommes frites og en cola til cheeseburgerbestillingen?”
 • mersalg: “Den mellomstore sedanen er et populært kjøretøy, men vår luksuriøse sedan leveres med ekstra sikkerhetsfunksjoner og en bedre garanti.”
 • Kryssalg: “For to hundre dollar mer kan jeg kaste inn en motorblokkvarmer og en lisensplateplate foran med den nye sedanen.”
 • mersalg: “Denne TV-en er flott, men har du sett den nyeste modellen? Den har lagt til funksjoner jeg tror du vil sette pris på. ”
 • Kryssalg: “Den TVen er fantastisk – men basert på hva du har fortalt meg om familien din, vil du sannsynligvis ønske å se på vårt komplette hjemmekinoanlegg. Det vil endre hjemmefilmvisningsopplevelsen din for alltid. ”

Ser du forskjellen?

Begge teknikkene er like viktige for enhver nettbutikk eller dropshipping-virksomhet.

Når du gjør det riktig, er selger / kryssalg fordelaktig for ikke bare selgeren, men kunden også. Hvis du presenterer alternativer som du vet vil være til nytte for kunden din, vinner alle. Hvordan gjør du det? Vel, du må ta en intuitiv tilnærming. Lytt til hva kundene dine har å si om deres ønsker og behov. Sett deg selv på deres sted; Hvis du skulle handle etter en økonomibil, vil du høre om luksus-SUV-ene på varen? Sannsynligvis ikke. Men det kan være lurt å vite om den nyeste hybriden som kan spare deg for å sende massevis av penger på drivstoff … ikke sant?

Hvis du lytter til hva kundene dine forteller deg og deretter bruker strategien for å selge / kryss selge deretter, kan du gi dem løsninger som gjør dem lykkelige. Ofte er folk ikke klar over at de trenger visse produkter eller tjenester – før du påpeker dem. Det er en vinn-vinn-situasjon for deg og dine kunder.

En annen fordel med å selge / kryss selge er at det er lettere å gjøre enn å selge til en helt ny kunde. Når du er markedsføring til en ny leder, sannsynligheten for å avslutte avtalen er fem til 20%. Når du selger til en eksisterende kunde, skyter denne prosentandelen opp til 60 til 70%. Så oppsalg / kryssalg er virkelig en mer effektiv måte å selge.

NBA-anbefaling

Her er våre topp tips for å selge og kryss selge som en proff.

Tips 1: Bruk teknikken i moderasjon

Du vil beholde kundenes tillit, og du kan ikke gjøre det hvis du får dem til å føle seg overveldet av upsells / cross-sells. For mange valg vil forvirre kundene dine, og det kan slå tilbake på deg. Du kan føre til at kundene dine blir mistenksomme og harme hvis du kaster for mange alternativer på dem – og de vil kanskje bare gi opp ideen om å kjøpe noe i det hele tatt fra deg. Hold alternativene enkle og greie.

Vil du vite hvordan et virkelig, suksessfullt eksempel på denne markedsføringsteknikken ser ut? Noen gang handlet på Amazon? Hvis du har det, har du sannsynligvis sett uttrykket “ofte kjøpt sammen.”

amazon-hyppig-kjøpte-sammen

I følge en artikkel på Fortune, kan konverteringsfrekvensen for disse anbefalingene på nettstedet gå så høyt som 60%. Dette er et eksempel på kryssalg i den virkelige verden som enhver markedsfører kunne lære av.

Tips # 2: Bunt relevante artikler

Dette er en strategi som tar konseptet “ofte kjøpte sammen” til neste nivå. Du gjør shoppingopplevelsen praktisk for kundene dine ved å pakke nødvendige / relevante ting sammen.

