Hva Wikipedia ikke kan fortelle deg om webhotell

Jeg er sikker på at bloggen din er fantastisk.


Du gjør alt riktig: Du har gode overskrifter, du har hentet frem noen fantastiske bilder, kanskje du til og med er aktivt involvert i hvert område av innholdsoppretting, utvikler dine egne bilder, infografikk og videoer.

Men det er en ting som flertallet av bloggere overser (i det minste med det første) som potensielt kan holde til og med det beste av blogger fra å komme foran hele potensielle målgrupper..

Den ene tingen er god webhotell.

Tenk på det på denne måten: Har du noen gang klikket på en lenke fra Facebook eller et annet nettsted og ventet på at det virket som en evighet for nettstedet å laste? Dette er ikke 1997. I dag åpnes websider som om du snur en side i en bok – eller i det minste de burde. Hvis de ikke gjør det, mister du massevis av sidevisninger. Bounce-prisene dine er stegende. Til nå hadde du sannsynligvis ingen anelse om hva som skjedde.

Jeg forteller deg – se på hostingfirmaet ditt.

Jada, det er måter du kan hjelpe ditt eget nettsted sammen med hastighet på. Du kan tynne ut multimediainnholdet, senke kvaliteten og oppløsningen på grafikken og hoppe gjennom alle slags bånd for å få nettstedet ditt til å laste raskere. Det er faktisk det som de fleste av de store vertsfirmaene vil fortelle deg om å gjøre. Men er alt det som er nødvendig?

Hva er webhotell?

Hvis du nettopp begynner, eller noen gang har lurt på hva som skjer bak kulissene med nettstedet ditt, Wikipedia forklarer begrepet webhotell godt:

En webhotell-tjeneste er en type Internett-hosting-tjeneste som lar enkeltpersoner og organisasjoner gjøre nettstedet deres tilgjengelig via World Wide Web. Nettverter er selskaper som gir plass på en server som eies eller leies til bruk av klienter, i tillegg til å tilby Internett-tilkobling, vanligvis i et datasenter.

Det er en veldig kortfattet, grunnleggende beskrivelse av konseptet. Dette er kjernetjenestene alle webhotellfirmaer tilbyr. Hva skiller imidlertid det ene fra det andre? Hvis de alle tilbyr de samme tjenestene, hvorfor ikke bare velge en og glemme den?

Dette er spørsmål Wikipedia ikke tar opp.

Det er det denne blogginnlegget er til.

Hva som gjør en god webvert?

Akkurat som med alle andre tjenester, er det gode webhotellfirmaer og noen som ikke er så bra.

Vi definerer ikke så gode som de som gir langsom servertilgang som hindrer overføring av data. Det er så mye mer enn innholdet ditt som bremser ting, men ingen selskaper kommer til å innrømme at serverne deres er treg eller overbelastet, eller at deres DNS-hurtigbufferfunksjoner er underpar.

De beste webhotellfirmaene er de som tar hensyn til de viktige detaljene, og vi tror at disse ligger høyt på listen.

1. Et brukervennlig brukergrensesnitt (brukervennlig)

Brukergrensesnittet og kontrollpanelet må være intuitivt nok til at brukeren kan gjøre endringer og oppdateringer, samt legge til nye domener, planlegge sikkerhetskopiering av nettsteder og sette opp applikasjoner som WordPress raskt og enkelt.

WebHostFace dashbordEksempel – WebHostfas brukerkontrollpanel – enkel og enkel å bruke.

2. Garantert nettstedhastighet

Nettverter som setter garantiene for nettstedets hastighet skriftlig, er langt større sannsynlighet for å gi deg en gjennomgående god sluttbrukeropplevelse og langt mindre sannsynlig å gi deg løp når det er et målbart problem. Uten det, vær forberedt på noen veldig ubehagelige samtaler om hvordan du rotet ditt eget nettsted og bøylene du trenger å hoppe gjennom for å fikse det.

3. Pålitelighet

Dette faller i tråd med konsistensbegrepet. Du vil velge et vertsfirma som garanterer deg 99,9% server oppetid. Et fall i oppetid med bare en halv prosent (det vil si 0,05%) kan oversettes til to hele dager med nedetid per år. Hvor mye tjener bloggen din på en dag? Du kan doble det og legge det til kostnadene for sub-par-webhotell.

4. Pris- og betalingsalternativer

Det er mange nettsteder der ute som betaler en premie for tjenester som brukeren sannsynligvis aldri vil bruke. Gode ​​vertsfirmaer legger opp prisstrukturen sin og forklarer hva den betaler for. De gir også planlagte, fornuftige prisplaner som imøtekommer behovene til ditt nettsted.

5. Service etter salget

Hvor pålitelig er din nåværende webhotell når du trenger å ringe for å få hjelp? Hvordan er ventetidene? Hvilke timer holder de? Enda mer, hva om du foretrekker å kunne undersøke spørsmål før du må vente på vent til en representant? Har ditt vertsfirma en omfattende kunnskapsbase tilgjengelig for alle kundene sine?

Hva med når du trenger å ringe? Er representantene kunnskapsrike på alle måter, enten det er salg, fakturering eller teknisk support? Får du rutinemessig fem forskjellige svar på det samme spørsmålet fra fem forskjellige representanter?

