SEO for Dummies: Hvordan SEO i 2020

Hva er søkemotoroptimalisering (SEO)?

Search Engine Optimization (SEO) er prosessen med å finjustere et nettsted for å prøve å oppnå høyere rangering i søkeresultatene. SEO gjøres delvis basert på:


 1. Ens forståelse av hvordan maskiner tolker søkernes intensjon og matcher det til webinnhold (søkealgoritmen) og,
 2. Anslag på hvordan mennesker samhandler med innhold de ser på nettet.

SEO har blitt ekstremt kompleks. Til dags dato er det mer enn 200 rangeringsfaktorer (parametere som påvirker rangering av en webside) som er enige om og anerkjent av internettmarkedsførere.

Søkemotor Land laget dette Periodisk oversikt over SEO å forklare de essensielle elementene i SEO strategi.

Disse faktorene inkluderer brukere bor tid, lenke anker tekst, nøkkelord i URL, innholdslengde, TF-IDF, tittelkode, metabeskrivelsestekst, websidehastighet, nøkkelord i alt tekst, antall utgående lenker, antall innkommende lenker, LSI nøkkelord, søkeresultatside klikk-gjennom-rate (SERP CTR), og så videre.

Disse faktorene ble anerkjent av flertallet fordi de enten ble bekreftet av en Google-talsperson eller vist seg å være (i det minste noe) effektive i eksperimenter og casestudier publisert av kjente SEO-eksperter. Mange, inkludert meg selv, tror antallet kritiske rangeringsfaktorer er langt større enn 200. Hver av disse faktorene har en annen vekt på forskjellige søkeresultatsider – noe som gjør SEO utrolig (igjen) komplisert og vanskelig å bli forklart. Noen har kalt SEO mer for en kunst enn en vitenskap.

Jeg har ikke tenkt å grave i detaljene om disse 200+ rangeringsfaktorene. Mitt mål med denne artikkelen er å gi deg en rask oversikt over hvordan søkemotorer fungerer i dag og dele en liste over de mest kritiske SEO-varene du kan se nærmere på.

Som Google holder mer enn 90% av dagens søkemarkedsvolum, Jeg vil bytte ut begrepet “søkemotor” og Google løst i artikkelen min.

Hvordan SEO fungerte i 2005?

Lang hale vs kort hale nøkkelord.Tradisjonelt starter SEO-prosessen med søkeordforskning. Helst vil du finne nøkkelord med mest mulig søkevolum og minst mulig konkurranse. Begge er imidlertid nesten eksklusive for hverandre – nøkkelord med mest søkevolum har mest konkurranse, mens minst konkurranse har lite eller ingen søkevolum i det hele tatt.

Slik gjorde jeg SEO for 15 år siden:

 1. Kjør over et sett med nøkkelord på Overture (nå borte) eller Google Adwords søkeordverktøy for å bestemme søkevolumet for hvert søkeord.
 2. Velg et sett på 30 – 50 nøkkelord basert på søkevolum og markedskonkurranse. Målrette søkeord med høyere søkevolum men lavere markedskonkurranse.
 3. Del disse nøkkelordene i 10 – 15 emner. Hvert emne skal bestå av ett primært nøkkelord og noen få andre sekundære nøkkelord.
 4. Produser innhold om emnene – sørg for at de primære nøkkelordene står i sidetittelkoden og henger sekundære nøkkelord i sidetittelene (H1, H2, H3, osv.).
 5. Ta med vakre bilder og nøkkelordrike alt-tekster til hver av dem.
 6. Koble sammen viktige pengesider hele siden fra topptekst og bunntekst
 7. Send så mange e-postmeldinger du kan til andre webansvarlige og be dem om å koble tilbake til websiden din ved å bruke de primære nøkkelordene som ankertekst.
 8. Kjøp tilbakekoblinger fra andre nettsteder hvis du har ekstra budsjett.
 9. Gjenta trinn 1 – 6 uendelig.

Dette var i stor grad hvordan jeg bygde flere nettsteder og blogger med høy trafikk tilknyttet på 2000-tallet. Selv om denne metoden fremdeles kan fungere i en begrenset forstand i dag, er den ikke lenger en effektiv tilnærming. Landskapet i søk og webteknologi har endret seg så mye – det er ganske enkelt umulig å oppnå de samme gode resultatene ved hjelp av denne metoden.