Dette er en annen forekomst når du må være forsiktig med tilnærmingen din. Du vil ikke tilby irrelevante varer eller tjenester som kundene dine sannsynligvis ikke vil være lokkende (så ikke prøv å dumpe det uønskede varelageret ditt). Hvis du gjør det, er det fornærmende og veldig motproduktivt. I stedet kan du tilby verdifulle tilleggsprogrammer som kundene dine vil finne nyttige. Et godt eksempel vil være å selge WordPress-maler + plugins + logoer sammen. Dette er alle ting som kunder i markedet for en plug-in eller mal vil sette pris på i en bunt.

Tips nr. 3: Kjenn dine kunder

Tenk på favorittrestauranten din. Eieren eller hodekelneren på den restauranten tar sannsynligvis seg tid til å bli kjent med dine liker og misliker. Basert på denne kunnskapen, gir eieren / servitøren forslag basert på dine personlige preferanser.

Du bør gjøre det samme på nettstedet ditt. Hvis målet ditt er å få folk til å registrere seg på nyhetsbrevene dine – men ingen svarer på popup-ruten din – prøv å tilby en gratis e-bok på landingssidene dine når folk registrerer seg på e-postlisten.

Tenk også på hvordan Amazon, eBay og andre store e-handelssteder sporer bokbestillinger og andre typer kjøp. De anbefaler relevante produkter basert på dine tidligere valg, ikke sant? Du burde gjøre det samme. Bruk Google Analytics for å spore brukermønstre på nettstedet ditt. En teknikk er å benytt deg av ordrebekreftelsessidene via analytics. Hvis mange mennesker meldte seg på et nettkurs du selger, kan du sende en e-post til nettopp disse menneskene og selge dem opp med et beslektet, men mer omfattende kurs. Se hvordan det fungerer?

Tips 4: Ikke overdriv

Oppsalg / kryssalg fungerer bare bra når du løser kundenes behov (og det fungerer enda bedre når du får dem til å føle seg privilegerte som mottatt et tilbud). Hvis du tilbyr et rabattert gratis barberingssett til alle kundene som kjøper designermennens köln, vil mange av dem sette pris på at de får en avtale som andre kunder ikke.

På den annen side vil overdriving irritere kundene dine og fjerne dem fra deg og nettstedet ditt. Hvis kundene dine føler at de bare er et markedsføringseksperiment for deg – eller at du bare bryr deg om å gjøre salget og ikke om hva de vil, vil oppsalg / kryssalg ha den motsatte effekten enn den du ønsker.

Her er en annen detalj du må huske på: Det er en “Regel om 25” i Business; bør du unngå å selge varer som er mer enn 25% av den opprinnelige bestillingen. Når du prøver å selge / kryss selge over denne prosentandelen, vil du generelt bli oppfattet som uaktuelt med kundenes behov (i beste fall) og påtrengende eller grådige (i verste fall) – og det er mer sannsynlig at du vil frastøte til og med kunder som var i nærheten av å kjøpe. Dessuten kan tillegg over 25% ganske enkelt føles overveldende og som et annet primært kjøp – i stedet for tillegg.

Tips 5: Tidspunkt

Timing er alltid et avgjørende aspekt ved salg. Du bør kun selge / kryss selge når du har all nødvendig informasjon for å sikre den første bestillingen. Dette betyr at shopperen allerede har forpliktet seg til å kjøpe, og det er mindre sannsynlig at han forlater bestillingen helt. Hvis du prøver å selge flere varer for tidlig i shoppingprosessen, kan du lett slå av en kunde og dermed miste hele salget. Så husk å vente til kunden allerede har forpliktet seg til salget ved å gi kontakt og økonomisk informasjon – beskriver deretter fordelene med tilleggsproduktene / tjenestene du prøver å selge.

Det er flere måter å prøve et utsalg / kryssalg av. Du kan for eksempel opprette en nettbutikk med Shopify (finne ut mer om Shopify-gjennomgang) og prøve å forbedre inntektene dine med denne strategien.

Dette er en markedsføringsstrategi som har fungert for utallige bedrifter og gründere, og den kan tjene bloggen eller bedriften din godt. Bare husk å bruke tipsene jeg har illustrert her, slik at du kan få mest mulig ut av din solgte / krysselgende innsats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map