SMM-tips for bloggere: Ta sosiale medier til neste nivå

Antall sosiale medier teller.


Hvis du er en blogger som ønsker å gi et navn og jobbe med større merker, men Google Analytics er ikke der du vil at den skal være, kan et stort sosialt medieoppfølging hjelpe deg. Eksperter i sosiale medier vil fortelle deg at engasjement er kritisk, naturlig, men at trenden nå er å gå over i mer “live” engasjement. Selv om automatiserte verktøy har sin plass, er det å bruke “mediet” den beste tiden. Du bør ikke automatisere hele tiden, men du bør sannsynligvis ikke automatisere innhold 50% av tiden heller.

Hvordan kan du takle en vellykket markedsføringskampanje for sosiale medier med så mange verktøy og så lite tid?

10-31-pintePinterest analytics

Trinn 1: Velg toppverktøyene dine

Det første jeg anbefaler er å jobbe med ett verktøy om gangen, få det til et sted du er komfortabel med, gå videre til det neste verktøyet du vil bruke, og deretter rotere tilbake for å forbedre det første – og så videre . Du vil ikke bruke hvert eneste tilgjengelig verktøy, men velg omtrent 5 til regelmessig bruk og minst ett eller to for å mestre. Arbeid med å mestre verktøyene du allerede får trekkraft i med tanke på tilhengere eller Google Analytics, eller hvis du ikke får noen trekkraft, velg den du er mest på.

Trinn 2: Segreger de sosiale mediene

Bruk dine sosiale mediekanaler på forskjellige måter og for forskjellige målgrupper. Dette er en ideell praksis for en livsstilsblogger siden de dekker flere nisjer, men den fungerer også for en nisjeblogger. For eksempel kan bloggeren som skriver oppskrifter dele dem på Facebook, kan snakke ernæring på Google+, kan twitre om matrelatert gave, klype andre menneskers oppskrifter (og noen få av dem) og Instagram spise ute.

Slik mangfoldiggjør jeg kanalene mine som livsstilsblogger:

 • Facebook-fanside (outlook: seriøs, profesjonell; fokus: kontroversiell)
  Fordi det er så vanskelig å engasjere seg på Facebook, holder jeg alt på virksomheten på denne siden – ingen humor men masse varme nyheter og kontroverser, mataktivisme og giftstoffer i nyhetene..
 • Facebook personlig side (outlook: moro, lett; fokus: personlig)
  På min personlige side engasjerer jeg meg for det meste med venner og bloggere, men deler også relevant arbeid. Jeg tar mer av en “livsstil” tilnærming her. Jeg kan legge ut eller legge ut humor, sprø ting som skjer i løpet av dagen eller alternative helseposter som jeg føler ikke er seriøse nok for fan-siden min.
 • Google+ (utsikter: vennlig, optimistisk; hovedfokus: grønn livsstil, familie, mat)
  Jeg omplasserer for tiden for å mest fokusere på grønn livsstil og ekte mat, men her unngår jeg kontrovers og deler et mer inspirerende blikk på problemene i nisjene mine.
 • Pinterest (utsikter: uformell; hovedfokus: mat, miljø)
  Jeg har mange forskjellige tavler, men mitt glutenfrie brett er mest vellykket, så jeg bruker mesteparten av tiden min på å lime der, selv om tavlen for “Fun for Kids” gjør det bra også. I hovedsak fokuserer jeg på mat, familie, håndverk og leker.
 • Twitter (syn: hverdag, personlig, lett; fokus: alt som interesserer meg)
  Jeg bruker Twitter for alt: å delta i konkurranser, dele årsaker, markedsføre for klienter, retweete innlegg som passer til bloggen min, dele ting jeg liker som ikke blir diskutert på bloggen min (som live tweeting-valg eller “The Walking Dead”). Jeg liker å si “Jeg er meg på Twitter.” (Jeg vil dekke Twitter-engasjement i dybden i mitt neste innlegg.)
 • Instagram (utsikter: uformell; fokus: familie)
  Dette er strengt tatt for aksjer med familiefoto. De fleste av bloggerne jeg følger gjør det samme. Personlig ville jeg heller se den slags bilder fremfor reklame eller markedsføring, som føles malplassert – som alle disse “body wraps” Instagrammers.

