Hvorfor går WordPress-nettstedet ditt tregt? Enkle måter å få fart på WP-nettstedene dine

WordPress er det mest populære Content Management System (CMS) og gir mer enn 34% av alle nettsteder i verden i dag. Det verdsettes på grunn av sin allsidighet ved å la eiere av nettstedet raskt bygge nettsteder med imponerende kvalitet og funksjonalitet.


Imidlertid trenger WordPress å bli forstått for at det skal fungere på sitt beste. Hvis du har drevet et WordPress-nettsted og føler at ytelsen har vært under-par, kan du kanskje øke ytelsen ved å lage noen små tweaks.

hastighet er viktigNettstedets hastighet påvirker konverteringsfrekvensen sterkt. Studier har konsekvent vist det rask sidehastighet vil gi en bedre konverteringsfrekvens. 20% reduksjon i konverteringer opplever for hvert sekund med forsinkelse i lastetid for mobilsider. Og i følge Tenk med Google, standardene for rask lasting av nettstedet er 0-1 sekunder.

1. Ikke hurtigbufring

Bufring generelt er når applikasjoner lagrer data i minnet for raskere behandling eller tilgang. På samme måte kan du ved å aktivere hurtigbufring laste inn deler av nettstedet ditt for raskere tilgang. Det er forskjellige modus for hurtigbufring du kan dra nytte av, men de faller vanligvis inn i begge kategoriene; klientsiden-hurtigbuffer, eller serversiden-hurtigbufferen.

Bufring av klientsiden (vanligvis hurtigbufring av nettleseren) hjelper deg med å definere hvilke elementer på nettstedet ditt som er lagret i den besøkende nettleseren. Den lar deg også angi varigheten disse elementene er lagret slik at hvis nettstedet ditt er oppdatert, vil nettleseren kunne oppdatere hurtigbufferen med oppdaterte elementer. Nettleserbufring fungerer med statiske elementer som CSS, JS og bilder.

Bufring på serversiden er en hvilken som helst metode for hurtigbufring som implementeres på webserveren din. Disse kan inkludere OPcode-hurtigbufring, Page-hurtigbufring, database-hurtigbufring og mer. Hver av disse metodene tar for seg ulike elementer i WordPress og utnyttelse av dem kan bidra til å forbedre nettstedets ytelse.

For eksempel er WordPress veldig databasesentrisk. Dessverre krever noen prosesser som fungerer med en database generelt mye ressurser (prosessorkraft og minne) for å kunne kjøres. Med hurtigbufring av databaser er det du gjør i utgangspunktet å lagre resultater fra tidligere spørsmål i minnet for å redusere tiden det tar å levere visse resultater.

Løsning 1: Installer gode hurtigbufring-plugins

Bufring er en av de viktigste måtene du kan forbedre ytelsen til ditt WordPress-nettsted. Heldigvis, som med alle WordPress-relaterte ting er det plugins du kan bruke til å hjelpe med dette. Noen gode eksempler på WordPress-hurtigbufring-plugins inkluderer WP Rocket og Swift Performance.

Løsning 2: Aktiver OPCache på webhotellet

Ved å lagre de kompilerte operasjonskodene til PHP-skripter, lar OPcache nettsteder tjene sideinnhold betydelig raskere. Den gode nyheten er at de fleste delte hostingleverandører lar brukerne sine installere OPcache-utvidelse fra kontrollpanelet. Så – for å benytte deg av dette alternativet for å laste inn nettstedet ditt raskere, bare logg inn på hosting-kontrollpanelet og aktiver denne funksjonen.

Eksempel: For å aktivere OPCache på A2 Hosting, logg inn på cPanel > programvare > Velg PHP-versjon > Installer PHP-utvidelser.

2. Databaser lagret i HDD

Nesten uten feiling vil de fleste webhotellleverandører i dag annonsere at de tilbyr Solid State Drive (SSD) -løsninger. SSD-er er den høyteknologiske versjonen av den tradisjonelle harddisken og er mye raskere. Til tross for prisfallet på SSD, er de likevel dyrere enn mekaniske harddisker.

