Nettstedets fargeskjemaer du kan bruke på ditt WordPress-nettsted

Du har nettopp meldt deg på WordPress, og du er klar til å bygge det første nettstedet ditt. Problemet er, du har ingen anelse om hvordan du vil at den skal se ut. Du kan ikke bare velge en tema og hold deg til det – det er også viktig å velge det perfekte fargeskjemaet.


Høres skummelt ut? Ikke bekymre deg. Jeg har samlet noen fantastiske eksempler på fargevalg på nettsteder som du kan hente inspirasjon fra. Vi diskuterer også hva vi skal gjøre for å velge den perfekte paletten for nettstedet ditt.

Hvorfor fargevalg er viktig

La oss diskutere hvorfor det er viktig å velge riktige farger på nettstedet ditt før du kommer inn på listen.

For det første gjør et tydelig fargevalg merkevaren din mer minneverdig.

Store firmanavn bruker vanligvis fargene på logoen sin for sine nettsteder, annonser og annen merkevarebygging. For eksempel bruker FedEx lilla og oransje, mens PayPal velger flere nyanser av blått. Ved å bruke disse fargene konsekvent, knytter publikum den bestemte fargevalget til merkevaren.

Et godt fargevalg kan også appellere til målgruppen din.

I følge en undersøkelse av Scott Design ser blå og grønt ut til å være de to favorittfargene.

Hver demografisk gruppe har sin egen fargepreferanse. Deres smak kan påvirkes av deres oppvekst, kultur, samfunn og mange andre faktorer.

For eksempel kan en farge ha forskjellige betydninger i forskjellige kulturer. Svart betyr typisk eleganse, men i noen kulturer representerer det lidelse.

Bedrifter har brukt effekten av farger til sine egne fordeler. For eksempel reagerer barna vanligvis mer positivt på lyse farger. Dermed en nettside som PBS Kids bruker et lyst fargevalg for å tiltrekke seg barn.

Til slutt kan farger føre til økt brukerengasjement.

En nylig studere avslører at CTA-knapper med høy kontrastfarger har høye konverteringsfrekvenser. Dette betyr at knappen skal være i en farge som skiller seg ut mot nettstedets fargevalg.

Så som du kan se, er det avgjørende å vurdere fargene på hvert element på nettstedet ditt, selv om det bare er en knapp.

Hvordan velge riktig fargeskjema for nettstedet ditt

Den enkleste måten å velge et godt fargevalg er ved å bruke fargeneratorer. Her er noen verktøy du kan bruke:

 • Colorspire– forhåndsvis fargene på en nettstedmal.
 • Paletton– se hvordan fargevalget ditt vil se ut i forskjellige oppsett.
 • Coolors– generere fargevalg fra bilder du ønsker.

Imidlertid, hvis du vil lage et fargeskjema fra bunnen av, er det du kan gjøre:

 1. Velg en dominerende farge. Dette er fargen du vil skille deg mest ut. Det anbefales å bruke merkevarens farge på hele nettstedet ditt.
 2. Velg sekundærfargene. Disse fargene kompletterer eller styrker din dominerende farge.
 3. Bestem hvor du skal plassere fargene. Noen mennesker liker å bruke den dominerende fargen for vektlagte funksjoner som knapper og lenker. Andre kan bruke den til store visuelle elementer, mens sekundærfargene er for tekster. Utforsk alternativene og finn det beste for deg.
 4. Velg en bakgrunnsfarge. Folk velger vanligvis en nøytral tone for å holde nettstedet lesbart.

8 Fantastiske fargevalg på nettsteder

Med 34% av nettstedene bruker WordPress, har jeg nøye valgt ut 8 typer fargevalg som du kan bruke som inspirasjon for ditt WordPress-nettsted:

1. Levende

Besøk Klimaoptimist

Lyse, livlige farger kan være et perfekt valg for nettsteder som ønsker å sette en livlig og energisk tone.

Climate Optimists nettsted illustrerer god bruk av slike farger. Som en klimaendringsorganisasjon ønsker de å inspirere til positivitet og selvtillit for å få folk til å delta i kampanjen deres. Dette er nedfelt i deres gule, rosa og grønne fargevalg.

2. Dempet

Besøk Mosole

Hvis du vil at nettstedet ditt skal se elegant ut, kan du vurdere å bruke dempede toner. De er kanskje ikke så iøynefallende, men riktig fargekombinasjon kan se stilig ut.

Dette nettstedet av Mosole, en italiensk vingård, sikter til en slik tone. De desaturerer jordfarger som brunt og grønt og skaper en stilig effekt som fremdeles representerer merkevaren deres som en vingård.