Hvorfor? Fordi søkemotorer og Internett fungerer annerledes i dag.

Dagens søkemotor er …

Svært hemmelighetsfull

Antall søk skjult bak Google-kryptering.

Søk i dag er for det meste kryptert – dette betyr at vi ikke lenger kan se hva brukere skriver i søkefeltet for å nå nettstedet vårt. De mest nøyaktige søkedataene vi kan skaffe i dag, kommer fra en håndfull SEO-verktøyleverandører som kjøper klikkstrømdata fra tredjepartsmeglere.

Og for ikke å nevne – bruk av annonseblokkere og VPN-er blokkerer også hvordan data deles mellom mindre nettstedseiere. Vi kan ikke lenger nøyaktig se hvor mange søkere som kommer til nettstedet vårt og hvor de søker fra.

personlig

Duck Duck Go fant 62 forskjellige sett med resultater i 76 søk på samme begrep “gun control” (kilde).

Google nå serverer høyt personaliserte søkeresultater til enkeltpersoner basert på individuelle preferanser og nettleserhistorikk. Enheten du brukte, for eksempel mobiltelefonmerker, nettbrett, stasjonære datamaskiner, smarte TV-er, og så videre, har også betydning for.

Selv atferden din blir også analysert og bidrar til en viss grad. For eksempel brukerloggen din, for eksempel hvilke nettsteder du besøkte, videoer likte eller delte, apper du installerte på smarttelefonene dine og andre interaksjoner.

Så er det måten du samhandler med søkeresultater (nettsteder du har klikket gjennom, ting du har søkt tidligere, annonser du har møtt osv.). Disse kombineres for å diktere de neste resultatene du får fra Google-søket ditt. Mine 10 beste søkeresultater vil sannsynligvis være helt annerledes enn dine.

Kryssplattform

forskjellige enheter for å utføre et søk

Det utføres søk på forskjellige typer enheter – som ofte representerer forskjellig intensjon for søkemotorer. For eksempel er det mer sannsynlig at søkere som søker etter “aglio olio” på skrivebordet, leter etter en oppskrift; men søkere som søker etter det samme på mobil, kan være på jakt etter en italiensk restaurant. Selv om du har de nøyaktige tallene i et søkeordvolum, vil det være vanskelig å estimere trafikkvolumet du vil få.

Hvordan gjøre SEO i 2020?

Den største utfordringen for dagens SEO-utøver ligger i utførelse, ikke kunnskap.

Jeg kunne ikke vært mer enig med Kevin Indigs segmentering av moderne SEO i to kategorier

 1. Makronivå, som involverer tekniske aspekter som nettstedsarkitekturdesign, UX-optimalisering, internasjonalisering av nettsteder, og så videre;
 2. Mikronivå, som involverer fokusert innhold og optimalisering på siden, for eksempel intensjonssamsetting og justering av innhold.

Ting er at du ikke lenger kan komme med et sett med faste prosedyrer i SEO og bruke det på alle nettsteder og sider likt.

Hver bransje er unik.

Hver nettside er unik.

Hver hensikt bak et søk er unik.

SEO er ikke lenger en frittstående markedsføringstaktikk; men noe som skal integreres i nettutviklings- og innholdsproduksjonsprosessen. For å rangere høyt på Google og vokse nettstedet ditt, trenger du en handlingsplan med kontinuerlig forbedring som ser på både makro- og mikronivåbilder.

I den handlingsplanen er her de fem områdene på nettstedet ditt som du må forbedre og optimalisere kontinuerlig.

1. Lag relevant og nyttig innhold

Gjør – Produser websider (og nettstedet ditt) som tjener et klart formål for brukerne dine. Oppdater og tilfør verdi kontinuerlig til disse websidene. Uansett bør nettstedet ditt gi nyttig innhold som brukere ikke kan finne andre steder på Internett.

Hvis du er ny, vil en stor del av SEO-innsatsen din bli brukt på innholdsrevisjon. Still følgende spørsmål.