På grunn av dette kan noen hostingleverandør prøve å slippe unna med et hybridoppsett. De vil kjøre applikasjoner fra SSD-er, men bruker tradisjonelle harddisker for lagring. Dette er dårlige nyheter for WordPress-brukere, siden det er sannsynlig at databasen vil ligge på de tregere, mekaniske stasjonene i stedet for SSD. Forsikre deg om at vertsleverandøren din tilbyr en komplett SSD-løsning eller ikke.

Løsning: Hold fast ved vertselskaper som tilbyr full SSD-hosting

siteground ssd hostingEksempel: Alle nettsteder som er vert på SiteGround, kjører på SSD-disker – noe som er ideelt for WordPress-nettsteder.

Til tross for at han er en av de billigste WP-hostingene i markedet, kjører Hostinger på full SSD-lagring – noe som gjør dem ideelle for hosting av WordPress-nettsteder. Andre kjente merkevarer som kjører på full SSD inkluderer: A2 Hosting, BlueHost og SiteGround.

3. Utdatert PHP

WordPress er PHP-basert, og versjonen av PHP som serveren din kjører, kan også påvirke nettstedets ytelse. PHP 7 har blitt testet å utføre PHP 5,6 med nesten det dobbelte av hastigheten – det er 100% økning i ytelsen!

Teamet på AeroSpike løp noen tester for å sammenligne PHP 5 med PHP 7.

Deres test lanserte fire prosesser, som hver kjører 100 000 transaksjoner. Alle kjøringer ble utført mot en en-node klynge som kjørte Aerospike Server Community Edition versjon 3.9.1 på CentOS 7 med 32 Intel (R) Xeon (R) CPU E5-2660 @ 2.20GHz prosessorer (med hypertråding slått på) og 32 GB minne.

De to PHP-versjonene som ble brukt var php-7.0.10 og php-5.5.38.

Nedenfor er resultatsammendraget.

Total utførelsestid

PHP 7 totale utførelsestid er ~ 10 – 12% lavere enn PHP 5 (lavere er bedre).

Drift per sekund

PHP 7 skriver / leser ~ 9 – 15% mer sammenlign med PHP 5 (høyere er bedre).

Løsning: Oppdater nettstedets PHP-versjon

Hvis du kjører på en eldre versjon av PHP, er det sannsynlig at du vil se ganske gode hastighetsforbedringer ganske enkelt ved å velge en nyere versjon av PHP. De fleste webhotellleverandører vil tilby flere versjoner av PHP som du kan velge gjennom kontrollpanelet for webhotell.

Eksempel – Valg av PHP-versjon hos Hostinger kan gjøres via hosting-kontrollpanelet.

4. HTTP / 2

HTTP / 2 er en “Ny” Internett-protokoll som ble introdusert i 2015. I motsetning til forrige versjon HTTP 1.1, tillater den at flere dataforespørsler kan gjøres samtidig. Dette bidrar til å redusere lastetiden for eiendelene på nettstedet ditt.

HTTP / 1.1 vs HTTP / 2 – HTTP / 2 kan sende flere forespørsler om data i over en tilkobling. Dette reduserer ekstra tur-retur tid (RTT), slik at nettstedet ditt lastes raskere (lære mer).

Løsning: Implementere HTTP / 2

Til tross for dette, tilbyr imidlertid noen webverter fremdeles ikke HTTP / 2 eller tilbyr det bare på dyrere planer. Det er to måter du kan dra nytte av HTTP / 2; se etter en vert som tilbyr det, eller bruk Cloudflare CDN.

Det er webhotellleverandører som tilbyr forskjellige HTTP-nivåer. For eksempel har Siteground og GreenGeeks gjort HTTP / 2 tilgjengelig på alle planene sine, men A2 Hosting tilbyr bare HTTP / 2 på sine Turbo webhotellplaner eller over.

