Kraften ved live chat i å bygge positive kundeforhold

De fleste selskaper trives med den positive kommunikasjonen de etablerer med kundene sine. Det er spesielt viktig hvis de selger sine produkter og tjenester. Utvalget av deres kunder involverer både de lojale kjøpere som liker og kjøper produktet, vinduskjøpere som bare er på veien for å ta en positiv beslutning, og de som nettopp har hørt om selskapet for første gang og ikke har dannet noen idé ennå.


Målet med enhver virksomhet, i dette tilfellet, er å bygge forhold mellom leverandører og kunder på det gjensidig fordelaktige grunnlaget. For å gjøre dette, må de vise at kjøperes behov blir forstått, at de er klare til å hjelpe til med å ta et valg, og at de alltid reagerer med innlevelse hvis noe er uklart eller går galt. Bedrifter kan oppnå alle disse målene gjennom live chat som bør brukes mot alle disse målene.

Det mest fordelaktige med livechats er at de tilbyr en umiddelbar adresse til kundene. Her er noen tips og metoder for å bruke live chat-verktøy for en så viktig forbedring.

Fordelene med Live Chat

Den viktigste oppgaven å oppfylle gjennom live chat, er å få kundene til å føle at du er der for å hjelpe dem, å tjene dem og løse alle deres spesifikke problemer umiddelbart. Hvis de føler det, vil de sannsynligvis ikke bare være lojale klienter, men dine ivrige talsmenn.

Internett gir bedriftene dette positive engasjementet, og du bør gjøre ditt beste for å bruke dette kraftige alternativet for din virksomhets markedsføring og velstand.

Blant de mest åpenbare fordelene med live chat følgende kan utheves:

 • reduksjon av utgifter sammenlignet med tradisjonelle kanaler
 • økning i salg
 • forbedring av kundeservice og lojalitet
 • funn av klientens smertepunkter
 • rask og konsekvent problemløsning
 • bekvemmelighet for kundene
 • fordeler i konkurranse
 • markeds rekkevidde og utvidede muligheter
 • proaktiv planlegging og oppsøkende
 • grundig analyse og rapportering

Husk imidlertid at denne bragden bare høres så lett ut. Det kan vise seg mye vanskeligere enn du først tror. Bruker siste kundeserviceverktøy og oppdatert taktikk vil hjelpe mye til å lykkes.

Hvorfor kunder foretrekker live chat

Den amerikanske markedseksperten og grunnleggeren av det samme navnet markedsføringsfirmaet J.D. makt, hevder at live chat har blitt til den ledende online kontaktmetoden for shoppere fordi 42% av dem foretrekker live chat fremfor e-post (23%) og sosiale medier (16%).

Årsaken ligger i det menneskelige sinn. Det er mer sannsynlig at du adresserer noen umiddelbart når du kjøper noe på nettet. Det er grunnen til at folk velger å kjøpe fra nettsteder med en live chatfunksjon på seg. Denne raske støtten i fasen av å ta beslutninger øker positive valg og konverteringsfrekvens.

Når det gjelder selskapet, er det også veldig praktisk når du øyeblikkelig kan kommunisere med de besøkende og løse deres nøling, mulige negative oppfatninger og skuffelse.

Taktiske tips for bruk av live chat for å etablere positive kundeforbindelser

For å øke delen av live chat i å gjøre forretninger, husk og bruk hovedprinsippene for CRM (Customer Relationship Management) kombinert med teknologiske fremskritt.

1. Tilpass tjenestene dine med kombinasjonen av live chat og CRM

Dette verktøyet kan hjelpe deg med å utvikle bedriftens langsiktige strategier. Ved å chatte live, lærer du mye om potensielle og virkelige kunder, deres behov og problemer og hvordan de foretrekker å bli behandlet.

Ved å opprettholde skybaserte data om kunder og deres preferanser i det siste, vil du kunne analysere live chatopplevelsene deres og gjøre dem mer praktiske. På sin side kan det hjelpe deg å forutsi fremtidige behov, problemer og atferd.

Hvis de for eksempel kontakter deg om spesifikasjoner for produktet de vil kjøpe, kan du utvikle den beste algoritmen for å svare på slike forespørsler.

2. Fullfør et grundig kunnskapsgrunnlag for live chat for å gi den informasjonen kundene trenger

Din operatør må skaffe seg en perfekt kunnskap om tjenester og produkter for å kunne gi mer informasjon for å avgjøre tvilen, for å sikre at alle problemene med forsendelse eller utskifting og oppussing blir løst om en stund.

