Hvordan får jeg gratis domenenavn for nettsteder?

Å bygge et nettsted for første gang kan se ut som en skremmende oppgave. Hvis du ikke er vant til prosessen, kan du til og med velge et domenenavn gi deg litt av en pickle. Hvor mye skal du betale, hvor får du en fra – disse og mange spørsmål kan komme over hodet på deg.


Det har vært over 348 millioner domenenavn registrert så langt (fra slutten av 2018) og antallet vokser raskt. I dagens digitale tidsalder kjøper alle sine egne domenenavn, fra store bedrifter til enkeltpersoner som bare vil ha sin egen online identitet.

For å få et bedre ovenfra og ned-bilde av detaljene som er involvert i webhotell og domenenavn, anbefaler jeg deg å lese denne artikkelen på Webhotell og domene 101 først. Det jeg skal diskutere i omfanget av denne artikkelen er hvordan du kan få et GRATIS domenenavn.

Ja, det er riktig. Jeg er sikker på at du kanskje har hørt om domenenavn som er i salg og så videre, men visste du at det er nettsteder der du kan kreve et gratis domenenavn? Ja, noen kommer med advarsler, men det er forskjellige omstendigheter, og jeg vil dele et par av dem med deg i dag.

Det er flere måter du kan få gratis domenenavn på, og noen av dem innebærer ikke at du bruker en cent. Imidlertid har hver sin egen fangst, og hva du velger vil avhenge av hva du er villig til å ofre til gjengjeld. Ikke bekymre deg, det er ikke noe uhyggelig, men pass på at du tar hensyn til detaljene om hver metode.

Metode nr. 1: Gratis domener fra vertsfirmaer

Få gratis .com / .org / .net / .store / .xyz-domene med denne metoden

Til tross for min kjærlighet til freebies, føler jeg personlig at det er mye mer risiko involvert i disse domenenavnene i forhold til å kjøpe et. Hvis du føler det på samme måte, kan du vurdere en webleverandør som pakker et gratis domenenavn med webhotell sammen. Tross alt trenger du fremdeles hosting for nettstedet ditt, ikke sant?

Fangsten – Denne skal være litt åpenbar. Fangsten er at gratis ikke er gratis; du må betale for en pakkeløsning. Det er imidlertid et godt valg siden du trenger både hosting og domenenavn for å drive nettstedet ditt.

1. Hostinger

Hostinger - gratis domenenavn med hosting

nettside: https://www.hostinger.com/

Hostinger er et flott eksempel på dette, da de har veldig anstendige priser pakker, hvorav noen inkluderer et gratis domenenavn. Deres Premium og Business delte webhotellplaner (som koster bare henholdsvis $ 2,15 og $ 3,45 per måned) har begge en gratis domenenavnsregistrering.

Det hjelper også at de er en ekstremt anerkjent vert og at domenenavnene du får gratis er premium-TLD-er som .com eller .net.

2. GreenGeeks

Greengeeks

nettside: https://www.greengeeks.com/

GreenGeeks har vært i webhotellbransjen i over 11 år og tilbyr brukerne den unike endringen til å bli digital mens de er miljøvennlige. De kjøper energikreditter for hvor mye strøm webhotellet trenger og koster så positivt når det gjelder energifotavtrykk.

Hver og en av planene deres har et gratis domenenavn, fra den mest grunnleggende Ecosite Starter-planen til kun $ 2,95 per måned. Dette betyr at uansett hvilken plan du velger med dem, er du dekket så langt et domenenavn går!

3. TMD Hosting

TMD Hosting

nettside: https://www.tmdhosting.com/

TMDHosting er en annen bransjeveteran som har mye å gå for. De selger høyt på hastighet, pålitelighet og mest av alt – sikkerhet. Deres hosting-pakker kommer også med gratis domenenavn med utgangspunkt i de mest grunnleggende planene.

De har et bredt utvalg av webhotellfunksjoner, så uansett om du bestemmer deg for å velge deres delte hostingplaner eller til og med Cloud- eller VPS-hosting, er du god til å gå. Delt hosting med TMDHosting starter fra så lite som $ 2,95 per måned.

Metode nr. 2: Gratis domene fra gratis leverandører av domenenavn

Få gratis .tk / .ga / .gq / .cf / .ml domenenavn med denne metoden

Gratis domenenavneleverandører er de som seriøst gir ut domenenavn for ingenting. Hver har vanligvis sine egne begrensninger for hvilket domeneforlengelse du kan registrere, men generelt belaster du deg ikke en cent.