5. Rushed Server

Nettsteder er automatiserte, og ytelsen deres kan påvirkes av mengden ressurser som er tilgjengelige. Hvert nettsted må ha prosessorkraft og minne for å håndtere nettrafikk – jo høyere volum, jo ​​mer ressurser trengs.

Hvis nettstedet ditt har en plutselig tilstrømning av besøkende, kan det hende at vertsplanen din ikke har ressursene tilgjengelig for å håndtere dem alle på en gang. Dette vil føre til at nettstedet enten bremser eller blir utilgjengelig for noen forespørsler.

Overvåk hostingprestasjonen

Eksempel: WebSitePulse tilbyr forskjellige overvåkingsverktøy som holder en konstant overvåking av serverne og nettstedene dine.

Det er mer sannsynlig at situasjonen oppstår på delte hostingplaner siden alle kontoer på den serveren deler en fast mengde ressurser. For å sikre at nettstedet ditt fungerer som det skal, kan du prøve å bruke et nettstedovervåkingsverktøy som Oppetid Robot, Nettstedspuls, og Freshping.

Å bruke disse verktøyene vil hjelpe deg å dømme over en periode hvor bra verten din presterer. Hvis nettstedet ditt fortsetter å redusere farten eller serveren alltid er nede, kan det være på tide å vurdere å skifte til en bedre plan eller til en annen webhotell helt.

Løsning: Oppgrader til VPS eller høyere nivå om nødvendig

Eksempel: Basert på sporingen vår kl HostScore, SiteGround VPS hosting responstid (testnettsted i Europa) er omtrent 15% raskere enn SiteGround delt hosting.

VPS-hostingplaner er dyrere enn delte hostingplaner, men kan lettere håndtere høy trafikk. Dette er fordi VPS-planer generelt er skalerbare, noe som betyr at du dynamisk kan øke ressursmengden hvis du føler at nettstedet ditt trenger mer.

Lær når det er riktig tidspunkt å bytte til VPS-hosting.

6. Omfangsrike mediefiler

Selv om store, skarpe bilder eller spennende videoer kan være gode øyegodterier, må du huske at disse multimediafilene ofte er store. Som en tommelfingerregel, jo større en fil er, jo lengre tid tar det å laste. Dette betyr ikke at du må forhåndsvise dem fullstendig, men husk i det minste å optimalisere filene dine.

Løsning: Komprimere bildene dine

Bilder kan skaleres ned noe, og ved bruk av riktig format kan du også redusere størrelsen. For eksempel vil en BMP-fil vanligvis være større enn en GIF- eller JPG-fil. For å optimalisere bilder kan du velge å gjøre det manuelt eller ved å bruke en plugin. Noen WordPress-plugins som kan gjøre susen inkluderer EWWW og Short Pixel.

Hvis du bestemmer deg for å ikke bruke en plugin finnes det også online verktøy som du kan bruke til å optimalisere bilder manuelt. Noen av disse er Optimizilla og EzGIF.

7. Dårlig optimalisert / ødelagt database

Tidligere nevnte jeg om hvordan WordPress er veldig databasesentrert og hvordan SSD-lagring kan bidra til å fremskynde spørsmål. Imidlertid spiller tilstanden til databasen også en rolle i ytelsen til nettstedet ditt.

Løsning: Optimaliser databasen regelmessig

Det kan være veldig vanskelig å kontrollere hvert enkelt element som går inn i databasen din, så fra tid til annen må du utføre litt rengjøring. Dette vil bidra til å holde databasen organisert og i stand til å jobbe i full fart.

Det er også plugins du kan bruke til dette. Noen gode eksempler er WP DBManager og WP Sweep.

8. Treg DNS-leverandør

Mange mennesker føler at Time to First Byte (TTFB) er alt fra hastighetsmålere, men ikke mange som faktisk bryter ned TTFB og prøver å adressere de enkelte elementene i den. Et av elementene som bidrar til TTFB er DNS-oppløsning.