Å lage en slik database vil kreve god kommunikasjon mellom avdelingene i din bedrift. Det er også en god ide å ha noen operatører til live chat som er spesialister på å løse forskjellige problemer. Kundene dine vil avslutte nettstedet ditt helt fornøyd og ønske å være tilbake igjen.

3. Tren chattagentene dine til å skape et vennlig, men profesjonelt, samspill

På den ene siden skal chatagenter få kundene til å føle seg velkomne. Å bli respektert er en positiv opplevelse som enhver kunde vil overføre til omgivelsene sine. På den andre siden kan det å se for vennlig få en kunde til å tenke at denne kommunikasjonen ikke er med en profesjonell.

Som er bedre? Å velge noe i mellom. For mye formalitet fungerer på samme måte ved å holde den unødvendige avstanden mellom kunden og selskapet.

Live chat betyr ikke å snakke som en robot. Hensikten er å vise kjøpere at de snakker med virkelige mennesker som tar seg tid til å bry seg om ethvert problem som kan dukke opp. Så, det beste alternativet er vennlighet og empati, men likevel med en respektfull og forståelsesfull tilnærming.

4. Lover og levere rettidige resultater

Ingen tvil om at chatagenten skal kunne jobbe under press. Hvis informasjonen en klient spør om trenger noen ekstra kontakter med andre avdelinger, må en konsulent sette tilstrekkelige frister for å komme tilbake til en klient med en klar løsning.

Hvis kundens forespørsel ikke blir svart så snart som mulig, kan en kjøper føle seg krenket, og selskapets omdømme kan bli skadet. Å gi informasjon om refusjoner, sporing av produkter eller frakt må være en prioritet.

Et annet poeng å vurdere er å spørre tilbakemelding fra klienter. En rask undersøkelse vil bidra til å avgjøre om alt fungerer bra.

5. Behandler vanlige svar, bruk tastatursnarveier

Uansett hvor mange som er ansatt i stillingen som en chatagent, vil de aldri være nok, spesielt hvis selskapet ditt er ganske stort. Derfor tenker du på litt automatisering Be operatørene dine bruke hermetiske meldinger som kan virke som en nyttig måte å spare tid på.

Visse tastatursnarveier vil hjelpe deg med å vise kundene dine beredskap til å hjelpe umiddelbart til tross for den travle timeplanen. For eksempel automatisere alltid hilsenen og andre formelle svar.

6. Gjør live chat-alternativet tilgjengelig på andre enheter

Tenk på at de fleste kunder i dag foretar sine nettkjøp fra mobilen. Så tenk på å gjøre nettstedet ditt online vennlig. Derfor må du gjøre din live chat tilgjengelig på hvilken som helst mobilplattform.

Et annet positivt resultat av en slik forbedring er at ved bruk av denne plattformen vil du sannsynligvis hjelpe dine følgere til å bli dine kunder i fremtiden.

7. Gjør forklaringer i enkle ord

Kunder forstår stort sett ikke terminologien. Det betyr at en chat-agent må være tålmodig og prøver å forklare tekniske termer eller kvitteringer på nettet i enklere ord, samt hvordan du bruker nettstedet.

For å gjøre denne situasjonen fortsatt enklere for både agenten og kunden, utvikler du en liten guide for hvordan du kan forklare tekniske termer eller håndtere teknisk uvitende klienter..

Topp Live Chat-programvareløsninger

For å øke resultatet av vellykkede live-chats, velg programvaren riktig. Dette kan øke konverteringsfrekvensene betydelig. Et effektivt verktøy må være ganske intuitivt både for operatører og besøkende eller kunder å bruke. Med teknologiens fremgang krever kundene i dag fortsatt raskere svar og mer mobilvennlige alternativer.

Du kan velge ut noen live chatløsninger i henhold til dine behov av følgende:

Det er fortsatt flere apper og plattformer for live chat som du kan se her. Uansett hvilke av disse alternativene, du foretrekker, utfør gratis prøveperioden for å sikre at valget ditt samsvarer med bedriftens behov.

Avslutningsvis er det verdt å nevne at mange mennesker ikke setter stor tro på online shopping. Så det er veldig viktig å få dem til å oppfatte selskapet ditt som en ekte, og live chat kan spille en vesentlig rolle i det. Når potensielle kunder ser at de kan snakke med virkelige mennesker og diskutere eventuelle problemer som dukker opp, er de mer nødt til å stole på merkevaren din og nettstedet ditt for bare å prøve de første produktene dine.

Live chatting er en flott måte å kommunisere mellom selskaper og deres kunder. Det er derfor det er veldig viktig å sikre at kommunikasjonen opprettholdes på en godt forberedt, profesjonell og respektfull måte, slik at begge parter kan dra nytte av den.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map