Gode ​​webhotellfirmaer er rikelig bemannet, tilgjengelig døgnet rundt, og har et funksjonelt, jevnlig trent team som kan håndtere alle slags problemer og gi konsistente løsninger.

Hosting av bruker tilbakemeldingerEksempel – Ekte bruker tilbakemeldinger på SiteGround’s support etter salg.

Har pris virkelig betydning?

Vi har alle hørt det gamle ordtaket “Du får det du betaler for”, og selv om det er sant i mange tilfeller, er det ikke alltid sant når det gjelder webhotell.

Dyrere betyr ikke nødvendigvis bedre. Som jeg sa tidligere, har noen av de verste vertsbedriftene der ute noen av de høyeste prisene fordi de bytter på kunder som ikke vet hva de trenger. En liten prislapp betyr ikke nødvendigvis kjøpeprodukter eller -tjenester i kjelleren.

Noen budsjetthotellfirmaer har ulempene. De kutter kostnader ved å kutte timer for live support eller de håndterer support strengt gjennom nettprat (slik at de kan føre fem samtaler samtidig – noen ganger mer). De oppdaterer ikke serverne sine i takt med forbedringer i teknologi. Den beste måten å fortelle om din rimelige webhotellleverandør virkelig er et godt kjøp, er å gjøre leksene og stille de riktige spørsmålene.

Finn ut hvor enkelt det er å få tilgang til support. Undersøk de nyeste webhotellteknologiene og se hvordan hvert selskap du vurderer priser med sin evne til å følge med.

Røde flagg med budsjetthostfirmaer

Her er et par ting du må passe på når går for billig webhotell. Noen av disse gjør dem ikke nødvendigvis dårlige valg, men de kan påvirke nettstedets ytelse.

Unødvendige programvareoppgraderinger

Budsjetthotellfirmaer anbefaler ofte premium programvare fra tilknyttede partnere som du sannsynligvis ikke trenger.

Overbelastede servere

Hvis du ser en god del negative omtaler som siterer overdreven nedetid, lave hastigheter eller strømbrudd, er det et sikkert tegn på at selskapet har for mange kunder i et overbelastet nettverk.

Svarteliste IP-er

Hvis vertsfirmaet gjør forretninger med mange spammere, kan nettstedet ditt lide ved å være i et IP-område som er forbudt i flere områder.

Begrenset MySQL-databasetilgang

Enhver vert som tilbyr færre enn 100 bord vil føre til at du får problemer nede.

Skjulte avgifter

Noen vertsfirmaer tilbyr dype rabatter det første året og smeller deg med latterlige priser fremover. Hvis du prøver å avbryte, så smeller de deg med et enormt avbestillingsgebyr. Gjør leksene dine og vis hva du betaler langsiktig.

“Så hvordan velger jeg riktig vert?”

For nye bloggere –

 • Du bør alltid starte med en rimelig delt hosting.
 • Hvis du bare er i gang, er det viktigste du bør vurdere å generere godt innhold, annonsere, lage e-postlister og følge med på dine sosiale mediekanaler. Disse områdene er der du bør bruke pengene dine.
 • Nettverksleverandøren din skal ikke være en fremste mening eller noe som krever for mye av investeringen din (foreløpig).

For erfarne bloggere –

Så snart bloggen din samler tilstrekkelig med trafikk (grovt estimat – 1 000 unike besøk per dag), er det på tide å vurdere en hostingoppgradering for bedre sikkerhet og brukeropplevelse.

Personlig ville jeg ikke la bloggminnebruken være på topp 80%. Hvis det gjør det, er det på tide å vurdere VPS-hosting (eller dedikert) for å forbedre ytelsen til nettstedet. Følg med på oppetid og responshastighet for bloggen din ved hjelp av verktøy som Bitcatcha, Oppetid Robot, Fersk ping, Pingdom og lese nettsteder som publiserer ekte serverprestasjonsdata som HostScore.

Bunnlinjen

Det rette vertsselskapet er et essensielt element for suksessen til bloggen din. Velg med omhu og gjør alle leksene dine. Ikke alle budsjett-verter tilbyr sub-par-tjenester, men du bør alltid sjekke hvilken som helst tjeneste grundig før du går inn.

En siste merknad: Filtrering gjennom negative anmeldelser

Siden jeg nevnte anmeldelser, tenkte jeg at det ville være en god ide å avklare noe: Negative anmeldelser er ikke alltid en rettferdig representasjon av en webhotell.

Store vertsfirmaer vil alltid ha noen misfornøyde kunder. Som ordtaket sier: “du kan ikke glede alle.” Folk har en tendens til å vippe ut på selskaper over mindre problemer, eller når de har urimelige forventninger som rett og slett ikke kan oppfylles, så ta negative anmeldelser med et saltkorn. Se etter mønstre i klagene. Det er den beste måten å avdekke hvor de virkelige problemene ligger, om noen finnes.

Merk – Artikkelen ble opprinnelig publisert på WHSR-blogg; den er nå administrert og oppdatert av BuildThis.io-ansatte.

>

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map