Hvordan implementere omnikanals detaljhandel i din nettbutikk

I salg vil du ikke lykkes hvis du er avhengig av en eneste kanal for butikken din.


Du må diversifisere ved å finne forskjellige måter å levere produktet eller tjenesten din foran målgruppen. Med økt synlighet og tilstedeværelse, kommer derfor større salgspotensiale.

Selvfølgelig refererer jeg ikke bare til online midler. Hvis du må selge ved å få rumpa fra stolen og selge dør til dør, så er du det  gjør det! Å tjene penger handler om å gå utenfor komfortsonene dine for å gjøre folk komfortable med å kjøpe fra deg.

Derfor må du undersøke omnikanals detaljhandel hvis du vil slå den rike med butikken din.

I dette innlegget får du lære hva omnichannel retail er, og hva det vil si å gi kundene dine en omnichannel shoppingopplevelse med mål om å øke salget og inntektene dine.

Hva er Omnichannel Retail?

Omnichannel detaljhandel er tilnærmingen til å gi forbrukerne en enhetlig handleopplevelse gjennom flere salgskanaler. Bortsett fra din e-handelsbutikk og murstein-og-mørtelbutikk, kan du selge fra sosiale medier, kundesupport, mobilapper og andre. Dessuten fungerer alle kanaler sammen for å gjøre det lettere for folk å kjøpe fra butikken din.

Siden omnichannel detaljhandel tilnærming krever at du tilbyr din virksomhet på flere plattformer, må du administrere varelageret ditt mye bedre. Du kan ikke bare stole på lister og tabeller som er manuelt skrevet ned av din ansatt.

Populær nettbutikkbygger som BigCommerce lar deg koble til og selge produktene dine på forskjellige markedsplasser.

På grunn av omnikanals detaljhandel, må du gjøre det synkronisere inventaret ditt ved å administrere dem fra et enkelt dashbord. Hvert salg fra forskjellige kanaler går automatisk inn i lagerplattformen. Dette eliminerer den manuelle prosessen med å administrere varelageret ditt, og lar deg fokusere på å gi en sømløs omnikanal shoppingopplevelse for kundene dine.

Et eksempel på omnichannel detaljhandel tilnærming gjort på riktig måte er Nike. Når kunder kommer inn i en av butikkene sine eller besøker hjemmesiden deres, kommer de til erfaring sportsklærmerket på innovative måter.

For eksempel tilbyr nettbutikken, NikeID, folk en måte å få tilgang til eksklusive produkter som ikke kan kjøpes fra de lokale butikkene.

Gjennom Nikes tilnærming til omnichannel detaljhandel, forvandler de kjøpsvanene til kundene. Ved å kreve at de melder seg på en NikeID-konto for å kjøpe visse produkter, oppretter de et elektronisk økosystem for kundene sine å trives og glede seg over. Samtidig utdanner de kunder til å kjøpe online i stedet for å gå til butikker siden førstnevnte er mye mer praktisk.

Hvordan utvikle en omnikanal detaljhandel

Du trenger ikke å ha et sofistikert oppsett som Nike for din omnikanals detaljhandel. Det viktige er at du lager forskjellige veier for folk å kjøpe fra bedriften din og synkronisere alle kanalene dine for konsistens.

Nedenfor er ideer om hvordan du kan starte:

1- Bruk en plattform for lagerstyring

Som nevnt tidligere, må du samle alt salg fra forskjellige detaljhandelskanaler. På denne måten får du nøyaktige data, ikke bare om varebeholdningene dine og produktene, men også hvor bra hver kanal selger. En inventarplattform gjør det enklere å liste ned salget og administrere varene dine.

shopify pos

Et eksempel på en slik plattform er Shopify POS. Plattformen lar deg også godta forskjellige betalingsmåter, bruke rabatter og avgifter og sende e-post- eller tekstkunder med kvittering for kjøpet, for å nevne noen. Shopify POS fungerer best hvis du bruker Shopify for ditt e-handelssted (lære mer om Shopify her). Imidlertid kan du også bruke plattformen hvis du føler deg komfortabel med å bruke den.

2- Sett opp kampanjer ved å bruke markedsføringsautomasjon

Det er vanskelig å følge med i detaljhandelen hvis du planlegger å selge tjenestene dine manuelt til folk via e-post eller samtale. Selv om du planlegger å ansette noen til å gjøre jobben for deg, trenger den personen mer enn bare tid og krefter for å få jobben gjort.

Et markedsføringsautomatiseringsverktøy gjør det å nå ut til folk mye mer behagelig for deg. Du trenger ikke å skrive ut e-postene dine en dag av gangen for å sende og bestemme hvilken del av salgstrakten din leder er. Med et markedsføringsautomatiseringsverktøy kan du planlegge e-postkampanjer på forhånd til e-postlisten din. Du kan også profilere alle potensielle kunder og kunder nøyaktig, slik at du har en klarere ide om hvordan du får dem til å kjøpe fra deg igjen.

automatisering av mailchimp

Hubspot og Marketo er to av de fremste programvarene for markedsføringsautomatisering i markedet. Imidlertid, hvis du begynner, MailChimp lar deg samle opptil 2000 abonnenter gratis. Derfra kan du sette opp e-postkampanjer som du kan spore og måle for å bestemme hvordan du kan forbedre ytelsene deres.

Når du er klar til å gå over til automatiseringsfunksjoner for markedsføring, synkroniserer MailChimp med e-handelsplattformer som Shopify og Magento, slik at du kan hente ut kundedatabasen og bruke verktøyet til å administrere salgstrakten.

3 – Gjør forespørsler om salg med kundesupport

Kundestøtte er ikke bare for å svare på spørsmål eller bekymringer folk har om bedriften din. Du kan bruke denne muligheten til å lette folk på å kjøpe produkter fra butikken din, hvis ikke forbedre forholdet til talsmennene dine. Ta denne store fanen av Virgin Atlantic som tok bekymringene for merkevarepublikummet på Twitter. I stedet for å riste seg bort fra saken, Virgin’s kundesupport nådde tilbake for ikke bare å lette problemet, men fikk ham til å føle seg verdsatt og viktig.

Å bygge gode relasjoner til kunder og potensielle kunder kan bare føre til gode ting for merkevaren din. Siden folk stort sett tar frustrasjonen ut på sosiale medier, må du overvåke meldingene deres og etablere rapport med hver enkelt av dem. Nevne er et verktøy som hjelper deg med å avdekke disse omtale, slik at du kan berøre basen og forbedre forholdet til dem.

Zendesk

Du må også vurdere å gjøre det lettere for folk å nå ut til deg på nettet eller via telefon. En fiks-alt-kontaktside er ikke lenger nok, siden ikke alle problemer de opplever med merkevaren din er de samme. Derfor et verktøy som Zendesk gjøre kommunikasjonslinjer åpne og tilgjengelige for folk og merkevare. Bortsett fra online chat og samtale, kan du opprette en kunnskapsbase. Den lar deg dokumentere svar på alle spørsmålene folk har stilt, slik at du kan få supportteamet ditt til å peke på dem i stedet.

Konklusjon

Mange deler utgjør effektiv omnikanals detaljhandel. Du trenger også virksomheten din for å gjøre overgangen fra å gå offline til online og omvendt. Omnichannel-tilnærmingen er en utfordring i seg selv for butikken din.

Ved å tilby flere måter kundene kan kjøpe fra deg, er imidlertid innsatsen all verdt det. I en verden der forbrukerne dikterer hvordan du skal tjene dem, hjelper dem bedriften til å vinne, enkel og enkel å gi dem en omnikanal shoppingopplevelse.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map