Nå, gå gjennom feeds og velg et syn og fokus for hver av dem. Vie en eller to kanaler til ditt personlige liv og hold resten profesjonelle eller dedikerte til matbloggen. Du kan fortsatt dele deler av bloggen din på dine personlige kanaler, selv om du holder den privat – men å gjøre den offentlig vil bidra til å få navnet ditt der ute.

Trinn 3: Forstå følgere

Deretter må du forstå hvordan publikum bruker hver kanal. Før du bestemmer deg for hvordan du skal dele dem ut, se på hva menneskene du følger i nisjen din bruker det og tilpasse deg det. Du må virkelig følge med på hva de reagerer og overreagerer på. Følg hashtagene deres og kom innom online fester eller begivenheter de deltar på. Gå tilbake til nettstedene deres for å få oversikt over bloggene deres. Del om kontroversielle figurer i riket ditt, og vis reaksjonene.

Her er et eksempel på hvordan dette fungerer for meg: Jeg blogger om mataktivisme, men jeg er også merkevareambassadør for Silk. Selv om begge deler ser ut til å være knyttet sammen, kan publikum for det ene bli motarbeidet for det andre. Så jeg beholder de fleste av innleggene mine for Silk på min personlige Facebook-side, Pinterest og G +, og deler dem i mine vanlige bloggerkommentargrupper, samtidig som jeg holder dem borte fra mine aktivistkommentargrupper. Denne typen segmentering lar deg diversifisere til flere emner, selv under samme nisje.

Gå dypere: Lær hvordan du kan forstå publikummet ditt bedre og levere flott innhold med disse 12 tipsene.

Trinn 4: Ramping opp sosiale medier

Få trekkraft på fanesidene på Facebook

Jeg er glad for å si at Facebook-engasjementet har tatt seg opp for meg, og jeg har rykket opp i rangeringen av hvor ofte innleggene mine blir sett – den viktigste delen. Det ukentlige innlegget mitt gikk fra en håndfull i uken til omtrent 1000 per uke, som er omtrent 20% engasjement, opp fra 1% eller mindre – et godt antall merkevarer på dette tidspunktet. Dette er hva jeg har gjort, i kombinasjon med gaver, for å få mer Facebook-trekkraft:

 • Veldig hyppig innlegg:
  Dette er mitt topp tips, og det har fungert underverker med å få innleggene mine sett. Jeg poster så mye som menneskelig mulig. Jo mer jeg legger ut, desto mer blir strømmen min sett – og dagene jeg ikke legger ut mye, blir det mindre.
 • Innlegg tidligere på dagen:
  Jo tidligere jeg la ut, desto bedre gjorde et innlegg – allerede før jeg kom til pulten min, noe som er interessant siden jeg er på østkysten i USA, så det er ganske tidlig! Ta en titt på innsikten din for å se hvilke tider som fungerer best for deg – den vil også fortelle hva slags oppdateringer som gjør best. Du kan automatisere det tidlige innlegget ditt kvelden før, og deretter delta live i kommentarer dagen etter.
 • Innlegg fra eksperter:
  Igjen, det er ikke bare det jeg la ut, det er dataene jeg delte. Når jeg deler et element med hashtags og mine egne kommentarer fra noen viktige, sier Robyn O’Brien fra “Unhealthy Truth”, er jeg veldig bedre engasjement. Jeg legger ut rundt 70% relevante data fra eksperter i mitt område, og 25% av mine egne innlegg med bare noen få fra venner.
 • Kommenter innlegg og andeler:
  Jeg prøver å engasjere seg her ved å legge ut noe kontroversielt og spørre leserne hva de tenker eller hvordan de reagerer, eller hvordan dette har påvirket meg.
 • Bruk Visuals riktig:
  Innlegget som har det mest organiske engasjementet for meg, hadde en video knyttet til det, så jeg anbefaler å dele videoer i emnet ditt. Lag også bilder i riktig størrelse. Du kan faktisk laste opp et bilde med en annen størrelse hvis bloggbildet ditt ikke stemmer Louise Myers Essential Facebook Photo Dimensions 2014 for eksakte størrelser.
 • Øk et innlegg:
  Det er så mye kontrovers om dette, men hvis du vil investere 5 dollar for å øke et innlegg og se hva som skjer, sier jeg, gå for det minst en gang. Sørg for at det er et virkelig verdifullt innlegg! Den siste jeg løftet var en gave og jeg fikk 1000 besøk av den en-dagers investeringen. Det er ikke noe du kan gjøre med jevne mellomrom med mindre du har et stort budsjett, men hvis nysgjerrigheten din har det beste for deg, kan du øke innholdet du virkelig vil komme ut der, som eksperttips eller en gratis eBok du har skrevet. Det er absolutt verdt et skudd. Sørg for å følge retningslinjene for bilder, og sørg for at løftet ditt er verdt det. $ 5 for 1000 visninger er et godt kjøp, men for 130 visninger – ikke så bra.
 • 10-31-facebooktargetingMerking av andre:
  Jeg gjør det ærlig talt ikke så mye som jeg skulle, men det fungerte bra da jeg kjente personen og hun var en ekspert eller hadde et stort følge. Hvis du ikke kjenner personen, kan du risikere å bli blokkert fra den brukeren.
 • Bruk Facebook-målretting:
  Nå gir Facebook deg også muligheten til å målrette mot målgruppen din, i stedet for å sende innleggene dine til alle. Du kan velge et mål basert på kjønn, forhold eller utdanningsstatus, interessert i (menn eller kvinner), alder, sted og språk. Hvis jeg for eksempel har et innlegg om en alternativ helsehendelse eller gave, kan du målrette stedet ditt mot et bestemt land, region, stat eller by. Det er ekstremt nyttig for å promotere begivenheter og gaver med lokalt fokus.

Gå dypere: Her er flere tips for hvordan du kan forbedre din Facebook-feed-ytelse.

Google+ Revisited

Bloggere har fremdeles blandede følelser om de skal bruke Google+ eller ikke. og hvor mye tid å dedikere det. G + er et av de verktøyene du virkelig trenger for å engasjere deg personlig. På Google+ er det flere mennesker og grupper som deler informasjon enn selskaper som bruker den som et markedsføringsverktøy. Fordi G + er verdifull for posisjonering av søkemotorer, er det verdt det å investere tiden.

Her er noen nybegynnertrinn:

 • Gå på G + og kontakt bloggere i den nisjen du ønsker, og lag en sirkel av dem. Gjør dette ved å finne dem i andre former for sosiale medier.
 • Bruk G + som bloggutdragssiden din. Legg ut ditt eget innhold ordentlig ved å skrive et utdrag om innholdet ditt som slutter på et spørsmål, samle relevante hashtags nedenfor, tagge nøkkelspillere og legge til et fantastisk bilde.
 • Begynn med å gi medlemmene +1 og kommentarer i den sirkelen. Svar med meningsfull diskusjon og ikke bare “kult!”
 • Merk dem individuelt med nyttige innlegg. Ikke begrens det til dine egne innlegg, men ting som virkelig vil være av verdi eller nysgjerrighet for dem.
 • Målrett aksjene dine. Fordelen er at du kan målrette deg mer fint i motsetning til Facebook. Det første trinnet ditt er å skape og bli med i kretser og merke folk i de rette kretsene, vite hvem nøkkelspillerne er og omgås dem. Hvis jeg hadde hatt en lokal begivenhet, kunne jeg bare dele med Philly Social Moms Circle. Når jeg har en glutenfri oppskrift, deler jeg at mine gluten- og allergifrie bloggere. Dette er en utmerket måte å sortere og målrette innlegg for folk som har flere nisjer.