 • Er innholdet ditt oppdatert og presentert tydelig?
 • Bærer innholdet ditt nok dybde (og verdi) til brukerne?
 • Viser innholdet ditt Ekspertise, autoritet og pålitelighet (E-A-T)?

En nyhetsside er bare gunstig for brukerne når den rapporterer de siste eller viktige hendelsene. En handleside skal gi all nødvendig informasjon om produktet og gjøre en sterk sak for et salg. En opplæringsveiledning skal gi fullstendig A-to-Z informasjon – i form av tekst, bilder eller videoer – for å få en oppgave gjort.

2. Bygg innkommende koblinger og koble med omhu

Gjør – Koble til nøkkelsidene dine internt ofte (uten å sette brukeropplevelsen på nettstedet i fare). Koble ut til andre relevante og nyttige websider på Internett. Få andre relevante nettsteder og blogger til å lenke til deg.

Koblinger på Internett er som stemmer i den virkelige verden – bortsett fra at forskjellige lenker har en annen vekt i søkerangeringer. En kobling fra et høyt pålitelig nettsted, for eksempel Nasa.com, har mer kraft enn en lenke fra en webkatalog som lenker ut til 500 forskjellige nettsteder fra en side.

Hovedmålet ditt med bygging av lenker er å skaffe så mange “gode” lenker som mulig.

Ulike SEO-metoder nærmer seg bygning på en annen måte. Noen metoder anbefaler å produsere godt innhold som tiltrekker koblinger naturlig (folk har en tendens til å lenke til innhold de synes er nyttig eller interessant); mens andre skaffer lenker etter handel – penger (sponsing og annonser), godt innhold (gjesteposter), forretningsforhold (nettverk).

Tips: En god måte å finne linkmuligheter er å se på konkurrentens backlink-profil. Det er mange SEO-verktøy for å gjøre det, men jeg liker enkelheten i Linkology Backlink Checker. Det er gratis (for opptil 100 tilbakekoblinger per domene og vurder koblingskvaliteten i en enkel skala fra 0 – 100. Skjermbilde over viser de første 15 linkene Linkology som finnes på dette nettstedet.

Hver av disse tilnærmingene fungerer kanskje eller ikke for deg. Nøkkelen i dette er å finne ut hva som er din sterke drakt og velge noen få egnede byggetaktikker.

3. Skriv tiltalende tittel på websiden

Gjør – Skriv titlerike titler som tiltrekker brukere å klikke seg gjennom til nettstedet ditt fra søkeresultatsider.

Sidetittelen din gjør to ting i SEO:

 1. Hjelp søkemotorene med å forstå innholdet på websiden din
 2. For å hjelpe deg med å markedsføre websiden din på søkeresultatsider

En tittelkode er begrenset til 65 – 70 tegn. Viktige nøkkelord og forslag til nøkkelverdier bør komme i begynnelsen av setningen.

4. Match søkernes intensjon

Gjør – Sjekk SERP for de målrettede nøkkelordene dine for å forstå hva Google anser som intensjonen med søket. Forny siden din med nye formater og tilleggselementer som samsvarer med søkeintensjonen.

“Søkeintensjon” er målet en bruker prøver å oppnå når han utfører et søk på Internett.

Søkemotorsegmenter søker i tre forskjellige intensjonsklasser (sitere Andrei Broders papir):

 1. navigasjons Den umiddelbare hensikten er å nå et bestemt sted.
 2. Informativ Hensikten er å skaffe seg informasjon som antas å være til stede på en eller flere websider.
 3. Transaksjons Hensikten er å utføre noe nettmediert aktivitet.

Tradisjonelt er søkere vanligvis veldig bokstavelige (i de fleste tilfeller) og har en tendens til å søke etter nøyaktig hva de vil. Derfor er den grunnleggende ideen med SEO å matche innholdet på nettstedet ditt så tett opp til så mange relevante søkeord i hvert søk som mulig.

Moderne SEO krever litt mer enn det. Ikke bare at innholdet ditt må samsvare med søkernes spørsmål, men hvordan innholdet ditt presenteres også utgjør en forskjell i intensjonsmatchingen.