Denne prosessen som innebærer oversettelse av domenenavn til IP-adresser tar tid. Ulike DNS-leverandører fungerer annerledes, og hvis du bruker en god DNS-leverandør, kan du også øke hastigheten på nettstedets laster.

Løsning: Bytt til bedre DNS-leverandør

For å sjekke DNS-hastigheten din, kjør en test på nettstedet ditt ved hjelp av Pingdom verktøy og klikk deretter på den første forekomsten av domenenavnet ditt i resultatoversikten. Dette utvider en boks som viser komponentene i TTFB. I den boksen, se etter en linje som sier “DNS”.

DNS-hastigheter varierer avhengig av leverandør.DNS-hastigheter varierer avhengig av leverandør.

Sammenlign det med de samlede DNS-hastighetene til forskjellige leverandører på diagrammet på DNS ​​Perf og vurder om DNS-hastigheten din er der den skal være. Hvis ikke, kan du velge en annen DNS-leverandør være gunstig for lastingshastigheten for nettstedet.

Cloudflare er en av de raskeste DNS-leverandørene rundt, og du kan få en konto hos dem gratis.

9. For mange plugins

Noe av det folk liker med WordPress er hvor enkelt det er å øke funksjonaliteten bare ved å bruke en plugin. Fordi det er åpen kildekode, har WordPress en enormt utviklermiljø noe som er utmerket å velge, men resulterer i plugins som varierer veldig i kvalitet.

Plugins er også utvidelser til grunnleggende WordPress-kode, noe som betyr at jo mer du bruker, desto større blir WordPress-forekomsten din. Dette gir igjen belastningen på nettstedet ditt og kan påvirke ytelsen i ulik grad.

Løsning: Reduser bruk av plugin-filer

Der det er mulig, sørg for at du bare kjører plugins som du virkelig trenger, og prøv å trimme unødvendig fluff. Husk også å fjerne plugins som ikke er i bruk! Det er mange plugins i dag som prøver å oppnå mange forskjellige ting, så prøv om mulig å sikre at funksjonaliteten ikke dupliseres av plugins.

10. Hacket nettsted

I det siste pleide hackere å ta over nettstedet og forårsake kaos bare for spark. Nettkriminaliteten i dag er mer sofistikert og vil prøve å unngå at du oppdager deres tilstedeværelse. Målet deres er å bruke ressursene på kontoen din for å berike seg selv – for eksempel ved å bruke dem til å gruve cryptocurrency.

Dette tar bort ressursene fra nettstedet ditt og kan ha stor innvirkning på ytelsen. Fordi de flyr under radaren, må du skanne nettstedet ditt regelmessig for å sikre at det ikke er kapret lydløst.

Invester i et sikkerhetsverktøy fra en anerkjent leverandør av sikkerhetsløsninger som Sucuri og sørg for at du bare installerer plugins fra pålitelige kilder. For å sjekke om plugins er lovlige, bruk et verktøy som Plugin Security Checker for å søke etter problemer.

Forsøk å gjøre for å unngå komplikasjoner sjekk omdømmet til en plugin før du installerer den.

Konklusjon: Fokuser på detaljene

Som du kan se nå, kan det å drive et effektivt WordPress-nettsted praktisk talt være en heltidsjobb. Imidlertid, hvis du lister ned og regelmessig følger beste fremgangsmåter, vil du kunne redusere sjansene for et WordPress-nettsted med lite ytelse som om det var andre art. Husk å holde fokus på ytelse i alt du gjør, og vurder nøye alt du vil legge til på nettstedet ditt. Mange nye eiere av WordPress-nettsteder pleier å gå over bord og kaste i alt annet enn kjøkkenvasken.

Unngå den fristelsen, og bygg sakte på funksjonalitet når nettstedet og virksomheten din vokser.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map