3. Lys

Besøk Bosumhus

Hvis du vil at nettstedet ditt skal se innbydende ut, anbefaler jeg å bruke lysere nyanser. Som et komfortabelt hjem, gjør et hyggelig nettsted besøkende til å ønske å bruke mer tid på siden din.

Bosumhus, et nettsted for hjemmebygger, presenterer et utmerket eksempel på dette fargevalget. Mens tekstene er mørke, er andre elementer for det meste i lysebrun og beige med hint av jordgrønn her og der. Nettstedet er også en god illustrasjon av hvordan bildene dine kan representere din fargepalett.

4. Mørkt

Besøk Critical TechWorks

I motsetning til lyse farger, symboliserer mørke farger vanligvis mystikk. I tillegg brukes det til å representere modernitet og futurisme.

I dette eksemplet bruker Critical TechWorks mørke farger for å utfylle identiteten som et neste generasjons teknologiselskap.

Nettstedet illustrerer også hvordan du kan bruke mørke farger og samtidig være fengslende. Selv om de fleste av fargene er dype, bruker nettstedet også neonblått for høydepunkter.

5. Pastell

Besøk Mont-Roucous

Pasteller har vært en designtrend de siste årene. Disse fargene er myke og vasket ut, og de tar sikte på å se beroligende ut.

Det er vanligvis forbundet med spedbarn, da disse fargene ofte finnes i barnehager. Imidlertid bruker mange nettsteder disse fargene for å appellere til den unge demografiske også.

Mont-Roucous nettsted er et utmerket eksempel på bruk av pastellfarger. Siden produktene deres er beregnet på babyer, bruker de mykt rosa og blått som merkevare.

6. Monokromatisk

Besøk Brightscout

Hvis du ikke vet hvordan du kombinerer farger, kan du prøve å velge en farge og gjøre hele nettstedet ditt monokromatisk. Dette betyr at du bare vil bruke forskjellige nyanser av samme farge på hele siden din.

Brightscout demonstrerer hvordan du kan bruke forskjellige grønn nyanser på samme side. Selv om alt er overveiende grønt, forhindrer bruk av både lyse og mørke nyanser siden fra å se flat ut.

7. aksent

Besøk Frakton

Aksentfarger refererer til de som brukes til å fremheve viktige elementer. Disse fargene brukes sparsomt, og noen nettsteder bruker merkevarefargen sin som aksentfargen.

Frakton bruker for eksempel en overveiende svart / hvit fargepalett med gule dupper her og der. Det svart-hvite skjemaet hjelper deg med å trekke all oppmerksomhet mot de gule høydepunktene, så aksentfargen brukes til knapper, fremhevede tekster og overskrifter.

8. Kontrasterende farger

Besøk Turner Dairy Farms

Noen nettsteder bruker to kontrastfarger for å skape en slående visuell innvirkning. Disse fargene sitter vanligvis i motsatte ender av fargehjulet.

Turner Dairy bruker rødt og blått for å sammenstille melkeproduktene sine med ikke-meieriprodukter. De opprettholder denne kontrasten på hele nettstedet. Knappene og overskriftene er stort sett i rødt, mens de visuelle elementene er i blått. De bruker også en hvit bakgrunn for lesbarhet.

Pakk inn

Å velge riktig fargevalg handler ikke bare om å kombinere vakre farger sammen. Det handler om å velge en som passer for merkevaren, publikum og brukerengasjement.

Hvis du vil ha en problemfri prosess for å finne en god palett, bruk fargeneratorer. Bestem dem som vil være dine dominerende, sekundære og bakgrunnsfarger. Du må også tenke på hvordan hver farge skal plasseres på nettstedet ditt.

Selv om jeg bare har listet opp 8 fargeskjemaer, er det uendelige fargekombinasjoner du kan prøve for ditt WordPress-nettsted. Så ikke vær redd for å eksperimentere og lykke til.

Simon Dwight Keller er en digital markedsføringsgründer som er ivrig etter å drive massevis av trafikk til nettstedet ditt med kreativt og overbevisende innhold. Etter tre år med hardt arbeid som frilanser, bestemte han seg for å ta opp tjenestene sine til neste nivå, han grunnla et digitalt markedsføringsselskap PRable. Etter hvert følte Simon at for å oppnå mer, måtte han starte sitt eget selskap – SDK Marketing. Med sitt lille om enn profesjonelle team er han klar til å ta nye utfordringer, øke trafikken og øke inntektene. Foruten sin brennende lidenskap for SEO, er han interessert i ishockey og reiser. Kontakt Simon på Linkedin.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map