For å forstå hva Google anser som hensikten med et søk, kan du se på topprangeringssidene for søkeordene dine. Sammenlign hvordan din webside er annerledes enn deres. Forny siden din med nye formater og tilleggselementer for å bedre samsvare med søkeintensjonen. Du kan måle effektiviteten enten via hvor mange brukere som klikker seg inn på nettstedet ditt, eller har brukere som holder seg lenger.

5. Forbedre brukeropplevelsen (UX)

Gjør – Legg vekt på UX når du designer websiden din. Kjør A / B-test regelmessig for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet.

For å hjelpe brukere som kommer til nettstedet ditt mer engasjert, er mer enn bare innkreving nødvendig. Leserne dine er kundene dine, og det er uvurderlig å forlate dem med et positivt inntrykk. Dette betyr at du må tilby dem trygghet, en jevn surfopplevelse og et hyggelig opphold.

Noen få grunnleggende eksempler …

Å bruke et SSL-sertifikat vil ikke bare hjelpe brukerne dine med å sikre dataene sine mens de kobler seg til nettstedet ditt, men lar også søkemotorer vite at nettstedet ditt er trygt for dem å dirigere trafikk til.

Brukere som må vente på at en webside lastes inn, blir ofte utålmodige og forlater, så sørg for at nettstedet ditt også er optimalisert for hastighet.

Til slutt, selv om annonser og popups kan være en effektiv måte å drive inntekter på, kan disse bli påtrengende for brukernes nettopplevelse.

Konklusjon: SEO er en reise, ikke en destinasjon

Det er mange selskaper og enkeltpersoner i dag som tilbyr SEO-tjenester. Husk at SEO er en reise og ikke bare en destinasjon før du engasjerer dem. Etter hvert som nettsteder og innhold utvikler seg, vil SEO-kravene endre seg.

Søkemotorer endrer stadig hvordan algoritmene deres fungerer, noe som betyr at du aldri vil ha den ‘perfekte SEO-løsningen’. De sentralt ligger i forståelse, eksperimentering og dedikasjon – en livs livs reise, så å si.

Ofte stilte spørsmål om SEO

Hva står SEO for?

SEO står for søkemotoroptimalisering.

Hva er SEO i enkle ord?

Som nevnt er SEO prosessen med å optimalisere et nettsted for å oppnå høyere rangering i søkeresultatene. SEO gjøres, delvis basert på ens forståelse av hvordan søkealroritme fungerer, og delvis basert på å estimere hvordan mennesker interagerer med søkeresultatene.

Er vanlige spørsmål bra for SEO?

En side med “Ofte stilte spørsmål” er alltid nyttig fra brukerens perspektiv. Omhyggelig planlagte og bygget FAQ-side fungerer bra som et salgsverktøy og øke antall innhold på nettstedet ditt (antall ord, osv.), Og dermed øke sjansen for å vises i relevante søk.

Vanlige spørsmål, når du er markert med strukturerte data (dette for eksempel), øker du sjansen for å bli vist i rike søkeresultater og (teoretisk sett) bidra til å trekke flere klikk på nettstedet ditt. Referere til Googles og Bings guide for mer informasjon om nettstedsmarkering.

Hva er tilbakekobling i SEO?

Backlink er hyperkobling som lenker fra en webside til nettstedet ditt. En tilbakekobling, også kjent som inngående lenke, er av de viktige rangeringsfaktorene hos Google.

Bør du gjøre SEO selv?

Ja og nei. Det er mange nyttige SEO-guider på Internett – så det er ikke vanskelig å komme i gang og gjøre det selv for å spare penger. Husk imidlertid at SEO er svært tidkrevende og arbeidskrevende.

Koster SEO penger?

Absolutt. Basert på min studere på topp 400 frilanseprofiler hos Upwork, SEO koster i gjennomsnitt 23,68 dollar per time. Avgiften går så høyt som $ 175 per time. Personlig føler jeg at det er rimelig å betale $ 1000 – $ 2500 per måned for en god, langsiktig SEO-tjeneste.

Hvordan gjør nybegynnere SEO?

Begynn med å lese denne guiden og se hva andre nettstedseiere gjør med nettstedene sine. Bruk SEO-verktøy som AHREFS, SEM Rush eller MOZ for å finne ut hva andre gjør for å forbedre søkeresultatene.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map