Fangsten – Disse gratis domenene har ofte mange fine trykk du trenger å lese. For eksempel med en .tk-utvidelse hvis nettstedet ikke svarer på omdirigeringsmål, vil domenet ditt bli tatt tilbake av registraren. Trafikk til det domenet blir deretter solgt til annonsenettverk.

4. Freenom

Freenom - Gratis leverandører av domenenavn

nettside: https://www.freenom.com

Freenom er registraren for domenenavn på den lille øya Tokelau, et avsidesliggende og svært tynt befolket land med rundt 1500 mennesker. Det gir domenenavn gratis og på grunn av det eksploderte i popularitet.

.tk-domener er den femte mest registrerte domeneforlengelsen i verden, og du kan få ditt gjennom Freenom. Bortsett fra det, når du søker etter ditt domenenavn her, vil systemet ofte foreslå andre domenetillegg du kan registrere deg på.

5. Biz.NF

.Biz.nf - gratis domenenavneleverandør

nettside: https://www.biz.nf

Tilhører en annen ekstern og lokalisering, representerer .nf-domeneutvidelser Norfolkøyene. Vær imidlertid oppmerksom på at selv om TLD for .nf er gratis, må andre og tredje nivå-utvidelser som .com.nf eller .net.nf betales for.

Biz.nf tilbyr nå bare gratis domener på .c1.biz – som faktisk er et underdomener. Hvis du er interessert, tilbyr de også andre freebies som webhotell og utstedelse av SSL-sertifikat.

6. Punkt TK

Punkt TK - få gratis domenenavn

nettside: http://www.dot.tk

Dot TK er et datterselskap av Freenom i ansiktet, bortsett fra et litt annet fargevalg har samme layout og funksjoner. Det er ikke mye å utvide om Dot TK her, bortsett fra å nevne at du kan bruke enten dette nettstedet til Freenom med de samme resultatene.

Ved å gjøre det samme søket, kom jeg tilbake med nøyaktig de samme resultatene jeg fikk med Freenom – en kombinasjon av utilgjengelige navn og alternative forslag. Listen endres når du gjør søket igjen, så noen ganger kan det hjelpe å kjøre den noen ganger hvis du ikke liker det du ser.

7. Subdomain.com

Underdomen - gratis domenenavn for nettstedet ditt

nettside: http://www.subdomain.com/

Sist på vår liste over steder du kan få gratis domenenavn, er subdomene.com. Her kan du registrere deg for et gratis domenenavn med .nu (Niue) utvidelsen. Fordelen med dette nettstedet i forhold til det som tilbyr .nu er at du også kan få andre og tredje nivå domener gratis.

Det er noen .nu-domener som kan belastes, og disse er vanligvis i premiumkategorien, for eksempel ett-domenenavn som kan gå for så mye som 500 euro..

Metode nr. 3: Gratis underdomener med en nettstedsbygger

Få gratis underdomener med denne metoden

Nettstedsbyggere lar deg raskt og enkelt bygge nettsteder med liten eller ingen teknisk kunnskap. De tilbyr mange nyttige verktøy for å hjelpe med dette og for litt mer enn prisen på hva standard webhotell kan koste deg. I tillegg til det har noen gratis planer du kan starte med som inkluderer gratis underdomener for nettstedet ditt.

Fangsten – Underdomener har en viss ‘billighet’ til nettsteder, og det vil se ut for brukere som om du ikke er seriøs nok til og med å få ditt eget domenenavn. På den annen side gir underdomenet pluss nettstedbygger og hosting deg et utmerket startpunkt for din webside-eie karriere.

8. Wix

Wix - gratis underdomenenavn for nettstedet ditt

nettside: https://www.wix.com

Wix er konge av nettstedbyggere for øyeblikket og verdsettes av mange grunner. Et av de viktigste høydepunktene i Wix er at den har en gratis inngangsplan som følger med et gratis underdomen for tilgjengelighet til nettstedet ditt.

Selv om det kan stemme at planen er mer restriktiv enn noe en delt vert kan tilby – den er gratis! Hvis du synes du liker det, kan du til og med ende med å oppgradere til en av de betalte planene deres. Jeg anbefaler Wix på det sterkeste som en av de beste i nettstedbyggerbransjen.