Gå dypere: Her er en grundig titt på Google+ fellesskap og hvordan du kan engasjere dem.

Pinterest

Det er lett å la dette brettet være i fred, men det kan være din høyeste trafikkilde selv når du gjør veldig lite for å vedlikeholde det, men du kan bygge videre på det.

 • Forsikre deg om at du fester andre menneskers innhold, ikke bare ditt eget. Det skal antagelig være omtrent 50/50.
 • Skriv meningsfulle kommentarer så vel som likes. Du kan åpne en diskusjon, som er en sjeldenhet på Pinterest – men det har fått meg til å merke!
 • Gjør minst 15-20 pinner per dag. Denne PDF-filen hos White Gloves Social Media har en liste over planleggingsverktøy for Pinterest, hvis du trenger dem, hvorav mange blir betalt eller begrenset.
 • Sjekk analysene dine i pinner. Dette vil hjelpe mye! Den viser deg hvilke tavler som fungerer og hvilke som ikke, slik at du kan fokusere energien din på de mer populære tavlene.
 • Bli invitert til gruppestyre – eller lag dine egne. Det er en god ide å leke med et team om et vanlig tema. Vær oppmerksom på at akkurat nå er ferie- og sesongstyrene varme. Den beste måten å oppnå dette på er å være en del av en bloggergruppe og finne mennesker med felles interesser.
 • Be om en invitasjon til Ahalogy. Dette er et flott planleggingsverktøy for Pinterest, men det gjør det også mulig for engasjement og lar deg vite når det er på tide å legge om en nål på nytt. Det gir også tilleggsstatistikker og mer avanserte verktøy mens du bruker den.
 • Sjekk Google Analytics – du bør også få trafikk fra Pinterest. Hvis ikke, sørg for at du tar disse tipsene. (Jeg antar at du har satt opp nettstedet ditt for å bli lenket til Pinterest-siden din.)
 • Legg inn styret ditt i relevant blogginnlegg for å invitere folk til å følge.

Gå dypere: Sjekk ut 10 Pinterest-tavler hver blogger må følge.

Instagram

10-31-iconosquare

Det er SÅ enkelt: ta et flott bilde og del det – eller ta et skummelt bilde, filtrer det, og del det! Først må du begynne å følge mennesker.

Hvis du kan finne en blogger-aksjegruppe, følg med og få folk til å følge tilbake. Nøkkelen er å se hva menneskene du følger deler og imitere det. Topp tips:

 • Hashtag mye. Jeg har nylig tatt et bilde av datterens Halloween-kostyme, har tagget det “#frozen”, og den offisielle Frozen-kontoen likte bildet mitt. Hvis Frozen eller Disney var mitt fokus, ville jeg fulgt dem og begynt å merke frosne varer så mye som mulig.
 • Som andre bilder, også de du finner på å utforske.
 • Kommenterer! I likhet med Pinterest brukes ikke dette så mye som på andre medier, så det blir du lagt merke til. Igjen, start en meningsfull samtale og bli flatterende.
 • Bruk Iconosquare. I tillegg til dyptgående statistikk, får du verktøy plugins og mer. De har faktisk en plugin slik at du kan installere strømmen på nettstedet ditt. Det tar ikke mer enn 5 minutter!

Din tur!

Ta en titt på disse anbefalingene og begynn å gå gjennom dine egne sosiale mediekanaler for å lage din egen plan og begynn å generere flere følgere av sosiale medier nå!

Artikkel skrevet av Gina Badalaty; opprinnelig dukket opp på WHSR-blogg; den er nå administrert og oppdatert av BuildThis.io-ansatte.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map