For de som har gratisplan, vil domenenavnet ditt se slik ut:

username.wixsite.com/sitename

9. Weebly

Weebly - gratis underdomenenavn med en konto

nettside: https://www.weebly.com/

Weebly er en annen sterk konkurrent i nettstedbyggingsvirksomheten som også tilbyr deg et gratis underdomene med kontoen. Siden det underdomenet ikke er bundet til brukernavnet ditt slik Wix gjør, kan det selvfølgelig være litt utfordrende å finne det riktige navnet som passer.

Hvis du blir medlem av Weebly, vil domenenavnet ditt se ut som;

sitename.weebly.com

10. WordPress.com

WordPress.com - gratis underdomen for nettstedet ditt

nettside: https://wordpress.com

Bastion av alle Content Management Systems (CMS), WordPress.com, er der det hele startet og er fortsatt et populært valg for første gang selv i dag. Bygget på sin egen CMS-plattform, vil en konto hos WordPress.com gi deg hosting pluss et gratis underdomene.

Mange bruker WordPress som utgangspunkt i de spirende webkarrièrene sine, både fordi det er gratis og gir god erfaring med den populære WordPress-plattformen.

11. Slående

Påfallende - gratis domenenavn med hostingpakke

nettside: https://www.strikingly.com

Påfallende er en slags blanding mellom det pakket webhotellhotellet med et domenenavn, bortsett fra at dets viktigste rolle er som en nettstedbygger. Så lenge du velger en pakke med et årlig betalingsalternativ, vil du få et gratis domenenavn du ønsker (så lenge den er tilgjengelig).

Avgifter starter fra så lave som $ 8 per måned, noe som er bra med tanke på at du får et domenenavn, nettstedbygger, webhotell og e-handelsfunksjon alt på en gang!

Ofte stilte spørsmål om gratis domener

Hva er et domenenavn?

Et domenenavn er adressen til nettstedet ditt. Alle domener er unike – du kan ikke registrere et domenenavn når det er registrert av andre. Organisasjonen som styrer global domeneregistrering er kjent som ICANN.

Lær mer om domenenavn i denne guiden.

Finnes det 100% gratis domenenavn?

Ja. Som nevnt i denne artikkelen – det er tre måter å få et gratis domenenavn for nettstedet ditt.

Hvilket gratis domene er det beste?

Hver type gratis domener nevnt i denne artikkelen har sin egen fangst. Hva du velger vil avhenge av hva du er villig til å ofre til gjengjeld. Personlig føler jeg at det å få et gratis domenenavn med en hostingpakke som det Hostinger gjør, eller til og med få et gratis underdomen er et mye bedre alternativ. 

Hvordan kan jeg få et gratis levetidsdomene?

Domener som slutter med utvidelse .tk, .nf og .nu, er gratis for livet. For å få et av disse gratis levetidsdomenene, registrer det hos en av de gratis domenenavneleverandørene som nevnt i metode nr. 2.

Hvordan kan jeg få et gratis .com-domene?

For å få et gratis .com-domene – påmelding til en hostingplan som følger med et gratis .com. Hostinger, GreenGeeks og TMD Hosting tilbyr for eksempel gratis .com i sine delte hostingplaner.

Konklusjon: Vær forsiktig med freebies

Det er ikke noe virkelig gratis måltid i denne verden, og som med alt som er merket ‘gratis’, kommer mange av disse alternativene med en ‘fangst’ på slutten av dagen. For eksempel har gratis domener som .tk og .nu blitt litt ubestridelig gjennom årene. Det er også mye å ta hensyn til med små skrift, for eksempel at registraren kan slå av nettstedet ditt og avlede trafikk til annonser eller andre kilder hvis du bryter noen av vilkårene og betingelsene deres.

Personlig føler jeg at det å få et gratis domenenavn med en hostingpakke som det Hostinger gjør, eller til og med få et gratis underdomen er et mye bedre alternativ. Det Hostinger gir deg er et ekte domene som er godt akseptert over hele verden, for eksempel .com.

Å få et underdomen med en nettstedsbygger kan være gratis, men det eroderer merkevarebyggingen til nettstedet ditt og på slutten av dagen, det er en del av nettstedets verdi, ikke sant? Velg med omhu mellom disse alternativene, eller så kan du ende opp med å skade ditt eget digitale omdømme mer enn du tror.

* Oversettelse: EN ID

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map